סירקוט סיטי קרסה באופן סופי
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לא,sam22 כתב:אז זה אומר שהם יפסיקו לשלוח לי את המייל שלהם
המייל שביקשתי שיפסיקו
![]()
האמת חבל,
תמיד טובה תחרות...
זה אומר שהם ימשיכו לשלוח את המייל רק שעכשיו בטוח שאף אחד לא יתיחס לבקשה שלך..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
יש סיבה אחת למה הם קרסו : לא היתה להם תוכנית עסקית לטווח הרחוק.
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- droren
- חבר מביא חבר

מסכים אבל חברות אמורות בתוכניות להתכונן מראש לכאלה תקופות...sam22 כתב:שמע, בתקופה כזו גם תוכנית סופר טובה לא יכולה תמיד להחזיק אותך מעל המיםdroren כתב:יש סיבה אחת למה הם קרסו : לא היתה להם תוכנית עסקית לטווח הרחוק.......
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
רשתות כאלו יודעות שאם זה עמוק וארוך
אין מנוס מסגירת הבסטה
בייחוד בעידן בו ניתן לרכוש אונליין ואז אין תקורות עובדים וסניפים
זו תחרות בלתי נסבלת מבחינתם
לא אתפלא אם ישמרו על אתר הסחר שלהם בצורה כזו או אחרת
אין מנוס מסגירת הבסטה
בייחוד בעידן בו ניתן לרכוש אונליין ואז אין תקורות עובדים וסניפים
זו תחרות בלתי נסבלת מבחינתם
לא אתפלא אם ישמרו על אתר הסחר שלהם בצורה כזו או אחרת
העם דורש..... כל מיני דברים
אני מכיר טוב את הרשת הזאת
בכל ביקוריי בארצות הברית אהבתי להסתובב בחנויות הרשת
המנגנון שלהם היה כבד מאוד
הם מעולם לא ניסו למצוא יחודיות ויתרון יחסי על המתחרים
בסט ביי ופרייז גדולים יותר
חבל מאוד שרשת ענק כזו נסגרת
גם בסט ביי בקשיים בארצות הברית..
בכל ביקוריי בארצות הברית אהבתי להסתובב בחנויות הרשת
המנגנון שלהם היה כבד מאוד
הם מעולם לא ניסו למצוא יחודיות ויתרון יחסי על המתחרים
בסט ביי ופרייז גדולים יותר
חבל מאוד שרשת ענק כזו נסגרת
גם בסט ביי בקשיים בארצות הברית..
052-4200610
דרור, אני לא מבין איך אתה אומר על חברה עם כ-1300 סניפים ברחבי העולם ועשרות אלפי עובדים, שקיימת שנים רבות שאין לה תוכנית עיסקית לטווח ארוך...droren כתב:מסכים אבל חברות אמורות בתוכניות להתכונן מראש לכאלה תקופות...sam22 כתב:שמע, בתקופה כזו גם תוכנית סופר טובה לא יכולה תמיד להחזיק אותך מעל המיםdroren כתב:יש סיבה אחת למה הם קרסו : לא היתה להם תוכנית עסקית לטווח הרחוק..........
הבעיה של סירקט סיטי דומה לבעיה של חברות התעופה - השוק שלהם נעלם/ הצטמצם מאוד.
You are never fully dressed without a smile
- droren
- חבר מביא חבר

אם חברה כמו סירקוט סיטי חיה בשוק נעלם\מצטמצם, היא צריכה לשנות את התוכניות שלה מלפני 5 שנים ולהכין תוכניות אחרות לא? זה לדעתי היא לא עשתה טוב או לא עשתה בכלל.Shed כתב:דרור, אני לא מבין איך אתה אומר על חברה עם כ-1300 סניפים ברחבי העולם ועשרות אלפי עובדים, שקיימת שנים רבות שאין לה תוכנית עיסקית לטווח ארוך...droren כתב:מסכים אבל חברות אמורות בתוכניות להתכונן מראש לכאלה תקופות...sam22 כתב:שמע, בתקופה כזו גם תוכנית סופר טובה לא יכולה תמיד להחזיק אותך מעל המיםdroren כתב:יש סיבה אחת למה הם קרסו : לא היתה להם תוכנית עסקית לטווח הרחוק..........
הבעיה של סירקט סיטי דומה לבעיה של חברות התעופה - השוק שלהם נעלם/ הצטמצם מאוד....
דרור, זה אולי נכון ב-fantasy land.
1. חמש שנים זה גבול עליון של טווח זמן בתכנון אסטרטגיה (בוודאי כאשר מדובר בשווקי צרכנות). בשווקים הצבאיים מדובר על סדרי גודל אחרים, אבל זה לא רלוונטי כאן. חברות בשווקי צריכה/ תקשורת/ מיחשוב מבצעות תכנוני אסטרטגיה בראיית זמן של 3-4 שנים, מתוך הבנה שאין לאף אחד היום כלים להבין מה יהיה עוד 5 שנים וצפונה.
