שאלה לגבי הגדרות רמקולים
מחוברים אצלי סט רמקולים של Highland לרסיבר LX50 של פיוניר (5 רמקולים וסאב). הרצפתיים היו מוגדרים כLarge והסאב היה מוגדר plus. מוזיקה הייתי שומע בS.Direct וסה"כ הייתי מרוצה. בחוברת של הרסיבר הציעו לנסות להאזין כשהקדמיים מוגדרים כsmall כאשר התדרים הנמוכים אמורים לעבור לסאב. ניסיתי לשחק בין שתי האופציות ואכן כשהגדרתי קדמיים כsmall הסאונד היה מוצלח מאוד. מישהו התנסה בהגדרות דומות (אני חושב שההוראות זהות גם לגבי הLX60/70)? סתם מעניין אותי אם יש משהו שכדאי לדעת או שאני מפספס לגבי זה
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
גם אני מתחבר כך
הרסיבר הוא פיוניר AX4.
הרמקולים - מדפיים של אפוס. לא מכיר את הרמקולים שלך, אבל למרות שהרמקולים יורדים מתחת ל- 60, הגדרתם כקטנים וקביעת תדר המעבר ל- 80, גורמת לכך שהרסיבר לא צריך להתאמץ לדחוף בכוח רמקול מדפי ולא צריך להפעיל את הפורט של המדפי ומתרחק בכל הרמקולים מתדרים בעייתים.
העומס מועבר לסאב, ואם הסאב טוב סה"כ הבאס יותר הדוק, יותר נאמן, והרווח הגדול הרמקולים המדפיים מוצאים את שאר התחום בצורה יותר נקיה ואופטימלית.
וגם אני מצאתי שבדירקט (לא פיור דירקט שאז אין סאב אלא אם מחברים אותו אנלוגית) הפיוניר יותר Hi-Fi - צלול ונקי. ואפשר בהחלט לשמוע כך גם בסרטים, עדיין יש הקיפי.
הרמקולים - מדפיים של אפוס. לא מכיר את הרמקולים שלך, אבל למרות שהרמקולים יורדים מתחת ל- 60, הגדרתם כקטנים וקביעת תדר המעבר ל- 80, גורמת לכך שהרסיבר לא צריך להתאמץ לדחוף בכוח רמקול מדפי ולא צריך להפעיל את הפורט של המדפי ומתרחק בכל הרמקולים מתדרים בעייתים.
העומס מועבר לסאב, ואם הסאב טוב סה"כ הבאס יותר הדוק, יותר נאמן, והרווח הגדול הרמקולים המדפיים מוצאים את שאר התחום בצורה יותר נקיה ואופטימלית.
וגם אני מצאתי שבדירקט (לא פיור דירקט שאז אין סאב אלא אם מחברים אותו אנלוגית) הפיוניר יותר Hi-Fi - צלול ונקי. ואפשר בהחלט לשמוע כך גם בסרטים, עדיין יש הקיפי.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
לא מכיר. אבל אם זה נשמע טוב
זה טוב.ohad78 כתב:כאמור אצלי הגדרתי רצפתיים כsmall (ולא מדפיים) האם זה אמור לשנות משהו לדעתך?...
תמיד ישנה אפשרות שאתה חוסך מהרצפתיים את הפעלת הפורט והתהודות שלו - עם סאב טוב כנראה הצלחת.