Digital output לא קיים
שלום לכולם,
קודם כל רציתי לציין שאני מאוד נהנה לקרא פה את כל המאמרים, עוזרים מאוד.
בעקבות המאמרים (ורכישת מערכת רצינית בשעה טובה) החלטתי לפרמט ולהתחיל מחדש עם ה HTPC.
התקנתי שוב את VISTA HOME PREMIUM והתחלתי לעקב אחרי המדריך של קלוד
יש לי כרטיס קול Creative והתקנתי עבורו את כל הדריברים והתוכנות שהגיעו עם הכרטיס.
משום מה לא מופיע לי Digital output בלשונית Playback כך שאני דיי נתקע בתחילת המדריך.
האם למישהו יש מושג למה יש לי רק שני יציאות Speakers?
כמובן שהכרטיס תומך ביציאה דיגיטלית
תודה מראש
לירן.
קודם כל רציתי לציין שאני מאוד נהנה לקרא פה את כל המאמרים, עוזרים מאוד.
בעקבות המאמרים (ורכישת מערכת רצינית בשעה טובה) החלטתי לפרמט ולהתחיל מחדש עם ה HTPC.
התקנתי שוב את VISTA HOME PREMIUM והתחלתי לעקב אחרי המדריך של קלוד
יש לי כרטיס קול Creative והתקנתי עבורו את כל הדריברים והתוכנות שהגיעו עם הכרטיס.
משום מה לא מופיע לי Digital output בלשונית Playback כך שאני דיי נתקע בתחילת המדריך.
האם למישהו יש מושג למה יש לי רק שני יציאות Speakers?
כמובן שהכרטיס תומך ביציאה דיגיטלית
תודה מראש
לירן.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הסיבה היא כנראה בכרטיס עצמו ובכך שחברת creative אינה מדברת באותה שפה כמו כל יתר היצרנים.
כש Creative מדברים על יציאה דיגיטלית הם לא מתכוונים ל S/PDIF אלא על חיבור 3.5 מ"מ רב חיבורי (יש לו לפחות 3 קטבים) המיועד לחיבור למערכות הרמקולים שלהם. זה היה מאוד נפוץ בסדרות ה Live וה Audigy הראשונות שלהם (יכול להיות שמאז הם ראו את האור אבל אני התייאשתי מהחברה הזו לפני הרבה שנים).
כש Creative מדברים על יציאה דיגיטלית הם לא מתכוונים ל S/PDIF אלא על חיבור 3.5 מ"מ רב חיבורי (יש לו לפחות 3 קטבים) המיועד לחיבור למערכות הרמקולים שלהם. זה היה מאוד נפוץ בסדרות ה Live וה Audigy הראשונות שלהם (יכול להיות שמאז הם ראו את האור אבל אני התייאשתי מהחברה הזו לפני הרבה שנים).
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
נסה פשוט לחבר את זה עם כבל פשוט קואקסיאלי מתקע PL לתקע RCA (אפשר גם לקחת כזה כבל עם 2 תקעי RCA בקצהו ולחבר אחד מהם), ותראה אם יש סאונד ברסיבר. בכרטיסים הישנים של קריאייטיב זה אכן משודר במקביל עם יציאת ה-Line Out ללא שום הגדרה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
יש לי Sound.
אני מחבר שקע 3.5 ואחריו כבל COAX, הכל מחובר ליציאה הדיגיטלית.
כשאני מכוון את המערכת להוציא DIGITL בלבד יש לי צליל.
בבדיקה של 5.1 שני הקדמיים והסנטר עובדים יפה רק שהערוצים האחוריים מנוגנים גם הם בקדמיים בלבד
האם יש תקווה או שפשוט להחליף כרטיס קול?
יש למישהו המלצות איפה אני יכול לקנות כרטיס קול טוב עם יציאת COAX/דיגיטלית ושהכרטיס יהיה LOW PROFILE?
אני מחבר שקע 3.5 ואחריו כבל COAX, הכל מחובר ליציאה הדיגיטלית.
כשאני מכוון את המערכת להוציא DIGITL בלבד יש לי צליל.
בבדיקה של 5.1 שני הקדמיים והסנטר עובדים יפה רק שהערוצים האחוריים מנוגנים גם הם בקדמיים בלבד
האם יש תקווה או שפשוט להחליף כרטיס קול?
