סנסוי 9090DB
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
ה-DB הוא DOLBY NOISE REDUCATION.ב8080DB וה-9090DB זהו מעגל שיועד בזמנו
לשימוש עם טייפים של קלטות או סלילים שלא הייתה להם יכולת הפחתת רעשים מובנית,וכן גם
לשידורי רדיו FM בדולבי(דבר שהיה נדיר מאוד ולא ממש תפס).הבעיה איתם היא שכל הפעולות
של הרסיברים האלו עוברת דרך המעגל הזה,ויש נטייה להלחמות בו להשתחרר ולהתפרק,ואז
מתחילות כל מיני בעיות סאונד מוזרות..(גם כשהוא כבוי)ואת מעגל הזה מאוד מעצבן לנקות,להלחים,ולהחליף רכיבים,מאחר שהוא נמצא במקום קשה לגישה ברסיברים האלה.פתרון טוב הוא,עם רוצים להשקיע בשיפוץ כמו שצריך,הוא לחדש לו הלחמות ולהחליף לו את כל הרכיבים.
התוצאה-פיצ'ר לא נחוץ שאין לו היום שום שימוש,ומקשה את החיים של של בעלי הרסיברים הנפלאים האלה,כשלא צריך אותו בכלל.דבר נוסף,בדגמי ה-DB יש תוספת של מעט יותר כוח לעומת הדגמים שהם לא DB.כך ש-8080 הוא 80 וואט לצד,8080DB הוא 85 וואט, 9090
הוא 110 וואט,וה-9090DB הוא 120 וואט.בדגמי ה-DB סאנסוי שינו ושידרגו כמה דברים ביחידת
הפאוור שלהם.
לשימוש עם טייפים של קלטות או סלילים שלא הייתה להם יכולת הפחתת רעשים מובנית,וכן גם
לשידורי רדיו FM בדולבי(דבר שהיה נדיר מאוד ולא ממש תפס).הבעיה איתם היא שכל הפעולות
של הרסיברים האלו עוברת דרך המעגל הזה,ויש נטייה להלחמות בו להשתחרר ולהתפרק,ואז
מתחילות כל מיני בעיות סאונד מוזרות..(גם כשהוא כבוי)ואת מעגל הזה מאוד מעצבן לנקות,להלחים,ולהחליף רכיבים,מאחר שהוא נמצא במקום קשה לגישה ברסיברים האלה.פתרון טוב הוא,עם רוצים להשקיע בשיפוץ כמו שצריך,הוא לחדש לו הלחמות ולהחליף לו את כל הרכיבים.
התוצאה-פיצ'ר לא נחוץ שאין לו היום שום שימוש,ומקשה את החיים של של בעלי הרסיברים הנפלאים האלה,כשלא צריך אותו בכלל.דבר נוסף,בדגמי ה-DB יש תוספת של מעט יותר כוח לעומת הדגמים שהם לא DB.כך ש-8080 הוא 80 וואט לצד,8080DB הוא 85 וואט, 9090
הוא 110 וואט,וה-9090DB הוא 120 וואט.בדגמי ה-DB סאנסוי שינו ושידרגו כמה דברים ביחידת
הפאוור שלהם.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
אני לא חושב שלמעגל הזה יש נטיה להתקלקל יותר מאשר שאר חלקים ברסיבר... כל טכנאי מיומן ידע להתמודד עם כל קלקול כמו שצריך.
ואכן ב DB דרגת ההגברה גם חזקה יותר וגם משודרגת.
לי יש אחד כזה שעובד מצויין... לא מוצא שהמעגל הזה מפריע... הוא עדיין נשמע מצויין והרבה יותר טוב מאחרים
חוץ מזה, זה לא שיש יותר מדי אפשרויות וגמישות בעניין הזה ועד שמוצאים אחד מהם 9090 או 9090DB כדאי לקחת את מי מהם שנופל ראשון בלי שה DB יהיה שיקול לקניה או חוסר קניה. אין פה כל כך שאלה של מה עדיף לקנות. זה לא כל כך תכנית כבקשתך למי שמחפש אחד מהם. במילים אחרות כל אחד מהם שהיה נופל, הייתי לוקח.
חוץ מזה נוסף, ה DB היה הרבה יותר נפוץ מהרגיל, גם בארץ וגם בעולם, לכן הסיכוי למצוא 9090 רגיל קטן משמעותית. אז אם האופציה היא עם או בלי המגבר, ברור שעדיף העם....
