VMC לא רוצה להפעיל כרטיס טלוויזיה מארה"ב
יש לי כרטיס טלוויזיה של Hauppauge, דגם wintv-pvr-usb2, שקניתי בזמנו בארה"ב, כי הוא פורסם כ-pal/ntsc. בפועל יש בו טיונר של ntsc בלבד, אבל זה מעולם לא הפריע לי, כי תמיד משתמשים בממיר ומחברים את הכרטיס אליו בקומפוזיט או דרך s-video - והוא פועל גם ב-pal וגם ב-ntsc.
זה עבד כך בארה"ב, וזה עובד כך גם כאן - גם התוכנה של hauppauge מאפשרת לצפות פה בטלוויזיה, וגם ב-media portal זה עובד - עם אותות PAL מהממיר של yes.
אבל כשאני מנסה לקנפג את VMC לעבודה עם הכרטיס, אני נתקל בסירוב מוחלט. מקבלים הודעה שחומרת הטיונר לא תואמת לאזור שבו אני נמצא, ו"מומלץ" לי להחליף טיונר. זאת על אף שאני בכלל לא משתמש בטיונר של הכרטיס, אלא בחיבור ישיר לממיר, וכאמור הכרטיס עובד בלי שום בעיה בתוכנות אחרות.
מישהו מכיר איזה workaround שישכנע את VMC לשחרר אותי מהעונש הזה ולא להחליט עבורי שהחומרה שלי לא יכולה לעבוד פה? לא כיף לצאת מה-VMC כשרוצים לראות TV...
זה עבד כך בארה"ב, וזה עובד כך גם כאן - גם התוכנה של hauppauge מאפשרת לצפות פה בטלוויזיה, וגם ב-media portal זה עובד - עם אותות PAL מהממיר של yes.
אבל כשאני מנסה לקנפג את VMC לעבודה עם הכרטיס, אני נתקל בסירוב מוחלט. מקבלים הודעה שחומרת הטיונר לא תואמת לאזור שבו אני נמצא, ו"מומלץ" לי להחליף טיונר. זאת על אף שאני בכלל לא משתמש בטיונר של הכרטיס, אלא בחיבור ישיר לממיר, וכאמור הכרטיס עובד בלי שום בעיה בתוכנות אחרות.
מישהו מכיר איזה workaround שישכנע את VMC לשחרר אותי מהעונש הזה ולא להחליט עבורי שהחומרה שלי לא יכולה לעבוד פה? לא כיף לצאת מה-VMC כשרוצים לראות TV...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
כשהרצת את ה-Setup TV Signal, האם ענית בכן כשנשאלת אם יש לך Set-top Box?
האם יש לך ערכת אינפרה אדום עם IR Blaster שמתחברת ב-USB אל המחשב?
האם ענית ב-Satellite כשנשאלת על סוג השירות שאתה מנוי עליו?
האם יש לך ערכת אינפרה אדום עם IR Blaster שמתחברת ב-USB אל המחשב?
האם ענית ב-Satellite כשנשאלת על סוג השירות שאתה מנוי עליו?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אז ככה... אם מנסים להעביר את ה-Region ל"ישראל", מקבלים מיד את הודעת השגיאה שציינתי - לא מגיעים בכלל לשלב של שאלות על צורת הקליטה.
אם עונים שאני ב"united states" עוברים לשלב הבא, "download tv setup options". שם בחרתי "I will manually configure my TV signal", עניתי שיש לי set-top box, וסימנתי satellite. אין לי IR blaster - אני מוכן כרגע להשתמש בשלט של YES...
אבל גם כשנוקטים ברמאות הזו, מגיעים למסך שבו כתוב "select a working tv signal", ובו אפשר לבחור את החיבור ל-set-top box: ערוץ 2/3/4 ב-RF, חיבור composite או S-video. ה-VMC חושב, חושב חושב, ובסוף אומר "no signal detected". בשלב הזה, אם אני בוחר ידנית אחת מהאפשרויות (לא משנה איזה, ואם יש לה סיגנל כלשהו בכניסה או לא), VMC עף בחוסר אלגנטיות, אפילו בלי שום הודעת שגיאה, וגם לא מריץ את עצמו מחדש.
אם עונים שאני ב"united states" עוברים לשלב הבא, "download tv setup options". שם בחרתי "I will manually configure my TV signal", עניתי שיש לי set-top box, וסימנתי satellite. אין לי IR blaster - אני מוכן כרגע להשתמש בשלט של YES...
אבל גם כשנוקטים ברמאות הזו, מגיעים למסך שבו כתוב "select a working tv signal", ובו אפשר לבחור את החיבור ל-set-top box: ערוץ 2/3/4 ב-RF, חיבור composite או S-video. ה-VMC חושב, חושב חושב, ובסוף אומר "no signal detected". בשלב הזה, אם אני בוחר ידנית אחת מהאפשרויות (לא משנה איזה, ואם יש לה סיגנל כלשהו בכניסה או לא), VMC עף בחוסר אלגנטיות, אפילו בלי שום הודעת שגיאה, וגם לא מריץ את עצמו מחדש.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש מצב (לא בטוח ב-100%) שאם יהיה לך IR Blaster מחובר אז תוכל לעבור הלאה גם אם אתה על ישראל. ה-VMC לא מוכן לעבוד עם חיבור Composite/S-Video לממיר אם אין לו IR Blaster בשביל להעביר ערוצים בממיר.
