חברת למיר לציוד מחשבים - הפסיקה את פעילותה

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #1 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3658238,00.html

קצת מצחיק לקרוא את התגובות - בין הכי יקרנים בשוק למוכרים במכחרי עלות... ????
עצוב (W)

rami12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

זה רק ההתחלה ,חביבי
בשנה הקרובה צפויות עשרות חנויות לסגור הבסטה בגלל המיתון

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

ובאג עדיין מוכרים ציוד במחירים הזויים
Need more cowbell

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73359
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #4 

ובגלל זה באג יהיו פה עוד הרבה זמן. רק בישראל חושבים שעסק לא צריך להרוויח. בישראל לא מבינים ששירות עולה כסף. בישראל הלקוח בודק קודם כל אפא המחיר הכי זול ורק במקום האחרון מכניס את השירות כשיקול. הסיבות הללו הביאו את שוק המחשבים למצב בו רוב העסקים מרוויחים מעט מאוד ואפילו לפעמים מוכרים ללא רווח. בחצי שנה האחרונה ה מ ו ן חנויות קרסו בתחום ואני מבטיח לכם שהמון ימשיכו לקרוס עד שלא תיפסק התופעה של מכירה ברווח שולי או ללא רווח.

עסק הוא לא מוסד צדקה - ומי שלא מבין את זה לא ישאר פה הרבה זמן. לקוח שיחפש רק זול יפגע גם הוא, הבעייה שהישראלים לא מבינים את זה וכנראה שלא יבינו.

לשם הבהרה, אני מדבר על רב הלקוחות, תמיד יש את יוצאי הדופן שמבינים את מה שרשמתי למעלה (ובאופן מובן באתר הזה הם כנראה הרב - אבל בשוק הישראלי ה"ממוצע" וזה מניסיון שלי - הם מיעוט).
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 19/01/2009 11:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

rami12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

Pavelz כתב:ובאג עדיין מוכרים ציוד במחירים הזויים
...
מי בכלל קונה ציוד מחשבים/היקפי בבאג כשיש מבחר חנויות שכזה?
כנ"ל אופיס דיפו וקרביץ

alon_fleischer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 274
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #6 

לא רואה מה הבעיה.
יהיו כאלו שיפשטו רגל. אלו שישארו הם אלה עם הרווחיות הגבוהה יותר (והמחירים בהתאם).
יווצר שיווי משקל חדש בשוק. אולי קצת פחות היצע ומחירים גבוהים יותר אבל איזון.
ככה זה כמעט בכל תחום הרי ...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

alon - חצי נכון. בסוף יהיה איזון אנחנו מקווים, אבל לא בכל תחום זה ככה. תסתכל למשל על תחום האודיו, שם יש די יישור קו מבחינת מחירים. יש "מחיר מפורסם" ויש מחיר שתקבל בחנות - אבל ההפרשים בין החנויות לא יהיו גדולים ואף אחד לא ימכור מתחת לאחוז רווח מסויים שלא מהווה רווח נורמלי. ככה עסק צריך להתנהל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

באג פשוט נמצאים במקומות הנכונים, ופונים לקהל שלא רץ לרשת להשוות מחירים אלא לאותם לקוחות שמחפשים פתרונות מיידיים

rami12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

yairf כתב:באג פשוט נמצאים במקומות הנכונים, ופונים לקהל שלא רץ לרשת להשוות מחירים אלא לאותם לקוחות שמחפשים פתרונות מיידיים
...
המזל הגדול של באג הוא שהם נכנסו לעניין הדיוטי פרי
אחרת הם מזמן כבר לא היו פה

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #10 

Huber כתב:alon - חצי נכון. בסוף יהיה איזון אנחנו מקווים, אבל לא בכל תחום זה ככה. תסתכל למשל על תחום האודיו, שם יש די יישור קו מבחינת מחירים. יש "מחיר מפורסם" ויש מחיר שתקבל בחנות - אבל ההפרשים בין החנויות לא יהיו גדולים ואף אחד לא ימכור מתחת לאחוז רווח מסויים שלא מהווה רווח נורמלי. ככה עסק צריך להתנהל.
...
הבעיה שאתה מגדיר נורמאלי-להרבה מאוד אנשים יש טענות שלפעמים נשמעות מוצדקות על כך שבהשוואה למחיר חו"ל + יבוא +מיסים יבואנים נשארים עם רווח של 40-60 אחוז.
אם זה מתקבל על הדעת...אני באמת לא יודע להגיד לך אם צריך לגבות אחוז כזה על שירותיות .
להבדיל מחנות מחשבים שמחזיקה מלאי ,תצוגה מוכרנים מרבית היבואנים אצלנו בארץ הם ללא חנות כך שבהחלט איפשהו אנחנו הצרכנים מצפים להוזלה משמעותית.
אני מבין שאתה עוסק בתחום ואיפשהו מבין את עמדתך בנוגע ליבואנים בארץ אך אני חושב שאם רצונך לשמור על אובייקטיביות אתה יכול לנסות להבין את הצד השני של המטבע (והוא קיים).

