[/b]שלום לכולם.
לפני כמה חודשים רכשתי מחו"ל אקסטנדר לויסטה מדיה סנטר של חברת לינקסיס מדגם DMA2100, הדגם ההוא שסוקר פה לטוב ולרע.
בכל אופן, הוא שכב אצל חבר שלי שיש לו גם מדיה סנטר שדרך אגב אני התקנתי לו במשך כחודשיים כי לא היה לי שימוש בו (מעבר דירה) ובדקנו אותו אצלו (גם לי זה היה מוצר חדש), בהתחלה היו בעיות חוזרות ונשנות של קריסות כמו שדובר פה אך לבסוף ולאחר עדכון גירסה FIRMWARE לאקסטנדר נפתרו הבעיות קליל, מה שהיה הכי מצחיק ומוזר שהצלחנו להעביר שידורי HD בצורה אלחוטית וכל זאת באמצעות ראווטר פשוט של TP-LINKבמהירות 54, כן כן אפילו לא 108 ולא תקן N והכל עבד חלק. חלק להפליא, ממש לעיתים נדירות היו קריסות של המדיה סנטר והמדיה סנטר היה מתאושש בעצמו וחוזר לפעולה תקינה.
אני מציין שהחבר שלי משתמש מדיה סנטר כבר, כל היום מקליט ומקליט ויש לו המון גיגות של מדיה והכל עבד מצויין.
עכשיו לאחר מעבר הדירה (בשעה טובה ומוצלחת) לקחתי לעצמי את האקסטנדר והתקנתי אותו בביתי, יש לי מחשב הרבה הרבה יותר חזק משלו, קניתי גם ראוטר מתאים בתקן N של EDIMAX כדי שלא יהיו בכלל NETWORK ISSUE כמו שהיה בהתחלה אצלו וגם כי אני שוקל בעתיד שזה ישתלם להכניס ממיר HD וכרטיס טלוויזיה HD של HAUUPAUGE.
ההתקנה הלכה חלק, אבל מפה יש בעיות מוזרות ביותר:
1. הקליטה חלשה, בקושי עד האמצע. (הראטור אצלי הרבה יותר קרוב מאצלו) הראוטר יושב בסלון ומשדר לחדר המקביל.
2. כאשר אני מנסה לצפות בקליפים של HD זה לוקח זמן ותוקע את המחשב הראשי וגם את האקסטנדר ולבסוף לא משתחרר וגורם למחשב הראשי לעשות RESTART לעצמו.
אני מציין שהמחשב בסלון הראשי עבר התקנה חלקה ונקייה ממש לפני כמה ימים.
רציתי לדעת אם למישהו יש קצת אור לשפוך על הנושא, יכול מאוד להיות שהבדיקה והסיקור שנערך לו לא הכי מוצלח היות והבעיות שתוארו בסיקור זה בדיוק מה שאני חווה למעט ה RESTART ואצל החבר המכשיר עבד חלק ביותר עם בעיות מזעריות ביותר כמעט אפס תקלות.
האם יכול להיות שדווקא הראוטר המעולל לא עושה עבודתו נאמנה ? האם יכול להיות שראווטר של TP-LINK שעולה 119 ש"ח באיבורי ויש לו EXTEND RANGE עושה את העבודה בצורה הרבה יותר טובה גם מבחינת הקליטה והאם הראוטר המשוכלל שלי לא עושה את העבודה וגורם אולי ל RESTARTIM ???
זהו אני נואש, אשמח לפיתרון, כמו כן אני מציין שאני טכנאי מחשבים ורשתות ולא הצלחתי לעלות על הבעייה, אני בוודאי גם יבדוק את זה בעצמי עם ראוטר נוסף אבל עד אז אשמח לפיתרון כל שהוא.
תודה ויום טוב לכל חברי הפורום.
אסף.