מי אמר שאי אפשר להביא מידע + כתוביות בעברית באופן אוטומטי?
לאחר מספר ימים של עבודה (וכמה שורות קוד בפרל) הגעתי לאוטומציה מלאה של הבאת מידע, בעברית על תכנים שהגיעו מהרשת.
התהליך:
1. זיהוי IMDB ID (ל-iMDB יש אופצייה fuzzy search, אשר יודעת להבין ש-spiderman.1080p,RIP מתייחס ל-spiderman). בצורה כזו אפשר למצוא את כותר הסרט בצורה מושלמת.
2. חיפוש פוסטר במספר אתרים, המחזיקים פוסטרים ברזולוציה גבוהה. דוגמא לאתר כזה: www.impawards.com
3. משיכת מידע על הקובץ בעברית - במאי, תקציר, שחקנים וכו'.
4. משיכת כתוביות מ-opensubtitles.
אחד הדברים שהינחו אותי בלוגיקה שתיארתי כאן היא חיסכון בעבודה מול שרתים של אתרים ישראלים, על מנת לא להעמיס עליהם רוחב פס. לכן, אני מעדיף לקחת את הפוסטר מאתר בחו"ל, וכך גם את הכתוביות. למעשה מהאתרים הישראלים אני לוקח רק את המידע הטקטואלי בעברית. בנוסף, הכנסתי מנגנון מניעת abuse, אשר לא נותן למשוך מידע ליותר מ-10 קבצים בשעה.
בצורה כזו, גם אם אני מחבר עכשיו דיסק של טרה מלא בתכנים, לא תהיה "הפצצה" של אתרים ישראלים. המידע יגיע טיפין טיפים, 10 סרטים בשעה, באופן אוטומטי.
הנה צילום מסך של התוצר:
התהליך:
1. זיהוי IMDB ID (ל-iMDB יש אופצייה fuzzy search, אשר יודעת להבין ש-spiderman.1080p,RIP מתייחס ל-spiderman). בצורה כזו אפשר למצוא את כותר הסרט בצורה מושלמת.
2. חיפוש פוסטר במספר אתרים, המחזיקים פוסטרים ברזולוציה גבוהה. דוגמא לאתר כזה: www.impawards.com
3. משיכת מידע על הקובץ בעברית - במאי, תקציר, שחקנים וכו'.
4. משיכת כתוביות מ-opensubtitles.
אחד הדברים שהינחו אותי בלוגיקה שתיארתי כאן היא חיסכון בעבודה מול שרתים של אתרים ישראלים, על מנת לא להעמיס עליהם רוחב פס. לכן, אני מעדיף לקחת את הפוסטר מאתר בחו"ל, וכך גם את הכתוביות. למעשה מהאתרים הישראלים אני לוקח רק את המידע הטקטואלי בעברית. בנוסף, הכנסתי מנגנון מניעת abuse, אשר לא נותן למשוך מידע ליותר מ-10 קבצים בשעה.
בצורה כזו, גם אם אני מחבר עכשיו דיסק של טרה מלא בתכנים, לא תהיה "הפצצה" של אתרים ישראלים. המידע יגיע טיפין טיפים, 10 סרטים בשעה, באופן אוטומטי.
הנה צילום מסך של התוצר:
-
- חומות של תקווה.
You are never fully dressed without a smile
באיזה תוכנה את עובד ... VMC ???
ואיך הצלחת להביא את המידע בעברית...
את הפוסטר והתרגום אני מביא ידנית אז מה שמעניין אותי זה המידע בעברית.
בכל אופן, אחלה יוזמה...
את הפוסטר והתרגום אני מביא ידנית אז מה שמעניין אותי זה המידע בעברית.
בכל אופן, אחלה יוזמה...
אני לא עובד עם VMC, אני עובד עם mythtv, וגם סקרתי אותה כאן בעבר. ל-mythtv יש יתרונות רבים על פני תוכנות אחרות, ואחד היתרונות האלה זה האפשרות לממשק לתוך התוכנה כל מיני תהליכים אוטומטיים שיקרו כאוות נפשך (בניגוד לתוכנות צד שלישי שצריכות לבנות מידע, ולרוץ "מחוץ" לתוכנה הראשית).
לגבי opensubtitles - אני לא רואה שם חסרון בכתוביות בעברית, להיפך. בנוסף, כמו שכתבתי, אני לא מתכוון להעמיס על שרתים של אתרים ישראלים הורדה של קבצי כתוביות בלי תיאום מסודר עם בעלי האתר.
לגבי opensubtitles - אני לא רואה שם חסרון בכתוביות בעברית, להיפך. בנוסף, כמו שכתבתי, אני לא מתכוון להעמיס על שרתים של אתרים ישראלים הורדה של קבצי כתוביות בלי תיאום מסודר עם בעלי האתר.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
כל הכבוד!