יש למישהו המלצות איפה אני יכול לקנות כרטיס קול טוב עם יציאת COAX/דיגיטלית ושהכרטיס יהיה LOW PROFILE?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש לך אפשרות להוציא 5.1 ע"י הגדרות מתאימות בהגדרות של כרטיס הקול, אבל נראה לי שזה לא 5.1 אמיתי, אלא עיבוד שנעשה בכרטיס עצמו על סמך המידע הסטריאופוני שהוא מקבל מהמחשב. תבדוק את זה במדריך למשתמש של כרטיס הקול שלך.
קודם כל סוג הכרטיס הוא Sound Blaster Audigy Value.
שימו לב לתמונה שיש במדריך למשתמש

על פי זה נראה שיש אפשרות לסוג של passthrough.
אני מחבר ליציאה הדיגיטלית כמובן.
בדרייברים של כרטיס הקול סימנתי 5.1 ובלוח הבקרה DIGITAL OUTPUT, בכל מקרה באף טסט אני לא מצליח לשמוע את הרמקולים האחוריים
מה שמוזר הוא שכשאני נכנס להגדרות של VMC, תחת הגדרות הרמקולים יש לי אפשרות לבחור רק STEREO, הפונקציה של 5.1/7.1 חסומות לבחירה.
על פי נתוני הכרטיס ומדריך ה Quick start נראה שיש אפרות לחיבור ישיר ללא צורך במתאם חיצוני כזה:
http://www.techbuy.com.au/p/73728/SOUND ... 200002.asp
שהם מוכרים בנפרד, אין לי מדריך מלא לדרייבירים כי כנראה שעולה להם יקר להדפיס חוברת נורמלית.
שימו לב לתמונה שיש במדריך למשתמש

על פי זה נראה שיש אפשרות לסוג של passthrough.
אני מחבר ליציאה הדיגיטלית כמובן.
בדרייברים של כרטיס הקול סימנתי 5.1 ובלוח הבקרה DIGITAL OUTPUT, בכל מקרה באף טסט אני לא מצליח לשמוע את הרמקולים האחוריים
מה שמוזר הוא שכשאני נכנס להגדרות של VMC, תחת הגדרות הרמקולים יש לי אפשרות לבחור רק STEREO, הפונקציה של 5.1/7.1 חסומות לבחירה.
על פי נתוני הכרטיס ומדריך ה Quick start נראה שיש אפרות לחיבור ישיר ללא צורך במתאם חיצוני כזה:
http://www.techbuy.com.au/p/73728/SOUND ... 200002.asp
שהם מוכרים בנפרד, אין לי מדריך מלא לדרייבירים כי כנראה שעולה להם יקר להדפיס חוברת נורמלית.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
שוב, היציאה שיש לך בכרטיס אינה S/PDIF זה יציאה "דיגיטלית" ייחודית של קריאטיב. היתייחסתי לזה במדריך וההמלצה שנתתי שם תקפה גם במקרה שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- plonter
- עוסק בתחום

- תגובות: 83
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אם יש לך את דיסק ההתקנה תחפש תוכנה קטנה שנקראת AUDIO HQ דרכה ניתן להגדיר passthrough לאות כלומר לבחור האם העיבוד של הסאונד יתבצע על ידי הכרטיס או על ידי מקודד חיצוני (מגבר למשל) תנסה להשיג אותה אני חושב שזה מה שיפתור לך את הבעיה .
בהצלחה
בהצלחה
יש לי את הדיסק, התקנתי את כל התוכנות הנלוות, אף אחת מהם לא הייתה Audio HQ.
אמרתי נו מילא והורדתי את התוכנה מהאינטרנט, בשלב ההתקנה נזרקה הודעה שאין כרטיס Creative Audigy מותקן במחשב.
אני אמשיך לנסות אבל נראה כי גם אם אצליח כנראה שהכרטיס הזה לא הכי סימפטי לעבודה ראויה ל HTPC.
האם יש למישהו המלצות איפה אני יכול לקנות כרטיס קול טוב עם יציאת S/PDIF, או COAX או דיגיטלית ושהכרטיס יהיה LOW PROFILE?
תודה.
אמרתי נו מילא והורדתי את התוכנה מהאינטרנט, בשלב ההתקנה נזרקה הודעה שאין כרטיס Creative Audigy מותקן במחשב.
