תוכנת תכנון ובניית רמקולים
היי
חיפשתי קצת באינטרנט וראיתי שיש המון תוכנות שונות שקשורות לבניית רמקולים (תוכנה לעיצוב הקופסא, תוכנה לבדיקת קרוסאוברים וכו' וכו').
אני דיי מתעניין בנושא הזה ורציתי לדעת האם יש תוכנה אחת שהיא "בקונצנזוס" של כל בוני הרמקולים למיניהם בעולם שהיא הכי טובה בתחום. כלומר, תוכנה אחת שממש מקיפה את כל הנושאים שקשורים לבניית הרמקול (מבנה,קרוסאובר,מאפייני הרמקולים עצמם...).
אז האם יש אחת כזאת?
תודה רבה
חיפשתי קצת באינטרנט וראיתי שיש המון תוכנות שונות שקשורות לבניית רמקולים (תוכנה לעיצוב הקופסא, תוכנה לבדיקת קרוסאוברים וכו' וכו').
אני דיי מתעניין בנושא הזה ורציתי לדעת האם יש תוכנה אחת שהיא "בקונצנזוס" של כל בוני הרמקולים למיניהם בעולם שהיא הכי טובה בתחום. כלומר, תוכנה אחת שממש מקיפה את כל הנושאים שקשורים לבניית הרמקול (מבנה,קרוסאובר,מאפייני הרמקולים עצמם...).
אז האם יש אחת כזאת?
תודה רבה
אוקיי תודה.
מאיפה מתחילים בדיוק את כל הפרויקט הזה? אני די חדש בתחום אבל קראתי פה ושם על הנושא באינטרנט אז אני מניח שאני קצת מבין...
אני רוצה לבנות 2 יחידות של רמקולים רצפתיים כשכל רמקול הוא 3-way. איך אני מתחיל לבחור את כל הרכיבים האלקטרוניים? והאם יש קרוס אוברים מוכנים שמתאימים לכל הרמקולים? והרי אני צריך גם לחבר amplifier לאחד הרמקולים לא? איך אני בוחר אותו?
מקווה שתעזרו לי
תודה רבה
מאיפה מתחילים בדיוק את כל הפרויקט הזה? אני די חדש בתחום אבל קראתי פה ושם על הנושא באינטרנט אז אני מניח שאני קצת מבין...
אני רוצה לבנות 2 יחידות של רמקולים רצפתיים כשכל רמקול הוא 3-way. איך אני מתחיל לבחור את כל הרכיבים האלקטרוניים? והאם יש קרוס אוברים מוכנים שמתאימים לכל הרמקולים? והרי אני צריך גם לחבר amplifier לאחד הרמקולים לא? איך אני בוחר אותו?
מקווה שתעזרו לי
תודה רבה
למשל, נגיד שאני בוחר את הקרוס הזה:
http://www.parts-express.com/pe/showdet ... er=260-156
אני רואה שהמעברים שלו הם ב700 וב5,600 הרץ.
זה אומר שאני צריך למצוא סאב שיודע להתמודד עד כ1000 הרץ כדי שלא תהיה לו בעיה עם ה700 של הקרוס, עוד וופר שיודע להתמודד עם 700-5,600 הרץ עם מרווחי בטחון כמובן (של כמה בדיוק?יש לזה חוקיות מסוימת של אוקטבות לא?), ועוד טוויטר שישמיע את ה5,600 הרץ ומעלה.
וכמובן שצריך 2 יחידות מכל דבר, גם מהקרוס (נכון?) וגם מכל רמקול.
אני אודה לכם אם תוכלו לתקן או להוסיף למה שכתבתי עד פה...
ומעבר לזה, ברגע שיש 2 קופסאות עם כל הרמקולים והקרוסים בתוכם, איך מתחברים אליהם בעצם? ע"י מגבר שמורכב על אחד מהרמקולים או מה?
מקווה שתוכלו לשפוך לי קצת אור על הנושא...תודה רבה
http://www.parts-express.com/pe/showdet ... er=260-156
אני רואה שהמעברים שלו הם ב700 וב5,600 הרץ.
זה אומר שאני צריך למצוא סאב שיודע להתמודד עד כ1000 הרץ כדי שלא תהיה לו בעיה עם ה700 של הקרוס, עוד וופר שיודע להתמודד עם 700-5,600 הרץ עם מרווחי בטחון כמובן (של כמה בדיוק?יש לזה חוקיות מסוימת של אוקטבות לא?), ועוד טוויטר שישמיע את ה5,600 הרץ ומעלה.
וכמובן שצריך 2 יחידות מכל דבר, גם מהקרוס (נכון?) וגם מכל רמקול.
אני אודה לכם אם תוכלו לתקן או להוסיף למה שכתבתי עד פה...
ומעבר לזה, ברגע שיש 2 קופסאות עם כל הרמקולים והקרוסים בתוכם, איך מתחברים אליהם בעצם? ע"י מגבר שמורכב על אחד מהרמקולים או מה?
מקווה שתוכלו לשפוך לי קצת אור על הנושא...תודה רבה
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
באופן מסורתי, תכנון של 3-way נועד כדי להוציא את המיטב מהאלמנטים השונים - באס, מיד וגבוהים. ובתכנון כזה לוקחים יחידות שיודעות להצטיין כל אחת בתחום שלה. לפיכך יחידת באס תהיה פחות מבריקה ב-MID, ויחידת MID תאבד פוקוס לגמרי בתדרים גבוהים. לחתוך Woofer ב-700 הרץ, מחייב אותו לטפל בתחום המיד (כלומר בין 150 ל-700), לחתוך יחידת מיד ב-5600, מחייב אותה לטפל בתחום הגבוה (כלומר בין 3000 ל-5600), ולי אישית זה נראה קצת סלט. אני מודה שלא התעמקתי בתכנון שהצבעת עליו - אולי יש לו מעלות אחרות.
bubugu - ככה לא בונים רמקולים. אתה לא יכול סתם להצמיד קרוס מוכן לדרייברים שבחרת, לבנות
תיבה ולצפות שזה יעבוד טוב. תאמין לי שלתכנן רמקולים בעצמך אתה לא רוצה. יש באינטרנט מלא
קיטים מסוגים שונים (רק תבחר). או כאלו שצריך לרכוש את הרכיבים ולהרכיב את הקרוס והתיבה לבד,
או כאלו שהקרוס כבר מורכב, ורק צריך לבנות תיבה (וגם על זה אפשר לדלג). יש תיעוד להרבה מהם,
כולל תוכניות מפורטות ומדידות. שווה לדעתי אם זה מה שאתה מחפש.
תיבה ולצפות שזה יעבוד טוב. תאמין לי שלתכנן רמקולים בעצמך אתה לא רוצה. יש באינטרנט מלא
קיטים מסוגים שונים (רק תבחר). או כאלו שצריך לרכוש את הרכיבים ולהרכיב את הקרוס והתיבה לבד,
או כאלו שהקרוס כבר מורכב, ורק צריך לבנות תיבה (וגם על זה אפשר לדלג). יש תיעוד להרבה מהם,
כולל תוכניות מפורטות ומדידות. שווה לדעתי אם זה מה שאתה מחפש.