2. יש הבדל עצום בגמישות של חברת שירותים (קרי סירקט סיטי) לעומת חברה יצרנית (למשל צ'קפוינט). נניח שאתה מנכ"ל סירקט סיטי, ואתה יודע שעוד שנתיים השוק יצטמצם ב-60 אחוז, מה אתה יכול לעשות? לסגור סניפים מראש? (הפסדת הכנסות היום), להתחיל למכור דברים חדשים? (אתה נכנס לעולם חדש, עם ריסק הרבה יותר גבוה). האופציה היחידה שיש לך, היא לוודא שיש מספיק כסף קרוב לחזה, על מנת להשתמש בו בימים סגריריים.
לעומת זאת, חברה יצרנית, יכולה לשנות את המוצר, ואפילו לתקוף שווקים חדשים לחלוטין, שלא היו מנת חלקה, כאשר היא מזהה דירדור בשוק שלה. הנה דוגמא אחת, קטנה, שנמצאת כאן ברמת החייל:
אלווריון, שחקן מוביל בעולם ה-WiMAX, ריווחית, עם היקף מכירות של מאות מליוני דולרים זיהתה שבטווח של 3-4 שנים שוק ה-mobile wimax יאבד הרבה גובה לטובת ה-LTE. אלווריון החליטה לפתח LTE ולהיות שחקן גם בשוק הזה.
תוכנית עסקית היתה לסירקט סיטי (וגם לחברות התעופה האמריקאיות, אשר 7 מתוך 10 נמצאות בפשיטת רגל). השוק שלהם נעלם/הצטמצם משמעותית, וכשהשוק קטן - יש פחות מקומות לשחקנים בו.
1. חמש שנים זה גבול עליון של טווח זמן בתכנון אסטרטגיה (בוודאי כאשר מדובר בשווקי צרכנות). בשווקים הצבאיים מדובר על סדרי גודל אחרים, אבל זה לא רלוונטי כאן. חברות בשווקי צריכה/ תקשורת/ מיחשוב מבצעות תכנוני אסטרטגיה בראיית זמן של 3-4 שנים, מתוך הבנה שאין לאף אחד היום כלים להבין מה יהיה עוד 5 שנים וצפונה.
2. יש הבדל עצום בגמישות של חברת שירותים (קרי סירקט סיטי) לעומת חברה יצרנית (למשל צ'קפוינט). נניח שאתה מנכ"ל סירקט סיטי, ואתה יודע שעוד שנתיים השוק יצטמצם ב-60 אחוז, מה אתה יכול לעשות? לסגור סניפים מראש? (הפסדת הכנסות היום), להתחיל למכור דברים חדשים? (אתה נכנס לעולם חדש, עם ריסק הרבה יותר גבוה). האופציה היחידה שיש לך, היא לוודא שיש מספיק כסף קרוב לחזה, על מנת להשתמש בו בימים סגריריים.
לעומת זאת, חברה יצרנית, יכולה לשנות את המוצר, ואפילו לתקוף שווקים חדשים לחלוטין, שלא היו מנת חלקה, כאשר היא מזהה דירדור בשוק שלה. הנה דוגמא אחת, קטנה, שנמצאת כאן ברמת החייל:
אלווריון, שחקן מוביל בעולם ה-WiMAX, ריווחית, עם היקף מכירות של מאות מליוני דולרים זיהתה שבטווח של 3-4 שנים שוק ה-mobile wimax יאבד הרבה גובה לטובת ה-LTE. אלווריון החליטה לפתח LTE ולהיות שחקן גם בשוק הזה.
תוכנית עסקית היתה לסירקט סיטי (וגם לחברות התעופה האמריקאיות, אשר 7 מתוך 10 נמצאות בפשיטת רגל). השוק שלהם נעלם/הצטמצם משמעותית, וכשהשוק קטן - יש פחות מקומות לשחקנים בו.
You are never fully dressed without a smile
ביוני 94 אבי קנה לי דיסקמן סוני D-121 אך במהרה הסתבר כי יש לו תקלה חמורה - הדיסק לא יושב מאוזן ונשרט ע"י המכניקה.
כעבור חצי שנה טסתי לטיסת הבר מצווה שלי לארה"ב (עיקר הטיול מפעלי בואינג) ושם החליפו לנו לדיסקמן חדש יותר רק בהפרש המחיר היתה לנו אפשרות בחירה בין D-131 והD133, ההבדל סוללה נטענת שמקבלים המכשיר אותו מכשיר מסתבר שהתרמית של סוני עולה 25$ יותר וההבדל זה 2 סוללות NICD עם פלסטיק אשר לוחץ על מיקרו סוויץ שמפעיל את מעגל הטעינה (לחבר שלי יש את ה131 שהוא שם סלוטייפ על הסוויצ והטעין בלי בעיות).
