מיקום סאב-וופר ורסיבר בתוך ארון מעץ - התייעצות (כולל שרטוט)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

יום טוב!
אני רוצה למקום מערכת קולנוע ביתי שאני רוכש בתוך שידה שאני מתכנן בעצמי. התכנון הבסיסי נראה בערך כך:

תמונה

כמו שאפשר לראות, בתוך השידה יהיה ממקום גם הסאב, אם הסנטר, וגם הרסיבר.
השאלה שלי היא האם המרווחים מספיקים כדי לאפשר אוורור תקין וסרקולציה מספקת של אוויר כדי שהכל לא יתחמם.

נתונים:
הארון יהיה עשוי מעץ. הסאב יעמוד על רגליות גומי קטנות (כך הוא בא).
הארון יהיה פתוח לגמרי מקדימה, המוצרים לא יהיו מאחורי זכוכיות. כלומר המדפים "ינשמו" ולא יהיו כלואים מאוויר. בחלק של ה-HTPC ושל הסאב אני שוקל לעשות אותם פתוחים לגמרי גם מאחורה (האם כדאי?)

מידות:
לסאב יש מרווח של 1-2 ס"מ למעלה, ו-14 ס"מ לכל צד.
לסנטר יש מרווח של 3 ס"מ למעלה, ו-11 ס"מ לכל צד.
לרסיבר יש מרווח של 9 ס"מ למעלה, ו-4 ס"מ לכל צד.

מבחינת עומק: לסאב יהיה 20 ס"מ מרווח פנימה עד הארון (או הקיר, אם זה יהיה פתוח מאחורה), לסנטר יש מעל 30 ס"מ, ולרסיבר 11 ס"מ.

1. האם יש מספיק מרווח לסאב? 1-2 ס"מ למעלה ו-14 ס"מ לצדדים זה מספיק? אני יודע שהוא לא פולט / שואב אוויר מהצדדים, אלא רק מאחורה / קדימה אם זה משנה.
2. האם לרסיבר זה מרווח מספק? זה ה-Yamaha RX-V863, ואין לו מאוורר לפי מה שאמרו לי, אלא רק צלעות קירור.
3. האם לסנטר יש מספיק מרווח? בטוח אין לו מאוורר, אז נראה לי שפה אין בעייה.
4. האם במדף של הסאב כדאי לעשות אותו פתוח לגמרי מאחורה? ולהזיז את הארון איזה 1-2 ס"מ קדימה מהקיר, כך שאוויר יוכל לצאת מאחורה אל מחוץ לשידה?

(אני אפתח שרשור נפרד בפורום HTPC לגבי המרווחים והאוורור של המחשב)

הארות? הצעות? שינויים?
תודה ענקית!
יונתן.

ohad78
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

הייתי שוקל להציב את הסאב על הרצפה כלומר שהתחתית של הארון תהיה פתוחה כי סיכוי טוב שאם יעמוד על מדף הוא ירעיד אותו. תעשה חיפוש העלתי תמונות של מזנון עם סידור כזה שהסאב על הרצפה.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

הבעיה העיקרית של הצבת רמקולים באופן הזה היא וויברציות שמועברות לארון, וע"י כך היווצרות
רעשים מעצבנים. נוסף על כך, אם לסאב/רמקולים יש פורט (הצינור שיוצא ממנו אוויר) ממאחור, המזנון
חייב להיות פתוח ממאחור (ואפילו עדיף בכלל לא להניח אותם בצורה הזו).

JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

HazooM כתב:הבעיה העיקרית של הצבת רמקולים באופן הזה היא וויברציות שמועברות לארון, וע"י כך היווצרות
רעשים מעצבנים. נוסף על כך, אם לסאב/רמקולים יש פורט (הצינור שיוצא ממנו אוויר) ממאחור, המזנון
חייב להיות פתוח ממאחור (ואפילו עדיף בכלל לא להניח אותם בצורה הזו).
...
תודה על התגובה,
תראה, אני אהיה חייב למקום אותם בתוך השידה. במידה וכן יהיו רעשים מעצבנים וויברציות, כיצד ניתן יהיה לבטל אותן?

חיזוק וקיבוע הרמקול למשטח ע"י חומר כלשהו? להעמיד את הסאב / סנטר על משטח כלשהו? פתרון אחר?

