נסיון לקבל סאונד של מערכת ביתית ברכב
שלום,
לפני מספר ימים התקנתי ברכב מערכת של 4 וחצי אלף ש"ח באוטו. מדובר במגבר, סאב, דיסק וקומפוננט (וופרים וטוויטרים).
אני חייב לציין שאני מאוד לא מרוצה מהסאונד. אחרי ההתקנה, המתקין הדגים לי את הסאונד עם מוזיקת דאנס שנשמעה טוב אבל כששמתי מוזיקה שאני שומע - רוק מתקדם, פיוז'ן, רוק, מאוד לא הייתי מרוצה.
לי אישית מאוד חשוב לשמוע את הבסיסט בצורה ברורה, מופרדת ובהירה ובאופן כללי אני אוהב סאונד שהוא לגברי "פלאט" כלומר, לא גבוהים מוגזמים ולא באסים מוגזמים אלא הכל במידה שמופיעה במקור ונקבעה על ידי האומן והמפיק המוזיקלי.
משום מה ברכב שומעים נמוכים יותר נמוכים ממה שיש לי בבית (כי בבית אני שומע באוזניות או ברצפתיים שלי ובאוטו יש סאב) אבל את הנמוכים של הבסיסט (שקצת יותר גבוהים מהצלילים האולטרה נמוכים של הסאב) אני לא שומע מספיק חזק וברור.
באופן כללי אני ממש לא מרגיש את האחידות של הסאונד ונדמה לי כאילו תדרים מסויימים מוגזמים ואחרים לא מספקים.
ניסיתי לשחק עם הכיוונים השונים - אקולייזר, קרוסים, low pass filter, high pass filter וכו אבל (אולי מחוסר נסיון) זה לא הולך.
השאלות שלי:
1. האם יש למישהו נסיון והצליח לקבל מקומפוננט וסאב באוטו מוזיקת רוק מספקת ?
2. האם יש למישהו טיפים לאיך לקנפג ?
תודה מראש
(בבקשה לא להפנות אותי לפורום רכב, הוא ממש מת ולדעתי תותחי הסאונד שורצים דווקא כאן. מה גם שהשאלה נוגעת להשוואה למערכת סטריאו ביתית. תודה)
לפני מספר ימים התקנתי ברכב מערכת של 4 וחצי אלף ש"ח באוטו. מדובר במגבר, סאב, דיסק וקומפוננט (וופרים וטוויטרים).
אני חייב לציין שאני מאוד לא מרוצה מהסאונד. אחרי ההתקנה, המתקין הדגים לי את הסאונד עם מוזיקת דאנס שנשמעה טוב אבל כששמתי מוזיקה שאני שומע - רוק מתקדם, פיוז'ן, רוק, מאוד לא הייתי מרוצה.
לי אישית מאוד חשוב לשמוע את הבסיסט בצורה ברורה, מופרדת ובהירה ובאופן כללי אני אוהב סאונד שהוא לגברי "פלאט" כלומר, לא גבוהים מוגזמים ולא באסים מוגזמים אלא הכל במידה שמופיעה במקור ונקבעה על ידי האומן והמפיק המוזיקלי.
משום מה ברכב שומעים נמוכים יותר נמוכים ממה שיש לי בבית (כי בבית אני שומע באוזניות או ברצפתיים שלי ובאוטו יש סאב) אבל את הנמוכים של הבסיסט (שקצת יותר גבוהים מהצלילים האולטרה נמוכים של הסאב) אני לא שומע מספיק חזק וברור.
באופן כללי אני ממש לא מרגיש את האחידות של הסאונד ונדמה לי כאילו תדרים מסויימים מוגזמים ואחרים לא מספקים.
ניסיתי לשחק עם הכיוונים השונים - אקולייזר, קרוסים, low pass filter, high pass filter וכו אבל (אולי מחוסר נסיון) זה לא הולך.
השאלות שלי:
1. האם יש למישהו נסיון והצליח לקבל מקומפוננט וסאב באוטו מוזיקת רוק מספקת ?
2. האם יש למישהו טיפים לאיך לקנפג ?
תודה מראש
(בבקשה לא להפנות אותי לפורום רכב, הוא ממש מת ולדעתי תותחי הסאונד שורצים דווקא כאן. מה גם שהשאלה נוגעת להשוואה למערכת סטריאו ביתית. תודה)
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
שלום godu .