אין חלילה רמיזה שכולם כאלה -אני מכיר לא מעט שהם מאוד מאוד הוגנים ומוכרים במחירים מצויינים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

א. לא דיברתי על יבואנים - דיברתי על החנויות.

ב. ברב מוצרי המחשב בארץ המחיר מאוד מאוד קרוב לחול או שווה ערך (תמיד יש יוצאי דופן, בעיקר במוצרי HI END). מה שאנשים נוטים לשכוח שאי אפשר תמיד להשוות מחיר "ישראלי" למחיר בארה"ב מ 2 סיבות. הראשונה היא הגודל העצום של השוק שם. חנות כמו NEWEGG לדוגמא קונה בכמות אדירה (יחיסית לסד"כ של יבואן בארץ) ולכן מקבלת מחירים הרבה יותר טובים בהתאם, ככה שלפעמים היבואן בארץ רוכש מוצר במחיר יותר יקר ממחיר סופי ללקוח שם - בדוק. דבר שני - שירות. כל אחד יכול להזמין מוצר מאיביי, לא כל אחד יכול להחזיק מערך שירות שיממש אחריות ברמה גבוה (החלפה במקום). הדגומא המושלמת לכך היא חנויות שעסוקות ביבוא אפור, חותכות יבואנים בארץ אך אם תחפש פידבק על השירות במוצרים שהם מייבאים אפור תבין מה החיסרון בזה. להחזיק מערך שירות שכזה עולה כסף (מעבדה, משלוחים, החזקת מלאי "שוכב" להחלפות). ולא דיברתי על החזקת מלאי מבחינת מחסנים, משלוחים, ירידות מחירים וכו שזה אין ביוא עצמי/אפור. את זה הלקוח הישרלי נוטה לשכוח ולא מבין שזה חייב להתגלגל הלאה במחיר המוצר. כל מוצר שתצטרך עליו שירות בארץ לרב יעלה יקר יותר ממחירו בחו"ל ואלו בדיוק הסיבות. אז לפני שקובעים עובדה שרירותית כגון "אבל היבואן מרוויח 40-60 אחוז" צריך להבין את כל המשתנים.

גם אני שארכוש מוצר יקר שאולי אצטרך בו מימוש אחריות (ע"ע מצלמה שעלתה לי 2500 שבחול עולה פחות, מסך LCD TV ויש מספיק פריטים נוספים) לא אזמין מחו"ל.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #12 

Huber כתב:א. לא דיברתי על יבואנים - דיברתי על החנויות.

ב. ברב מוצרי המחשב בארץ המחיר מאוד מאוד קרוב לחול או שווה ערך (תמיד יש יוצאי דופן, בעיקר במוצרי HI END). מה שאנשים נוטים לשכוח שאי אפשר תמיד להשוות מחיר "ישראלי" למחיר בארה"ב מ 2 סיבות. הראשונה היא הגודל העצום של השוק שם. חנות כמו NEWEGG לדוגמא קונה בכמות אדירה (יחיסית לסד"כ של יבואן בארץ) ולכן מקבלת מחירים הרבה יותר טובים בהתאם, ככה שלפעמים היבואן בארץ רוכש מוצר במחיר יותר יקר ממחיר סופי ללקוח שם - בדוק. דבר שני - שירות. כל אחד יכול להזמין מוצר מאיביי, לא כל אחד יכול להחזיק מערך שירות שיממש אחריות ברמה גבוה (החלפה במקום). הדגומא המושלמת לכך היא חנויות שעסוקות ביבוא אפור, חותכות יבואנים בארץ אך אם תחפש פידבק על השירות במוצרים שהם מייבאים אפור תבין מה החיסרון בזה. להחזיק מערך שירות שכזה עולה כסף (מעבדה, משלוחים, החזקת מלאי "שוכב" להחלפות). ולא דיברתי על החזקת מלאי מבחינת מחסנים, משלוחים, ירידות מחירים וכו שזה אין ביוא עצמי/אפור. את זה הלקוח הישרלי נוטה לשכוח ולא מבין שזה חייב להתגלגל הלאה במחיר המוצר. כל מוצר שתצטרך עליו שירות בארץ לרב יעלה יקר יותר ממחירו בחו"ל ואלו בדיוק הסיבות. אז לפני שקובעים עובדה שרירותית כגון "אבל היבואן מרוויח 40-60 אחוז" צריך להבין את כל המשתנים.

