תמונה כהה פוגיטסו 604
הי,
יש לי מקרן פוגיטסו LBF 604 המפורסם שעשה כ 1300 שעות.
לאחרונה אני שם לב שהתמנה כהה, הראה כאילו בסצנות מסויימות אין מספיק אור, בנוסף תמונות לילה נראות רע, הכל מתמזג לשחור ...
אולי אני טועה אבל בעבר התמונה הייתה הרבה יותר בהירה וטובה.
השאלה היא -
1. האם זה בגלל שצריך להחליף מנורה ? רק 1300 שעות עברו וזה לא הרבה
2. האם עליי לנקות את הפילטר \ פנל? מעולם לא ניקיתי או תחזקתי את המקרן
3. ואולי אני משוגע ומדמיין הכל ...
4. תמונות כהות במיוחד כאשר אני מקרין וידאו מלפטופ ..
תודה
יש לי מקרן פוגיטסו LBF 604 המפורסם שעשה כ 1300 שעות.
לאחרונה אני שם לב שהתמנה כהה, הראה כאילו בסצנות מסויימות אין מספיק אור, בנוסף תמונות לילה נראות רע, הכל מתמזג לשחור ...
אולי אני טועה אבל בעבר התמונה הייתה הרבה יותר בהירה וטובה.
השאלה היא -
1. האם זה בגלל שצריך להחליף מנורה ? רק 1300 שעות עברו וזה לא הרבה
2. האם עליי לנקות את הפילטר \ פנל? מעולם לא ניקיתי או תחזקתי את המקרן
3. ואולי אני משוגע ומדמיין הכל ...
4. תמונות כהות במיוחד כאשר אני מקרין וידאו מלפטופ ..
תודה
וואלה יש לי בדיוק את אותה בעייה והמקרן שלי אחרי 700 שעות..
אני כמעט בטוח שבעבר היה הרבה יותר בהיר ועכשיו בדיוק כמו שאתה מתאר,תמונות כהות במיוחד, בסצנות חשוכות המצב אף מחמיר, אני ממש מעלה את הרבה ברייטנס וקונטרס כדיי לקבל תמונה יותר מוארת וכמובן שאני פוגע כך באיכות התמונה..
אני בספק רב לגביי החלפת\ניקוי פילטר אם כי אני לא מבין גדול, אולי מישהו מחברי הפורום ישפוך לנו קצת "אור" על העניין הזה.
היתכן שהמנורה כבר התעייפה? אגב המקרן שלי מסוג היטאצ'י TX100.
תודה.
אני כמעט בטוח שבעבר היה הרבה יותר בהיר ועכשיו בדיוק כמו שאתה מתאר,תמונות כהות במיוחד, בסצנות חשוכות המצב אף מחמיר, אני ממש מעלה את הרבה ברייטנס וקונטרס כדיי לקבל תמונה יותר מוארת וכמובן שאני פוגע כך באיכות התמונה..
אני בספק רב לגביי החלפת\ניקוי פילטר אם כי אני לא מבין גדול, אולי מישהו מחברי הפורום ישפוך לנו קצת "אור" על העניין הזה.
היתכן שהמנורה כבר התעייפה? אגב המקרן שלי מסוג היטאצ'י TX100.
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. המקרן הזה, גם כשהיה חדש, לא הצטיין בקונטרסט מדהים, ככה מה שאתה מתאר זה קודם כל בעיית קונטרסט, אז יכול להיות ש"גדלת" על המקרן הזה. שנית, בהחלט יכול להיות שהמנורה חלשה מידי.
ההיחלשות של מנורות מקרן היא לא לינארית,אלא יותר אקספוננציאלית עם נפילה חדה מאוד ב-500 שעות הראשונות ואח"כ ירידה יותר איטית אבל היא בהחלט קיימת.
2. כמות השעות היא פרמטר אחד שמשפיע על היחלשות הנורה, אבל גם כמות ההדלקות והכיבויים, האיוורור שיש לה, ההפרשים בין הכיבויים וההדלקות וכו'.
3. 1300 שעות זה הרבה למקרנים מהדור ההוא.
במוצהר היו להם בס"ג של 2000 שעות, כלומר, על הנייר. בפועל היה להם יותר. לדעתי המנורה לקראת סוף חייה.
4. בהחלט יכול להיות שגם הפאנלים התלכלכו ו/או במידה והם אורגניים, אז פשוט "הזדקנו", שוב, זה פונקציה של הרבה דברים ולא רק "כמות שעות".
5. כיול. אם ממקורות אחרים יש לך קונטרסט טוב יותר, בהחלט יכול להיות שהכיול של המחשב הנייד שלך לא נכון.
ההיחלשות של מנורות מקרן היא לא לינארית,אלא יותר אקספוננציאלית עם נפילה חדה מאוד ב-500 שעות הראשונות ואח"כ ירידה יותר איטית אבל היא בהחלט קיימת.
2. כמות השעות היא פרמטר אחד שמשפיע על היחלשות הנורה, אבל גם כמות ההדלקות והכיבויים, האיוורור שיש לה, ההפרשים בין הכיבויים וההדלקות וכו'.
3. 1300 שעות זה הרבה למקרנים מהדור ההוא.
במוצהר היו להם בס"ג של 2000 שעות, כלומר, על הנייר. בפועל היה להם יותר. לדעתי המנורה לקראת סוף חייה.
4. בהחלט יכול להיות שגם הפאנלים התלכלכו ו/או במידה והם אורגניים, אז פשוט "הזדקנו", שוב, זה פונקציה של הרבה דברים ולא רק "כמות שעות".
5. כיול. אם ממקורות אחרים יש לך קונטרסט טוב יותר, בהחלט יכול להיות שהכיול של המחשב הנייד שלך לא נכון.
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
בעצם מה שאתה אומר מרטין הוא שמקרן דורש כיול לאחר כמה מאות השעות הראשונות שלו (מעבר לכיול הראשוני כשהמקרן היה חדש), כי גם אצלי (HC1100) לאחר ב350 שעות התמונה מאוד החשיכה.
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא שאבתי אף פעם אבק או טיפול אחר.
בבקשה אם אפשר יותר פרטים או לינקים :
1. לשאוב אבק \ לנקות את המקרן בלי להרוס אותו
2. לכייל אותו . איך ...
דרך אגב, בנוסף בעבר הייתי מקרין על מסף לבן גיין 1 ועכשיו זמנית אני מקרין על קיר קרם (כי עברתי דירה ...) אבל אני משוכנע שגם אם זה משפיע זה לא הסיבה היחידה.
בבקשה אם אפשר יותר פרטים או לינקים :
1. לשאוב אבק \ לנקות את המקרן בלי להרוס אותו
2. לכייל אותו . איך ...
דרך אגב, בנוסף בעבר הייתי מקרין על מסף לבן גיין 1 ועכשיו זמנית אני מקרין על קיר קרם (כי עברתי דירה ...) אבל אני משוכנע שגם אם זה משפיע זה לא הסיבה היחידה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל