כבלים כבלים ועוד כבלים

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
hanansho פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכם.

אני בונה לעצמי מערכת קולנוע ביתית, ואני רוצה לשאול על החיווט והכבלים במערכת.

ברשותי:

טלויזיה LCD SAMSUNG LA40A450.
ממיר יס מקס.
מחשב עם יציאת סאונד אופטית.
רמקולים -חמישה (בלי סאב), סדרה MAGIC6 של פירלס
DVD של APEX.
רסיבר - עדיין אין, בתהליכי רכישה יד שניה, כנראה אלך על רסיבר זול של קנווד סדרה 5000 ומשהו או משהו בסגנון.

עכשיו אני רוצה לחבר את המערכת כדלקמן:

סאונד:
מחשב - רסיבר: כבל אופטי, שיצטרך להיות יחסית ארוך (2.5 מטר פלוס).
DVD- רסיבר: כבל COAX או אופטי קצר (תלוי אילו כניסות יהיו לרסיבר שאקנה).
ממיר - רסיבר: כמו הDVD.
חיווט רמקולים - אצטרך כ-20 מטר.

וידאו:
מחשב - טלויזיה: DVI ל-HDMI (כבר יש לי).
DVD - טלויזיה: קומפוננט
ממיר - טלויזיה: S-VIDEO (ביס מקס אין אפילו קומפוננט!).

לסיכום:
1 כבל אופטי
2 כבל COAX
1 קומפוננט
1 S-VIDEO
20 מטר חיווט רמקולים.

אם אני הולך רק על כבלים איכותיים ביותר, אני יכול לעבור את ה-1,000 ש"ח בקלות.

לפי המפרט שלי אתם יכולים לנחש שהתקציב שלי לא גבוה (לכן הרמקולים והרסיבר זולים ובאיכות לא מעולה - לא רוצה להגיד בלשון המעטה), אז אני לא יכול להתפרע גם עם הכבלים.

טוב, עכשיו סוף סוף אני מגיע לשאלות:

1. כבלים דיגיטליים(COAX ואופטי) - למיטב הבנתי האיכות שלהם פחות חשובה, מכיוון שמדובר במידע דיגיטלי על גבי מרחק קצר כך שגם אם הכבל מנחית הרבה יחסית זה לא אמור לגרום לשגיאות פענוח במקלט. האם אני צודק?

2. כבל קומפוננט ו-S-VIDEO , יש דגמים שאתם יכולים להמליץ עליהם באיזור 150 שקל לכבל?

3. חיווט לרמקולים - האם באמת חוטים עבים יותר יותר איכותיים? על איזה כבלים אתם יכולים להמליץ באיזור 10 שקל למטר?

אני מודה מאד לכל מי שהצליח להגיע לסוף ההודעה.

עכשיו כל שנותר הוא לענות לי... :)

תודה,

חנן

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

hanansho כתב: כנראה אלך על רסיבר זול של קנווד סדרה 5000 ומשהו או משהו בסגנון. וייזמיר :)
1. כבלים דיגיטליים(COAX ואופטי) - למיטב הבנתי האיכות שלהם פחות חשובה, מכיוון שמדובר במידע דיגיטלי על גבי מרחק קצר כך שגם אם הכבל מנחית הרבה יחסית זה לא אמור לגרום לשגיאות פענוח במקלט. האם אני צודק? אכן

2. כבל קומפוננט ו-S-VIDEO , יש דגמים שאתם יכולים להמליץ עליהם באיזור 150 שקל לכבל? http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=3902&salenum=
http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=5459&salenum=

3. חיווט לרמקולים - האם באמת חוטים עבים יותר יותר איכותיים? על איזה כבלים אתם יכולים להמליץ באיזור 10 שקל למטר? כל כבל OFC בחתך של 2.5 מ"מ. ניתן לרכוש בחנויות DIY וגם בחנויות ומעבדות אלקטרוניקה

...
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

hanansho פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

היי.

קודם כל תודה על ההמלצות.

לגבי ה-S-VIDEO והקומפוננט, ראיתי ששלחת קישורים לכבלים שהם מאד זולים...

דווקא בכבלים האלה שהם אנלוגים אני חושב שהאיכות חשובה, אתה חושב שהכבלים המדוברים יעשו את העבודה?

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #4 

לגבי כבל קומפוננט - העקרון המנחה - כבל קומפוננט צריך להיות בעל עכבה 75 אום ובעל סיכוך עבה כמה שיותר (לא עובי הבידוד !).
במקרה קיצוני, אם תחבר כבל 3 גידים שמגיע עם כל DVD פשוט בתור כבל קומפוננט, אתה תקבל תמונה לא רעה.

אני מכין אותם לבד מכבל אנטנה רגיל RG59. ניתן גם ללחוץ וגם להלחים. כבר היו שרשורים על כך.

SVIDEO - קצת יותר בעייתי - אם ניתן להחזיר לחנות כבלים, אז קנה 2, אחד יקר והשני זול, בסגנון שנתתי בלינק. תשווה. אין פה תשובה חד משמעית.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”