מתחיל גמור בתחום - כמה שאלות
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 196
- שם מלא: יובל אינדיצקי
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום לכולם,
המצב הסופי אליו אני רוצה להגיע -
נגן HD (יכול להיות סטרימר או HTPC, נראה לי שסטרימר יתאים יותר לדרישות שאני אפרט בהמשך אבל יכול להיות שאני טועה) מחובר ב-HDMI לטלוויזיה ואודיו דיגיטאלי לרסיבר. מנגן תכנים מכה סוגים -
א. תוכניות טלוויזיה וסרטים (HD ו-SD) שיורדו מאתרי תוכן (גם בתשלום...).
ב. סרטי DVD שיעברו ריפ או שינוגנו מהמכשיר עצמו
ג. סרטי BD שיעברו ריפ או שינוגנו מהמכשיר עצמו
אין צורך בהקלטה מטלוויזיה (הכוונה להתנתק מיס/הוט...).
יש לי כיום PC חזק למדי עם כונן DVD המחובר לאינטרנט דרך ראוטר חוטי/אלחוטי. שאלות פתוחות -
1. מכשיר מומלץ - חשובה מאוד הפעלה פשוטה ככל האפשר (איכות תפריטים, קבצים בעברית וכו'). מה בדיוק הקשר המומלץ בין המחשב הקיים, המכשיר שארכוש והראוטר (הורדת תכנים דרך ה-PC והעתקה שלהם למכשיר או גלישה ישירה מהמכשיר והורדה ישירות אליו?)
2. הבנתי שקיימים אתרי מנוי חודשי המאפשרים הורדה חוקית של מגוון עצום של תכנים, לינקים מומלצים יתקבלו בברכה.
3. כיום אני מבצע RIP ל-DVD עבור הארכוס שלי עם תוכנת IMTOO.האם כל מכשיר ינגן את הקבצים שנוצרים?
4. אני מבין שאצטרך להוסיף כונן BD ותוכנה מקבילה ל-IMTOO ע"מ ליצור RIP של סרטי BD. כונן מומלץ? תוכנה מומלצת?
5. נקודות חשובות שפספסתי...אנא התייחסותכם
אני בטוח שתשובות לכל מה שאני שואל מפוזרות כאן בדיונים שונים, בגלל חוסר הידע היחסי שלי קצת קשה לאסוף מכל שלל המידע את הנחוץ לי ולבנות תמונה מלאה.
תודה מראש לכל המגיבים.
המצב הסופי אליו אני רוצה להגיע -
נגן HD (יכול להיות סטרימר או HTPC, נראה לי שסטרימר יתאים יותר לדרישות שאני אפרט בהמשך אבל יכול להיות שאני טועה) מחובר ב-HDMI לטלוויזיה ואודיו דיגיטאלי לרסיבר. מנגן תכנים מכה סוגים -
א. תוכניות טלוויזיה וסרטים (HD ו-SD) שיורדו מאתרי תוכן (גם בתשלום...).
ב. סרטי DVD שיעברו ריפ או שינוגנו מהמכשיר עצמו
ג. סרטי BD שיעברו ריפ או שינוגנו מהמכשיר עצמו
אין צורך בהקלטה מטלוויזיה (הכוונה להתנתק מיס/הוט...).
יש לי כיום PC חזק למדי עם כונן DVD המחובר לאינטרנט דרך ראוטר חוטי/אלחוטי. שאלות פתוחות -
1. מכשיר מומלץ - חשובה מאוד הפעלה פשוטה ככל האפשר (איכות תפריטים, קבצים בעברית וכו'). מה בדיוק הקשר המומלץ בין המחשב הקיים, המכשיר שארכוש והראוטר (הורדת תכנים דרך ה-PC והעתקה שלהם למכשיר או גלישה ישירה מהמכשיר והורדה ישירות אליו?)
2. הבנתי שקיימים אתרי מנוי חודשי המאפשרים הורדה חוקית של מגוון עצום של תכנים, לינקים מומלצים יתקבלו בברכה.
3. כיום אני מבצע RIP ל-DVD עבור הארכוס שלי עם תוכנת IMTOO.האם כל מכשיר ינגן את הקבצים שנוצרים?
4. אני מבין שאצטרך להוסיף כונן BD ותוכנה מקבילה ל-IMTOO ע"מ ליצור RIP של סרטי BD. כונן מומלץ? תוכנה מומלצת?
