תגובות לדעה אישית שידורים: דיון פילוסופי על עתיד הטלויזיה
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- kuku1000
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 768
- שם מלא: ארי בן משה
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 34 פעמים
כתבה מאוד מעניינת אבל אישית הראה לי שמדובר על 10-15 שנים לפחות ואז אני אהיה זקן....
כמו שציינת למרכיב האנושי חלק לא מבוטל בפריצת הדרך ולדעתי בגלל ההשקעות ואיבוד מקומות עבודה של הרבה " אוכלי חינם " לא נראה שינויים רבים אלא טיפטופים.
סתם לצורך הדיון יש למישהו נתונים על אחוז ההחדרה של יס מקס למשל?
כמו שציינת למרכיב האנושי חלק לא מבוטל בפריצת הדרך ולדעתי בגלל ההשקעות ואיבוד מקומות עבודה של הרבה " אוכלי חינם " לא נראה שינויים רבים אלא טיפטופים.
סתם לצורך הדיון יש למישהו נתונים על אחוז ההחדרה של יס מקס למשל?
עופר,
כל הכבוד,
לא ראיתי מאמר כזה מקיף הרבה זמן בתחום התקשורת.
אני מקווה שמישהו מהמנכ"לים של חברות התקשורת קורא את זה ומצליח להבין שאי אפשר להלחם בשינויים האלו ולכן צריך להערך לקראתם.
העולם הזה כבר משתנה ואת המגמות שתארת ניתן כבר לזהות, השאלה מה עוד חבוי מעינינו.
אני חושב שאחת הבעיות הרציניות היא תמיד ההפצה, משקל התכנים עולה באופן מתמיד והתשתית לא מסוגלת להקדים את הצורך, כנראה שבשנים הקרובות לא נוכל להעביר Bluray בצורה מסיבית. אני מאוד מאמין ב Multicast אך התשתיות והמודלים העסקיים עדיין לא בשלים.
כל הכבוד,
לא ראיתי מאמר כזה מקיף הרבה זמן בתחום התקשורת.
אני מקווה שמישהו מהמנכ"לים של חברות התקשורת קורא את זה ומצליח להבין שאי אפשר להלחם בשינויים האלו ולכן צריך להערך לקראתם.
העולם הזה כבר משתנה ואת המגמות שתארת ניתן כבר לזהות, השאלה מה עוד חבוי מעינינו.
אני חושב שאחת הבעיות הרציניות היא תמיד ההפצה, משקל התכנים עולה באופן מתמיד והתשתית לא מסוגלת להקדים את הצורך, כנראה שבשנים הקרובות לא נוכל להעביר Bluray בצורה מסיבית. אני מאוד מאמין ב Multicast אך התשתיות והמודלים העסקיים עדיין לא בשלים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5399 פעמים
יש סימנים רבים שהרבה גופים מתעוררים לכך. אני שומע שמועות שיש יצרנים גדולים שמכינים (כולל בארץ) תשתיות ל- IPTV. גם בחו"ל יוזמות כמו NETFLIX ו-HD GIANTS יכולים בהחלט לגרום לתוכן לעבור דרך האינטרנט.
גופים כמו מיקרוסופט עובדים חזק מאוד בכדי לקדם יוזמות כאלה.
התשתית בהחלט יכולה לעמוד בלחץ אם עושים את זה חכם. שיטות כמו MULTICAST ו-PUSH יכולות להוריד הרבה מהלחץ הזה.
הייתי באירוע של CISCO ב-CES והם בהחלט מתארגנים לנושא הזה גם ברמה הביתית (עם MEDIA HUB) וגם ברמת התשתיות.
גופים כמו מיקרוסופט עובדים חזק מאוד בכדי לקדם יוזמות כאלה.
התשתית בהחלט יכולה לעמוד בלחץ אם עושים את זה חכם. שיטות כמו MULTICAST ו-PUSH יכולות להוריד הרבה מהלחץ הזה.
הייתי באירוע של CISCO ב-CES והם בהחלט מתארגנים לנושא הזה גם ברמה הביתית (עם MEDIA HUB) וגם ברמת התשתיות.
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- go_go
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 842
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
ראשית, קבל ח"ח על המאמר המקיף והמעניין
שנית,רציתי להוסיף שבאר"ב חברות הטלפוניה והכבלים,נדרשות ע"י הרגולטור לשדרג את התשתיות לסיבים אופטיים,כדי לאפשר את שהם מכנים TRIPLE PLAY הווה אומר:היכולת להעביר טלביזיה ב-HD,אינטרנט וטלפוניה על גבי סיב אופטי עד לבית הלקוח הפרוייקט נקרא FIBER TO THE HOME במהירויות גבוהות (מדובר על מהירות של 1 GIGA )הבעיה הינה ההשקעה המטורפת בשדרוג התשתיות.כבר היום מחוברים לקוחות רבים בסיב אופטי ונהנים ממהירויות שאנו יכולים רק לחלום עליהן.גם בארצות אחרות כגון ארצות סקנדינביה,דרום קוריאה ויפן הלקוחות נהנים ממהירות של 1GB UPLOAD/DOWNLOAD
בעוד שאצלנו מהירות הגלישה הינה בדיחה עצובה.כדי לאפשר טלויזיה אינטראקטיבית בהפרדה גבוהה,כולל תכנים על פי הזמנה (Video on demand ) וכן Streaming Video צריך קודם כל לדאוג לתשתיות נאותות.גם החזון של שידורים בהפרדה גבוהה ואינטרנט מהיר דרך הלווין אינם רציונליים עקב חוסר בנפח תעבורתי בלווין.עניין נוסף בדרך לפתרון הינו WIFI,אולם גם כאן היכולת כרגע מוגבלת לאזורי כיסוי מצומצמים.עד שימצא הפתרון לשדר ב-WIFI בפריסה נרחבת יעבור הרבה זמן-וגם כאן ההשקעה בפיתוח ובתשתיות הינה אסטרונומית.בינתיים לצערי, נמשיך להיות מדינת עולם שלישי בכל הקשור לנ"ל.
