עזרה ברכישת ציוד (בעיקר) לסטריאו

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
kostya פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום.
כבר התייעצתי באתר בנוגע לטלויזיה שקניתי, לפני כשנה, מאוד עזר לי לבחור.

עכשיו החלטתי לפנק את עצמי בסאונד הולם (עד עכשיו השתמשתי רק ברמקולים (אבוי!) של הטלויזיה).

תכלס, מה שאני צריך זה הכל - כולל מגבר, סנטר, אחוריים וסאב אם צריך.
אחוריים וסנטר זה נחמד לקולנוע ביתי ואני רוצה את זה - אבל מבחינתי מה שחשוב אלה הקדמיים - שלפי הבנתי כדאי להשקיע בהם אם המטרה העיקרית היא המוזיקה.
מבחינת סוגי מוזיקה - הכל הולך.

תקציב -
בעיקרון, יש לי "מרחב תמרון כלכלי" נרחב... בהתחלה נראה לי ש-8K זה סכום מכובד שאמור להספיק למערכת סבירה.

ואז ביקרתי באחוזת הסטריאו...
וגמליאל שלף לי את ה-cabasses ...
את ה-eole2...
וזה נשמע מצויין.

ואז שמעתי את ה-JERSEY.
והוא היה בסדר, אבל אי אפשר היה ממש להשוות ל-eole2 שדי אכל אותו בלי מלח.

אשמח לדעתכם:
1) האם באמת satellite יכולים לתת מענה כזה טוב לרמקולים מדפיים או אפילו רצפתיים? ה-EOLE2 נשמעו מצויין. אבל זה לא נשמע הגיוני... הרי חייב להיות חיסרון אקוסטי למבנה הפצפון הזה. הגודל של הרמקולים לא עקרוני לי, העיקר האיכות.

2) האם מספיק לקנות סנטר וואחוריים רק כדי "לצאת חובה" מבחינת סרטים, או שגם שם נדרשת השקעה?

3) מבחינת תמחיר - איזה סכום הוא בגדר "סביר" למערכת סאונד שתיתן ביצועים טובים - תחת תקרת גג של 15K שצריכה מאוד להצדיק את עצמה (אני יודע שזה סובייקטיבי - אני מחפש משהו שיאפשר להנות מאוד מהמוזיקה, בלי להיות יותר מדי אודיופילי).

4) איך לעזאזל אפשר להכריע בנוגע לקניית רסיבר כאשר רוב ההשפעה על הסאונד היא מהרמקולים? אילו פיצ'רים חשוב שיהיה ברסיבר? אם יש לי אוסף גדול של מוזיקה בקבצי MP3 ואני רוצה רסיבר שינסה לשפר אותם - במה כדאי להשתמש? איזה דגם/סכום הוא סביר לעניין?

5) האם ניתן להגיע לאיכות טובה בנגינת CD ממחשב וחיבורו לרסיבר או שגם זה דורש ציוד מיוחד?

6) אודיופיליות זה נחמד, אבל כמה זה באמת משתלם אם האוזן "מתרגלת" לכל מערכת במשך הזמן, ואז כבר קשה לשים לב להבדל? בגלל "עייפות האוזן"?

7) כמה זמן רמקולים / רסיבר מחזיקים מעמד?

8) האם זה לא יותר מדי סיכון לקנות דברים מיד שנייה אם אני לא יודע איך לבדוק את זה בדיוק ואיך זה מסתדר עם זה שאין אחריות?

אני די הדיוט בנושא הסאונד (התחלתי להתעניין רק עכשיו לקראת קנייה, קראתי את המדריכים "טכנולוגיה אודיו רמקולים ושמע" ו"רסיברים עבר הווה עתיד" באתר), אז אשמח לכל רפרנס/הסברים בנושא.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

תשמע סאונד, ואיכות סאונד בסטריאו - זה משהו מאוד סובייקטיבי
המלצתי לך - לך לחנות מתמחה או שתיים - תגדיר תקציב התחלתי ומקסימום - תשמע כמה מערכות אפשריות - ותמשיך משם

גם אני אוהב לשמוע מוזיקה טוב - אבל הרבה יותר חשוב לי לשמוע את הסרטים שלי כמו שצריך.
כשאתה אומר לשמוע מוזיקה - האם זה אומר שאתה אוהב לשבת מול הרמקולים, בלי הפרעות ולשמוע? או שאתה פשוט אוהב שישמעו טוב את המוזיקה שאתה שומע? - כי זה שני דברים שונים לגמריי.

