מלחמת התרגומים...
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
מי שלא מכיר, קיימות קבוצות תרגום ברשת:
Qsub
torec
Extreme
לפני שנים רבות הגיעו להסכמים בין הקבוצות על בלעדיות לסדרות וסרטים.
תמיד היה כסח ענק בין הקבוצות, כולם רוצות לתרגם את הסרטי שוברי קופות ואת הסדרות הפופולריות כמו אבודים ונמלטים.
כרגע בתחום הסדרות , ניתן לראות ש Qsub היא בלעדית לרוב סדרות, ובאמת יש לה סנטנדרטים גבוהים לאיכות.
היא מחזיקה בילעדיות לתרגום של אבודים, נמלטים, המשרד, True Blood ועוד.
לטורק יש גם איזה כמה מהסדרות הבולטות כמו בטי ,האוס .
לאט לאט טורק בגלל זילזול בוטה באיכות התרגום, זמן התרגום מפסידים ל QSUB את הסדרות.
השבוע כל החוקיות של הבלעדיות תרגומים התפוצצה!
טורק תרגם פרק ראשון של אבודים.
QSUB המשיכו לתרגם את העונה החמישית של האוס.
התוצאה, כפילויות של תרגומים לסדרות.
ואני מניח שבהמשך נראה הרבה בלאגן , כל אחד יתרגם מה שבא לו...
בטח בעקבות זה גם יתחילו לצאת תרגומים מהר יותר.
כל התחום של התרגומים הוא מאוד פוליטי, ממש מצחיק לראות איך הם נכנסים אחד בשני בשביל הזכות לתרגם.
Qsub
torec
Extreme
לפני שנים רבות הגיעו להסכמים בין הקבוצות על בלעדיות לסדרות וסרטים.
תמיד היה כסח ענק בין הקבוצות, כולם רוצות לתרגם את הסרטי שוברי קופות ואת הסדרות הפופולריות כמו אבודים ונמלטים.
כרגע בתחום הסדרות , ניתן לראות ש Qsub היא בלעדית לרוב סדרות, ובאמת יש לה סנטנדרטים גבוהים לאיכות.
היא מחזיקה בילעדיות לתרגום של אבודים, נמלטים, המשרד, True Blood ועוד.
לטורק יש גם איזה כמה מהסדרות הבולטות כמו בטי ,האוס .
לאט לאט טורק בגלל זילזול בוטה באיכות התרגום, זמן התרגום מפסידים ל QSUB את הסדרות.
השבוע כל החוקיות של הבלעדיות תרגומים התפוצצה!
טורק תרגם פרק ראשון של אבודים.
QSUB המשיכו לתרגם את העונה החמישית של האוס.
התוצאה, כפילויות של תרגומים לסדרות.
ואני מניח שבהמשך נראה הרבה בלאגן , כל אחד יתרגם מה שבא לו...
בטח בעקבות זה גם יתחילו לצאת תרגומים מהר יותר.
כל התחום של התרגומים הוא מאוד פוליטי, ממש מצחיק לראות איך הם נכנסים אחד בשני בשביל הזכות לתרגם.
זה עניין של אגו ותו לא.
מדבר אחד מניסיון של כשנה בתחום
בכל מקרה, אני תמיד מעודד אנשים לראות סרטים\סדרות ללא תרגום ולשמוע את הוידאו עם אודיו מקורי.
זה לא פרקטי שתקועות כתוביות בשליש התחתון של המסך, מכסה תוכן חשוב מהסרט לפעמים,
וכן, לעיתים התרגומים לוקים בחסר!
ומה שיותר עצוב, המתרגמים האמיתיים שעוסקים בזה בטלויזיה שלנו, הרבה יותר גרועים מהמתרגמים המתנדבים של הרשת.
נתקלתי בתרגומים כל כך גרועים בטלויזיה, הייתי צריך להסביר ולתרגם לאחותי יותר מדי דברים.