אני אמשיך לנסות אבל נראה כי גם אם אצליח כנראה שהכרטיס הזה לא הכי סימפטי לעבודה ראויה ל HTPC.
האם יש למישהו המלצות איפה אני יכול לקנות כרטיס קול טוב עם יציאת S/PDIF, או COAX או דיגיטלית ושהכרטיס יהיה LOW PROFILE?
תודה.
אני ממש לא מבין את זה...
זה מה שכתוב באתר:
SPDIF output up to 24-bit resolution at selectable sampling rate of 44.1, 48 and 96kHz )SPDIF pass through is supported on Windows XP and Vista 32-bit only.(
http://www.soundblaster.com/products/pr ... 4189&nav=1
זאת אומרת שזה רק בעיית הגדרות...לא?
זה מה שכתוב באתר:
SPDIF output up to 24-bit resolution at selectable sampling rate of 44.1, 48 and 96kHz )SPDIF pass through is supported on Windows XP and Vista 32-bit only.(
http://www.soundblaster.com/products/pr ... 4189&nav=1
זאת אומרת שזה רק בעיית הגדרות...לא?
OK, לאחר הרבה (מאוד) חפירות במדריך המשתמש הגעתי למסקנה שהייתה כבר ברורה לחלק מהחברים פה, הכרטיס הזה לא יודע להוציא סיגנל דיגיטלי לבדו.
רכשתי לאחרונה את המודול שמאפשר יציאה SPDIF אמיתי, רצתי והגדרתי את כל הדברים בדיוק לפי המדריכים (המעולים) שיש פה.
הבעיה כרגע (לצערי עוד אחת) אני שומע צליל מכל הרמקולים תחת בדיקות ביציאה הגידיטלית, ממש שומעים את כל הפורמטים יפה (חוץ מאחד שנועד לכשלון על פי המדריך) אבל כרגע אני לא שומע כלום מתנגן (לא סרטי AVI ולא קבצי MP3) כשאני מנסה לנגן דרך ה MEDIA PLAYER וגם לא תחת ה VMC.
ד"א, גם בבדיקות הפנימיות של ה VMC שומעים יפה מאוד מכל הרמקולים.
אני רואה שהמערכת מוציאה SOUND דרך היציאה הדיגיטלית
זו בעיית מקודדים?
רכשתי לאחרונה את המודול שמאפשר יציאה SPDIF אמיתי, רצתי והגדרתי את כל הדברים בדיוק לפי המדריכים (המעולים) שיש פה.
הבעיה כרגע (לצערי עוד אחת) אני שומע צליל מכל הרמקולים תחת בדיקות ביציאה הגידיטלית, ממש שומעים את כל הפורמטים יפה (חוץ מאחד שנועד לכשלון על פי המדריך) אבל כרגע אני לא שומע כלום מתנגן (לא סרטי AVI ולא קבצי MP3) כשאני מנסה לנגן דרך ה MEDIA PLAYER וגם לא תחת ה VMC.
ד"א, גם בבדיקות הפנימיות של ה VMC שומעים יפה מאוד מכל הרמקולים.
אני רואה שהמערכת מוציאה SOUND דרך היציאה הדיגיטלית
זו בעיית מקודדים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

סביר להניח שכן. נסה לפעול על פי המדריך קלוד (+ההשלמה הקטנה ל-FFDShow החדש שיש בלינק שאחרי זה), ביחוד בחלקים של הגדרת ה-FFDShow וה-Sound בקונטרול פאנל.
מעבר מי אופטי לכניסה לאוזניות רגילות
SPDIF/Coaxial Digital 5.1CH to Analog RCA L/R Audio Decoder
מעבר מי אופטי לכניסה לאוזניות רגילות כי לטלויזייה שלי יש רק יציאה אחת לאוזניות וזה אופטי
מעבר מי אופטי לכניסה לאוזניות רגילות כי לטלויזייה שלי יש רק יציאה אחת לאוזניות וזה אופטי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ברוך הבא לפורום!
אין צורך להקפיץ שרשור עתיק משנת 2009. אפשר לפתוח שרשור חדש.
לשאלתך - היא ממש לא ברורה. נסה לנסח אותה שוב.
אין צורך להקפיץ שרשור עתיק משנת 2009. אפשר לפתוח שרשור חדש.
לשאלתך - היא ממש לא ברורה. נסה לנסח אותה שוב.