שאלה למנוסים
אם הכיוון של שידורי הטלוויזיה הוא FULL HD
וקונזולות המשחקים בדרך ל FULL HD
והעולם בכלל בדרך ל FULL HD
אזיי איך או יותר נכון מאיזו סיבה אנשים עדיין רוכשים בחנויות !!! פלזמות חדשות עם רזולוציה 1024 או אפילו פחות מכך...
יתרה מזאת - למה לא נופלים מחירי הפלזמות ביד שנייה לריצפה?
אני ממש לא מבין את ההגיון מאחורי זה
במיוחד לאור העובדה שזווית הצפייה ב LCD מצויינת, הקונטרסט השתפר ומבחינה טכנולוגית LCD נותן תוצאות מצויינות ...
הרי בסוף זה הכול עניין של רזולוציה ואיכות תמונה..ופלסמות נראות מוצר של לפני 10 שנים מהבחינת הרזולוציה אז מה הסיפור?
וקונזולות המשחקים בדרך ל FULL HD
והעולם בכלל בדרך ל FULL HD
אזיי איך או יותר נכון מאיזו סיבה אנשים עדיין רוכשים בחנויות !!! פלזמות חדשות עם רזולוציה 1024 או אפילו פחות מכך...
יתרה מזאת - למה לא נופלים מחירי הפלזמות ביד שנייה לריצפה?
אני ממש לא מבין את ההגיון מאחורי זה
במיוחד לאור העובדה שזווית הצפייה ב LCD מצויינת, הקונטרסט השתפר ומבחינה טכנולוגית LCD נותן תוצאות מצויינות ...
הרי בסוף זה הכול עניין של רזולוציה ואיכות תמונה..ופלסמות נראות מוצר של לפני 10 שנים מהבחינת הרזולוציה אז מה הסיפור?
למרות כל מה שרשמת פה לטובת ה LCD,זה עדיין לא משתווה לתמונה בפלזה.לדעתי הטכנולגיה ב LCD לא מספקת עדיין,אבל אולי כשיכנסו המסכים בעלי תאורת LED,המצב ישתפר.גם היום יש דגמים טובים אבל אלו הדגמים היקרים ביותר כשבפלזמה ממוצעת תקבל את אותה איכות תמונה + יתרונות לפלזמה בכמה פרמטרים..לא יודע איפה שמעת שהשידורי טלווזיה הם ב FHD או בכיוון לשם,כמו שזה נראה כרגע יעברו עוד הרבה שנים עד שחברות הכבלים ישדרו ב FHD אם בכלל.אבל זה נכון שהעולם בדרך ל FHD.
דרך אגב,צריך לשבת ממש קרוב למסך (באופן יחסי) בשביל להבדיל בין FHD ל HDR.
וחוץ מזה שיש פלזמות FHD שממש לא נראות כמו לפני 10 שנים...
דרך אגב,צריך לשבת ממש קרוב למסך (באופן יחסי) בשביל להבדיל בין FHD ל HDR.
וחוץ מזה שיש פלזמות FHD שממש לא נראות כמו לפני 10 שנים...
אני מבין מדברייך שבעצם הפתרון לסוגייה פשוט -
אם אני מעוניין לצפות בשידורי הטלוויזיה בכבלים או לראות איזה סרט בדיוידי או בקיצור לצפות בשידורי PAL - פלסמה תהה בחירה נבונה לאור היתרון היחסי הקל באיכות...
ואם אני רוצה לחבר מחשב\קונזולת משחקים\נגן HD\מצלמת HD\ כבלים עם ערוצי HD
או בקיצור כל דבר מתקדם אחר שבא ברזולוציות גבוהות - עדיף LCD...או פלסמה שעולה אלפי שקלים ויש לה נתונים גבוהים...
יפה - ולכן אני בדיוק חוזר ושואל -
בימים בהם מסך 42" עולה 4000 ש"ח גם אם הוא פלסמה וגם אם הוא LCD - איזה סיבה הגיונית יש לקנות מסך פלסמה עם רזולוציה שהיא אפילו לא 720P
עמדתי השבוע מול שני סוגי המסכים של אותו מותג ידוע ואני חייב להגיד שאחרי כיוון המסכים כהלכה - אין הבדל משמעותי באיכות התמונה...
הרזולוציה המגבילה עד אימה של הפלסמה זה הבדל חבל"ז לדעתי...
או שאולי אני עדיין מפספס פה משהו
אם אני מעוניין לצפות בשידורי הטלוויזיה בכבלים או לראות איזה סרט בדיוידי או בקיצור לצפות בשידורי PAL - פלסמה תהה בחירה נבונה לאור היתרון היחסי הקל באיכות...
ואם אני רוצה לחבר מחשב\קונזולת משחקים\נגן HD\מצלמת HD\ כבלים עם ערוצי HD
או בקיצור כל דבר מתקדם אחר שבא ברזולוציות גבוהות - עדיף LCD...או פלסמה שעולה אלפי שקלים ויש לה נתונים גבוהים...
יפה - ולכן אני בדיוק חוזר ושואל -
בימים בהם מסך 42" עולה 4000 ש"ח גם אם הוא פלסמה וגם אם הוא LCD - איזה סיבה הגיונית יש לקנות מסך פלסמה עם רזולוציה שהיא אפילו לא 720P
עמדתי השבוע מול שני סוגי המסכים של אותו מותג ידוע ואני חייב להגיד שאחרי כיוון המסכים כהלכה - אין הבדל משמעותי באיכות התמונה...