גם אני שארכוש מוצר יקר שאולי אצטרך בו מימוש אחריות (ע"ע מצלמה שעלתה לי 2500 שבחול עולה פחות, מסך LCD TV ויש מספיק פריטים נוספים) לא אזמין מחו"ל.
...
ניתקלתי לא פעם בחנויות מחשבים גזלניות בתחום המחשבים במיוחד בתחום ה HI END,חלקם מאוד פופלאריות לדוגמא:מערכות קירור מים -אומנם זה שוק קצת איזוטורי בארץ ואני מבין את הכרוך בכך- אבל חד משמעית לא קיים בן אדם אחד שפוי שיזמין בארץ מערכת כזאת.
על מערכת קירור מים שרציתי להזמין מחנות X בארץ(אין לי בעיה להגיד את השם בפרטי ואף לשלוח את ההצעת מחיר שקיבלתי) ביקשו - 3800 ש"ח בלי הרכבה .
אותה מערכת ואף משופרת בהרבה עלתה לי כולל משלוח ומע"מ 1600 ש"ח מpetrastechshop .
עכשיו בוא תגיד לי איך הגיעו לסכום הזה?
הרי אותה חנות מזמינה לא מעט חלקים מכל מיני ספקים,עלויות השילוח מבחינתם קטנות יותר המלאי לא קיים כי אמרו לי שזמן האספקה הוא 3-4 שבועות ,מן הסתם המחיר שספקים בארץ קונים מחו"ל הוא זול משמעותית ממה שאני מקבל (מחיר באתר ולא סנט פחות) .
רוצה להכנס לתחום כרטיסי המסך?
כמה עולה בארץ בממוצע כרטיס 4870*2?כמה הוא עולה בחו"ל?
אחריות יש: הכרטיס מקולקל/התקלקל - אין בעיה תישלח אותו חזרה ותקבל חדש או זיכוי.
תכניס גם הוצאה כזאת לחשבון ואתה עדיין רחוק מאוד מהמחיר בארץ.
אתה יודע מה..תכניס 2 ואף 3 משלוחים כאלה ועדיין אתה לא מגיע למחיר בארץ.
אומנם לא ממש "מחשב" אבל בהחלט תמצא בחלק מחנויות מחשבים-סטרימרים...
אני משער שמרבית האנשים באתר קנו את הסטרימר שלהם בשנה האחרונה מחו"ל...למה?
תחתית השורה - נכון שיש תרבות של סחטנות מצד הצרכן הישראלי אבל בוא נגיד את האמת גם לחנויות לא חסר...
לסיכום:
אני מבין את דבריך ומקבל את חלקם ,אבל בהחלט חושב שיש מקום לשיפור גם בגישת החנויות ויתרה מזאת...הגישה הסחטנית משהו של הצרכן הישראלי נובעת ממסורת ארוכה שעשקו אותנו בארץ.
אני יכול לתת לך לא מעט דוגמאות אבסורדיות שהייבוא בארץ גדול על קניית מוצרים "כחול לבן" בדיוק מאותה סיבה- המוכר הישראלי מעדיף קהל לקוחות קטן אבל רווח גדול מאוד.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #13 

באמת עצוב. תמיד מצאתי שם אוזן וידיים מקצועיות ותמיד מצאו לי פתרונות לא שגרתיים למצבים הזויים.
מוזר שIVORY עוד חיים.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

מה מפליא אותך שהם חיים - כל ההדיוטים באים אליהם בגלל המחירים ומקבלים בתוך המחשב כל מיני חלקים שלא היית רוצה להכניס לבית בכלל

rami12
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

lawpower כתב:מה מפליא אותך שהם חיים - כל ההדיוטים באים אליהם בגלל המחירים ומקבלים בתוך המחשב כל מיני חלקים שלא היית רוצה להכניס לבית בכלל
...
אני ממליץ לך לעשות קצת שיעורי בית לפני שאתה יוצא בהצהרה חד-משמעית שכזו.
אם אתה רוכש רכיבים בתפזורת מאייבורי-הם לא שונים מאחרים.
אותם רכיבים,בכ-20-25% פחות במחיר.
הנ"ל מניסיון.
לגבי הרכבת מחשב אצלם-לא בדקתי..

