מה נוסף בעדכון האחרון של הPS3?
היום עדכנתי את הPS3 שלי אחרי הרבה זמן שלא הייתי מחובר איתו לאינטרנט (לכן אני לא יודע מתי העדכון הזה יצא).
לפי העדכון היה לי קליפ HD בפורמט MPEG-2 שיכולתי לראות אותו אבל לא הצלחתי לשמוע אודיו.
עכשיו הכל פועל, וידאו ואודיו, מה הוסיפו לעדכון תוכנה האחרון?
לפי העדכון היה לי קליפ HD בפורמט MPEG-2 שיכולתי לראות אותו אבל לא הצלחתי לשמוע אודיו.
עכשיו הכל פועל, וידאו ואודיו, מה הוסיפו לעדכון תוכנה האחרון?
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73402
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
קשה לענות על השאלה שלך בלי לדעת מאיזה גירסה עידכנת. יכול להיות שמהגירסה שלך עד היום היו הרבה עידכונים, הבעייה שמתייחסים רק לעידכון האחרון אין שם פרטים לגבי מה היה בעידכונים שלפניו.
זה העידכון האחרון וזה מה שהוא הוסיף:
http://uk.gizmodo.com/2008/11/27/new_ps ... s_wit.html
זה העידכון האחרון וזה מה שהוא הוסיף:
http://uk.gizmodo.com/2008/11/27/new_ps ... s_wit.html
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
ראיתי את הכותרת של השירשור, וכבר חשבתי שיצא עדכון חדש עם תמיכה ב divx7.
הו, האכזבה.
הו, האכזבה.
- Huber
- חבר במועדון HT

Malcontent - הסימן קריאה היה צריך לתת לך רמז לתוכן ההודעה
גם אני מחכה לעידכון חדש, אבל בניגוד אליך אני מקווה (מתוך ידיעה ברורה שאתבדה) לתמיכה ב MKV, הדבר היחיד שעומד ביני לבין מכשיר מולטימדיה מושלם בסלון
ד"א - אם היה ידיעה על עידכון חדש באופק - סביר להניח ששם פותח הת'רד היה HUBER ולא yarivot26
גם אני מחכה לעידכון חדש, אבל בניגוד אליך אני מקווה (מתוך ידיעה ברורה שאתבדה) לתמיכה ב MKV, הדבר היחיד שעומד ביני לבין מכשיר מולטימדיה מושלם בסלון
ד"א - אם היה ידיעה על עידכון חדש באופק - סביר להניח ששם פותח הת'רד היה HUBER ולא yarivot26
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אין שום הבדל בין מה שאני אמרתי (divx7) ובין מה שאתה אמרת (תמיכה ב MKV). הגרסה החדשה של divx תומכת ב MKV, וזה דווקא נותן תקווה, כי ה PS3 הוא Divx Certified, מה שאומר שלפחות על הנייר, הם מחוייבים לתמוך בכל הגרסאות של Divx (בניגוד לאקסבוקס, שתומך ב Divx, אבל הוא לא Certified).
- Huber
- חבר במועדון HT

מחזיק אצבעות. תמיכה ב MKV תחסוך לי ה מ ו ן עבודה ותהפוך מבחינתי את ה PS3 לנגן מדיה כמעט מושלם.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

הבעיה היחידה היא שהוא עדיין לא ידביק כתוביות בעברית בצורה נוחה. אבל אם אפשר יהיה להוסיף כתוביות ל MKV כמו שאפשר לסרטי divx בימינו, זה מספיק טוב בשבילי.
בכיף רק שיתמוך MKV ופתרנו המון בעיות
לא צריך תרגום.
http://www.zatznotfunny.com/2008-06/div ... eo-format/
לא צריך תרגום.
- Huber
- חבר במועדון HT

http://www.engadgethd.com/2008/06/30/di ... pport-mkv/
קראתי את זה ואם הבנתי נכון, גם אם תהיה תמיכה ב DIVX האחרון, הסרטים עצמם יצטרכו להיות מקודדים ב DIVX הזה. תקנו אותי אם אני טועה, אבל כיום סרטים HD מקודדים ב H.264 ברובם המכריע (MKV לפחות) ככה שגם אם תהיה תמיכה ב FIRMWARE הבא ב DIVX החדש, המפיצים של הסרטים יצטרכו לקודד אותו בקודק הזה ולא ב H.264 על מנת שה PS3 יצליח לנגן אותו ולא נצטרך להמיר שוב. לא?
הנה עוד מידע למי שמתעניין:
ד"א - הנה משהו משעשע, היוצר של MKV2VOB לא מודע לכך שאולי בקרוב התוכנה שלו תצא מהמחזור:
http://www.mkv2vob.com/showthread.php?t ... 803#pid803
קראתי את זה ואם הבנתי נכון, גם אם תהיה תמיכה ב DIVX האחרון, הסרטים עצמם יצטרכו להיות מקודדים ב DIVX הזה. תקנו אותי אם אני טועה, אבל כיום סרטים HD מקודדים ב H.264 ברובם המכריע (MKV לפחות) ככה שגם אם תהיה תמיכה ב FIRMWARE הבא ב DIVX החדש, המפיצים של הסרטים יצטרכו לקודד אותו בקודק הזה ולא ב H.264 על מנת שה PS3 יצליח לנגן אותו ולא נצטרך להמיר שוב. לא?
הנה עוד מידע למי שמתעניין:
ד"א - הנה משהו משעשע, היוצר של MKV2VOB לא מודע לכך שאולי בקרוב התוכנה שלו תצא מהמחזור:
http://www.mkv2vob.com/showthread.php?t ... 803#pid803
- eladts
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- שם מלא: אלעד צור
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
לפי מה שאני הבנתי
DIVX 7 תומך בקבצי MKV שמקודדים ב-H264 - הם לא המציאו פורמט וידאו חדש, רק הסיפו תמיכה לפורמט קיים לקודק שלהם. בדיוק כמו ש-DIVX 4 ומעלה תומך ב-MPEG 4 ASP שגם נתמך ע"י XVID. חשוב להפריד בין פורמט וידאו (כמו H264, MPEG4 ASP וכו') לבין קודק (כמו XVID, DIVX, FFDSHOW, X264, COREAVC). פעם היתה זהות בין השניים ולכל קודק היה פורמט וידאו משלו (ולעיתים גם קונטיינר ופורמט אודיו משלו), היום יש פורמטי וידאו סטנדרטיים שניתמכים ע"י קודקים שונים.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אבל ה PS3 תומך ב H.264. אם הוא ידע לפתוח קונטיינר MKV בזכות Divx7, הוא לא ידע גם מה לעשות עם מה שבפנים, אפילו אם זה לא ב Divx?
- Huber
- חבר במועדון HT