סה"כ אחלה שירות זכינו מהם.
כעבור חצי שנה טסתי לטיסת הבר מצווה שלי לארה"ב (עיקר הטיול מפעלי בואינג) ושם החליפו לנו לדיסקמן חדש יותר רק בהפרש המחיר היתה לנו אפשרות בחירה בין D-131 והD133, ההבדל סוללה נטענת שמקבלים המכשיר אותו מכשיר מסתבר שהתרמית של סוני עולה 25$ יותר וההבדל זה 2 סוללות NICD עם פלסטיק אשר לוחץ על מיקרו סוויץ שמפעיל את מעגל הטעינה (לחבר שלי יש את ה131 שהוא שם סלוטייפ על הסוויצ והטעין בלי בעיות).
סה"כ אחלה שירות זכינו מהם.
- droren
- חבר מביא חבר

SHED ,
1. מסכים ש 5 שנים זה טווח רחוק אבל גם לפני שנתיים הם היו מסוגלים לזהות את המצב ולהתמודד
אני תמיד צוחק שאני שומע שאנשים מאשימים את עצמם לפני שהם מסתכלים במראה. ככה גם במקרה הזה, הם לא ידעו לנצל את השוק, לא ידעו להתמודד עם המכשולים ולכן לא היתה להם תוכנית עסקית נכונה להתמודד עם השוק.
2. א. אני ממליץ לך ללכת לביקור בצ'קפונט, הם כבר מזמן לא חברת יצרנית אלא גם נותנת שירותים (ע"ע סעיף 1).
אם אני יודע שעוד שנתיים השוק יפול מה אני הייתי עושה? להתמודד עם זה בצורה חכמה. לא חסרים מקרים של חברות שידעו את זה טוב מאד ומוכנות לזה היום בצורה טובה (קופות מזומנים, השקעה חכמה וכו'). עובדה שלא כל החברות היום קורסות ויש היום לא מעט חברות רווחיות. כן כן, רווחיות ולא מנצלות רק כסף בקופה ומתפללות לימים טובים. גישה אקטיבית ולא פאסיבית במקרה הזה.
לגבי ALVR - זאת גישה אקטיבית נבונה וחכמה. אני אישית מאד מקווה שהם יצליחו (לונג).
אכן, שווקים משתנים\מתכווצים\נעלמים אבל איתם גם שווקים משלימים\תחליפים\חדשים נפתחים כל יום. אם זה לא היה קורה, לא היה ביזנס. לסיכום לדעתי, סירקט סיטי לא קראה נכון את המפה, לא ידעה להתמודד איתה ורק אכלה את עצמה ואת המתחרים לאט לאט עד שלא נשאר לאף אחד כלום. כמובן שאני ואתה רק מנסים לנחש וברור שיש הרבה דברים אחרים, אבל לדעתי בראיה האסטרטגית, זאת היתה הטעות שלהם.
1. מסכים ש 5 שנים זה טווח רחוק אבל גם לפני שנתיים הם היו מסוגלים לזהות את המצב ולהתמודד
אני תמיד צוחק שאני שומע שאנשים מאשימים את עצמם לפני שהם מסתכלים במראה. ככה גם במקרה הזה, הם לא ידעו לנצל את השוק, לא ידעו להתמודד עם המכשולים ולכן לא היתה להם תוכנית עסקית נכונה להתמודד עם השוק.
2. א. אני ממליץ לך ללכת לביקור בצ'קפונט, הם כבר מזמן לא חברת יצרנית אלא גם נותנת שירותים (ע"ע סעיף 1).
אם אני יודע שעוד שנתיים השוק יפול מה אני הייתי עושה? להתמודד עם זה בצורה חכמה. לא חסרים מקרים של חברות שידעו את זה טוב מאד ומוכנות לזה היום בצורה טובה (קופות מזומנים, השקעה חכמה וכו'). עובדה שלא כל החברות היום קורסות ויש היום לא מעט חברות רווחיות. כן כן, רווחיות ולא מנצלות רק כסף בקופה ומתפללות לימים טובים. גישה אקטיבית ולא פאסיבית במקרה הזה.
לגבי ALVR - זאת גישה אקטיבית נבונה וחכמה. אני אישית מאד מקווה שהם יצליחו (לונג).
אכן, שווקים משתנים\מתכווצים\נעלמים אבל איתם גם שווקים משלימים\תחליפים\חדשים נפתחים כל יום. אם זה לא היה קורה, לא היה ביזנס. לסיכום לדעתי, סירקט סיטי לא קראה נכון את המפה, לא ידעה להתמודד איתה ורק אכלה את עצמה ואת המתחרים לאט לאט עד שלא נשאר לאף אחד כלום. כמובן שאני ואתה רק מנסים לנחש וברור שיש הרבה דברים אחרים, אבל לדעתי בראיה האסטרטגית, זאת היתה הטעות שלהם.
Microsoft Regional Director- Windows Media Center