כבר התייעצתי באתר בנוגע לטלויזיה שקניתי, לפני כשנה, מאוד עזר לי לבחור.
עכשיו החלטתי לפנק את עצמי בסאונד הולם (עד עכשיו השתמשתי רק ברמקולים (אבוי!) של הטלויזיה).
תכלס, מה שאני צריך זה הכל - כולל מגבר, סנטר, אחוריים וסאב אם צריך.
אחוריים וסנטר זה נחמד לקולנוע ביתי ואני רוצה את זה - אבל מבחינתי מה שחשוב אלה הקדמיים - שלפי הבנתי כדאי להשקיע בהם אם המטרה העיקרית היא המוזיקה.
מבחינת סוגי מוזיקה - הכל הולך.
תקציב -
בעיקרון, יש לי "מרחב תמרון כלכלי" נרחב... בהתחלה נראה לי ש-8K זה סכום מכובד שאמור להספיק למערכת סבירה.
ואז ביקרתי באחוזת הסטריאו...
וגמליאל שלף לי את ה-cabasses ...
את ה-eole2...
וזה נשמע מצויין.
ואז שמעתי את ה-JERSEY.
והוא היה בסדר, אבל אי אפשר היה ממש להשוות ל-eole2 שדי אכל אותו בלי מלח.
אשמח לדעתכם:
1) האם באמת satellite יכולים לתת מענה כזה טוב לרמקולים מדפיים או אפילו רצפתיים? ה-EOLE2 נשמעו מצויין. אבל זה לא נשמע הגיוני... הרי חייב להיות חיסרון אקוסטי למבנה הפצפון הזה. הגודל של הרמקולים לא עקרוני לי, העיקר האיכות.
2) האם מספיק לקנות סנטר וואחוריים רק כדי "לצאת חובה" מבחינת סרטים, או שגם שם נדרשת השקעה?
3) מבחינת תמחיר - איזה סכום הוא בגדר "סביר" למערכת סאונד שתיתן ביצועים טובים - תחת תקרת גג של 15K שצריכה מאוד להצדיק את עצמה (אני יודע שזה סובייקטיבי - אני מחפש משהו שיאפשר להנות מאוד מהמוזיקה, בלי להיות יותר מדי אודיופילי).
4) איך לעזאזל אפשר להכריע בנוגע לקניית רסיבר כאשר רוב ההשפעה על הסאונד היא מהרמקולים? אילו פיצ'רים חשוב שיהיה ברסיבר? אם יש לי אוסף גדול של מוזיקה בקבצי MP3 ואני רוצה רסיבר שינסה לשפר אותם - במה כדאי להשתמש? איזה דגם/סכום הוא סביר לעניין?
5) האם ניתן להגיע לאיכות טובה בנגינת CD ממחשב וחיבורו לרסיבר או שגם זה דורש ציוד מיוחד?
6) אודיופיליות זה נחמד, אבל כמה זה באמת משתלם אם האוזן "מתרגלת" לכל מערכת במשך הזמן, ואז כבר קשה לשים לב להבדל? בגלל "עייפות האוזן"?
7) כמה זמן רמקולים / רסיבר מחזיקים מעמד?
אני די הדיוט בנושא הסאונד (התחלתי להתעניין רק עכשיו לקראת קנייה, קראתי את המדריכים "טכנולוגיה אודיו רמקולים ושמע" ו"רסיברים עבר הווה עתיד" באתר), אז אשמח לכל רפרנס/הסברים בנושא.