לעיתים אפילו היא שמה לב שמשהו לא בסדר בתרגום ויש דיסאינפורמציה בתסריט [המתורגם לפחות]
לכן, בואו נפסיק עם התרגומים ובמקביל נשפר את האנגלית שלנו
מדבר אחד מניסיון של כשנה בתחום
בכל מקרה, אני תמיד מעודד אנשים לראות סרטים\סדרות ללא תרגום ולשמוע את הוידאו עם אודיו מקורי.
זה לא פרקטי שתקועות כתוביות בשליש התחתון של המסך, מכסה תוכן חשוב מהסרט לפעמים,
וכן, לעיתים התרגומים לוקים בחסר!
ומה שיותר עצוב, המתרגמים האמיתיים שעוסקים בזה בטלויזיה שלנו, הרבה יותר גרועים מהמתרגמים המתנדבים של הרשת.
נתקלתי בתרגומים כל כך גרועים בטלויזיה, הייתי צריך להסביר ולתרגם לאחותי יותר מדי דברים.
לעיתים אפילו היא שמה לב שמשהו לא בסדר בתרגום ויש דיסאינפורמציה בתסריט [המתורגם לפחות]
לכן, בואו נפסיק עם התרגומים ובמקביל נשפר את האנגלית שלנו
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

אני מוותר...romanch כתב: לכן, בואו נפסיק עם התרגומים ובמקביל נשפר את האנגלית שלנו...
תרגום בשבילי זה כבר עניין של הרגל.
אפילו בסרטים סדרות בעברית אני צריך תרגום.
אגב, איטלקים צרפתים גרמנים לא מסוגלים לצפות בסרט עם תרגום.
חובה דיבוב.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
היריבות הזו ממש טיפשית. במקום לאחד כוחות ולהוציא כמויות יותר גדולות של כתוביות במקום כפילויות לאותם סרטים\סדרות הם רבים מי יותר מהר. התוצאה היא תרגום ברמה ירודה. כרגע המובילים הם QSUBS ואחריהם EXTREME.
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

כמו שאני רואה את זה, טורק היא זו שמסבכת את העניינים.
אין לקבוצה הזאת עוד הרבה זמן.
וגם כאתר תרגומים , אני לא רואה שהוא יצליח להחזיק את עצמו.
אתר סרטים בקרוב מאוד יהיה הדומיננטי , וכרגע, הוא מחזיק מאגר ענק יותר של תרגומים מאשר טורק.
אין לקבוצה הזאת עוד הרבה זמן.
וגם כאתר תרגומים , אני לא רואה שהוא יצליח להחזיק את עצמו.
אתר סרטים בקרוב מאוד יהיה הדומיננטי , וכרגע, הוא מחזיק מאגר ענק יותר של תרגומים מאשר טורק.
ואם יש כפילות, אז מה? כל הרעיון של שיתוף ברשת הוא הפלורליסטיות שלו.zovirax כתב:עוד עדכונים בעניין המלחמה...
זוכרים שאמרתי שטורק בלעדיים לסידרה "בטי"?
כבר לא... יצא עכשיו תרגום לפרק 12 ע"י QSUB
אז עכשיו יש כפילות בתרגומים, כי יצא לאותו פרק תרגום ע"י טורק....
בניגוד לעולם התרגום המקצועי, בו באמת יש תרגום אחד לסרט/סדרה עם זכויות
יוצרים של החברה והמתרגם, באינטרנט כל אחד יכול ליצור תרגום משלו וחובה על מנהלי
האתר לעבור עליו ולראות שהוא איכותי. חוץ מזה, תרגום גרוע מריחים מקילומטרים כי כבר על החמש דקות הראשונות ניתן לדעת אם התרגום טוב או לא, ואז תוכל להחליף תרגום ולא להתבאס על זמן צפייה מבוזבז. תן לציבור להחליט מה טוב לו מתוך המבחר.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
ה"מלחמה" הזו מטופשת ופוגעת בכולם - בעיקר באמינות של הקבוצות האלו.