בגלל שאין לך IR Blaster מחובר, ה-VMC כנראה מניח שטיונר זו האופציה היחידה שלך ואז הוא מזהה שזה טיונר NTSC ולא מוכן לעבור הלאה כשאתה על ישראל.
בגלל שאין לך IR Blaster מחובר, ה-VMC כנראה מניח שטיונר זו האופציה היחידה שלך ואז הוא מזהה שזה טיונר NTSC ולא מוכן לעבור הלאה כשאתה על ישראל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 7&lang=heb
שוב, אני לא בטוח ב-100% שזה יפתור את הבעייה. אני רק משער.
שוב, אני לא בטוח ב-100% שזה יפתור את הבעייה. אני רק משער.
גם לי היה כרטיס Hauppauge, דגם WIN-TV 950, שקניתי בזמנו בארה"ב. וה- VMCE לא היה מוכן לעבוד איתו בשום אופן
אז מכרתי וקניתי AverMedia HX אחלה כרטיס אגב. בשונה נ VMCE ב MP זה עבד אבל בזמנו MP לא היה יציב במיוחד בכול מה שקשור ל TV
גם אני חושב שכדאי ללכת לכיוון אחר -
a. לעבור תוכנה - ל MP למשל
b. להחליף כרטיס
אז מכרתי וקניתי AverMedia HX אחלה כרטיס אגב. בשונה נ VMCE ב MP זה עבד אבל בזמנו MP לא היה יציב במיוחד בכול מה שקשור ל TV
גם אני חושב שכדאי ללכת לכיוון אחר -
a. לעבור תוכנה - ל MP למשל
b. להחליף כרטיס
זה לא נשמע כל כך אופטימי... אני לא מבין למה VMC מתנהג כך - במיוחד שכנראה שבתוכנות אחרות אין בעיה.
קיוויתי שיש איזה hack שיפתור את העניין הזה, אבל אם לא, אז מצדי שילך VMC לכל הרוחות. תיפח רוחי אם אני אחליף חומרה תקינה לגמרי, רק כדי לפתור בעיה בתוכנה של מיקרוסופט. ואני עוד שילמתי בזמנו תוספת עבור ויסטה, כי שמעתי ש-VMC הוא חתיכת יצירה
.
קיוויתי שיש איזה hack שיפתור את העניין הזה, אבל אם לא, אז מצדי שילך VMC לכל הרוחות. תיפח רוחי אם אני אחליף חומרה תקינה לגמרי, רק כדי לפתור בעיה בתוכנה של מיקרוסופט. ואני עוד שילמתי בזמנו תוספת עבור ויסטה, כי שמעתי ש-VMC הוא חתיכת יצירה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אין ספק ש-SageTV חזקה יותר מה-VMC בכל מה שקשור לתכונות, גמישות ויציבות.
אבל SageTV חלשה מאוד בכל מה שקשור לקלות התקנה, במיוחד עבור ישראלים:
1. הבאת EPG מורכבת עם 2 תוכנות: MegaEPG + תוסף בתשלום - Importer או משהו כזה.
2. אינטגרציה עם ה-IR Blaster התואם/מקורי של MCE IR לא מובנית אלא צריך עוד תוסף.
3. בעייתיות בהגדרת התמיכה בעברית, אם זה כתוביות, תצוגת שמות קבצים בעברית (הכרחי להקלטות) או ממשק משתמש בעברית.
בקטע הזה ה-VMC מנצח. מפעילים אשף הגדרות אחד וכל מה שקשור ל-EPG, העברת ערוצים בממיר ותמיכה בעברית עובד.
ושוב, אין ספק שאחרי התקנה ארוכה ולא ממש טריוויאלית, ה-SageTV הוא מוצר הרבה יותר טוב מה-VMC.
אבל SageTV חלשה מאוד בכל מה שקשור לקלות התקנה, במיוחד עבור ישראלים:
1. הבאת EPG מורכבת עם 2 תוכנות: MegaEPG + תוסף בתשלום - Importer או משהו כזה.
2. אינטגרציה עם ה-IR Blaster התואם/מקורי של MCE IR לא מובנית אלא צריך עוד תוסף.
3. בעייתיות בהגדרת התמיכה בעברית, אם זה כתוביות, תצוגת שמות קבצים בעברית (הכרחי להקלטות) או ממשק משתמש בעברית.
בקטע הזה ה-VMC מנצח. מפעילים אשף הגדרות אחד וכל מה שקשור ל-EPG, העברת ערוצים בממיר ותמיכה בעברית עובד.
ושוב, אין ספק שאחרי התקנה ארוכה ולא ממש טריוויאלית, ה-SageTV הוא מוצר הרבה יותר טוב מה-VMC.