בעיה עם טלויזיה פיליפס 47pfl7603d/10

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
leyaniv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #1 

ההורים שלי התחדשו לפני שבוע בטלויזיה 47pfl7603d/10 בהמלצתי. אחת הסיבות שהחלטתי ללכת על הדגם הזה היא כניסת AUDIO IN שמיועדת לכניסות ה-HDMI. לצערי אחרי חיבור והגדרות מסתבר שהכניסה הזאת לא עובדת בכלל. אתמול היה אצלנו טכנאי של אלקטרה, הדגמתי לו את הבעיה והוא לא ידע איך לתקן אותה.

הטכנאי נתן לי לדבר בטלפון עם ראש מחלקת שירות לקוחות (או משהו דומה) שדבר ראשון התווכח איתי 10 דקות על כך ש"בכלל לא קיימת בטלויזיה הזו כניסת AUDIO שמיועדת לחיבורי ה-HDMI כי הרי HDMI מעביר תמונה וקול ואם יש כניסה כזו אז היא בוודאות מיועדת לחיבור אחר". הקראתי לו מילה במילה מהמדריך בעברית, ואז הוא טען שזה שגיאת תרגום!. בכל מקרה, אחרי שהוא כבר השתכנע שיש כזו כניסה, הוא טען שמדובר בדגם חדש שהם לא למדו עליו עדיין ואין לו פתרון בשבילי. הטכנאי אמר שהוא העביר את התקלה לטיפול מעבדה שיחזירו לי תשובה בקרוב והלך.

אז אני פונה אל הפורום הזה עם כמה שאלות:

1. האם למישהו יש רעיון כיצד לתקן את הבעיה? האם ניסיתי הכל בעצמי?
המסך עבר שדרוג לגרסת תוכנה הכי עדכנית, ניסיתי שני כבלי אודיו שונים (שבוודאות עובדים),
ניסיתי את כל כניסות ה-HDMI במסך ואני דיי בטוח שהכל מוגדר נכון.

2. כיצד כדאי להתמודד עם נציגי אלקטרה? האם כדאי להתקשר ולדרוש החלפה?

3. הטלויזיה נקנתה במכרז במחיר זול מאד, 9999 שקל כשהמחיר הכי זול בזאפ 13,406 שקל.
האם עלי לחשוד שהטלויזיה מחודשת? יש אפשרות לבדוק את זה?

צילום מהמדריך למשתמש שסימנתי בו את היציאה המדוברת
תמונה

תודה מראש לכל העוזרים!
יניב

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

יניב שלום!

נראה ע"פ התרגום ומיטב הבנתי, שכניסה זו משמשת אך ורק כאשר החיבור הוא בין מקור בעל יציאת DVI כגון מחשב או סטרימר באמצעות כבל DVI-HDMI ומחובר ליציאת ה-HDMI במסך.
בחיבור באמצעות DVI תועבר רק, ואני מדגיש רק תמונה באיכות דיגיטלית, כשל HDMI אך ללא קול דיגיטלי . כניסה זו תעבוד רק כאשר יבוצע חיבור מעין זה המוזכר לעיל, באמצעות כבל נוסף לסאונד בין כניסה זו למקור השמע (המחשב וכו') כאשר תחבר באמצעות כבל HDMI-HDMI אין לכניסה זו כל שימוש.
לסיכום!
לעניות דעתי, המסך תקין ורק אם לא תעבוד הכניסה לסאונד בחיבור לעיל (DVI-HDMI) היינו ישנה בעיה, מה שלא נראה אצלך.
בכל מקרה תתחדש ותהנה.

hananmori12
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 838
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

איך המסך יודע לזהות אם זה כבל HDMI לHDMI או DVI לHDMI?
הרי בשניהם הוא מקבל אותו דבר

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

hananmori12 כתב:איך המסך יודע לזהות אם זה כבל HDMI לHDMI או DVI לHDMI?
הרי בשניהם הוא מקבל אותו דבר
...
בחיבור HDMI עובר גם הסאונד במצב של ברירת מחדל ולכן, לעניות דעתי לא תעבוד הכניסה הנפרדת של הסאונד אלא רק בחיבור באמצעות DVI וכבל סאונד שמחובר במקביל למקור השמע ושינוי ההגדרות במסך בקטגוריית הסאונד.
נערך לאחרונה על ידי ironman ב 14/01/2009 20:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

hananmori12
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

רוב המחשבים לא מוציאים קול בHDMI ככה שהטלויזיה לא נראה לי מקבלת קול דרך HDMI,
בכל מקרה לפי דעתי, בהגדרות של הטלויזיה אמור להיות אפשרות מאיפה הטלויזיה מקבלת את הקול HDMI או מAUDIO IN

leyaniv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

סליחה שלא הייתי ברור מספיק.

למחשב הנייד שלי יש יציאת DVI בתחנת עגינה. אני מחבר ליציאה הזו מתאם DVI-HDMI ומשם אני מעביר כבל HDMI לטלויזיה. בנוסף לכך אני מחבר כבל אודיו רגיל מהמחשב לכניסת האודיו האנלוגית הרגילה שמיועדת לכניסות ה-HDMI. יש תמונה - אין סאונד.

יכול להיות שיהיה הבדל עם כבל DVI-HDMI ישיר ללא שימוש במתאם? אולי יש בכבל מסוג זה חיווט אחר שעשוי לגרום לטלויזיה לחפש את הסאונד בכניסה האנלוגית?

לא מצאתי בהגדרות של הטלויזיה אפשרות לבחור אם להשתמש בכניסה האנלוגית או בסאונד של ה-HDMI. חרשתי על המדריך והתפריטים. האפשרות היחידה בעיניין היא תפריט שמאפשר לבחור לאיזו מהכניסות HDMI לשייך את הכניסה של האודיו האנלוגית. וכאמור ניסיתי את כל הכניסות ואת כל ההגדרות האפשריות.

