שלום,
ברשותי מגבר מרנץ 7002 שכולל AUDESSY EQ לכיוון הרמקולים.
לאחרונה שמתי לב שבתכנים מסוימים(מורגש ביותר בהופעות) של DD או DTS, כשאני מעביר את המגבר למצב PURE DIRECT (ללא עיבוד עד כמה שאני מבין) שומעים הרבה יותר טוב. ז"א, יש הפרדה יותר טובה לכל רמקול המוציא סאונד "נקי" יותר, בעיקר מורגש בנמוכים שעוברים לסאב (גם ב DD הסאב עובד אבל פחות) בקיצור פתאום הכל מרגיש יותר במקום.
לפי מה שאני מבין ה AUDESSY הוא זה שאמור לדאוג לאיזון הרמקולים במה, EQ ובכלל. לא ברור לי למה כשאני מעביר ל PURE DIRECT בעצם הכל נשמע כמו שהיתי מצפה ממצב DD רגיל אחרי שביצעתי את כיוון ה AUDESSY האם ה AUDESSY לא עושה את העבודה?
המקור הוא DVD PIONEER 400.
בנוסף, בכיוון ה AUDESSY יש אפשרות לכיוון 6 נקודות שמיעה. בפועל בזמן שמיעת מוזיקה או סרטים יש מקסימום 3 מקומות שבהם יושבים (ספה מול המסך) האם רצוי לכוון בכל זאת 6 נקודות או רק 3 שמהם שומעים?
תודה.
Audessy ו Pure direct
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
במצב pure direct הרסיבר פוסח על המעגלים שלא קשורים למסלול ההגברה נטו ,כלומר גם על AUDESSY
כלומר במצב זה אתה שומע את המקור ללא תוספות ועיבודים מיותרים
הכיול הכי טוב -לעשות בכל הנקודות שניתן ואז כל האזור שנמדד ע"י המיקרופון אמור להשמע בצורה מיטבית.
כלומר במצב זה אתה שומע את המקור ללא תוספות ועיבודים מיותרים
הכיול הכי טוב -לעשות בכל הנקודות שניתן ואז כל האזור שנמדד ע"י המיקרופון אמור להשמע בצורה מיטבית.
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
תודה על התגובה המהירה.
במידה ואני יבצע את המדידה בכל 6 הנקודות, איפה למקם את המיקרופון בכל נקודה?
בהנחה ושטח האזנה הוא מלבן בגודל 4 *5 (הקידמיים והאחוריים על הצלעות של ה 4 מ) והאחוריים בקו הספה שמול המסך, עד היום ביצעתי שלוש מדידות רק על הצלע של האחוריים (אמצע ושתי קצוות הספה), איפה לבצע את 3 המדידות הנוספות?
בפועל האזנה רק מהספה שמול הטלוויזיה (בין הספה לטלוויזיה יש שולחן, מעבר וכן הלאה...)
תודה!
במידה ואני יבצע את המדידה בכל 6 הנקודות, איפה למקם את המיקרופון בכל נקודה?
בהנחה ושטח האזנה הוא מלבן בגודל 4 *5 (הקידמיים והאחוריים על הצלעות של ה 4 מ) והאחוריים בקו הספה שמול המסך, עד היום ביצעתי שלוש מדידות רק על הצלע של האחוריים (אמצע ושתי קצוות הספה), איפה לבצע את 3 המדידות הנוספות?
בפועל האזנה רק מהספה שמול הטלוויזיה (בין הספה לטלוויזיה יש שולחן, מעבר וכן הלאה...)
תודה!
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
דוגמאות לאזורי כיול תוכל לראות בספר המכשיר שלך ,אבל תוכל לשים את נקודות הכיול האחרות סביב איזור ההאזנה
שלך
שלך
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רסיבר Marantz SR7015