כל הנושא של "בלעדיות" על סידרה הוא טוב ויפה בתיאוריה, אבל מה קורה שמתרגם של קבוצה אחת משהה תרגום של סידרה מאוד פופלארית חודשים על גבי חודשים (ע"ע האוס והמתרגמת אלויר) - למה הגולשים צריכים להיפגע מה"בילעדיות" אם אותו מתרגם החליט לא "לנצל" את הבלעדיות שלו ולא לתרגם זמן רב? למה לא לתת במה גם ל"מתחרים"?
כל הנושא הזוי לחלוטין - הרי הם טוענים בלהט שהנושא נעשה בהתנדבות (והוא אכן נעשה בהתנדבות) אז למה להתעקש על הבלעדיות, בייחוד על סידרה שיש בה בעיית תרגום? זה לא שהם מפסידים "תמלוגים" או חוזה ריווחי
אני אישית הייתי גולש רק באתר סרטים (לפני שגיליתי שיש שם את כל הפוליטיקה הזו) אבל אחרי כמה וכמה מקרים בהם סדרות מאוד פופולאריות לא תרגמו בגלל השטות הזו של הבלעדיות החלטתי "לרעות בשדות זרים" - ומי שהפסיד מכך הוא האתר שאיבד עוד גולש שלא היה מרוצה מצורת ההתנהלות הכוחנית והלא הגיונית שלהם.
http://www.hometheater.co.il/vt68571.%D ... %9C-SRATIM
ד"א - משיהו מכיר אתר תרגומים באנגלית גדול ומקיף? אני אישית נתקל לאחרונה שלא מעט סרטים וסדרות שלא מסונכרנים ל 720P ולמרות שהאנגלית שלי ברמה מספיק טובה להסתדר עם כתוביות באנגלית, ללא כתוביות בכלל זה קצת קשה (דיאלקטים, מהירות דיבור וכו).
כל הנושא של "בלעדיות" על סידרה הוא טוב ויפה בתיאוריה, אבל מה קורה שמתרגם של קבוצה אחת משהה תרגום של סידרה מאוד פופלארית חודשים על גבי חודשים (ע"ע האוס והמתרגמת אלויר) - למה הגולשים צריכים להיפגע מה"בילעדיות" אם אותו מתרגם החליט לא "לנצל" את הבלעדיות שלו ולא לתרגם זמן רב? למה לא לתת במה גם ל"מתחרים"?
כל הנושא הזוי לחלוטין - הרי הם טוענים בלהט שהנושא נעשה בהתנדבות (והוא אכן נעשה בהתנדבות) אז למה להתעקש על הבלעדיות, בייחוד על סידרה שיש בה בעיית תרגום? זה לא שהם מפסידים "תמלוגים" או חוזה ריווחי
אני אישית הייתי גולש רק באתר סרטים (לפני שגיליתי שיש שם את כל הפוליטיקה הזו) אבל אחרי כמה וכמה מקרים בהם סדרות מאוד פופולאריות לא תרגמו בגלל השטות הזו של הבלעדיות החלטתי "לרעות בשדות זרים" - ומי שהפסיד מכך הוא האתר שאיבד עוד גולש שלא היה מרוצה מצורת ההתנהלות הכוחנית והלא הגיונית שלהם.
http://www.hometheater.co.il/vt68571.%D ... %9C-SRATIM
ד"א - משיהו מכיר אתר תרגומים באנגלית גדול ומקיף? אני אישית נתקל לאחרונה שלא מעט סרטים וסדרות שלא מסונכרנים ל 720P ולמרות שהאנגלית שלי ברמה מספיק טובה להסתדר עם כתוביות באנגלית, ללא כתוביות בכלל זה קצת קשה (דיאלקטים, מהירות דיבור וכו).
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
הפסקתי להשתמש בכתוביות לפני כמה שנים כשנחשפתי לזוועות שהיו גורמים לאליעזר בן יהודה להתהפך פעמיים בתוך הקבר.
אני רואה שבגלל ה"תחרות" האיכות השתפרה, אז לפחות ח"ח על זה
אני רואה שבגלל ה"תחרות" האיכות השתפרה, אז לפחות ח"ח על זה
Need more cowbell
מצחיק, העליתי בדיוק את אותה שאלה בפורום מתרגמים עצמאיים של טורק,zovirax כתב:יש זוועות.
