מתאם SATA/IDE לפופקורן. יעבוד?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
euxyh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
בעוד הכונן הקשיח הישן והטוב של הIDE שלי מועמס בתכנים וכמעט מתפוצץ, חיפוש קצר מגלה שכוננים גדולים יותר של IDE עולים הרבה יותר מSATA.
ומכיוון שקניתי את הפופקורן שלי כמה חודשים לפי היציאה של התומך ב SATA, אני די תקוע עם IDE.

שאלה.
יש מתאם SATA/IDE שמצד אחד מתחבר לכונן SATA ומהצד השני מתפקד כיציאת IDE שתתחבר לכניסה בפופקורן.
מישהו ניסה או יודע על מה קורה שעושים את זה? זה יציב? זה משפיע על הפופקורן? מומלץ? לא מומלץ?

אשמח לתשובה

תודה מראש

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46419
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #2 

יש סיבה מיוחדת לרצון להשתמש בכונן פנימי בסיטואציה שלך?
עדיף לדעתי לעשות שימוש בכונן חיצוני USB.

euxyh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

כמדומני שדובר פה בעבר על כך שניגון דרך USB פחות יציב/מהיר וכו' מאשר כונן קשיח, במיוחד בסרטי HD 1080P (גם אם זה MKV)...
לכן זאת הסיבה. חוצמזה, נראה לי שלהוסיף עוד קופסה מעל לפופקורן, פופקורן, וממיר מג'יק קצת מעמיס על כל המקום מתחת לטלויזיה.
כל הרעיון בפופקורן זה הניידות/קומפקטיות שלו לא? וכונן קשיח חיצוני USB (מהקטנים, לא ה MYBOOK) עולה פי 2 מכונן קשיח...

בכל מקרה, לדעתך תהיה בעיה עם מתאם כזה?
כמו כן, אשמח לדעת אם אין שום בעיה בשימוש בUSB בניגון קבצים, אולי אשנה את דעתי ואקנה כונן חיצוני.

תודה זיו!

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #4 

אתה לא יכול להשוות בין הכוננים הקטנים (הם 2.5) לבין כונן קשיח רגיל (3.5) שנמצא במארז חיצוני או בתוך המכשיר.

אין שום בעיה בקצבים בUSB, יש גם הרבה יתרונות לכונן חיצוני, אתה לא צריך לנייד את הפופקורן, דע לך שהחיבור HDMI זה דבר רגיש ולטעמי לא כדאי לנייד את הנגן, היית מנייד את הרסיבר שלך או את הDVD?

החסרון היחידי הוא שאתה כביכול לא יכול להתקין אפליקציות על כונן חיצוני, למשל להוריד ביוזנט דרך הפופקורן, אבל כנראה אפשר לפתור את זה וכשיתפנה לי זמן אני הולך לבחון את הנושא.
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

LEVIA
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

אני חושב שראיתי פה מישהו שעשה את זה והצליח להכניס את המתאם יחד עם הדיסק הקשיח לפופקורן (אין לי שום מושג איך הוא עשה את זה )
אני חושב שאתה צריך משהו כזה
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.728

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #6 

LEVIA כתב:אני חושב שראיתי פה מישהו שעשה את זה והצליח להכניס את המתאם יחד עם הדיסק הקשיח לפופקורן (אין לי שום מושג איך הוא עשה את זה )
אני חושב שאתה צריך משהו כזה
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.728
...
זה לא המתאם הנכון.
לדעתי אין מספיק מקום למתאם והארד דיסק.

euxyh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אני שמתי עין דווקא על זה -
http://cgi.ebay.com/New-2-5-3-5-Drive-S ... 240%3A1308

קטן ודק. נכנס בוודאות.

ושוב, כונן חיצוני זה רק להוסיף עוד דברים מתחת לטלויזיה, ועוד חיבור לחשמל, ועוד חוטים...קצת מאבד מהקטע הקומפקטי של הפופקורן. תאכלס בלי המקום ל"כונן" יכלת לצמצם את הגודל של הפופקורן לרבע, ופשוט לעשות אותו "מתאם" פורמטים בין כונן חיצוני לטלויזיה...

חוץ מזה שקראתי על כמה אנשים שבUSB יש קצת קצת יותר בעיות. קבצים נתקעים לפעמים.. ובקצב וידאו גבוה אז לפעמים קצת נתקע או מקרטע...
בנוסף - אין מה להשוות מחיר של כונן פנימי לכונן חיצוני.

מה שכן. כונן חיצוני יהיה הרבה יותר שקט.

אגב- אני לא מנייד את הפופקורן, אבל כמו שהוא עבר חצי עולם והגיע לכאן בשלום, אין בעיה לדעתי לנייד אותו מדי פעם בקופסת קרטון שלו..

אני אנסה בכל מקרה עם הכונן שיש לי כרגע על המחשב. ברגע שאנסה ארשום כאן איך היה.
כנראה שבסופו של דבר אחבר כונן חיצוני קטן בכל זאת.

תודה על התשובות!

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”