חיבור אאודיו ממחשה HTPC לרסיבר

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
dkilshtein פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

מחשב HTPC בעל עם לוח אם ASSUS דגם M2A-VM HDMI בעל יצואת אודיו S/PDIF.
ברסיבר אין כניסות אופטיות או קואקס (רק כניסות 5.1 ולסאב)
האם קיים מתאם כלשהו שימיר אות דיגיטלי היצא מיציאת ה – S/PDIF במחשב לכניסות ה 5.1 ברסיבר?

דניאל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32983
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

בלוח האם שלך יש יציאות 5.1 אנלוגיות (3 שקעי PL, כמו של אזניות ווקמן). אני מניח שברסיבר שלך יש 6 שקעי RCA, כלומר RCA עבור כל הרמקול.
על פי המדריך למשתמש של הלוח שלך:
http://dlsvr.asus.com/pub/ASUS/mb/socke ... m-hdmi.pdf
בעמוד 1-25 של המדריך, אתה יכול לראות שאמנם בהגדרת ה-Default הם משמשים כמיקרופון, Line In ו-Front L/R Line Out, אבל אתה יכול לקבוע ששני השקעים הראשונים שציינתי ישמשו כיציאות של Rear L/R ו-Sub/Center.
לכן, כל מה שאתה צריך במקרה כזה זה 3 כבלים פשוטים שבצד אחד יש להם תקע PL ובצד שני 2 תקעי RCA אדום ולבן. וכמובן, להגדיר נכונה את כרטיס הקול המובנה על לוח האם שיוציא אודיו ל-6 רמקולים ב-3 השקעים שלו במקום מיקרופון, Line In ו-Front L/R Line Out.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dkilshtein פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה, המהירה אני אנסה כבר עכשיו.
רק לחדד את הנקודה:
כרגע הטלויזיה מחוברת למחשב דרל ה HDMI (וידאו ואאודיו) אחרי השינוי רק הוידאו יעבור ב HDMI?
כלומר, אני אהיה חייב לבחור אם לשמוע את האודיו דרך הטלויזיה (כמו עכשיו) או דרך המערכת? ואם ארצה לשמוע את האודיו גם דרך הטלויזיה (למשל חדשות) וגם דרך המערכת (למשל סרטים) אצטרך לרכוש כרטיס אודיו נוסף?
דניאל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

אין צורך בכרטיס קול נוסף. אתה יכול ללכת על כמה אופציות:

לשים מפצל אודיו פשוט (כמה שקלים) של תקע PL לשני שקעי PL מיציאת ה-Front L/R Out של המחשב, ולחבר בטלוויזיה בכניסת האודיו האנלוגית החלופית, שבד"כ נמצאת צמוד לאחת מכניסות ה-HDMI (שאליה כמובן צריך לחבר גם את יציאת ה-DVI/HDMI של המחשב). כניסה זו מיועדת לחיבור מחשבים שיש להם רק יציאת DVI ללא אודיו. תצטרך במקרה זה לנטרל לחלוטין את פונקציונליות ה-HDMI בכרטיס המסך, כך שיוציא שם DVI בלבד ללא אודיו.

אפשרות שנייה היא לחבר את ה-Line Out של הרסיבר (מניח שיש כזה) אל הכניסה המתאימה בטלוויזיה, ואז לא תצטרך את המפצל הקטן שהזכרתי. החסרון הוא שהרסיבר יהיה צריך להיות דלוק כדי שיעבור אודיו לטלוויזיה.

אפשרות שלישית היא ללכת על פתרון חדש יחסית שהוצע ע"י שבלול:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 951#737951
תוכנה המאפשרת להוציא אודיו בו"ז ב-HDMI וביציאות אנלוגיות.

dkilshtein פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תודה

שליחה #5 

תודה רבה!!

הכל עובד נהדר!

אגב, חיברתי את הממיר גם למחשב וגם לטלויזיה וכך אני יכול לראות תמונה בשני ערוצים שונים ולפי הערוץ לבחור אם האודיו יישמע דרך הטלויזיה או דרך הרסיבר.

עכשיו נותר לי רק לראות אם אפשר לחבר את ה playstation II דרך ה HTPC.

דניאל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

שמח שעובד לך. (Y) על איזה פתרון הלכת בסוף?

dkilshtein פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

בחרתי באפשרות של SPEAKERS מתוך הגדרות האודיו ב control panel. ואז הרצתי שוב את ה wizard של ה VMC. משום מה הפשרות של ה digital audio (עם ה icon של הרסיבר לא עבדה בשבילי). בשלב האחרון שיניתי את הגדרות ה audio device ב IMON.
מבחינת החיבור הפיזי, חיברתי את הטלויזיה לממיר וגם ל HTPC. כך אני יכול להחליף בין AV1 ל HDMI בטלויזיה וע"י כך לבחור את מקור האודיו.

דניאל.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”