לרמקולים קטנים במחירים סבירים קשה בד"כ להוציא אותם תוצאות של רמקולים גדולים.
אבל שוב - יכול להיות שלאוזן שלך - גם סאטליטים יישמעו טוב.

אני הייתי מתחיל כמו שאמרתי בסיבוב בחנויות - ואח"כ מתחיל לארגן את המחשבות - וחוזר אלינו להצעות ועזרות.

אתה צריך גם לחשוב איך אתה עומד לנגן את התכנים (HTPC,מזרימדיה, DVD, בלוריי?)
ואילו דברים אתה הולך לחבר (ממיר HD, מזרימדיה וכו') - בשביל לדעת איזה רסיבר יתאים לך.

בהצלחה

kostya פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אוקיי.
אחרי שביקרתי בעוד כמה חנויות, ושמעתי כמה וכמה סוגי רמקולים - ההחלטה הייתה ממש קלה.
FOCAL 716V.
כי פשוט בכל שאר הרמקולים הייתה לי הרגשה שאני שומע רמקולים ולא מוזיקה.
למען האמת, זאת היתה הפעם הראשונה שבאמת התרגשתי מרמקולים (U)

הדבר הבא הוא הרסיבר -
הוא יתחבר רק ל-HTPC שלי שממנו אני אראה (בעיקר) סרטי mkv ואשמע מוזיקה. חשוב לי שיהיה סראונד בסרטים - אבל הכי חשוב שהמוזיקה תשמע לי טוב כשאשב בסלון.
יש לי יציאה Coax מהמחשב, אז אני חושב לחבר את ה-HTPC לטלויזיה דרך VGA (כך אני עובד עכשיו וזה אחלה), ולחבר אותו לרסיבר דרך ה-COAX (יש לי יציאת HDMI במחשב ובטלויזיה, אבל הם לא אוהבים אחד את השני, אז אני מסתפק ב-VGA).

לפי מה שכתבו פה הרבה אנשים בפורום אין טעם לקנות רסיבר יד ראשונה, אז כרגע אני מתלבט בין שני רסיברים משומשים, של אוניקו:
SR700 - http://www.onkyousa.com/model.cfm?m=TX- ... ceiver&p=f ב-2000 שוקל.
וה-Integra 838 שכבר כינו אותו פה בפורומים "מיתולוגי" ב-1500 שוקל.

ה-SR700 הוא קצת יותר יקר - אבל הוא תומך ב-DTS ועוד כמה פיצ'רים שאין ב-838. מצד שני, הוא כנראה נשמע פחות טוב. גם קראתי באינטרנט שהוא חלש(?). היות ששתי ההצעות לרסיברים באות משתי חנויות שונות, אי אפשר באמת להשוות ביניהם.
יש חשיבות רבה ל-DTS? לפי הבנתי אפשר לשלוח PCM ישירות דרך ה-COAX לרסיבר, לא? ובמקרה שיש סרטים ב-DTS - להמיר אותם ל-PCM או ל-AC3 ולשלוח.
ואם כבר, אם אני מוציא מידע בצורה דיגיטלית דרך COAX, האם ישנו איזשהו ייתרון בחיבור נגן CD ייעודי ישירות לרסיבר במקום שאני פשוט אשתמש ב-CD שיש במחשב?

ובקטנה:
מה שנשאר זה אחוריים וסנטר - יש המלצות לתקציב/דגמים (למשהו סביר, לא קקמאיקה) בהתחשב בזה שמוזיקת סטריאו זה היעד העיקרי?

אשמח לכל תשובה שהיא.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”