נמלי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

בהסתייגות כמו של קודמי - סאב בתוך השידה הוא המצב הכי בעייתי:
1. אפשר לעשות משטח "צף", כלומר פלטה שעליה יונח הסאב והיא מחוברת למדף התחתון של תא הסאב בשידה ע"י קפיצים חזקים או רפידות גומי מתאימות.יספוג חלק גדול מהרעידות אבל יכול גם לבטל חלק מהאפקט של הסאב.
2. מדוע לא לעשות את תא הסאב פתוח גם מלמטה (בלי מדף תחתון)?
אז תוכל גם להניח את הסאב על הרצפה וגם שישאר בתוך מסגרת השידה. כלומר - "ללכת בלי ולהרגיש עם".

JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

נמלי כתב:בהסתייגות כמו של קודמי - סאב בתוך השידה הוא המצב הכי בעייתי:
1. אפשר לעשות משטח "צף", כלומר פלטה שעליה יונח הסאב והיא מחוברת למדף התחתון של תא הסאב בשידה ע"י קפיצים חזקים או רפידות גומי מתאימות.יספוג חלק גדול מהרעידות אבל יכול גם לבטל חלק מהאפקט של הסאב.
2. מדוע לא לעשות את תא הסאב פתוח גם מלמטה (בלי מדף תחתון)?
אז תוכל גם להניח את הסאב על הרצפה וגם שישאר בתוך מסגרת השידה. כלומר - "ללכת בלי ולהרגיש עם".
...
לאחר מחשבות ותכנונים תיכננתי מחדש את מיקום הסאב, ומיקמתי אותו על הרצפה לפי המלצתך.

השאלה היא האם זה בסדר שהסאב יהיה "כלוא" בתוך הארון? זה לא יפריע לו מבחינת חימום ואוורור?

נמלי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

ראשית - קרא את המאמר הזה שכתב מרטין.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... cle&sid=65

אני מניח שעל חלק גדול משאלות היסוד המאמר יענה.
בכל מקרה תוכל להבין כי מבחינת חימום/איוורור כנראה לא תהיה בעייה, אבל מבחינת האפקטיביות של הסאב יכולה להיות בעייה גדולה בכך שמיקום אחר יוכל לתת תוצאה הרבה יותר נכונה.
אבל - אם המיקום לא ניתן לשינוי, אז תצטרך לחיות עם המגבלה........
בכל מקרה - בהצלחה. נשמח לשמוע מה החלטת בסוף.

אילון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
שם מלא: אילון
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

Closed cabinet Sub

שליחה #8 

אני מנסה להתמודד עם דילמה דומה ביחס לסאב ומיקומו בגוף השידה. טיפ שקיבלתי והכי נשמע לי עד כה היה לבחור סאב ללא פורטים פתוחים / סגור. ל SUNFIRE, B&W ועוד כמה יצרנים יש דגמים מסוג זה.
האם אכן סאב מסוג זה יכול לעזור ולהתמודד עם האתגר?

אילון

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

מי שאיכות סאונד אינה מעניינת אותו יכול להציב את הסאב או כל רמקול אחר בתוך שידה, קופסא, עם הפנים לכאן או לשם עם או בלי פורטים...
מי שאיכות מעניינת אותו כדאי שיצמד לעקרונות הידועים של הצבת רמקולים בחדר - עקרונות עליהן נכתבו כבר הררי מחקרים, תזות, שרשראות פורומים ומה לא. אי אפשר לעקם את עקרונות הפיזיקה והאקוסטיקה וכל המצאה מסוג "איך לא חשבו על זה קודם" לא תתקבל בברגכה כי אין ברכה.
הצבת סאב בתוך ארון פסולה לחלוטין ולא משנה אם יש פורט או אין פורט. חוכמת רחוב שהוזכרה כ"הגיונית" פשוט שגויה ומטעה מיסודה.
הצבת רמקולים על שידה אינה מבורכת אבל אפשרית במידה ויבוצע ניתוק מוחלט בין הרמקול לשידה. הבדל הסאונד בין רמקול המוצב על שידה/ספסל/מדף/ארונית לבין רמקול מנותק מכנית וצף על אותם מתקנים הוא ברור ומוחלט. עוד עקרון פיזי שאין עליו מחלוקת.
כדי להאיר עיניים או אוזניים אפשר לתאר את הסאונד לאחר הניתוק המכני כברור, בס מוצק, סטריאו רחב ומפורט, יציב.

הדעה משתנה עם הקילומטראג'.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”