אגב, סקריפטים של PERL אפשר להריץ גם על Windows...
אגב, סקריפטים של PERL אפשר להריץ גם על Windows...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
כן, אבל ה-interface (אם קיים כזה בכלל -VMC) שונה לחלוטין. אוסף הפרלים שלי מוציא פלט אשר mythvideo יודע לקרוא (לפי ה-API של mythtvideo) ואז מכניס את כל הפרטים ל-database.pixies כתב:כל הכבוד!![]()
אגב, סקריפטים של PERL אפשר להריץ גם על Windows......
לא נראה לי שזה יהיה שימושי למי שלא משתמש ב-mythtv.
דרך אגב, במהלך העבודה נתקלתי בבאג ב-perl, בספריית LWP כאשר ספריית HTTP::request היא בגרסא 3.4 וצפונה. ביצעתי איזה שהוא תיקון לבאג הזה, ואני לא בטוח שזה בכלל ניתן לביצוע תחת חלונות.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מצוין!
שווה לשקול להכניס את מה ש JPOST הכניס ל MOVIEJUKEBOX למזרימדיות - אם לך יש כתוביות ובOPEN אין - אז התוכנה מעלה את הכתוביות לאתר... - ככה יש שיתוף על כתוביות
שווה לשקול להכניס את מה ש JPOST הכניס ל MOVIEJUKEBOX למזרימדיות - אם לך יש כתוביות ובOPEN אין - אז התוכנה מעלה את הכתוביות לאתר... - ככה יש שיתוף על כתוביות
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
shed,
איך עושים FUZZY SEARCH ב-IMDB?
וגם, איך ה-INTERFACE מול OPENSUBTITLES/.ORG?
וגם, איך ה-INTERFACE מול OPENSUBTITLES/.ORG?
1. אפשר להעביר ל-imdb פרמטר type=fuzy בשורת ה-URL, בנוסף לפרמטרים אחרים שעוברים שם (למשל שם הסרט אותו אתה מחפש). בנוסף, גיליתי ש-IMDB לא מתמודד כל כך טוב עם כל הערות ב[] וכו' אז אני דואג להעיף אותן לפני.oferlaor כתב:shed,
וגם, איך ה-INTERFACE מול OPENSUBTITLES/.ORG?...
2. ה-interface מול opensubtitles (ולמעשה מול כל האתרים מולם אני עובד) הוא HTTP. אני שולח בקשות HTTP (בין אם זה GET או POST), מקבל תשובה ומפענח אותה בדיוק כמו כל בראוזר רגיל.
אחת הסיבות המרכזיות לבחירה בפרל (למרות שעד היום לא ממש התנסיתי בכתיבת פרל) היתה צורת העבודה הזו בשילוב היכולות המדהימות של פרל בעבודה על סטרינגים מכל הסוגים והמינים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
shed,
אתה יכול לתת לי דוגמא? אני לא רואה הבדל בין שימוש עם FUZZY ובלי.
אתה יכול לתת לי דוגמא? אני לא רואה הבדל בין שימוש עם FUZZY ובלי.
הסקריפט יעלה למאגר של mythtv לאחר עוד סדרת בדיקות וקצת ליטושים (בדיוק כמו שעשיתי עם התיקון ל-OSD בעברית שלי). כאשר אני ארגיש שהוא מספיק בשל ומדובג, נמצא איזו דרך מהירה להפיץ אותו.tur כתב:נשמע מצויין.
האם משתמשי mythtv (כמוני) יכולים לקבל קישור לסקריפט הזה?
אני אודה לך מאוד, אני מחפש דבר כזה כבר הרבה זמן.
אגב, איך הוא מסתדר עם סדרות (כולל פרקים ומידע על כל פרק)?...
לא בדקתי בכלל את נושא הסדרות והפרקים (אני לא מוריד תכנים ו/או סדרות בכלל כך שאין לי חומר לבדוק עליו). כרגע החיפוש הוא על סרטים בלבד, ולא על סדרות בדיוק מהסיבה הזו.
יכול להיות שבעתיד אני אביא דיסק עם כמה עונות של כמה סדרות, ואשפץ את הסקריפטים בהתאם.
אני ראיתי הבדלים עם שמות קבצים של מרטין (איזה משהו של wall-e), אני לא זוכר את הפורמט או שם הקובץ המדוייק.oferlaor כתב:shed,
אתה יכול לתת לי דוגמא? אני לא רואה הבדל בין שימוש עם FUZZY ובלי....
בכל מקרה - ההבדל קיים, כנראה שבחלק מהמקרים הוא פחות משמעותי.