למה להשתמש בPS3 כמזרימדיה?

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #1 

אני מאוד מבין לליבם של אלו שמעוניינים בכך שהמכשיר ישמש כמזרימדיה
הוא אמור להיות מסוגל לכך מבחינת עוצמה
הוא עלה לא מעט
חסכון מקום ומה לא.

יחד עם זאת - עד כה - מה שאני מבין - אין תוכנה שעושה זאת כמו שצריך - ולמעשה - כל התוכנות שעובדות או עובדות למחצה - גורמות להבנתי לזה שהמחשב הוא זה ש"טוחן".
היום כשיש מזרימדיה שאפשר להשיג ב-800 ש"ח פלוס או מינוס - שעושים הכל בלי בעייה - לא חבל על המאמץ?
שלא תבינו אותי לא נכון - אם היה פתרון - או היינו קרובים אליו - זה בהחלט היה מעניין - אבל לדעתי - עד שהPS3 לא יידע לקרוא MKV/BRRIP אין לנו על מה לדבר וחבל על הזמן של הניסיונות.

שאלת בונוס - מישהו ניסה לבדוק הזרמה דרך לינוקס? עד כמה הלינוקס מצליח לרתום את כוחו האדיר של הPS3 לטובת משימות בכלל? אז אולי אפשר לשים נגיד MYTHUBUNTU ולהזרים אפילו טלויזיה.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #2 

ה- JAVA PS3 היא המדיה סרבר הכי טובה שראיתי עד כה.
לי אישית יש בעיה עם הרשת.

לכן שמתי ידי עם ראוטר 108MB שלדעתי יכול לפתור לי את הבעיה.
במיוחד שרוב החומר שלי הוא 720P.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #3 

רגע, במזרימדיה יעודי המחשב לא טוחן? אני לא מדבר על מזרימדיה עם דיסק קשיח שהסרטים מאוחסנים בתוכו, אלא על מזרים שמקבל את המדיה מהמחשב דרך הרשת.

אגב, תגיד, מה קורה עם כל המזרימים שאתה מקבל לבדיקה? מישהו מוכר אותם בתור משומשים/מוזלים בסופו של דבר?

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #4 

אני לא מקבל לבדיקה מזרימדיות :)
שרגא - ואיך אתה מריץ MKV בדיוק?

MAL - זה לא טוחן את המחשב - רק ה HDD עובד בעיקר (פשוט הפענוח של החומר נעשה במזרימדיה - ולכן המחשב לא נטחן בכלל.
למעשה להבנתי אפשר להזרים אפילו לכמה מכשירים בבית במקביל מאותו שרת.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

ה- JAVA PS3 MEDIA SERVER יודעת להזרים MKV עם תרגום.

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

או שאני לא מבין משהו או לא ברור
ולמה לא כולם משתמשים בזה?

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

כי צריך רשת אלחוטית יציבה ו\או רשת חוטית על מנת למנוע גמגומים.
אצלי אם אני מזרים ללא תרגום עם(TSMUXER) אין גמגומים, אבל עם תרגום(MENCODER) יש גמגומים וזה לא בעיה של CPU.

לכן הבאתי ראוטר MIMO לאחר שזיהיתי תעבורת שמגיעה לפעמים עד 80-90 MB לשניה והוא אמור לפי דעתי לפתור את הבעיה.

עוד אופציה זה רשת אלחוטית בתקן N.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #8 

אצלי ה PS3 והפופקורן משלימים אחד את השני בצורה יפה.
לא פעם יש תכנים שלא נתמכים בפופקורן ואז הסוני בא לעזרה ולהיפך.
אם הסוני היה יודע להזרים MKVו VOB ללא בעיות הייתי מוכר את הפופקורן.
אבל כולנו יודעים שכנראה שלא יהיו פתרונות מספיק טובים ומקיפים בזמן הקרוב.
לא מבית סוני בכ"א
Need more cowbell

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73360
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #9 