ניתן בהחלט לתכנן ולבנות מערכת קול ברכב שתישמע טוב כמו בבית . אבל מכיוון שכל רכב שונה בסביבה האקוסטית שלו ישנה הרבה עבודת התאמה שמבוססת על ניסוי וטעיה ואתה צריך להיות מוכן להוצאה כספית ניכרת . אני הצלחתי "להעמיד" מערכת טובה מאוד באחת המכוניות שהיו ברשותי בעבר - הדבר עלה לא מעט כסף וימים על גבי ימים של הרכבות - האזנה - פירוק - שינוי והרכבה מחדש וחוזר חלילה מספר רב של פעמים . ומעבר לזה - מסקנה אחת שהגעתי אליה אז - כי גם אני שומע בעיקר את סוגי המוסיקה שציינת - הסאב רק מקלקל את הסאונד באוטו לאותם סוגי המוסיקה וניתן להגיע לבס הרבה יותר מאוזן והדוק במכונית ללא סאב בכלל . בהצלחה .
ניתן בהחלט לתכנן ולבנות מערכת קול ברכב שתישמע טוב כמו בבית . אבל מכיוון שכל רכב שונה בסביבה האקוסטית שלו ישנה הרבה עבודת התאמה שמבוססת על ניסוי וטעיה ואתה צריך להיות מוכן להוצאה כספית ניכרת . אני הצלחתי "להעמיד" מערכת טובה מאוד באחת המכוניות שהיו ברשותי בעבר - הדבר עלה לא מעט כסף וימים על גבי ימים של הרכבות - האזנה - פירוק - שינוי והרכבה מחדש וחוזר חלילה מספר רב של פעמים . ומעבר לזה - מסקנה אחת שהגעתי אליה אז - כי גם אני שומע בעיקר את סוגי המוסיקה שציינת - הסאב רק מקלקל את הסאונד באוטו לאותם סוגי המוסיקה וניתן להגיע לבס הרבה יותר מאוזן והדוק במכונית ללא סאב בכלל . בהצלחה .
לו הייתי רוטשילד ...
תודה nirses.nirses כתב:שלום godu .
ניתן בהחלט לתכנן ולבנות מערכת קול ברכב שתישמע טוב כמו בבית . אבל מכיוון שכל רכב שונה בסביבה האקוסטית שלו ישנה הרבה עבודת התאמה שמבוססת על ניסוי וטעיה ואתה צריך להיות מוכן להוצאה כספית ניכרת . אני הצלחתי "להעמיד" מערכת טובה מאוד באחת המכוניות שהיו ברשותי בעבר - הדבר עלה לא מעט כסף וימים על גבי ימים של הרכבות - האזנה - פירוק - שינוי והרכבה מחדש וחוזר חלילה מספר רב של פעמים . ומעבר לזה - מסקנה אחת שהגעתי אליה אז - כי גם אני שומע בעיקר את סוגי המוסיקה שציינת - הסאב רק מקלקל את הסאונד באוטו לאותם סוגי המוסיקה וניתן להגיע לבס הרבה יותר מאוזן והדוק במכונית ללא סאב בכלל . בהצלחה ....
איזה קומפוננטות היו לך בסוף באוטו ?
זוג אחוריים וזוג קדמיים ? טוויטרים ?
לפני המערכת הזו היו לי שני קדמיים ושני אחוריים, בלי הגברה, בלי סאב ובלי טוויטרים ומשום מה נראה לי שהסאונד היה יותר אמיתי.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
לדעתי אתה צריך לחזור למתקין עם המוסיקה שאתה שומע, על מנת לעשות כיוון לפי הקלטות שלך. כשהרכבתי מערכת שלי נשרפו 3 שעות על כיוון בסיסי של מגבר בכדי להגיע למשהו איכשהו קרוב לרצוי. יש לי אותם חלקים כמו שלך (קומפוננטים, מגבר וסאב), הבעיה רק שאני יכול לשמוע רק mp3, אז מכאן אני כבר מוותר על האיכות. אך עדיין כיוון עדין זה הרבה עבודה, והיא חייב להעשות רק עם דיסקים שאתה שומע
תודה למגיבים.
לקחתי מכשיר DEH-P600UB של פיוניר.
מגבר EP4 של Hertz
סאב "10 של Hertz מסדרת Energy
וופר וטוויטרים גם של Hertz WSK165L (לא סגור על זה בדיוק, זה מה שנראה לי מהאתר)
לא עשיתי איטום מיוחד.
