בעייה במנוע החיפוש בפורומים?

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73392
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #1 

שלום.

נתקלתי בתופעה מוזרה. אני מבצע חיפוש בפורום למילה שאני יודע בוודאות שקיימת והמנוע מחזיר תוצאה שלילי. לדוגמא, חיפשתי את המילה SAW גם בכלל הפורומים וגם בפורום סרטים ספציפית והמנוע חיפוש טוען ש"לא נמצאו תוצאות לחיפוש שביצעת" בעוד שכפי שניתן לראות בקישור למטה - המילה קיימת כמה וכמה פעמים:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... start=1875

את האמת - זה קרה לי בעבר אבל הנחתי שאני מבצע חיפוש לא מדוייק, עכשיו אני רואה בוודאות שהמנוע לא מדוייק ולא החיפוש ביצעתי :lol:

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9618
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 353 פעמים

שליחה #2 

אתה צודק!
יש בעיה !!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78933
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #3 

SAW היה ברשימת מילים שמורות שהמערכת מתעלמת מהם.

טופל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

אתה מבין שאני פשוט חייב לשאול "למה SAW" - נכון? :roll:

עוד משהו מוזר התגלה לי כרגע. חישפתי שוב את המילה SAW וקיבלתי מספר תוצאות. חיפשתי בתוך כל התוצאות הללו ולא מצאתי את הקישור לתגובה שלי (פירסמתי אז חוו"ד עם הסרט הנ"ל בתרד הזה ובחיפוש משום מה זה לא עולה).

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #5 

עופר? יצא לכם לבדוק למה התגובה שנמצאת פיזית לא מופיעה בתוצאות החיפוש?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

אני חושב שיש בעייה מהותית במנוע החיפוש באתר. הנה דוגמא נוספת בה נתקלתי היום. נתקלתי בכתבה די משעשעת - מסך שהוכרז לפני כשנתיים אם זיכרוני אינו מטעני ורק כיום יוצא למכירה במחיר מגוחך:

http://www.trustedreviews.com/tvs/news/ ... e-In-UK/p1

זכרתי שכבר היה ת'רד בו דיסקסנו על המוצר ורציתי להוסיף את הידיעה לשם כעידכון במקום לפתוח עוד ת'רד. שמייייח וטוב לב, ניגשתי בתומי למנוע החיפוש והקשתי XEL-1. גורנישט, שום תוצאה רלוונטית. חשבתי אולי להיות פחות ממוקד, הזנתי XEL וקיבלתי המון תוצאות שבבן יש את השלוש אותיות הללו בתוך מילים אחרות. צירוף XEL ו SONY נותן המון תוצאות שלא קשורות לחיפוש שלי. החלטת לחפש "חכם" ורשמתי SONY AND XEL מתוך נקודת הנחה שלא יהיהו יותר מידיי דיונים שיהיה בהם גם את שם המסך וגם השם של החברה שלא קשורים למוצר הנ"ל. הנה התוצאה:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... de=results

מבט בדף הראשון של התוצאות - אין שום קשר לדיון על המסך הנ"ל.

אני בטוח שהיה דיון על המסך הנ"ל ואם ממש צריך אני אחפש אותו ידנית (עבודה מתישה וארוכה), אבל כל המטרה של החיפוש הוא למצוא מידע בנבכי הפורום על מנת שנוכל לשוב ולדון בו, להיזכר בנשכחות (כציטוט בתוך דיון חדש למשל) או להגיש אותו לשואלי שאלות כדי לא לחזור על עצמנו שוב (ושוב ושוב) - לא?

יש מצב לבדוק את הנושא?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78933
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #7 

סביר להניח שקראו לו בשם דומה אך שונה.

בכל מקרה, זה המנגנון שיש לנו. הוא רחוק מאידאלי, אך אם רק הייתם יודעים כמה חומר יש באתר שצריך להיות מאונדקס הייתם מבינים כמה מסובך לבנות מנגנון טוב יותר ...

בכל מקרה יש גם חיפוש גוגל ברחבי האתר (בקוביה בתוך החלק העליון של הבאנר) שווה לנסות גם שם.

שלח תגובה

חזור אל “כללי”