ברור שמזרימדיה ייעודי כרגע יותר טוב (עקב הצורך בקידוד MKV) אך מי שכבר רכש PS3 לדעתי לא ילך וירכוש עוד מכשיר במאות שקלים רק בגלל ש"המחשב צריך לטחון". אני לא מכיר בעל PS3 שאין לו מחשב, ככה ברגע שאתה מתקין תוכנת הזרמה ייעודית ל PS3 כגון TVERSITY או PSMEDIASERVER והן עובדות לך (תמיד יהיו את אלו שהרשת לא מספיק מהירה להם אבל כל דבר אפשר לפתור) אין שום סיבה לרוץ ולשלם כסף נוסף על מזרימדיה.

מי שמחפש מראש מזרימדיה,ברור שלא נמליץ לו PS3 כפיתרון האופטימלי, אבל למי שיש כבר PS3, או למי שמחפש מכשיר רב ייעודי (מעוניין גם לשחק בקנסולה וגם לצפות בסרטים), ה PS3 נותן מענה סביר ומעלה. ד"א, אם סוני תכניס תמיכה ב DIVX7 (מה שכנראה יקרה), ה PS3 ידע לנגן MKV ויהפוף למזזרימדיה מושלם.

אני דודמא מובבהקת להצהרה שלי. רכשתי PS3 כי רציתי קונסולת משחקים. בדיעבד גיליתי שאפשרי לי גם להזרים סרטים דרכה. אז במקרה שלי אני אישית מעדיף לקודד בלילה את ה MKV ולהעביר את המידע ע"י דיסק חיצוני (כי המחשב שלי "עסוק" רב הזמן או על ידי או על ידי משפחתי), אבל רובנו יעדיפו להשתמש בתוכנות הזרמה בזמן אמת כגון אלו שציינתי למעלה.

Pavelz - תקן אותי אם אני טועה, אבל רק MKV לא נתמך ב PS3, לעומת זאת VOB כן נתמך (ע"ע MKV2VOB).

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #10 

Huber כתב: Pavelz - תקן אותי אם אני טועה, אבל רק MKV לא נתמך ב PS3, לעומת זאת VOB כן נתמך (ע"ע MKV2VOB).
...
נראה לי שטעיתי. לא התכוונתי ל VOB אלא ל IMG של DVD.
לא יודע אם PS3 תומך בהזרמת VOB, לא יצא לי לבדוק.
אם אני מוריד DVD אני מעדיף שהוא יהיה בצורת Image עם כל התפריטים והכל
Need more cowbell

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

ה"פיתרון" הוא או לקנות את ה DVD ולנגן אותו בכונן או להוריד DVDRIP ולוותר על התפריטים ושאר הירקות שמסביב (שלדעתי סתם מכבידים).

mikyt12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

לי אין בעיה להמיר את קיבצי ה-MKV במהלך היום (או הלילה) + הטמעת תרגום בעברית לקובץ VOB הנתמך ע"י ה-PS3 ומוזרם ע"י TVERSITY. עובד מצויין, יציב, ואיכות התמונה+סאונד מעולה (בשבילי כמובן).התהליך הוא פשוט ואמיןׁ(במקרה של MKV):
מורידים סרט+תרגום -> ממירים+הטמעת כתוביות -->מזרימים ונהנים :)
לי כרגע אין צורך במכשיר נוסף.

נ.ב: לא לשכוח שחוץ מפורמט ה- MKV יש עוד הרבה פורמטים שניתן להזרים ל-PS3 ולהנות מהם.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #13 