הרזולוציה המגבילה עד אימה של הפלסמה זה הבדל חבל"ז לדעתי...
או שאולי אני עדיין מפספס פה משהו
הבנת נכון. כמובן שזה ישתנה בעתיד, ואם היינו באנגליה אולי הייתי ממליץ לך לקנות full hd בשביל שידורי הכבלים. אבל כרגע כמעט כל השידורים לא ב-hd, לכן פלזמות עדיין פופולריות. אתה צודק שיש טלוויזיות LCD שנותנות תמונה ממש טובה.
לגבי השאלה, אני חושב שכל הפלזמות שנמכרות כרגע הן לפחות HE READY
לגבי השאלה, אני חושב שכל הפלזמות שנמכרות כרגע הן לפחות HE READY
נערך לאחרונה על ידי asaf23 ב 18/01/2009 16:51, נערך פעם 1 בסך הכל.
to asaf23
HD READY זה לא פורמט זה טעות מצחיקה בהגדרות היצרנים...שנועדה בעיקר לכסות על חוסר תאימות לפורמט שלא החליטו עליו עדיין (נכון ללפני כמה שנים)
1024 זו רזולוציה שלא תואמת שום דבר שקשור לשידורי טלוויזיה או סרטים....
כל מה שקשור לטלוויזיה היום בעולם מגיע ב PAL\NTSC או ב 720\1080..כמו שאתה מבין.
מה זה 1024 בפלזמות ומה בדיוק חושבים הקונים שיעשו עם זה? אלוהים יודע...
אם אני קונה טלוויזיה אני לא קונה אותה ליומיים...אלא למספר שנים לא מבוטל - כמו כל בן אדם שפוי..וישראל כבר בתוך המעבר ל HD וזה רק יתפוס תאוצה בעתיד..
עכשיו
טלויזיה 34" מעולה עם תמונה מעולה בכבלים (CRT) יש לי כבר בבית
אז למען השם - אם פלזמות לא נועדו לשום דבר עתידי ורק לשידורים בעלי האיכות הנמוכה של היום - למה כולם זורקים מהחלון את הטלויזיות המעולות שלהם (CRT)שעלו מלא כסף והולכים לחנות וקונים פלסמה שלא מתאימה לשום דבר חדש אלא נותנת פחות או יותר אותה תוצאה..?
אם אני קונה טלוויזיה אני לא קונה אותה ליומיים...אלא למספר שנים לא מבוטל - כמו כל בן אדם שפוי..וישראל כבר בתוך המעבר ל HD וזה רק יתפוס תאוצה בעתיד..
עכשיו
אז למען השם - אם פלזמות לא נועדו לשום דבר עתידי ורק לשידורים בעלי האיכות הנמוכה של היום - למה כולם זורקים מהחלון את הטלויזיות המעולות שלהם (CRT)שעלו מלא כסף והולכים לחנות וקונים פלסמה שלא מתאימה לשום דבר חדש אלא נותנת פחות או יותר אותה תוצאה..?
לא אמרתי שזה פורמט, אמרתי שהן מסוגלות להציג שידורי hd
כי כתבת שהרזולוציה אפילו לא 720p
יש הרבה יתרונות לעומת מסכי CRT (שבינתיים בארץ לא כ"כ באים לידי ביטוי) - שידורי 16:9 ושידורי HD. יש מרחקי צפייה שלא ניתן להבחין בהם בין full ורזלוציה נמוכה יותר, לכן זה סבבה לקנות פלזמה כזאת וזה לא נכון ש"פלסמה לא מתאימה לשום דבר חדש".
כי כתבת שהרזולוציה אפילו לא 720p
יש הרבה יתרונות לעומת מסכי CRT (שבינתיים בארץ לא כ"כ באים לידי ביטוי) - שידורי 16:9 ושידורי HD. יש מרחקי צפייה שלא ניתן להבחין בהם בין full ורזלוציה נמוכה יותר, לכן זה סבבה לקנות פלזמה כזאת וזה לא נכון ש"פלסמה לא מתאימה לשום דבר חדש".
Re: to asaf23
צר לי לאכזב אותך, אבל העין שלך לא תשים לב להבדל ברזולוציה, היא הרבה יותר תשים לב שכך שהתמונה בפלזמה הרבה יותר טובה גם ב HD ובמיוחד בשידורי כבלים, הצבעים אמיתיים ועמוקים יותר, שלא לדבר על השחור הגרוע ב LCD, ועל המריחות בסצנות מהירות וספורט,כרגע פלזמה זו טכנולוגיה עדיפה בהרבה בטווח המחירים העממי, באמת שאין סיבה לרכוש LCD עממי, כי האיכות ממש גרועה בכבלים, וגם בHD אין עומק לתמונה ואין שחור אמיתי, עד שיכנסו מסכי LCD LED הפלזמה תמשיך לשלוט בגדלים של 42 אינץ ומעלה.itai2007 כתב:HD READY זה לא פורמט זה טעות מצחיקה בהגדרות היצרנים...שנועדה בעיקר לכסות על חוסר תאימות לפורמט שלא החליטו עליו עדיין (נכון ללפני כמה שנים)
עכשיו
אז למען השם - אם פלזמות לא נועדו לשום דבר עתידי ורק לשידורים בעלי האיכות הנמוכה של היום - למה כולם זורקים מהחלון את הטלויזיות המעולות שלהם (CRT)שעלו מלא כסף והולכים לחנות וקונים פלסמה שלא מתאימה לשום דבר חדש אלא נותנת פחות או יותר אותה תוצאה..?...