האם אתה יכול להנות ממוסיקה גם כשאיכות אינה HIGH END

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה

האם אתה יכול להנות ממוסיקה גם כשאיכות אינה HIGH END

כן , אני יכול
44
96%
לא .
2
4%

סך הכול הצבעות: 46

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

האם אתם יכולים להנות ממוסיקה גם כשהיא אינה מתנגנת במערכת האיכותית שלכם ?
כמו ברכב למשל , או באמצעות נגני MP3

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

בזמן האחרון בנסיעות הממושכות שלי אני אוהב לשמוע את creedens clear water ואת black sabbath

אני אומר את זה כי יש לי באוטו קומפקט טוב של סוני אבהל הרמקולים מעפנים לגמרי-הם קטנים,אין כמעט בס

שמתבקש,יש לי רנו קנגו ויש שם בעיה טכנית לשים רמקולים יותר גדולים-איזה באסה :( אבל עדין כייף לשמוע

את המוזיקה של הלהקות האלה גם באיכות נמוכה
אמן מייסר

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

Eyal_W כתב:האם אתם יכולים להנות ממוסיקה גם כשהיא אינה מתנגנת במערכת האיכותית שלכם ?
כמו ברכב למשל , או באמצעות נגני MP3
...
בוודאי, איזו שאלה. המוסיקה היא העיקר, ולא הציוד שדרכו שומעים אותה. בימי ילדותי ונעוריי האזנתי למוזיקה לא פעם עם ציוד די "מעפאן" כגון רדיו-טייפים ניידים; האם נהניתי פחות מכפי שאני נהנה כיום ממוזיקה? להיפך. נהניתי לפחות באותה מידה, ולעתים יותר. ואני בטוח שיש רבים מאד שיסכימו איתי לגבי ההרגשה הזאת. דווקא המרדף הבלתי פוסק אחרי עוד ועוד איכות, שאני חושב שדי משותף לרבים מחברי האתר הזה, גורם ללא מעט תסכול ותחושת החמצה מתמדת.

go_go
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

לי אישית,אין שום בעיה להנות ממוסיקה ב"איכות ירודה" כגון MP3 (בים) רדיו אינטרנטי (בעבודה) או רדיו ו-CD ברכב

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אני פשוט חושב שזו הנאה מסוג שונה לגמרי.
זה ממש כמו שאפשר להנות מנסיעה בקארטינג וגם מנסיעה במושב האחורי של מרצדס.

כשאני שומע באייפון או ברכב, ההנאה היא מהמוסיקה.
כשאני שומע במערכת בבית - אני נהנה מ-VIRTUAL REALITY וגם מהמוסיקה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ramifr
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

אני תמיד נזכר בקטע במציצים שאריק איינשיין נתקע בקיוסק מתרגש מהגיטרה בטרנזיסטור ואומר לגוטה תשמע איזה יופי לפני שגוטה מגרש אותו קטע מוזיקה מרגש קשור למקום לזמן לסיטואציה לא תמיד לאיכות שמע את הניצחון של ישראל על צרפת ראיתי במוצב על יד טול כרם עם עוד 50 חברה על מסך 20 אינצ' מאז ראיתי שידורים יותר טובים באיכות הרבה יותר טובה אבל זו הייתה אחת החויות הכי מרגשות שאני זוכר למרות התנאים הגרועים

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #7 

אני חושב שכאשר אנו שומעים מוזיקה ב"מערכת ירודה" או בתנאים לא תנאים,הדמיון שלנו נכנס לפעולה ומאפשר לנו לשחזר את הצלילים החסרים.

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
קיבל תודות: 5 פעמים

high end?

שליחה #8 

אני חושב שההנאה מהמוזיקה ומאיכותה תלויה במקום ובזמן.
בבית קשה לי מאד להאזין אפילו במערכת המשנית האיכותית בח. שינה ויש איזו באסה בסיסית מההשוואה עם האיכות של המערכת בסלון אבל כשאני ברכב או מחוץ לבית גם ה-IPOD עושה את שלו אבל תמיד זה חייב להיות מחובר לאוזניות של כמה מאות שקלים ע"מ להוציא מהצעצוע את המקסימום. אני חושב שיש איזו התניה למקום ולזמן בהקשר לדרישה לאיכות. האהבה למוזיקה מאפשרת להתפשר עם האיכות כאשר אין ברירה.

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #9 

בעבר הרחוק הייתי שומע מוסיקה בקופסאות שדי קשה להגדיר אותם במונחים של היום.
הם בהחלט לא היו מזבלה או מדבקה אבל התוצאה היתה אחרת לאין ערוך מול התוצאה של המערכת הנוכחית .
הייתי שומע תקליטים או קסטות באיכות ירודה מאוד ונהנה מכל רגע .
הייתי מאזין לקטע ומנסה להוציא את התווים ומנסה לנגן יחד עם המוסיקה .
וההנאה שלי היתה אין סופית .
לאחר פתיחת העיינים או ליתר דיוק לקיחת הגלולה ההזויה הזו של מערכות HIGH END אני מוצא שאני נהנה פחות כאשר איכות המוסיקה
אינה גבוהה .
כן אני יכול להתרגש ממוסיקה גם בררכב , אבל רמת ההנאה שלי לחלוטין ירדה כאשר המערכת אינה מספקת את הסחורה.