lawpower כתב: חסכון מקום ומה לא.
---
שאלת בונוס - מישהו ניסה לבדוק הזרמה דרך לינוקס? עד כמה הלינוקס מצליח לרתום את כוחו האדיר של הPS3 לטובת משימות בכלל? אז אולי אפשר לשים נגיד MYTHUBUNTU ולהזרים אפילו טלויזיה.
...
"ומה לא" .. התשובה לל "מה לא" וכו זו גם התשובה לשאלה שלך להאם זה שווה את ה 800 שקל והמאמץ.
לדעתי אתה גם שוכח שלהיות בעלים של סטרימר חוץ מה 800 ש"ח אומר גם שזה עוד מוצר שאתה צריך לדאוג לתקינותו ולתקנו אם מתקלקל (מרבה נכסים מרבה דאגה) , עוד כניסה של HDMI ברסיבר/טלווזיה שנתפסה וזו "צרכנות" קצת לא ירוקה/נבונה ... הרי לפלייסטיישן יש את כל הפוטנציאל להיות סטירמר נפלא, זה תמיד מרגיש מרחק firmware אחד, אם היה לי PS3 והייתי שוקל סטרימר מאוד הייתי מפחד ממרפי :)

לגבי שאלת הבונוס גם שאלתי אותה פעם פה בפורום ואמרו לי שבלינוקס רק שני ערוצי סאונד פועלים ושאין גישה למאיץ הגרפי. אני מניח שפשוט הדרייברים שנכתבו ללינוקס לא מדהימים, אבל זה גם בטח ישופר עם הזמן אם לא שופר עד עכשיו.

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

שבלול
עשיתי קצת חיפושים - כנראה סוני חוסמת בכוונה את הדרך לכרטיס הוידאו.

תשמע - אני יוצא מנק' הנחה שלמי שיש PS3 ומזרים - קרוב לוודאי יש גם משהו עם כמה כניסות HDMI.
לדעתי גם מבחינת חשמל וגם מבחינת השלווה הנפשית - עדיף מזרימדיה

יש לי מזרימדיה - וברגע שהבנתי איך הוא עובד - כמעט לא היו בעיות כלשהן
נראה לי שאת רוב התקלות אני גרמתי :) (שימוש בבטא וכד')

שלא תבין אותי לא נכון - אני הכי בעד להשתמש בPS3 כמזרימדיה - אבל כל עוד זה לא יבוא מסוני בצורה פשוטה - אני מתקשה לראות את זה קורה

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

המזרימדיה היחיד שאני אשקול זה חבר שיביא לי את ה-WD ב-100$ מארה"ב.
וזה יהיה רק אחרי שאוודא שלא ניתן להזרים אלחוטית תוכן HD ל-PS3.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #16 

כן, סוני עשו טובה בכל מה שקשור ללההגן על ה PS3 שלהם, אולי אפילו טוב מידי. יש שיגידו שזה גם מה דופק להם את המכירות (עצוב, אבל אני יודע על 5 אנשים שונים שבחרו ב 360 רק בגלל שאפשר לפרוץ אותו)

חשמל לא נראה לי שיקול, מבחינה כלכלית זה גרושים לכל כיוון ובחינות ירוקות לקנות מוצר הרבה יותר חמור מלצרוך גם עוד המון המון חשמל.

למעשה לא נראה שיש בינונו איזשהם חילוקי דיעות, למעשה לי אין לא סטירמר ולא PS3 (המחשב שלי מחובר לטלווזיה וזה מספק לרב)

אני רק אומר שאם היה לי PS3 לא הייתי שוקל סטירמר, אפשר לחיות עם פתרונות גרועים (כמו שיש היום) ואולי בהמשך סוני יעשו משהו בנידון. בסך הכל הם כן הולכים לכיוון של להפוך את ה PS3 לפתרון בידורי כולל (עד כדי הוצאת ה Sony Play TV) , פשוט הולכים לאט ועקום.

אותו "מאמץ" שלך נראה שחבל עליו (כי ב 800 ש"ח אפשר להמנע מאותו מאמץ) זה גם סוג של אתגר ומשהו שגם כיף לנסות להתגבר עליו שתניח את כל הדיעות.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

shraga007 כתב:המזרימדיה היחיד שאני אשקול זה חבר שיביא לי את ה-WD ב-100$ מארה"ב.
...
טרחת לקרוא כל מה שרשמו פה? כנראה שלא אם אתה שואל אם אפשר להזרים HD אלחוטית ל PS3.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

שבלול כתב:כן, סוני עשו טובה בכל מה שקשור ללההגן על ה PS3 שלהם, אולי אפילו טוב מידי. יש שיגידו שזה גם מה דופק להם את המכירות (עצוב, אבל אני יודע על 5 אנשים שונים שבחרו ב 360 רק בגלל שאפשר לפרוץ אותו)

אם השיקול של הלקוח זה מוצר פרוץ - עדיף לסוני שלא יקנה את המכשיר שלהם - הרי הם מרוויחים על המשחקים ומפסידים על המכשיר, למה שירצו למכור מכשיר למי שגונב משחקים?