ולגבי ללכת למתקין, למרות שהוא נראה בסדר, הוא עשה את הקינפוג עם דיסק דאנס. זה מה שהוא מכיר ....
ולגבי המקור, אני שומע מIpod - .. בעיקר MP3,AAC וגם דיסקים רגילים. בדקתי עם שניהם והשוויתי לאיכות שיש לי בבית ממקור זהה.
יאללה, בזמן שאני כותב את ההודעה, אני שומע מוזיקה בבית ופשוט מתבאס רצח ממה שיש לי באוטו ... וכמה כסף זה עוד עלה לי ...
לקחתי מכשיר DEH-P600UB של פיוניר.
מגבר EP4 של Hertz
סאב "10 של Hertz מסדרת Energy
וופר וטוויטרים גם של Hertz WSK165L (לא סגור על זה בדיוק, זה מה שנראה לי מהאתר)
לא עשיתי איטום מיוחד.
ולגבי ללכת למתקין, למרות שהוא נראה בסדר, הוא עשה את הקינפוג עם דיסק דאנס. זה מה שהוא מכיר ....
ולגבי המקור, אני שומע מIpod - .. בעיקר MP3,AAC וגם דיסקים רגילים. בדקתי עם שניהם והשוויתי לאיכות שיש לי בבית ממקור זהה.
יאללה, בזמן שאני כותב את ההודעה, אני שומע מוזיקה בבית ופשוט מתבאס רצח ממה שיש לי באוטו ... וכמה כסף זה עוד עלה לי ...
תנסה לשפר את המערכת בכך שתכלול קומפוננט בדלתות הקדמיות והטויטר יהיה מותקן בדשבורד סאב ומגבר 4 יציאות רמקולים אחוריים ברוב המקרים מקלקלים את הסאונד תבצע אטימות בדלתות מקדימה ותשתמש בכבלים איכותיים למגבר והרמקולים תכוון את הרדיו דיסק למצב ישיר flat וכנ"ל המגבר תכוון תדירות נמוכה ביותר hz בכוון הסאב במגבר תכוון את עוצמת המגבר הכללית ל-שלושת רבעי עוצמה עכשיו לגבי אביזרים שאני יכול להמליץ לך כדי לקבל איכות דומה לסטריאו ביתי ברמה טובה קומפוננט מסדרות אמצע focal k2p -צרפת או morel hybrid -ישראל או mb-quart -גרמניה הם עשויים מחומר איכותי ובעלי קרוסאובר יותר מורכב ונותנים תחושת במה סאב עדיף שיהיה מאותה חברה של הקומפוננט ושלא יהיה אגרסיבי אם תתחיל בצורת ההתקנה שהצעתי + לפחות קומפוננט חדש תרגיש שיפור עצום בסאונד לגבי כל מיני מתקינים לצערי יש המון חובבנים ורובם לא מקצועיים באמת אני מציע שתחפש חנות מקצועית ותסביר למתקין מה האוזן שלך מחפשת ותראה אם הוא משדר על אותו גל בנוסף תציג לו את הטיפים שהצגתי לך מקוה שהצלחתי לעזור בהצלחה
לא נראה לי שאפשר להגיע לרמות כמו של בית
ראשית בגלל תיבת התהודה של רמקול ריצפתי ששם יש פחות עיוותים בגלל חוזק ובניית התיבה בצורה מיוחדת כולל חיזוקים.
במכונית לא תוכל להגיע לרמה כזו שיהיו פחות או כמו או אפילו ליד .
שנית מיקום האלמנטים ברכב ( ליד הרגל ) מול בית בקו האוזן
כמו כן איכות הגברה הביתי יותר מושקעת מאשר בתחום הרכב
בקיצור בכדי להגיע למערכת ברמת מחיר של בית בוא נאמר 4K
ברכב תצטרך להשקיע לפחות 20 K להגיע לאותה רמה ובאם תגיע .
ראשית בגלל תיבת התהודה של רמקול ריצפתי ששם יש פחות עיוותים בגלל חוזק ובניית התיבה בצורה מיוחדת כולל חיזוקים.
במכונית לא תוכל להגיע לרמה כזו שיהיו פחות או כמו או אפילו ליד .