תודה לעוזרים בינתיים!

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

האם הכבל עובר מכרטיס הקול שלך במחשב ישירות למסך? או דרך המגבר?
בדקת את הגדרות הסאונד במחשב או בתוכנת הסאונד בה הינך משתמש?

leyaniv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

הכבל יוצא מיציאת האוזניות של המחשב ישירות למסך. אם אני מחבר את אותה יציאה עם אותו כבל למערכת רמקולים - שומעים נהדר. אם אני מחבר לטלויזיה - לא שומעים כלום....

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #9 

אם אני מבין נכון אתה מעונין לשמוע סאונד דרך הרמקולים של המסך RL?
אוקיי זה אמור לעבוד,אני זוכר שרשור של אחד החברים שלא קבל סאונד ,והסיבה הגדרות
השמע בשולחן העבודה.
האופציה של הסאונד אמורה לעבוד בכל מצב של חבור HDMI,בעזרת זוג RCA.
חבר לשם בדיקה,סאונד מידיוידי.ממיר או מקור סטראופןני אחר,בלי לנתק את יציאת הHDMI.
בכל מקרה אל תצפה מאלקטרה הרבה,גם מנהל הפורום מרטין נתקל בבעיה דומה והכיוון הוא
הגדרה במחשב.
http://www.hometheater.co.il/vt74151

leyaniv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

זורו, הבעיה שלי לא דומה אלא זהה לחלוטין, מרטין רק הסביר אותה יותר טוב ממני....
אני בספק שמדובר בבעיה בהגדרות המחשב. בבדיקה שעשיתי חיברתי נגן MP3 למסך וגם אז לא שמעו כלום (עם HDMI מחובר או לא).
אם הבעיה היא באמת בהגדרות המחשב, הכוונה היא להגדרות שקשורות ל-DVI נכון? כי הסאונד בוודאות עובד....
יכול להיות שה-DVI שולח אות קול מושתק למסך ומונע מהמסך לעבוד עם הכניסה האנלוגית. רק שאין לי מושג איך לבדוק את התאוריה הזאת...

hananmori12
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

leyaniv כתב:אם הבעיה היא באמת בהגדרות המחשב, הכוונה היא להגדרות שקשורות ל-DVI נכון? כי הסאונד בוודאות עובד....
יכול להיות שה-DVI שולח אות קול מושתק למסך ומונע מהמסך לעבוד עם הכניסה האנלוגית. רק שאין לי מושג איך לבדוק את התאוריה הזאת...
...
זה כבר לא קשור לכבל, במחשב אתה מגדיר את היציאה האנלוגית כברירת מחדל

leyaniv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

היציאה האנלוגיה היא בברירת מחדל, עובדה ששומעים דרכה תמיד.
המחשב לא לידי כרגע, אבל כשיהיה אני אנסה לבטל לחלוטין כל זכר ליציאת אודיו דיגיטלית.
החשד המרכזי שלי כרגע הוא שהמסך חושב שהוא אמור לקבל אות אודיו דיגיטלי מהמחשב, ויתכן שזה כתוצאה מהגדרה כלשהי במחשב ששולחת אות כלשהו למסך.
תודה על העזרה אני אדווח בהמשך.

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

נסה לחבר עם מחשב אחר אם ישנה אפשרות על מנת לבודד את הבעייה.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4217
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #14 

באיזה מכרז רכשתה את המסך?

leyaniv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

מכרז אישי באולסייל.

עדכון לגבי התקלה:
להפתעתי הרבה הבעיה ככל הנראה לא בטלויזיה. חשדתי אתמול שהמחשב שולח דרך ה-HDMI אות אודיו דיגיטלי ולכן מונע מהטלויזיה להשתמש ביציאה האנלוגית. מסתבר שזה כנראה נכון. חיברתי מחשב נייד אחר ישן והסאונד עובד!
חבל שאין בטלויזיה אופציה לחייב אותה לעבוד עם הסאונד האנלוגי זה היה יכול לפתור את כל הבעיה.
חיפשתי פתרונות לבעיה הזו, מסתבר שיש עוד אנשים שזה קרה להם בעולם, אבל זאת לא בעיה נפוצה מספיק כדי שימצאו לה פתרון כולל. לפי מה שהבנתי הבעיה קשורה לדריבר של הכרטיס מסך. מצאתי תיקון לדריבר של NVIDIA אבל זה לא המקרה במחשב הנייד שלי.

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

leyaniv כתב:מכרז אישי באולסייל.

עדכון לגבי התקלה:
להפתעתי הרבה הבעיה ככל הנראה לא בטלויזיה. חשדתי אתמול שהמחשב שולח דרך ה-HDMI אות אודיו דיגיטלי ולכן מונע מהטלויזיה להשתמש ביציאה האנלוגית. מסתבר שזה כנראה נכון. חיברתי מחשב נייד אחר ישן והסאונד עובד!
חבל שאין בטלויזיה אופציה לחייב אותה לעבוד עם הסאונד האנלוגי זה היה יכול לפתור את כל הבעיה.
חיפשתי פתרונות לבעיה הזו, מסתבר שיש עוד אנשים שזה קרה להם בעולם, אבל זאת לא בעיה נפוצה מספיק כדי שימצאו לה פתרון כולל. לפי מה שהבנתי הבעיה קשורה לדריבר של הכרטיס מסך. מצאתי תיקון לדריבר של NVIDIA אבל זה לא המקרה במחשב הנייד שלי.
...
(Y)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”