BILLY COBHAM ANTHOLOGY

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
byrdparis פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

BILLY COBHAM
ANTHOLOGY

לרב אוספים לא מענינים אותי . רובם הם לדעתי עושקי כספים, שאין ליוצר מה להוציא חדש הלייבל או המפיץ מוציא אוסף חדש כדי לקחת עוד כסף מהמעריצים .
אך על האוסף הנל לא יכלתי לוותר , אהבתי למתופף ההיסטורי שממשיך להדהים אותנו כל שנה שנה
"בילי קובהם "
הלייבל רהיינו החליט לעשות "כבוד" למתופף האנרגטי והסוחף ביותר בפיוזיין ג'אז העולמי משנות ה 70.

האלבום כולל 2 דיסיקים וכלל בפנים קטעים מ 8 אלבומיו של בילי הגדול מהשנים 1973-1978
הקלטה נהדרת, קטעים מהופעות חיות מעולות ,
סולואים טכניים מצוינים וקטעים שלו יחד עם הנגנים הגדולים ביותר בכל הזמנים . jan hammer , tommy bolin , goerge duke, jhon williams, randy brecker, john scofield, ועוד ועוד..

המון גאז פיוזיין גאז רוק ופאנק מוקלטין בשני הדיסקים הללו והמוסיקה פשוט סוחפת בעוצמות שרק בילי קובהם הענק יכול לסחוף בפיוזיין שכזה .
אוהבי ומעריצי זאפה יהנו מהאוסף ומהקטעים אשר נבחרו לאנט'ולוגי הזה .. המון כלים שזאפה היה מזוהה עימם וסאונדים נמצאים גם כאן בקטעים של קובהם .

אחד האוספים היחידים שיש לי ואיני מצר על כך כלל וכלל
ברשותי אלבומים רבים של בילי קובהם אך את האוסף הזה הייתי חייב גם כן .
מחירו בטוואר רקורד ירד למחיר דיסק אחד במיד פרייס פשוט לחטוף .

מומלץ ביותר בסיפריה כאוצר פיוזיין מצויין!
למי שלא מכיר – מהר מהר לרכוש ולשמוע את היצירה המדהימה הזאת ואת אחד נגני הפיוזיין והיוצרים הטובים בעולם . בילי קובהם .

אביעד

לינק - http://www.billycobham.com/
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

danlo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 167
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

איזה מתופף נהדר !

לא קניתי את האוסף המדובר, אבל חשבתי שאם כבר קובהם הוזכר אוסיף עליו מספר מילים לטובת אלה שאינם מכירים אותו.
כמו שנכתב למעלה בשנות ה - 70 קובהם היה מדמויות המפתח בהתפתחות סגנון הג'ז-רוק. החל מתזמורת מהווישנו (Mahavishnu ) עם ג'ון מגלפלין ויאן האמר, דרך הופעתיו הרבות כמתופף באלבומים של אומנים אחרים, וכלה בהובלת להקה משלו - The Glass Menagerie .

בסצנת הפיוז'ן קובהם נחשב למתופף על. הסגנון פשוט תפור עליו - הוא משלב קצבים מורכבים מאד , שינויים רבים של קצב, ואנרגיה של רוק. אני לא מכיר אף אחד שעושה את זה טוב יותר מבילי קובהם.
ראיתי אותו בהופעה לפני הרבה שנים. לצידו היתה מערכת תופים ענקית. האנרגיה שהוא הוסיף לכל קטע פשוט העלתה אותו בכמה רמות. פעם ראשונה שבאמת הבנתי עד כמה מתופף יכול להשפיע על ביצוע של קטע. האפקט דומה למכונית רגילה הנמשכת קדימה ע"י קטר של רכבת. טכניקה מדהימה מאפשרת לו לנגן rhythm section מאד מדויק ובמקביל להוסיף עיטורים ואילתורים. גם הסולואים שלו - 5 דקות של תופים בלבד היו מעניינים מאד יחסית לסולו תופים.

אם מישהו מחפש דימוי שיבהיר מה הסגנון - זה בערך אלווין ג'ונס על סטרואידים. הרבה סטרואידים...

אפשר לשמוע את קובהם בהרבה אלבומים של בני התקופה - פרדי הבארד, ג'ורג' בנסון, מקלפלין, סטנלי קלרק, רון קרטר, הרבי הנקוק ועוד.
"ניסוי כלים" לדוגמא - הוא הקטע האחרון ב- school days של סטלי קלרק. או Free as a bird עם הלהקה של פרדי הבארד (רון קרטר בבס).

במקביל קובהם פתח בקרירת סולו. אלבום מומלץ לדוגמא הוא "ספקטרום". יש באלבום קטע בשם stratus המבהיר מה מיוחד באנרגיה שלו. זהו האלבום המפורסם ביותר שלו.

גם A Funky Thide Of Sings הוא אלבום מומלץ, אם כי פחות טוב מספקטרום.

אלבום נוסף מאד מוצלח הוא & observations (זו לא טעות כתיב). אלבום לא מוכר, אבל בכל זאת האלבום האהוב עלי מכל אלבומי הסולו שלו. לדוע המזל אי אפשר להשיג אותו ב- CD.

בכל זאת, מבחינתי קובהם הוא כשרון אדיר אבל גם פיספוס מסוים. כמו עוד נגני פיוז'ן - במקרים רבים מדי היכולת שלו כמבצע עולה בהרבה על איכות החומר שהוא מנגן. חלק גדול מהלחנים הם בינוניים או פחות מכך, וחבל שכך.

נסיים בנימה חיובית: כמבצע נטו - מדובר בסופרלטיב. פשוט פנומן .

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #3 

byrdparis

אחלה סקירה ! הזכרת לי שיש לי דיסק שלו שהעלה אצלי אבק זה הזמן לשמוע אותו.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

כל מילה נוספת מיותרת :D
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”