אני בכלל חושב שבתהליך הזה איבדתי משהו .......
אף פעם לא עניין אותי של ההוצאת התקליט , איכות ההקלטה , איזון טונאלי , באיזה מדיה , וכו....
תמיד נהנתי להאזין ולהתרגש.
בעקבות התהליך שעברתי אני חושב שיש שני צדדים מטבע .
האחד הוא שאני נהנה פחות כשהאיכות נמוכה , אני מוציא כספים בצורה לא הגיונית על קופסאות למניהם
ומצד שני אני נהנה מאוד כשהאיכות גבוהה , אני מתרגש מתהליך השידרוג שזה מימד נוסף להאזנה .

בגדול אני חושב שהיה לי טוב יותר כשהייתי מחוץ למטריקס ולפני שלקחתי את הגלולה .
:lol:
והיום כבר לא ניתן לחזור אחורה .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

אגב חוויות מן העבר...
בזמן מלחמת לבנון( הראשונה) הייתי בסדיר ואז באמת היו הימים הראשונים של הווקמן בארץ
שהיה מחובר לבתולה ( בטריה ענקית של מכשיר קשר) שאפשרה האזנה ממושכת מאד מאד ואוסף הקסטות תפס חצי מהצ'ימידן. בדרך הזו הדבקתי רבים מחברי אז שלאשמעו מעולם על ג'אז או רוק מתקדם בחיידק ועד היום זו חויה משותפת. בניגוד לזה במחלמת לבנון השניה כבר הבנתי שיש הצטייד כמו שצרים ושמתי בבאגאז' NAD ישן וזוג רמקולים מדפיים ישנים של MISSION מהמחסן וחיבורים שונים כך שכל אחד יכל לקבל שעת האזנה באיכות שלא נשמעה בצה"ל מזמן.... מיותר לציין שלא את כל המוזיקה אהבתי במיוחד אבל מה לא עושים בשביל החברה במילואים.... במלחמה הזו כבר קיבלתי פטור.... ברוך השם.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

אני סבור שאהבה עמוקה למוסיקה היא KEY FACTOR בהפיכת אדם לאודיופיל. על כן, אותו אודיופיל "ייאלץ" לשמוע מוסיקה גם בדרכים נוספות, בסיטואציות מגוונות.
The Black Wax

bitton71
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
שם מלא: דודי ביטון
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #12 

זה פשוט מאוד,
ליהנות ממוסיקה אפשר בכל מצב ,ומכל מערכת\אייפוד וכו...
פשוט ,ככל שהמערכת איכותית יותר ,נהנים יותר.

אגב בנושא דומה, אבל אינני רוצה לשנות את נושא השירשור,
ממש קשה לי לראות סרטי פעולה, רק עם הרמקולים של הטלוויזיה ולא
בסראונד מלא.
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אין מצב לראות טלויזיה ואפילו חדשות ללא הגברה בריאה
לפלזמה מחובר רק כבל וידאו. הקול ישירות למגבר ובהקדם מהיציאה הדיגיטלית ל- DAC ומשם למגבר סטריאו ללא מעבר דרך המגבר לקולנוע ביתי.

godu
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #14 

לא יודע אם בכלל יש לי זכות להשיב.

אין לי מערכת High End ברמות שיש לאנשים פה בבית כך שבמונחים של אייל כנראה "עוד לא בלעתי את הגלולה" וטוב שכך.
נסיונות לבנות מערכת Highend לאוטו עשו לי בעיקר חור בכיס והביאו לי הרבה תסכול ותחושה כאילו עדיין חסר משהו. בעוד שפעם הייתי מתעסק עם איזה שיר *בא לי* לשמוע באוטו, בתקופה האחרונה אני מתרכז בלבחור את השיר שיאתגר את המערכת הכי הרבה כדי שאוכל להמשיך עם ה Fine Tuning של הכיוונונים.

כל נושא ה"אודיופיליה" קשור כל כך חזק בפסיכולוגיה. אפילו בפורום אודיו יוקרתי רץ עכשיו שרשור של אנשים ששואלים את עצמם אם חלק גדול מהסיפור הזה הוא לא בלוף. כרגע, עושה רושם שבבית עם אני נשאר עם המגבר קולנוע ביתי שמשמש גם למוזיקה (Onkyo 606, עלה 1500 ש"ח יד שניה) ורמקולי המדבקה (ADC ריצפתיים, אחלה סאונד לדעתי שעלו לי 3000 ש"ח לפני 10 שנים).

סליחה אם קצת סטיתי מהנושא.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”