הוט - סוף סוף שידורים בפורמט רחב
על-מנת שהוט תשדר פורמט רחב בערוצים 1,2,10 - הערוצים עצמם נדרשים ליזום שידור בפורמט זה. הוט לא יכולה לשדר פורמט רחב מערוצים שלא עובדים בפורמט הזה.
לגבי סרטים - זו כבר החלטה של הוט בדומה למה שכבר קיים ב yes.
אגב הטלוויזיה אצלי מחוברת בשקע מסוג scart והמעבר מפורמט לפורמט מתבצע באופן אוטומאטי.
לגבי סרטים - זו כבר החלטה של הוט בדומה למה שכבר קיים ב yes.
אגב הטלוויזיה אצלי מחוברת בשקע מסוג scart והמעבר מפורמט לפורמט מתבצע באופן אוטומאטי.
- RoeyTNT
- חבר ותיק

- תגובות: 1274
- שם מלא: RoeyTNT
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
מגניבבבב.
לבעלי ממיר HD, גם כשאתם בוחרים באופציית Pillar Box, בערוצים האלו התמונה תהיה על כל המסך בדיוק כמו בערוצי HD.
ולבעלי טלוויזיות 4:3, אפשר לשחק עם ההגדרות כך שיש מספר אופציות:
התמונה (16:9) כולה דחוסה באופן לא טבעי לתוך המסך (4:3) - ככה האנשים נראים גבוהים ורזים מדי.
התמונה לא משתנה בכלל - כלומר שהצדדים חתוכים (בערוץ RTL, אפילו הסמל של הערוץ חתוך).
והתמונה עם פסים שחורים - כלומר שלא מאבדים שום מידע מהתמונה הרחבה, ואין שום מתיחה לא טבעית.
איזה כיף, מקווה שזה יהיה באמת גם בערוצי נורמליים.
לבעלי ממיר HD, גם כשאתם בוחרים באופציית Pillar Box, בערוצים האלו התמונה תהיה על כל המסך בדיוק כמו בערוצי HD.
ולבעלי טלוויזיות 4:3, אפשר לשחק עם ההגדרות כך שיש מספר אופציות:
התמונה (16:9) כולה דחוסה באופן לא טבעי לתוך המסך (4:3) - ככה האנשים נראים גבוהים ורזים מדי.
התמונה לא משתנה בכלל - כלומר שהצדדים חתוכים (בערוץ RTL, אפילו הסמל של הערוץ חתוך).
והתמונה עם פסים שחורים - כלומר שלא מאבדים שום מידע מהתמונה הרחבה, ואין שום מתיחה לא טבעית.
איזה כיף, מקווה שזה יהיה באמת גם בערוצי נורמליים.
לא ברור לי עדיין מה משדרים בפורמט רחב:
כשצופים בערוץ עם פורמט רחב בטלויזיה "רגילה" (4:3) מקבלים פסים שחורים למעלה ולמטה וזאת ללא שום כיוונים בממיר או בטלוויזיה.
מהאמור לעיל אני מניח שהשידור המקורי עבר כיווץ לפורמט 4:3!
אני מניח שדרך מחבר הSCART מועברת פקודת WIDE ל LCD והיא מעבדת את השידור לפורמט רחב,
דהיינו מתיחה לינארית ל 16:9.
אם מה שאני טוען נכון הרי שמאבדים רזולוציה בציר האנכי?! כלומר משדרים לנו קווי סרק ללא תוכן.
אם יש מי מכם שמקורב ברקע הטכני לנושא - אשמח לקבל התייחסות.
כשצופים בערוץ עם פורמט רחב בטלויזיה "רגילה" (4:3) מקבלים פסים שחורים למעלה ולמטה וזאת ללא שום כיוונים בממיר או בטלוויזיה.
מהאמור לעיל אני מניח שהשידור המקורי עבר כיווץ לפורמט 4:3!
אני מניח שדרך מחבר הSCART מועברת פקודת WIDE ל LCD והיא מעבדת את השידור לפורמט רחב,
דהיינו מתיחה לינארית ל 16:9.
אם מה שאני טוען נכון הרי שמאבדים רזולוציה בציר האנכי?! כלומר משדרים לנו קווי סרק ללא תוכן.
אם יש מי מכם שמקורב ברקע הטכני לנושא - אשמח לקבל התייחסות.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
asaf23 כתב:זה לא ממש בערוצים של הוט אז זה לא כזה חידוש. וזה קיים כבר כמה זמן.
מצחיק שערוצים חופשיים במדינות אחרות משדרים wide ואצלנו בכבלים עוד תקועים בעבר. טוב האמת זה יותר עצוב ממצחיק....
זה קשור להוט
עובדה שביס הם לא ברחב
אין חדש תחת השמש,זה קיים מ 2006 ,זה קיים באופן אוטמטי ,
השידור מכווץ או מורחב על פי זיהוי האות (רזולציה) מאותה תחנה(ערוצים גרמניים) ,
ועל פי הגדרות הממיר ( כל סוגי טומסון ודוקסיס ADB ) ולא הוט ,
התמונה של אותה תחנה תעשה מעבר אוטמטי מ 4:3 ל 16:9 ובחזרה ל 4:3
על פי הצרכים.
הערוץ הצרפתי משדר רק 16:9 והוא עובר טרנספורמציה ,לכן איכותו גרועה .
השידור מכווץ או מורחב על פי זיהוי האות (רזולציה) מאותה תחנה(ערוצים גרמניים) ,
ועל פי הגדרות הממיר ( כל סוגי טומסון ודוקסיס ADB ) ולא הוט ,
התמונה של אותה תחנה תעשה מעבר אוטמטי מ 4:3 ל 16:9 ובחזרה ל 4:3
על פי הצרכים.
הערוץ הצרפתי משדר רק 16:9 והוא עובר טרנספורמציה ,לכן איכותו גרועה .
כנראה שאין אצלך זיהוי פורמט אוטומאטי.lambda כתב:כצופה קבוע בערוץ הצרפתי france2 , מה שמתקבל הוא מלבן קטן בתוך המסך, עם איכות תמונה בינונית -גרועה שזה בושה.
אני צופה על 428XD כשהכל מוגדר לקבל 16:9....
למיטב ידיעתי הפורמט מזוהה אוטומאטית בשני אופנים:
1) דרך פין מס' 8 במחבר SCART, בתנאי שאתה מחובר דרך SCART.
2) איתות WSS בשורה מס' 23 באות הוידאו. מותנה בכך שהטלויזיה יודעת לפענח WSS.
בכל מקרה אתה בפירוש נמצא במצב מסך 4:3 ולכן אתה רואה תמונה של טלויזיה "רגילה" ב"תוספת" שוליים שחורים בצד ימין ושמאל כי אתה במצב 4:3. תנסה לשחק עם עם שלל מצבי הפורמטים כמו WIDE cinema1 וכו'
אני מחובר למג'יק בסקארט והמסך הוא קבוע במצב WIDE, אם אני עובר לZOOM התמונה ממלאת כמעט את כל המסך, אבל היא לא טובה.
הממיר מוגדר להעביר 16:9.
מה, מישהו מכם מקבל את FRANCE2 (ערוץ 146) על כל המסך ללא שוליים (השוליים הם בעיקר למעלה ולמטה), כשזה לא מוגדר על ZOOM ?
אודה למי שיוכל לבדוק אצלו...
הממיר מוגדר להעביר 16:9.
מה, מישהו מכם מקבל את FRANCE2 (ערוץ 146) על כל המסך ללא שוליים (השוליים הם בעיקר למעלה ולמטה), כשזה לא מוגדר על ZOOM ?
אודה למי שיוכל לבדוק אצלו...
ערוץ 146 - france2 : מסך מלא, אוטומאטית.
אצלי מוגדרת ברירת מחדל קבועה 4:3 ברגע שאני משנה ידנית את ההגדרות - אין יותר זיהוי אוטומאטי אלא אם כן אני מכבה את הטלויזיה ומדליק מחדש.
יש בעיה בשידור בערוץ 69 BBC: בהתחלה הוא לא זיהה את הפורמט. עכשיו הוא מזהה את הפורמט ומותח את התמונה לרוחב אבל לא בגובה ואז נשארים עם תמונה מעוותת.
אצלי מוגדרת ברירת מחדל קבועה 4:3 ברגע שאני משנה ידנית את ההגדרות - אין יותר זיהוי אוטומאטי אלא אם כן אני מכבה את הטלויזיה ומדליק מחדש.
יש בעיה בשידור בערוץ 69 BBC: בהתחלה הוא לא זיהה את הפורמט. עכשיו הוא מזהה את הפורמט ומותח את התמונה לרוחב אבל לא בגובה ואז נשארים עם תמונה מעוותת.
מאתמול הוט סידרו סופית את הצפייה בערוץ 69 ועכשיו התמונה ממלאת את המסך.meridork כתב:אני מחובר בHDMI ורואה את הערוץ 69 עם פס שחור למעלה ולמטה האם כך צריך להיות?
בערוצי HD של הוט התמונה מלאה ויפה...
אינני יודע כיצד הוט מעבירים מידע לטלוויזיה על פורמט הערוץ.
ישנן שתי דרכים:
פין 8 בחיבור SCART
שורה 23 באות המשודר עצמו.
במקרה הראשון אתה צריך חיבור SCART
במקרה השני אתה צריך לבדוק באם הטלויזיה שלך תומכת בזיהוי שורה 23. וזאת בהנחה ששורה 23 בשידור של הוט מכילה מידע לגבי הפורמט.