התחלתי עידן של פטיפון בבית...צריך כמה הסברים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
Smigol פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 194

שליחה

שלום...התחלתי את העידן לא עם הפטיפון הטוב ביותר אבל התחלתי..אני מדבר אל BSR שאפילו לא כתוב מה הדגם אבל לא משנה...(הבנתי שהוא לא טוב)
מספר שאלות בכל זאת:
1.איך אני מכוון נכון את המשקולת?
2.ישנה גלגלת anti skating מה עושים איתה?
3.כאשר אני שם אותו על OFF ונוגע במחט עדיין יש רעשים במגבר האם זה תקין? אם לא האם כדאי לשים מתג חיצוני כדי לכבות אותו?
4.בסוף הטקלית המחט חוזרת למקום אבל לא מצליחה לעלות על התושבת(אולי זה קשור לשאלה עם המשקולת)
תודה לכל מי שיגיב
עוד שאלה קטנה האם כדאי להחליף ראש\מחט?

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי

שליחה

שלום וברוך הבא לעולם האנלוגי.

1. כיוון המשקולת: תחילה תבצע כיוון של המשקולת בצורה כזאת שהזרוע תצוף בצורה מאוזנת. לאחר מכן, תוסיף 1.5 גרם, זה בדר"כ הסטנדרט לרוב הראשים.
2. אנטי סקייטינג: לאחר כיוון הזרוע, כוון את הגלגלת לאותו משקל כמו הזרוע.

אם המחט קופצת על התקליט, נסה להוסיף גרמים בודדים בלבד למשקל הזרוע וכוון בהתאם את האנטי סקייטינג.

3. רגיל לחלוטין שאתה נוגע במחט היא משמיעה רעשים. החשמל המחובר לפטיפון הוא אך ורק למנוע הצלחת. כך זה בכל פטיפון. הזרוע מחוברת ישירות למגבר ללא חשמל.

4. יכול להיות שזה קשור למשקולת, אולם יכול להיות שזה גם תקלה במנגנון. האם המחט נוגעת בתקליט כשהיא חוזרת חזרה או בכל זאת מתרוממת מעט? העיקר שלא תדרוס את התקליט בעת חזרתה לתושבת, מעבר לכך, זו תקלה מינורית.

לגבי הראש/מחט - אין טעם להחליף כרגע ראש, במיוחד שלא ידוע מה הראש שקיים היום. הכל פונקציה של תקציב שאתה מוכן לתת לעניין. לגבי המחט - אם אינך יודע מה מצבה, אולי כן עדיף להחליפה כדי לישון בשקט ולדעת שיש לך מחט חדשה ללא חשש לפגיעה בתקליטים ע"י שחיקתה. לרוב עלות של 80-100 ש"ח בחנויות המתמחות.

Smigol פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 194

שליחה

תודה על התשובה....כאשר המחט חוזרת היא לפעמים נוגעת בקצה התקליט.אני מקווה שזה ישתנה לאחר המשחק עם המשקולת ...

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי

שליחה

אם לא, יש צורך לסדר את העניין, כי העניין מזיק גם למחט וגם לתקליט...

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314

שליחה

ברוך הבא לעולם הפטיפונים.
..אבל
אם אתה באמת רוצה להנות מעולם נפלא זה,עליך לעשות כל מאמץ להחליף את הפטיפון שאתה משתמש בו.ולא להשקיע בו ש"ח נוסף.
להבדיל מנגן דיסקים,או די.וי.די,מדיה שמאפשרת האזנה סבירה גם עם מכשירים זולים,
בפטיפונים זה לא עובד.יש רמה מסוימת ,שמתחתיה אין פשוט הנאה.
איני יודע מה אפשרויותיך הכלכליות,ומה איכות התקליטים שבידיך,אך אם אתה רוצה לצאת
לפגישה עם מישהיא שווה אמיתית..אתה תצטרך להשקיע,..זה אותו הדבר..כמו באהבה.

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”