5. נקודות חשובות שפספסתי...אנא התייחסותכם
אני בטוח שתשובות לכל מה שאני שואל מפוזרות כאן בדיונים שונים, בגלל חוסר הידע היחסי שלי קצת קשה לאסוף מכל שלל המידע את הנחוץ לי ולבנות תמונה מלאה.
תודה מראש לכל המגיבים.
1. תקרא בדביק על מזרימדיה וההבדלים בינו ל- HTPC. תקרא גם ביקורות על מזרימדיה.
2. חפש USENET
3. איזה קבצים נוצרים?
2. חפש USENET
3. איזה קבצים נוצרים?
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

קראתי.
דבר ראשון הבהרה/תיקון - אין לי כוונה לצפות בתכנים בסטרים מהאינטרנט (אלא אם קיימים תכנים שאחרת לא ניתן לראות אותם). אין לי בעיה להוריד תכנים ל-HD שלי ולצפות בהם ממנו.
למרות שאין לי צורך ב-EPG, אני לא בטוח ש-PC מותקן נכון לא ייתן לי נוחות גדולה יותר (אתקין בו כונן BD, תוכנות RIP, חיבור ישיר לרשת ואם אני מבין נכון בעצם יש לי כל מה שאני צריך). קניית סטרימר תהיה זולה יותר מן הסתם אבל אז, אם אני מבין נכון,את כל הורדת התכנים והריפ אני צריך לעשות מהמחשב - הרבה פחות נוח. כלומר, הדרישות שלי הן בתפר בין HTPC לבין מכשיר יעודי (ומבחינתי, אם זה הפתרון המתאים ביותר, גם PS3 "משודרג" הוא פתרון...).
לגבי USENET, זה לא מערכת שיתוף קבצים?אני מחפש אתרים מהם אני יכול להוריד תכנים ללא כל בעיות של זכויות יוצרים תמורת מנוי חודשי.
הקבצים שנוצרים ה-IMTOO הם AVI, קיימות אפשרויות אחרות אבל ככה קיבלתי את האיכות הגבוהה ביותר ואת ההתאמה הגדולה ביותר למסך של ה-605.
דבר ראשון הבהרה/תיקון - אין לי כוונה לצפות בתכנים בסטרים מהאינטרנט (אלא אם קיימים תכנים שאחרת לא ניתן לראות אותם). אין לי בעיה להוריד תכנים ל-HD שלי ולצפות בהם ממנו.
למרות שאין לי צורך ב-EPG, אני לא בטוח ש-PC מותקן נכון לא ייתן לי נוחות גדולה יותר (אתקין בו כונן BD, תוכנות RIP, חיבור ישיר לרשת ואם אני מבין נכון בעצם יש לי כל מה שאני צריך). קניית סטרימר תהיה זולה יותר מן הסתם אבל אז, אם אני מבין נכון,את כל הורדת התכנים והריפ אני צריך לעשות מהמחשב - הרבה פחות נוח. כלומר, הדרישות שלי הן בתפר בין HTPC לבין מכשיר יעודי (ומבחינתי, אם זה הפתרון המתאים ביותר, גם PS3 "משודרג" הוא פתרון...).
לגבי USENET, זה לא מערכת שיתוף קבצים?אני מחפש אתרים מהם אני יכול להוריד תכנים ללא כל בעיות של זכויות יוצרים תמורת מנוי חודשי.
הקבצים שנוצרים ה-IMTOO הם AVI, קיימות אפשרויות אחרות אבל ככה קיבלתי את האיכות הגבוהה ביותר ואת ההתאמה הגדולה ביותר למסך של ה-605.
- יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
רק הבהרה - העובדה שאתה משלם לאתרי איכסון להורדת קבצים לא הופכת את העניין לחוקי, ובטח שלא פוטרת אותך מעבירה על זכויות יוצרים. כמובן שאם אתה מתכוון לתוכן לגיטימי וחופשי, הסיפור שונה.
לבצע ריפ לבלו-ריי - הסטרימרים כיום לא כל כך יודעים לנגן בלו ריי מלא עם תפריטים (אולי מלבד של HDI שאמורה להתפרסם ביקורת עליו בקרוב, הכולל כונן בלו ריי). אם לא מפריעה לך העובדה שלא תוכל לראות תפריטים בבלו ריי, אז כל הסטרימרים מהדור הנוכחי יעשו את העבודה.