חשמל לא נראה לי שיקול, מבחינה כלכלית זה גרושים לכל כיוון ובחינות ירוקות לקנות מוצר הרבה יותר חמור מלצרוך גם עוד המון המון חשמל.

אז פה אתה טועה. היום יש דגש חזק בתעשייה על צריכת אנרגיה נמוכה. היה טרררם גדול על זה שה PS3 צורך כמה וואטים יותא מה XBOX360. אני אישית לא מתחבר לטרררם הזה, אבל בכל מקרה אעדיף מכשיר אחד דלוק ולא 2 - לא?

למעשה לא נראה שיש בינונו איזשהם חילוקי דיעות, למעשה לי אין לא סטירמר ולא PS3 (המחשב שלי מחובר לטלווזיה וזה מספק לרב)

ברור שמחשב מחובר זה הפיתרון האידיאלי לסרטים, אבל יש הרבה אנשים שלא יודעים לקנפג משחב כמו שצריך וסטרימר זה הפיתרון בשבילם. יש על זה אינספור דיונים פה בפורום - תחפש, לא נכנס לזה שוב.

אני רק אומר שאם היה לי PS3 לא הייתי שוקל סטירמר, אפשר לחיות עם פתרונות גרועים (כמו שיש היום) ואולי בהמשך סוני יעשו משהו בנידון. בסך הכל הם כן הולכים לכיוון של להפוך את ה PS3 לפתרון בידורי כולל (עד כדי הוצאת ה Sony Play TV) , פשוט הולכים לאט ועקום.

רק חבל שהגבילו את ה PLAY TV לבריטניה ושחסמו את ההורדות סרטים/סדרות מה PSN לישראלים. את הדיעה שלי על ה PS3 כסטרימר כבר כתבתי. אם יכניסו תמיכה ב DIVX7 תפטר הבעייה של ה MKV וה PS3 יגיע לרמת ה "פתרון בידורי כולל מושלם".

אותו "מאמץ" שלך נראה שחבל עליו (כי ב 800 ש"ח אפשר להמנע מאותו מאמץ) זה גם סוג של אתגר ומשהו שגם כיף לנסות להתגבר עליו שתניח את כל הדיעות.

לא כ"כ מאמץ. יש כבר 2-3 תוכנות שמזרימות ומקודדות בזמן אמת ככה שאין צורך בשום מאמץ מיוחד מעבר להתקנה ולקינפוג הראשוני של התוכנה.
...

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

Huber כתב:
shraga007 כתב:המזרימדיה היחיד שאני אשקול זה חבר שיביא לי את ה-WD ב-100$ מארה"ב.
...
טרחת לקרוא כל מה שרשמו פה? כנראה שלא אם אתה שואל אם אפשר להזרים HD אלחוטית ל PS3.
...
אני לא שואל, בדקתי כבר וראיתי כי ניתן להזרים כל עוד לא זקוקים לתרגום.
עם תרגום צריך או רשת חוטית או ראוטר מספיק טוב על מנת לאפשר תעבורה של 80-90MB לשניה.

כמו שאמרתי השגתי כזה שמעביר עד 108MB ואני מתכוון לנסות אותו בסופ"ש הקרוב.
כמובן שאפרסם את הממצאים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

(Y) - ממתינים.

בכל מקרה, גם אם לא תעשו מה שרובנו עושים, תקודד עם NKV2VOB מראש (אני עושה את זה במהלך הלילה) ותזרים אחרי שה כבר מקודד.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”