שנית מיקום האלמנטים ברכב ( ליד הרגל ) מול בית בקו האוזן
כמו כן איכות הגברה הביתי יותר מושקעת מאשר בתחום הרכב
בקיצור בכדי להגיע למערכת ברמת מחיר של בית בוא נאמר 4K
ברכב תצטרך להשקיע לפחות 20 K להגיע לאותה רמה ובאם תגיע .
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תחזור למתקין שיסדר לך - אולי צריך להנחית את הסאב... (אני אישית - בכלל נגד סאב באוטו - בעיקר גומר את האוזנים.
אם הוא לא מצליח - אני יכול להמליץ לך על המתקין שלי - הוא לא ישלח אותך הביתה עד שתהיה מאושר. - אם צריך תגיד לי בפרטי ואני אכתוב לך
אם הוא לא מצליח - אני יכול להמליץ לך על המתקין שלי - הוא לא ישלח אותך הביתה עד שתהיה מאושר. - אם צריך תגיד לי בפרטי ואני אכתוב לך
על מנת לקבל ברכב תוצאה כמו במערכת ביתית סבירה, ישנו צורך להשקיע הרבה יותר בהתקנה
עצמה - הרבה בידוד, בנייה של פודים או פאנלים לרמקולים, שדרוג של המערכת החשמלית, סאב
בתיבה מתאימה, חיסול של רעידות כאלו ואחרות וכו'.
תרופת קסם לצערינו אין
עצמה - הרבה בידוד, בנייה של פודים או פאנלים לרמקולים, שדרוג של המערכת החשמלית, סאב
בתיבה מתאימה, חיסול של רעידות כאלו ואחרות וכו'.
תרופת קסם לצערינו אין
godu חבר יקר... מכיוון שעברתי הרבה מערכות יקרות ברכב שברשותי... קבל עצה.
קודם כל החומרים שקנית סאב + קומפוננט של הרטז זה הבחירה הכי טובה שיכולת לעשות בסכום כסף הקיים.
עדיין ואני מדגיש עדיין לא שמעתי קופמוננט שמנגן יותר טוב מההרטז ושמעתי הרבה ידידי... שוב יש רמות יש קומפוננט של 700 ויש של 3000 ויש גם של 10000 אבל הכל עניין של גבולות...
הבעיה אצלך היא שמאחורה לא סגרת את המעגל. יש לך רק במה קדמית - שזה הקומפוננט ומאחורה בעצם לא שמת כלום גם לי היתה את הבעיה הזו החלטתי לשים עוד זוג של קומפוננטט וזה בעצם סידר לי את הבעיה. (למרות שהשמיעה האבסולטית והתקנית היא קומפוננט מקדימה מכשיר CD ברמה וסאב). ושוב זה הכל עניין של טיונינג וכיוונים גם.. אני מכיר בנאדם שמערכת סאונד של רמקולים פיוניר לדוגמה שהם המיץ של הזבל יכול להרים לך אחלה מערכת שבעולם. אם תרצה אני יפנה אותך לבנאדם שזה התחום שלו בין העשיריה הראשונה בארץ שבאמת מבין בסאונד.
קודם כל החומרים שקנית סאב + קומפוננט של הרטז זה הבחירה הכי טובה שיכולת לעשות בסכום כסף הקיים.
עדיין ואני מדגיש עדיין לא שמעתי קופמוננט שמנגן יותר טוב מההרטז ושמעתי הרבה ידידי... שוב יש רמות יש קומפוננט של 700 ויש של 3000 ויש גם של 10000 אבל הכל עניין של גבולות...
הבעיה אצלך היא שמאחורה לא סגרת את המעגל. יש לך רק במה קדמית - שזה הקומפוננט ומאחורה בעצם לא שמת כלום גם לי היתה את הבעיה הזו החלטתי לשים עוד זוג של קומפוננטט וזה בעצם סידר לי את הבעיה. (למרות שהשמיעה האבסולטית והתקנית היא קומפוננט מקדימה מכשיר CD ברמה וסאב). ושוב זה הכל עניין של טיונינג וכיוונים גם.. אני מכיר בנאדם שמערכת סאונד של רמקולים פיוניר לדוגמה שהם המיץ של הזבל יכול להרים לך אחלה מערכת שבעולם. אם תרצה אני יפנה אותך לבנאדם שזה התחום שלו בין העשיריה הראשונה בארץ שבאמת מבין בסאונד.