לבצע ריפ לבלו-ריי - הסטרימרים כיום לא כל כך יודעים לנגן בלו ריי מלא עם תפריטים (אולי מלבד של HDI שאמורה להתפרסם ביקורת עליו בקרוב, הכולל כונן בלו ריי). אם לא מפריעה לך העובדה שלא תוכל לראות תפריטים בבלו ריי, אז כל הסטרימרים מהדור הנוכחי יעשו את העבודה.
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

אם הייתי מבין מה אתה רוצה הייתי עונה לך.manola כתב:?"Are you a "Narcjuv כתב:ביקשתי כתובות של אתרי תוכן חוקיים ובתשלום.
מישהו כאן משתמש ב-MAC MINI כמדיה סנטר?
יכול להיות שזה פתרון כמעט מושלם (אם שמים בצד את המחיר שלו)?...
כי זה ממש מתחיל להיראות כך......
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

אם היה מכשיר BD שיודע לנגן DVD ו-BD, ובנוסף מצוייד ב-HD גדול בעל יכולת להעביר את המדיות ל-HD באופן נוח ואחרי זה גם חיבור לרשת ע"מ הורדה של תכנים ל-HD לצורך צפיה - הייתי קונה אותו.
אני עוד לא ראיתי מוצר כזה - מדיה סנטר מלא.
כל השאלה היא איך לייצר כזה - משילוב של PC קיים ומזרים מדיה כזה או אחר או ע"י HTPC ייעודי.
אני עוד לא ראיתי מוצר כזה - מדיה סנטר מלא.
כל השאלה היא איך לייצר כזה - משילוב של PC קיים ומזרים מדיה כזה או אחר או ע"י HTPC ייעודי.
- יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
שים לב לשירשור הזה, יכול להיות שזה מה שאתה צריך
http://www.hometheater.co.il/vt74088.HDI-DUNE-BD-PRIME
http://www.hometheater.co.il/vt74088.HDI-DUNE-BD-PRIME
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
נבהיר את הסוף - אני לא חושב שיש אתר חוקי להורדת HD.
תאמת - קצת מצחיק ועקום
אתה יכול לקחת PS3
ולעבוד עליו (בצורה קצת מסובכת) שאתה מאמריקה - ואז אפשר דרכו להוריד באופן חוקי - בתשלום סרטי HD סדרות ועוד.
כמובן - אל תצפה לתרגום.
זו נראית לי הדרך היחידה בתשלום וחוקי - עד כמה שלרמות את סוני זה חוקי בשבילך.
תאמת - קצת מצחיק ועקום
אתה יכול לקחת PS3
ולעבוד עליו (בצורה קצת מסובכת) שאתה מאמריקה - ואז אפשר דרכו להוריד באופן חוקי - בתשלום סרטי HD סדרות ועוד.
כמובן - אל תצפה לתרגום.
זו נראית לי הדרך היחידה בתשלום וחוקי - עד כמה שלרמות את סוני זה חוקי בשבילך.
זה קיצור של narcotic agent שבסלנג האמריקאי זה בעצם: סוכן סמויjuv כתב:אם הייתי מבין מה אתה רוצה הייתי עונה לך.manola כתב:?"Are you a "Narcjuv כתב:ביקשתי כתובות של אתרי תוכן חוקיים ובתשלום.
מישהו כאן משתמש ב-MAC MINI כמדיה סנטר?
יכול להיות שזה פתרון כמעט מושלם (אם שמים בצד את המחיר שלו)?...
כי זה ממש מתחיל להיראות כך.........
סלח לי על הפרנואידיות, אבל מישהו חדש ששואל הרבה שאלות עם ידע טכני רב שמגולם בתוכן ומנסה לקבל מידע על קישורים חוקיים (אני מעולם לא ראיתי באתר מישהו ששואל על תוכן חוקי... כולנו מורידים תוכן בכל צורות ההורדה הלא-חוקיות, לא שזה באמת מפריע למישהו מאיתנו), זה נראה לי קצת מוזר. אתרי תרגום בארץ כבר נתבעו על דברים דומים ובארה"ב גם נטפלים לאנשים פרטיים, אז אני מקווה שאתה יכול להבין את החשש המוצדק.