הדבר שמעצבן אותי במיוחד זה אלוקים, מה מפריע להם לכתוב אלוהים?...
(אני בעצמי מתרגם עצמאי) והתגובות שקיבלתי שם נעו בין התפתלויות נבוכות ועד לתגובות
חריפות שלא היו מביישות את "משמרות המהפיכה" האיראניות. כנראה שאין מה לעשות,
יראת שמיים משבשת את השכל הישר...
הרי הכינוי הזה התפתח מתוך יראה שלא להגיד/לכתוב "אלוהים" למרות שפעם זה היה נהוג, אז מה יהיה עוד כמה שנים? הם ייראו מלומר/לכתוב את הכינוי "אלוקים" ושוב יחליפו את האות הרביעית בשם? הרי יש עוד 20 אותיות שניתן להשתמש בהן
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
איכות התרגומים השתפרה פלאים ויש מתרגמים מסוימים שאם רואים שהם אלו שתרגמו, אתה יודע שהוא יהיה איכותי. לדוגמא: עמית יקיר (שהורידה מינון בתקופה האחרונה), שלוגי, עקרב ירוק,dvodvo123 ,WorkBook ומשה.
- Huber
- חבר במועדון HT

נכון, אבל ההתעקשות שלהם "לשריין" סידרה למתרגם מצוות זה או אחר גורם להרבה גולשים שם לאבד את הסבלנות ולהדיר רגליהם לאתרים מתחרים. כשיש לך סידרה שאתה מכור לה ואין לך תרגום כבר 5-6 פרקים או יותר, ואתה יודע שיש לך מקור אחר לא פחות איכותי - הבחירה די פשוטה, לא?zovirax כתב:אתר סרטים לא קשור לפוליטיקה של טורק וQSUB.
הוא אתר שמפרסם תרגומים ואין לו קבוצת תרגום....
- Huber
- חבר במועדון HT

צודק, לפני כמה שנים גם אני לא הייתי נוגע בתרגומי רשת עם מקל - אבל בשנה האחרונה המצב השתפר פלאים והרבה מהתרגומים לא נופלים ברמתם מהתרגמים ה"מיקצועיים". זו הסיבה שלמרות שהאנגלית שלי ברמה טובה, כיום אעדיף לצפות עם תרגום בעברית ורק אם אם תרגום באנגלית (אחרי הכל זו שפת האם שלי ולא משנה כמה טובה האנגלית שלי).Pavelz כתב:הפסקתי להשתמש בכתוביות לפני כמה שנים כשנחשפתי לזוועות שהיו גורמים לאליעזר בן יהודה להתהפך פעמיים בתוך הקבר.
אני רואה שבגלל ה"תחרות" האיכות השתפרה, אז לפחות ח"ח על זה...
- tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
כנראה מישהו דתי תרגם, ונותנים לו את הזכות לרשום זאת ולא מונעים את זה.
מדיניות: "זכויות יוצרים למתרגמים".
ZOVIRAX, זה לא אתה שרשמת ממשק במקום מנשק?
מה היה קורה אז? מה אתה היית רוצה שיהיה?
מדיניות: "זכויות יוצרים למתרגמים".
ZOVIRAX, זה לא אתה שרשמת ממשק במקום מנשק?
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
כל זה כל כך מרתק..
אבל כל כך חסר משמעות.
למי אכפת אם זה Qsub או ההוא שמוסר דרישת שלום לאינדיאנית שלו ( או שזה אותו אחד ? ).
העיקר שיש תרגום באיכות סבירה. ואם יש יותר מאופציה אחת אז עוד יותר טוב.
ליאור
אבל כל כך חסר משמעות.
למי אכפת אם זה Qsub או ההוא שמוסר דרישת שלום לאינדיאנית שלו ( או שזה אותו אחד ? ).
העיקר שיש תרגום באיכות סבירה. ואם יש יותר מאופציה אחת אז עוד יותר טוב.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי