קפיצות (JUDDER) בDVD פיוניר
יש לי את הפיוניר DV470 הכה-מוערך. מחובר לפלזמה LG PX4.
סרטי DVIX, שנראים מצויין על המחשב, בלי JUDDER, בDVD ממש נראים רע, קפיצות מאד מורגשות (למשל כשהצלמה עושה PANNING או כשרואים משהו שזז על המסך מצד לצד).
זה מאד מעצבן, ואני תוהה אם זה אמור להיות ככה, ואיך זה במכשירים אחרים.
וכמו כן למה במחשב אין את הבעיה הזאת.
סרטי DVIX, שנראים מצויין על המחשב, בלי JUDDER, בDVD ממש נראים רע, קפיצות מאד מורגשות (למשל כשהצלמה עושה PANNING או כשרואים משהו שזז על המסך מצד לצד).
זה מאד מעצבן, ואני תוהה אם זה אמור להיות ככה, ואיך זה במכשירים אחרים.
וכמו כן למה במחשב אין את הבעיה הזאת.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
יש כמה סוגים של divx, אחת מהבעיות האפשריות היא קצב פריימים לא תקין
שווה גם לבדוק אם הקבצים הם במצב packed או לא.
יש תוכנה לשינוי מצב ה packed, שכחתי את שמה אך לא כל הנגנים תומכים בשני הסוגים packed וללא packed.
שווה גם לבדוק אם הקבצים הם במצב packed או לא.
יש תוכנה לשינוי מצב ה packed, שכחתי את שמה אך לא כל הנגנים תומכים בשני הסוגים packed וללא packed.
קבל לינק זה יעזור לך איך לבטל את packed bitstream
http://www.lhnet.co.il/modules/lhforums ... pic=271041
אגב המכשירים החדשים של פיוניר כן תומכים ב packed bitstream
410
610
האם עידכנת קושחה למכשיר?אם לא הנה קושחה מומלצת למכשירך משדרג את המכשיר פלאים
בהצלחה תהנה
http://www.lhnet.co.il/modules.php?&nam ... ירסה%201.5
http://www.lhnet.co.il/modules/lhforums ... pic=271041
אגב המכשירים החדשים של פיוניר כן תומכים ב packed bitstream
410
610
האם עידכנת קושחה למכשיר?אם לא הנה קושחה מומלצת למכשירך משדרג את המכשיר פלאים
בהצלחה תהנה
http://www.lhnet.co.il/modules.php?&nam ... ירסה%201.5
עדכנתי כבר מזמן את הקושחה, לגרסה שט.ר מפיצים (עם התמיכה בכתוביות עברית וכו').
הבעיה היא בכל הסרטים, לא בסרט מסויים (סרטי DVIX), ב-DVD אין בעיה.
השאלה אם זה משהו מוכר למי שיש את הדגם הזה. ולמה המחשב יודע לנגן אותם חלק ?
הבעיה היא בכל הסרטים, לא בסרט מסויים (סרטי DVIX), ב-DVD אין בעיה.
השאלה אם זה משהו מוכר למי שיש את הדגם הזה. ולמה המחשב יודע לנגן אותם חלק ?
- oferlaor
- מנהל

karpe,
כאמור, שווה לבדוק את נושא ה-FRAME RATE (תבדוק אם קבצי המקור הם NTSC ואתה מכוון ל-PAL).
תבדוק בכ"ז את נושא ה-PACKED BITSTREAM, מה זה יכול להזיק?
כאמור, שווה לבדוק את נושא ה-FRAME RATE (תבדוק אם קבצי המקור הם NTSC ואתה מכוון ל-PAL).
תבדוק בכ"ז את נושא ה-PACKED BITSTREAM, מה זה יכול להזיק?
אוקיי, בדקתי, אכן הסרטים הם PACKED BITSTREAM. עשיתי UNPACK, בערב אני אבדוק אם זה עוזר.
אם אכן זאת הבעיה :
- האם עדכון הקושחה יפתור את זה ?
- אם לא - אני אצטרך לעשות לכל סרט את ההמרה הזאת ? קצת מעיק. יש תוכנה שעושה את זה אוטומטית לכמות של קבצים ? (שאפשר לשים וללכת, לא להמיר אחד אחד)
אם אכן זאת הבעיה :
- האם עדכון הקושחה יפתור את זה ?
- אם לא - אני אצטרך לעשות לכל סרט את ההמרה הזאת ? קצת מעיק. יש תוכנה שעושה את זה אוטומטית לכמות של קבצים ? (שאפשר לשים וללכת, לא להמיר אחד אחד)
- oferlaor
- מנהל

karpe,
עדכון תוכנה אכן יכול לעזור בנושא הזה, כבר ראיתי מכשירים שלא תמכו בזה ושקבלו תמיכה.
עדכון תוכנה אכן יכול לעזור בנושא הזה, כבר ראיתי מכשירים שלא תמכו בזה ושקבלו תמיכה.
- oferlaor
- מנהל

או שתרד לחלוטין מהרעיון של ניגון מ-DVD... למה לצרוב משהו שאחרי הצפיה צריך לזרוק מדיה, אנחנו בעולם שיש בו כבר מספיק ***, לא?
למה לזרוק ? כל DVD מכיל 6 סרטים בממוצע, אחרי שאני רואה את כולם הם נשמרים כארכיון או מועברים לחברים.. יש בזה יתרונות גם לעומת DOK.
בתכנון לעבור לסטרימר, אבל זה דורש להכין תקציב לפלזמה HD חדשה, והמיתון לא עוזר בעניין..
בתכנון לעבור לסטרימר, אבל זה דורש להכין תקציב לפלזמה HD חדשה, והמיתון לא עוזר בעניין..
עדכון :
בדקתי את הסרטים אחרי UNPACK, ואכן אין את הקפיצות כבר.
מצאתי גם גרסת COMMAND LINE של התוכנת המרה, וזה מאפשר להריץ אותה על כל הסרטים בספריה ורק את אלה שהם PACKED היא ממירה, זה פתר לי את בעיית המועקה.
בקשר לעדכון גרסה - נראה לי שהגרסה שהומלצה לי היא "שנמוך" של מה שיש לי כרגע - אצלי כרגע אפשר לראות כתוביות בעברית בלי להפוך אותן קודם, ובגרסה הזאת (1.5) כתוב שצריך להפוך, אז לא בא לי סתם להסתבך אם יש לי פתרון סביר כבר ומכל השאר אני מרוצה.
מה שלא ברור לי - למה מי שמקודד את הסרטים עושה אותם עם PACKED BITSTREAM אם ידוע שהרבה מכשירים לא תומכים בזה ? מה זה נותן ? הקובץ UNPACKED יצא באותו גודל כמו המקורי, אז מה היתרון של זה ?
בדקתי את הסרטים אחרי UNPACK, ואכן אין את הקפיצות כבר.
מצאתי גם גרסת COMMAND LINE של התוכנת המרה, וזה מאפשר להריץ אותה על כל הסרטים בספריה ורק את אלה שהם PACKED היא ממירה, זה פתר לי את בעיית המועקה.
בקשר לעדכון גרסה - נראה לי שהגרסה שהומלצה לי היא "שנמוך" של מה שיש לי כרגע - אצלי כרגע אפשר לראות כתוביות בעברית בלי להפוך אותן קודם, ובגרסה הזאת (1.5) כתוב שצריך להפוך, אז לא בא לי סתם להסתבך אם יש לי פתרון סביר כבר ומכל השאר אני מרוצה.
מה שלא ברור לי - למה מי שמקודד את הסרטים עושה אותם עם PACKED BITSTREAM אם ידוע שהרבה מכשירים לא תומכים בזה ? מה זה נותן ? הקובץ UNPACKED יצא באותו גודל כמו המקורי, אז מה היתרון של זה ?
- oferlaor
- מנהל

karpe,
זה נחשב לחלק יפה בעייתי בתקן.
הסיפור הוא ש-DIVX לא תמך בזה ו-XVID (שזה גירסא חינמית פתוחה של DIVX) דווקא כן.
בקיצור, כך נוצר בידול. נגנים שתומכים בעצם רק ב-DIVX לא תומכים בזה ומי שתומך ב-XVID דווקא כן...
זה נחשב לחלק יפה בעייתי בתקן.
הסיפור הוא ש-DIVX לא תמך בזה ו-XVID (שזה גירסא חינמית פתוחה של DIVX) דווקא כן.
בקיצור, כך נוצר בידול. נגנים שתומכים בעצם רק ב-DIVX לא תומכים בזה ומי שתומך ב-XVID דווקא כן...