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

קצת אירוני שמי ששואל על תכנים חוקיים נחשד כלא בסדר...
ידע טכני לא חסר לי, הכרה של מה שקיים בשוק דווקא כן.
לגבי ה-HDI - אני אוותר, תודה. נראה לי שכרגע לקנות כזה מכשיר זה להיות בטא סייט. לא שאכפת לי - אבל רק אם משלמים.
ממה שלמדתי עד עכשיו זה משאיר אותי אם שתי אפשרויות -
1. לקנות TVIX ונגן BD - ביחד, משהו כמו 5000 ש"ח. אני לא אוכל לעשות RIP ל-BD אבל ממה שאני מבין בכל מקרה כרגע זה עדיין נושא מעט בעייתי מבחינה טכנית (פורמטים...). פתרון "בידורי" עם הפעלה פשוטה ותחזוקה נמוכה. ד"א, איזה TVIX מתקדם יותר, ה-6500 או ה-7000?
2. לבנות HTPC - יצא לי משהו כמו 6000 ש"ח כולל הכל (מארז טוב ושקט עם שלט, מעבד קוואד, נגן BD מובנה וכו') וכנראה שזה הפתרון הכי גמיש. "תחזוקה" והתעסקות גבוהים יותר מהפתרון הראשון.
מה נראה לכם עדיף?
אפשרות שלישית?
ידע טכני לא חסר לי, הכרה של מה שקיים בשוק דווקא כן.
לגבי ה-HDI - אני אוותר, תודה. נראה לי שכרגע לקנות כזה מכשיר זה להיות בטא סייט. לא שאכפת לי - אבל רק אם משלמים.
ממה שלמדתי עד עכשיו זה משאיר אותי אם שתי אפשרויות -
1. לקנות TVIX ונגן BD - ביחד, משהו כמו 5000 ש"ח. אני לא אוכל לעשות RIP ל-BD אבל ממה שאני מבין בכל מקרה כרגע זה עדיין נושא מעט בעייתי מבחינה טכנית (פורמטים...). פתרון "בידורי" עם הפעלה פשוטה ותחזוקה נמוכה. ד"א, איזה TVIX מתקדם יותר, ה-6500 או ה-7000?
2. לבנות HTPC - יצא לי משהו כמו 6000 ש"ח כולל הכל (מארז טוב ושקט עם שלט, מעבד קוואד, נגן BD מובנה וכו') וכנראה שזה הפתרון הכי גמיש. "תחזוקה" והתעסקות גבוהים יותר מהפתרון הראשון.
מה נראה לכם עדיף?
אפשרות שלישית?
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
איך הגעת לסכום הזה עבור HTPC?
מחשב מבוסס על 8400 INTEL עם 2GB + כונן DVD + HD 320 GB + לוח אם DS3L + כרטיס 9400GT עם HDMI עולה 2000 ש"ח באייבורי . תוסיף לזה מארז HTPC מאייבורי - עוד 200 ש"ח .
מאווררים שקטים עוד 60 ש"ח . (שדרוג ל1TB עולה עוד 190 ש"ח)
האם שלט וכונן BR עולה את ההפרש?
כי מחשב כזה הוא די והותר גם עבור פורמטים עתידיים
מחשב מבוסס על 8400 INTEL עם 2GB + כונן DVD + HD 320 GB + לוח אם DS3L + כרטיס 9400GT עם HDMI עולה 2000 ש"ח באייבורי . תוסיף לזה מארז HTPC מאייבורי - עוד 200 ש"ח .
מאווררים שקטים עוד 60 ש"ח . (שדרוג ל1TB עולה עוד 190 ש"ח)
האם שלט וכונן BR עולה את ההפרש?
כי מחשב כזה הוא די והותר גם עבור פורמטים עתידיים
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

אני כבר קונה, אז שיהיה סביר+.
מארז MATX שקט שנראה סביר וכולל שלט עולה כ - 1000 ש"ח.
כונן BD עולה כ-900 ש"ח (וכן, בלעדיו כל הסיפור לא עושה שכל)
HD - אני צריך לפחות שניים של 1T. רק בתור התחלה יש לי כ-300 DVD שצריכים לעבור למדיה סנטר (חלוקה פשוטה, כ-150 של הילדים ו-150 שלנו...) ועוד 200 CD.
מערכת הפעלה עולה כ-600 ש"ח.
מעבד קוואד עם לוח אם מתאים, שנוכל להריץ משחקים על הפלזמה.
כרטיס רשת אלחוטי עוד 150 ש"ח.
הרשימה ממשיכה - בניגוד לאחרים שמנסים לשכנע את עצמם שיצאו מהסיפור בזול ואחרי שנה מבינים ששלמו פעמיים על "שידרוגים", אני מעדיף לקנות פעם אחת ללפחות שלוש שנים קדימה.
מארז MATX שקט שנראה סביר וכולל שלט עולה כ - 1000 ש"ח.
כונן BD עולה כ-900 ש"ח (וכן, בלעדיו כל הסיפור לא עושה שכל)
HD - אני צריך לפחות שניים של 1T. רק בתור התחלה יש לי כ-300 DVD שצריכים לעבור למדיה סנטר (חלוקה פשוטה, כ-150 של הילדים ו-150 שלנו...) ועוד 200 CD.
מערכת הפעלה עולה כ-600 ש"ח.
מעבד קוואד עם לוח אם מתאים, שנוכל להריץ משחקים על הפלזמה.
כרטיס רשת אלחוטי עוד 150 ש"ח.
הרשימה ממשיכה - בניגוד לאחרים שמנסים לשכנע את עצמם שיצאו מהסיפור בזול ואחרי שנה מבינים ששלמו פעמיים על "שידרוגים", אני מעדיף לקנות פעם אחת ללפחות שלוש שנים קדימה.
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
תרשה לי להעיר מספר דברים , כי אני די מבין בנושא .
אין לך שום משמעות למעבד קוואד למשחקים . ובוא לא נשכח שמדובר במחשב מדיה ולא למשחקים . לכן גם מעבד זול בהרבה כגון 5200 יעשה את אותה העבודה (ואני ראיתי סרט בBR שמנוגן ממחשב עם מעבד כזה ) .
דבר שני , אני לא רואה משמעות להמיר את כל הדי וי די למדייה סנטר , אלא אם ממש משעמם לך . בכל זאת , תמיד אפשר לשים דיסק בכונן ולראות את הסרט . מה גם שמחירי הHD יורדים כל הזמן ואין משמעות לקנות כרגע את הקיבולת המקסימלית .
להשקיע במארז 1000 ש"ח ? לא נראה לך מיותר?
כמובן שיש גם אנשים שקונים מחשב של ALIENware והם בכלל לא גיימרים , השאלה היא עד כמה זה נחוץ ומה אתה חושב שזה ייתן לך מעבר למארז של 200-300 ש"ח .
שוב, שיקול שלך . לי כבר יש HTPC ואני מבין בדיוק מה אני אישית מחפש ממנו . (MKV HD)
לגבי רשת , הייתי ממליץ לך לחבר ברשת קווית , גם אם זה ידרוש מאמץ של התקנת תעלה חיצונית בקיר . זה שווה את ההשקעה
אין לך שום משמעות למעבד קוואד למשחקים . ובוא לא נשכח שמדובר במחשב מדיה ולא למשחקים . לכן גם מעבד זול בהרבה כגון 5200 יעשה את אותה העבודה (ואני ראיתי סרט בBR שמנוגן ממחשב עם מעבד כזה ) .
דבר שני , אני לא רואה משמעות להמיר את כל הדי וי די למדייה סנטר , אלא אם ממש משעמם לך . בכל זאת , תמיד אפשר לשים דיסק בכונן ולראות את הסרט . מה גם שמחירי הHD יורדים כל הזמן ואין משמעות לקנות כרגע את הקיבולת המקסימלית .
להשקיע במארז 1000 ש"ח ? לא נראה לך מיותר?
כמובן שיש גם אנשים שקונים מחשב של ALIENware והם בכלל לא גיימרים , השאלה היא עד כמה זה נחוץ ומה אתה חושב שזה ייתן לך מעבר למארז של 200-300 ש"ח .
שוב, שיקול שלך . לי כבר יש HTPC ואני מבין בדיוק מה אני אישית מחפש ממנו . (MKV HD)
לגבי רשת , הייתי ממליץ לך לחבר ברשת קווית , גם אם זה ידרוש מאמץ של התקנת תעלה חיצונית בקיר . זה שווה את ההשקעה