בעוד שאצלנו מהירות הגלישה הינה בדיחה עצובה.כדי לאפשר טלויזיה אינטראקטיבית בהפרדה גבוהה,כולל תכנים על פי הזמנה (Video on demand ) וכן Streaming Video צריך קודם כל לדאוג לתשתיות נאותות.גם החזון של שידורים בהפרדה גבוהה ואינטרנט מהיר דרך הלווין אינם רציונליים עקב חוסר בנפח תעבורתי בלווין.עניין נוסף בדרך לפתרון הינו WIFI,אולם גם כאן היכולת כרגע מוגבלת לאזורי כיסוי מצומצמים.עד שימצא הפתרון לשדר ב-WIFI בפריסה נרחבת יעבור הרבה זמן-וגם כאן ההשקעה בפיתוח ובתשתיות הינה אסטרונומית.בינתיים לצערי, נמשיך להיות מדינת עולם שלישי בכל הקשור לנ"ל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46415
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5083 פעמים
- oferlaor
- מנהל

go_go,
אני לא חושב שהם נדרשות לעשות כך, ובהחלט FIOS זה העתיד (לפחות באיזורים עם הרבה אוכלוסיה). גם בארץ היתה מגמה להכניס FIOS ויש כמה ערים שיש FIOS לבתים רבים (הבית שלי במודיעין מקבל פייבר עד הבית, אך אין תשתית BACKBONE מספקת בכדי להכניס בזה תוכן וגם ציוד קצה יקר מדי בשביל שבזק יריצו את הפרוייקט הלאה).
udif,
התרגום כיום נעשה על ידי חברות פרטיות שמתמחות בתרגום ועושות את זה באופן מקצועי ביותר. כל סדרה וסרט שאתה רואה עוברות תרגום כזה באחד מהחברות שמתמחות בכך. בשנים האחרונות ניתן היה לראות שחברות ההפקה בחו"ל מכניסות כבר בגרסא האירופאית את התרגום שבעברית. כלומר, הן שולחות עותק של הסרט לגוף תרגום בארץ והסרט משודר עם תרגום כזה.
אין בעצם שום סיבה שזה לא יעבוד כך גם בשידור אוניברסלי. כלומר, חברות ההפקות ישלחו עותק באיכות וידאו גרועה לחברות תרגום מקומיות והתרגום ישובץ באופן אוטומטי בתוכן.
יס למשל עושים בדיוק כך, הם מעבירות עותק מאוד לא איכותי (בכוונה) לחברות התרגום ומקבלות את התפוקה בחזרה ומשבצות את זה בשידורים שלהם. מדובר בלוגיסטיקה מאוד פשוטה שאפילו יכולה להתבצע ONLINE (שליחת עותק לא איכותי בדואל וקבלת התרגום עם ה-TIMECODES המסונכרנים בחזרה)...
אני לא חושב שהם נדרשות לעשות כך, ובהחלט FIOS זה העתיד (לפחות באיזורים עם הרבה אוכלוסיה). גם בארץ היתה מגמה להכניס FIOS ויש כמה ערים שיש FIOS לבתים רבים (הבית שלי במודיעין מקבל פייבר עד הבית, אך אין תשתית BACKBONE מספקת בכדי להכניס בזה תוכן וגם ציוד קצה יקר מדי בשביל שבזק יריצו את הפרוייקט הלאה).
udif,
התרגום כיום נעשה על ידי חברות פרטיות שמתמחות בתרגום ועושות את זה באופן מקצועי ביותר. כל סדרה וסרט שאתה רואה עוברות תרגום כזה באחד מהחברות שמתמחות בכך. בשנים האחרונות ניתן היה לראות שחברות ההפקה בחו"ל מכניסות כבר בגרסא האירופאית את התרגום שבעברית. כלומר, הן שולחות עותק של הסרט לגוף תרגום בארץ והסרט משודר עם תרגום כזה.
אין בעצם שום סיבה שזה לא יעבוד כך גם בשידור אוניברסלי. כלומר, חברות ההפקות ישלחו עותק באיכות וידאו גרועה לחברות תרגום מקומיות והתרגום ישובץ באופן אוטומטי בתוכן.
יס למשל עושים בדיוק כך, הם מעבירות עותק מאוד לא איכותי (בכוונה) לחברות התרגום ומקבלות את התפוקה בחזרה ומשבצות את זה בשידורים שלהם. מדובר בלוגיסטיקה מאוד פשוטה שאפילו יכולה להתבצע ONLINE (שליחת עותק לא איכותי בדואל וקבלת התרגום עם ה-TIMECODES המסונכרנים בחזרה)...
MartinHSabag כתב:מדברים על כ-50,000 מכשירים.סתם לצורך הדיון יש למישהו נתונים על אחוז ההחדרה של יס מקס למשל?......
בפעם האחרונה שבדקתי דובר על סביבות 145,000 ממירים בשוק.
לפי תחזית, עד הקיץ yes אמורה להגיע לתוצאה של 180,000 מכשירים אצל הלקוחות שלה.
עובד בחברת יס