קניה וחיבור מחשב htpc

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
the_king פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
אני מעונין לקנות מחשב שיתחבר למסך פלזמה סמסונג ps50a550
היעוד של המחשב הוא הרצת תכני HD למינהם (720P/1080p) .
דבר ראשון שרציתי לברר הוא האם יש דרישות מיוחדות להרצת סרטי bluray מקורים ומלאים במחשב HTPC (בכונן blu - ray יעודי למשל) ,הבנתי שהדרישות גבוהות יותר מהרצת סרטי MKV מקודדים.
להלן מפרט המחשב:
Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H
AMD Phenom 9650 64Bit Quad Core AM2+ OEM
A-Data 1GB DDR2-800 Vitesta HeatSink CL5 2
Samsung 1TB Sata II 16MB Fastest 1TB
ANTEC NSK2480 380W
Arctic Cooling Alphine 7
LG GH22NS DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

שאלה נוספת שעלתה היא לגבי החיבור עצמו למסך, הבנתי שעדיף לחבר htpc למסך lcd מאשר למסך פלזמה בגלל הפקיסלים המלבניים ,אשמח להסבר יותר מפורט בנושא והאם זה אומר שלא יראו טקסט בצורה חדה במסך פלזמה (האם זה נכון גם אם הרזולציה תהיה 1920X1080)

הבנתי שיש הבדל בין האצת חומרה לבין האצת תוכנה במחשבים - אם אפשר הסבר קצת יותר ברור בנושא ואיך זה משליך על איכות הצפיה בסרטים?
אשמח להמלצות ודעות לגבי המפרט ותשובות לשאלות.
אגב התקציב למחשב הוא עד 3000 ש"ח.

בתודה מראש
אלעד

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32981
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

המחשב שלך מצויין להרצת כל התכנים. כדי להציג בלו ריי צריך תוכנות ייעודיות כמו, למשל, ה-Power DVD.
לפלזמה שלך אין פיקסלים מלבניים. מדובר רק בפלזמות שהרזולוציה שלהם היא 1024 על 768. וגם במקרה של פיקסלים מלבניים יש פתרון ע"י הגדרה קטנה ב-FFDShow שמציינת את זה.
אומרים שדווקא איכות הצפייה בפענוח תוכנה, כאשר לא מדובר במעבד חלש מדי, טיפה איכותית יותר מזו המתקבלת ע"י פענוח בחומרה. אך ככל הנראה ההבדלים זניחים ואיכות הצפייה בשני המצבים בסה"כ דומה.
לגבי המפרט - המעבד שציינת הוא קצת overkill, עדיף בשביל HTPC ללכת על AMD 5600, שהוא עדיין חזק בשביל תכני HD ובעל הספק ופיזור חום נמוך יותר.
לגבי הזכרון, זה לא ברור ברשימה, אבל אני מניח שהכוונה היא ל-2 סטיקים של 1 ג'יגה. זה בסדר ומומלץ (סטיק אחד בלבד של 1 ג'יגה עלול להיות מעט מדי בשביל ויסטה).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #3 

אם אתה משיג את כל זה ב 3000 שח אני הייתי נשאר עם מפרט זה.... מפרט חזק שלא יגרום לצווארי בקבוק עקב ניגון תכנים כבדים.
חוצמזה גם אם תרצה להריץ משחקים תוכל בקלות (רק תשדרג כרטיס מסך אבל מבחינת כל השאר אתה מסודר פיקס)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”