בעיה עם מיקום רמקול קידמי ימיני
-
hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 838
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
שלום,
שיניתי את החדר והגעתי למצב שאני לא יודע איפה להשים את הרמקול הקידמי ימיני בשביל שיהיה כלפי היושבים ויתן את אפקט הסראונד.
העלתי תמונה שתמחיש פחות או יותר את הבעיה,
יש לי בפינה הימנית קידמית ארון בגובה 2 מטר בערך שסוגר לי את כל הפינה הימנית קידמית ולא מאפשר לי להשים את הרמקול.
בהנחה שיושבים בספה ובמיטה לראות סרט, איפה הכי כדאי לי להשים את הרמקול?
שיניתי את החדר והגעתי למצב שאני לא יודע איפה להשים את הרמקול הקידמי ימיני בשביל שיהיה כלפי היושבים ויתן את אפקט הסראונד.
יש לי בפינה הימנית קידמית ארון בגובה 2 מטר בערך שסוגר לי את כל הפינה הימנית קידמית ולא מאפשר לי להשים את הרמקול.
בהנחה שיושבים בספה ובמיטה לראות סרט, איפה הכי כדאי לי להשים את הרמקול?
-
hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

חברה בבקשה עזרה,
אני רוצה לתלות את הרמקול ואני לא יודע איפה עדיף
אני רוצה לתלות את הרמקול ואני לא יודע איפה עדיף
מה זה שם משמאל לטלוויזיה ?hananmori12 כתב:שלום,
בהנחה שיושבים בספה ובמיטה לראות סרט, איפה הכי כדאי לי להשים את הרמקול?...
בשביל לקבל שמע טוב הרמקולים שצריכים להיות מקדימה ובצדדים ביחס לאוזנים.
אני מציע להתקין את הרמקולים על הקיר גבוהה בעזרת מתקן זרוע , חשוב להפנות אותם כלפי מטה ולכיוון המקום שבד"כ נמצאים כאשר מקשיבים.
במידה והמרחק מהאוזניים לרמקולים לא זהה יש לכוון את הבאלאנס בהתאם. לפי התרשים נראה כי הרמקול השמאלי קרוב מידי ולכן יש להנמיך את העוצמה שלו
אני מציע להתקין את הרמקולים על הקיר גבוהה בעזרת מתקן זרוע , חשוב להפנות אותם כלפי מטה ולכיוון המקום שבד"כ נמצאים כאשר מקשיבים.
במידה והמרחק מהאוזניים לרמקולים לא זהה יש לכוון את הבאלאנס בהתאם. לפי התרשים נראה כי הרמקול השמאלי קרוב מידי ולכן יש להנמיך את העוצמה שלו
-
hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

משמאל לטלויזיה זה סתם משהו ששכחתי למחוק בטעות.
אוקיי אז אני מבין את הייחס, דבר ראשון הרמקול השמאלי לא קרוב,
הבעיה שלי זה איפה להשים את הרמקול הקידמי ימיני שכרגע לא מופיע בתרשים,
או מצד ימין לטלויזיה שאז הוא בעצם באותו קו של הרמקול הקידמי שמאלי אבל הוא קצת מאבד מהאפקט שלו בשביל מי שיושב בפינה של הספה
או מעל הספריה בפינה של הארון שאז יש 2 בעיות, הראשונה זה שהרמקול לא בקו של הקידמי שמאלי (שהבנתי שאפשר לשחק עם הבאלנס בשביל שיהיה אותו אפקט של שמע) והבעיה השניה זה שאני יושב בספריה (מחשב) ושומע שירים אז הרמקול בכלל לא בכיוון שלי
מצטער אם סיבכתי אותכם, אם צריכים לדעת פרטים או אפילו תמונה אשמח להביא
או מצד ימין לטלויזיה שאז הוא בעצם באותו קו של הרמקול הקידמי שמאלי אבל הוא קצת מאבד מהאפקט שלו בשביל מי שיושב בפינה של הספה
או מעל הספריה בפינה של הארון שאז יש 2 בעיות, הראשונה זה שהרמקול לא בקו של הקידמי שמאלי (שהבנתי שאפשר לשחק עם הבאלנס בשביל שיהיה אותו אפקט של שמע) והבעיה השניה זה שאני יושב בספריה (מחשב) ושומע שירים אז הרמקול בכלל לא בכיוון שלי
מצטער אם סיבכתי אותכם, אם צריכים לדעת פרטים או אפילו תמונה אשמח להביא
תקשיב, אי אפשר שכל החדר יהיה Sweet spot אחד גדול. לא משנה איפה תמקם את הרמקולים, בסופו של דבר יהיה מיקום שבהם ישמעו יותר טוב ומיקומים אחרים שבהם ישמעו את אחד הרמקולים יותר מהשני.hananmori12 כתב:משמאל לטלויזיה זה סתם משהו ששכחתי למחוק בטעות.
מצטער אם סיבכתי אותכם, אם צריכים לדעת פרטים או אפילו תמונה אשמח להביא...
עצתי לך, תבחר נקודה מסויימת שממנה אתה שומע הכי הרבה (נניח המיטה), שים את הטלוויזיה בול מולה וכל רמקול מצד אחד שלה, כמה שיותר רחוק מהטלוויזיה אבל במרחק שווה.
כמו שאמרו, חשוב להפנות את הרמקולים לכיוון נקודת ההאזנה ולהרחיק אותם מהקיר במידה ויש להם פתח אחורי.