קצת מצחיק לקרוא את התגובות - בין הכי יקרנים בשוק למוכרים במכחרי עלות...
עצוב

הבעיה שאתה מגדיר נורמאלי-להרבה מאוד אנשים יש טענות שלפעמים נשמעות מוצדקות על כך שבהשוואה למחיר חו"ל + יבוא +מיסים יבואנים נשארים עם רווח של 40-60 אחוז.Huber כתב:alon - חצי נכון. בסוף יהיה איזון אנחנו מקווים, אבל לא בכל תחום זה ככה. תסתכל למשל על תחום האודיו, שם יש די יישור קו מבחינת מחירים. יש "מחיר מפורסם" ויש מחיר שתקבל בחנות - אבל ההפרשים בין החנויות לא יהיו גדולים ואף אחד לא ימכור מתחת לאחוז רווח מסויים שלא מהווה רווח נורמלי. ככה עסק צריך להתנהל....

ניתקלתי לא פעם בחנויות מחשבים גזלניות בתחום המחשבים במיוחד בתחום ה HI END,חלקם מאוד פופלאריות לדוגמא:מערכות קירור מים -אומנם זה שוק קצת איזוטורי בארץ ואני מבין את הכרוך בכך- אבל חד משמעית לא קיים בן אדם אחד שפוי שיזמין בארץ מערכת כזאת.Huber כתב:א. לא דיברתי על יבואנים - דיברתי על החנויות.
ב. ברב מוצרי המחשב בארץ המחיר מאוד מאוד קרוב לחול או שווה ערך (תמיד יש יוצאי דופן, בעיקר במוצרי HI END). מה שאנשים נוטים לשכוח שאי אפשר תמיד להשוות מחיר "ישראלי" למחיר בארה"ב מ 2 סיבות. הראשונה היא הגודל העצום של השוק שם. חנות כמו NEWEGG לדוגמא קונה בכמות אדירה (יחיסית לסד"כ של יבואן בארץ) ולכן מקבלת מחירים הרבה יותר טובים בהתאם, ככה שלפעמים היבואן בארץ רוכש מוצר במחיר יותר יקר ממחיר סופי ללקוח שם - בדוק. דבר שני - שירות. כל אחד יכול להזמין מוצר מאיביי, לא כל אחד יכול להחזיק מערך שירות שיממש אחריות ברמה גבוה (החלפה במקום). הדגומא המושלמת לכך היא חנויות שעסוקות ביבוא אפור, חותכות יבואנים בארץ אך אם תחפש פידבק על השירות במוצרים שהם מייבאים אפור תבין מה החיסרון בזה. להחזיק מערך שירות שכזה עולה כסף (מעבדה, משלוחים, החזקת מלאי "שוכב" להחלפות). ולא דיברתי על החזקת מלאי מבחינת מחסנים, משלוחים, ירידות מחירים וכו שזה אין ביוא עצמי/אפור. את זה הלקוח הישרלי נוטה לשכוח ולא מבין שזה חייב להתגלגל הלאה במחיר המוצר. כל מוצר שתצטרך עליו שירות בארץ לרב יעלה יקר יותר ממחירו בחו"ל ואלו בדיוק הסיבות. אז לפני שקובעים עובדה שרירותית כגון "אבל היבואן מרוויח 40-60 אחוז" צריך להבין את כל המשתנים.
גם אני שארכוש מוצר יקר שאולי אצטרך בו מימוש אחריות (ע"ע מצלמה שעלתה לי 2500 שבחול עולה פחות, מסך LCD TV ויש מספיק פריטים נוספים) לא אזמין מחו"ל....

אני ממליץ לך לעשות קצת שיעורי בית לפני שאתה יוצא בהצהרה חד-משמעית שכזו.lawpower כתב:מה מפליא אותך שהם חיים - כל ההדיוטים באים אליהם בגלל המחירים ומקבלים בתוך המחשב כל מיני חלקים שלא היית רוצה להכניס לבית בכלל...

לא ממליץ לקנות משם אפילו רכיבים בנפרד!rami12 כתב:אני ממליץ לך לעשות קצת שיעורי בית לפני שאתה יוצא בהצהרה חד-משמעית שכזו.lawpower כתב:מה מפליא אותך שהם חיים - כל ההדיוטים באים אליהם בגלל המחירים ומקבלים בתוך המחשב כל מיני חלקים שלא היית רוצה להכניס לבית בכלל...
אם אתה רוכש רכיבים בתפזורת מאייבורי-הם לא שונים מאחרים.
אותם רכיבים,בכ-20-25% פחות במחיר.
הנ"ל מניסיון.
לגבי הרכבת מחשב אצלם-לא בדקתי.....

זה בגלל שהחנויות שלהם מזמינות ומעוצבות יפה. בדיוק אותו הסיפור עם Yellow.Pavelz כתב:ובאג עדיין מוכרים ציוד במחירים הזויים...

זו השוואה לא נכונה לטעמי (ילוו ובאג)Lior_M כתב:זה בגלל שהחנויות שלהם מזמינות ומעוצבות יפה. בדיוק אותו הסיפור עם Yellow.Pavelz כתב:ובאג עדיין מוכרים ציוד במחירים הזויים...
הכל יקר ב 40% אבל אנשים קונים בטרוף.
לפני כמה ימים קניתי מארז למחשב בחנות מאוד מוכרת שלה סניפים רבים בארץ.
היה תור מכאן ועד להודעה חדשה. אנשים צעקו בדלפק הקבלה. למעלה במעבדה הלכו כמעט מכות.
אפילו שהמחיר זול ב 50%, התחושה של "שוק" לא עוזבת אותך במהלך הקניה ואחריה.
לא כולם מוכנים לקנות ככה ..
ליאור...