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #16 

rami12 כתב:
lawpower כתב:מה מפליא אותך שהם חיים - כל ההדיוטים באים אליהם בגלל המחירים ומקבלים בתוך המחשב כל מיני חלקים שלא היית רוצה להכניס לבית בכלל
...
אני ממליץ לך לעשות קצת שיעורי בית לפני שאתה יוצא בהצהרה חד-משמעית שכזו.
אם אתה רוכש רכיבים בתפזורת מאייבורי-הם לא שונים מאחרים.
אותם רכיבים,בכ-20-25% פחות במחיר.
הנ"ל מניסיון.
לגבי הרכבת מחשב אצלם-לא בדקתי..
...
לא ממליץ לקנות משם אפילו רכיבים בנפרד!

יש לי ניסיון רע.
קניתי לוח אם של גיגהביט, יש בו משהו דפוק פיזית, קשה להוכיח את זה כי זה לא חד משמעי, ותמיד אפשר להאשים את הדרייברים או משהו.
כמובן שבבדיקות שלהם הם לא מצאו כלום, כי הם מבצעים בדיקות כלליות בלי קשר לתקלה שדווחתי (הם בכלל לא מיחסים לתקלה שדווחתי)

אין להם שירות שבאמת אפשר לדבר איתו, מתייחסים אליך כמו ***.

אני מאמין שבקנייה בחנות כמו זיגזג, פנדה , סקיי-פיסי , נעה...
הייתי מקבל בדיקה למוצר, וגם הייתי מקבל החלפה למוצר.

אבל חסכתי 20% (כמו שאמרת) אז נדפקתי עם לוח דפוק.
ועכשיו שאני ילך לחפש . מגיע לי קמצן שכמוני.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15946
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #17 

דבר נוסף לגבי אייבורי...
אני בחיים לא רוצה לקנות בחנות שמתייחסת לזיכרונות כמו איזה פיתה של פלאפל.
זרקו לי אותו על השולחן חשוף כולו.
לפחות שהיו שמים באיזה שקית אנטיסטטית קופסה קטנה .. משהו...
אני לא מבין, אני אמור הייתי לשים אותו בכיס שלי וללכת?

איזה חנות מגעילה של מטומטמים... זה פשוט חוצה גבולות.

compman112
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2593
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #18 

אין מה לעשות, הכסף משחק פה חזק, כל בן אדם נורמלי עם שכל, יעשה סקר שוק לפני קנייה.
אמנם אייבורי זולים, אבל ידועים בתור חובבנים וכלא מתייחסים ברצינות ללקוח.

היה לפני כמה שנים בעיה כזאת עם KSP, יחסית זולים לשאר המתחרים במיוחד בכוננים קשיחים, אבל פעם היו מלא תקלות עם החנות הזאת והשירות היה ז** שם.
אבל עם הזמן הם ראו שמלא לקוחות משמיצים אותם (והיו סיבות מוצדקות) והם משתפרים.

אבל כמו המשפט "קונים בזול, משלמים ביוקר". כל אחד והשיקולים שלו.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #19 

...
זה בגלל שהחנויות שלהם מזמינות ומעוצבות יפה. בדיוק אותו הסיפור עם Yellow.
הכל יקר ב 40% אבל אנשים קונים בטרוף.

לפני כמה ימים קניתי מארז למחשב בחנות מאוד מוכרת שלה סניפים רבים בארץ.
היה תור מכאן ועד להודעה חדשה. אנשים צעקו בדלפק הקבלה. למעלה במעבדה הלכו כמעט מכות.
אפילו שהמחיר זול ב 50%, התחושה של "שוק" לא עוזבת אותך במהלך הקניה ואחריה.
לא כולם מוכנים לקנות ככה ..

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

Lior_M כתב:
...
זה בגלל שהחנויות שלהם מזמינות ומעוצבות יפה. בדיוק אותו הסיפור עם Yellow.
הכל יקר ב 40% אבל אנשים קונים בטרוף.

לפני כמה ימים קניתי מארז למחשב בחנות מאוד מוכרת שלה סניפים רבים בארץ.
היה תור מכאן ועד להודעה חדשה. אנשים צעקו בדלפק הקבלה. למעלה במעבדה הלכו כמעט מכות.
אפילו שהמחיר זול ב 50%, התחושה של "שוק" לא עוזבת אותך במהלך הקניה ואחריה.
לא כולם מוכנים לקנות ככה ..

ליאור
...
זו השוואה לא נכונה לטעמי (ילוו ובאג)
ילוו מוכרים - כי הם על הדרך - אתה נכנס לשלם או לתדלק ויש לך שם פחות או יותר כל מה שאתה רוצה/לא רוצה וצריך/לא צריך - זה למה הם מוכרים.
באג - לדעתי העיקר אצלם זה א. פרסום נכון. ב. שירות מעולה. ג. מיקום נכון - הם יושבים בד"כ בתוך קניונים - אז למי שלא מפריע המחיר (או פשוט לא יודע שהוא משלם הרבה) הולך לשם.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”