ואכן ב DB דרגת ההגברה גם חזקה יותר וגם משודרגת.
לי יש אחד כזה שעובד מצויין... לא מוצא שהמעגל הזה מפריע... הוא עדיין נשמע מצויין והרבה יותר טוב מאחרים
חוץ מזה, זה לא שיש יותר מדי אפשרויות וגמישות בעניין הזה ועד שמוצאים אחד מהם 9090 או 9090DB כדאי לקחת את מי מהם שנופל ראשון בלי שה DB יהיה שיקול לקניה או חוסר קניה. אין פה כל כך שאלה של מה עדיף לקנות. זה לא כל כך תכנית כבקשתך למי שמחפש אחד מהם. במילים אחרות כל אחד מהם שהיה נופל, הייתי לוקח.
חוץ מזה נוסף, ה DB היה הרבה יותר נפוץ מהרגיל, גם בארץ וגם בעולם, לכן הסיכוי למצוא 9090 רגיל קטן משמעותית. אז אם האופציה היא עם או בלי המגבר, ברור שעדיף העם....
- Kosh
- גורו וינטאג'

לי יש את ה-8080DB,אומנם אין לי בעיות עם הדולבי,אבל אני עדיין חושב שהצורה בה סאנסוי
ישמה אותו בדגמים האלה,שגוייה.העובדה שכל פעולות הרסיבר עוברות דרך המעגל הזה,גם
כשהוא על מצב OFF,היא בעייתית לעתיד של כל מי שמחזיק באחד הדגמים האלה.אני לא אומר
שאם מוצאים 8080DB/9090DB אז לוותר מראש,אבל חובה לבדוק לפני הקנייה את מתג הדולבי,ואיך הוא מתפקד במצבים השונים,ואיך הוא משפיע על הרסיבר,גם אם לעולם לא יהיה לו
שימוש והוא יהיה תמיד על OFF.
ישמה אותו בדגמים האלה,שגוייה.העובדה שכל פעולות הרסיבר עוברות דרך המעגל הזה,גם
כשהוא על מצב OFF,היא בעייתית לעתיד של כל מי שמחזיק באחד הדגמים האלה.אני לא אומר
שאם מוצאים 8080DB/9090DB אז לוותר מראש,אבל חובה לבדוק לפני הקנייה את מתג הדולבי,ואיך הוא מתפקד במצבים השונים,ואיך הוא משפיע על הרסיבר,גם אם לעולם לא יהיה לו
שימוש והוא יהיה תמיד על OFF.
ל DB יש גם 2 כניסות פטיפון.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- hornless
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 601
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
יאיר,yairf כתב:כנראה ששמעת גרסה ממש מוזנחת שלו...
לא כל מכשיר שלא עבר תחת ידי הקוסם שלך הוא מוזנח.
החזקתי באותו 9090DB משנת 1982 ועד 1995 והוא היה מתוחזק למופת (וגם לא כל כך ישן אז ואפילו די חדש).
ממשיך לטעון שהוא נשמע די בינוני.
- Kosh
- גורו וינטאג'

מה כל ההתלהבות הגדולה כל כך מהנאד 3020 "המיתולוגי" הזה? שהוא מוזכר כל כך הרבה?
שמעתי את הדגם,והסאונד שלו לא כזה יוצא מגדר הרגיל,בטח שלא יותר טוב ממפלצת משובחת
כמו ה-9090.יש לי את הדגם שמעליו,ה-3030,והוא נחמד,לא יותר מכך..דגמים של סאנסוי,רוטל
וקנווד לפי דעתי נשמעים יותר טוב.שלא לדבר שכבר אז נאד רצו לחסוך כסף והם יצרו בסין או
טייוואן,בעוד ששאר החברות עוד יצרו בארצות האם שלהן.
שמעתי את הדגם,והסאונד שלו לא כזה יוצא מגדר הרגיל,בטח שלא יותר טוב ממפלצת משובחת
כמו ה-9090.יש לי את הדגם שמעליו,ה-3030,והוא נחמד,לא יותר מכך..דגמים של סאנסוי,רוטל
וקנווד לפי דעתי נשמעים יותר טוב.שלא לדבר שכבר אז נאד רצו לחסוך כסף והם יצרו בסין או
טייוואן,בעוד ששאר החברות עוד יצרו בארצות האם שלהן.