הצלחתם לבלבל אותי יותר האמת. לפי התגובה של eladts אני מבין שאם תהיה תמיכה ב Divx7 ב PS3 הוא כן ידע לזהות קבצי MKV. ואז בה Malcontent ואומר שכבר כיום ה PS3 מזהה H.264 - אז מה מונע ממנו לנגן MKV והאם התמיכה בעתידית ב Divx7 תשנה את זה?
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

בוידאו יש כמה פרמטרים שצריך להתחשב בהם. יש את הקונטיינר, ויש את מה שהוא מכיל (תמונות, סאונד, כתוביות וכו').
MKV הוא פורמט של קונטיינר. DIVX ו H264 הם פורמטים של דחיסת וידאו. נכון שלרוב MKV מכיל H264 ו AVI מכיל DIVX, אבל אין שום מניעה לעשות MKV שמכיל את הסרט בפורמט DIVX, עם שני פסקולים, אחד ב DTS ואחד ב MP3 סטריאופוני, ועם כתוביות בחמש שפות. גם אין מניעה לעשות קובץ AVI עם הסרט ב H264 והסאונד ב AC3.
כדי שנגן המדיה (ולא משנה אם הוא סטרימר, מחשב, PS3, נגן דיוידי תומך DIVX או גלגל כזה שמדביקים עליו תמונות ומסובבים) יוכל לנגן סרט, הוא צריך לפתוח את הקונטיינר, ואז להשתמש בה שבתוכו. הפלייסטיישן יודע לפתוח קונטיינר מסוג AVI, אבל לא קונטיינר מסוג MKV. הוא יודע לנגן גם DIVX וגם H264, אבל רק אם הם נמצאים בתוך קונטיינר שהוא יודע לפתוח.
עכשיו, DIVX7 כולל בתוכו גם פתיחה של קונטיינר MKV (מה שבמחשב שלך כנראה מבוצע כרגע על ידי HAALI או GABEST), אבל יכול להיות שגם אם הוא יועבר לפלייסטיישן, תהיה אפשרות לראות רק סרטי DIVX שנארזו בMKV, וסרטי H264 לא יעבדו.
MKV הוא פורמט של קונטיינר. DIVX ו H264 הם פורמטים של דחיסת וידאו. נכון שלרוב MKV מכיל H264 ו AVI מכיל DIVX, אבל אין שום מניעה לעשות MKV שמכיל את הסרט בפורמט DIVX, עם שני פסקולים, אחד ב DTS ואחד ב MP3 סטריאופוני, ועם כתוביות בחמש שפות. גם אין מניעה לעשות קובץ AVI עם הסרט ב H264 והסאונד ב AC3.
כדי שנגן המדיה (ולא משנה אם הוא סטרימר, מחשב, PS3, נגן דיוידי תומך DIVX או גלגל כזה שמדביקים עליו תמונות ומסובבים) יוכל לנגן סרט, הוא צריך לפתוח את הקונטיינר, ואז להשתמש בה שבתוכו. הפלייסטיישן יודע לפתוח קונטיינר מסוג AVI, אבל לא קונטיינר מסוג MKV. הוא יודע לנגן גם DIVX וגם H264, אבל רק אם הם נמצאים בתוך קונטיינר שהוא יודע לפתוח.
עכשיו, DIVX7 כולל בתוכו גם פתיחה של קונטיינר MKV (מה שבמחשב שלך כנראה מבוצע כרגע על ידי HAALI או GABEST), אבל יכול להיות שגם אם הוא יועבר לפלייסטיישן, תהיה אפשרות לראות רק סרטי DIVX שנארזו בMKV, וסרטי H264 לא יעבדו.
- Huber
- חבר במועדון HT

Re: לפי מה שאני הבנתי
eladts כתב:DIVX 7 תומך בקבצי MKV שמקודדים ב-H264 - הם לא המציאו פורמט וידאו חדש, רק הסיפו תמיכה לפורמט קיים לקודק שלהם. בדיוק כמו ש-DIVX 4 ומעלה תומך ב-MPEG 4 ASP שגם נתמך ע"י XVID. חשוב להפריד בין פורמט וידאו (כמו H264, MPEG4 ASP וכו') לבין קודק (כמו XVID, DIVX, FFDSHOW, X264, COREAVC). פעם היתה זהות בין השניים ולכל קודק היה פורמט וידאו משלו (ולעיתים גם קונטיינר ופורמט אודיו משלו), היום יש פורמטי וידאו סטנדרטיים שניתמכים ע"י קודקים שונים....
שזה בעצם מתנגש עם מה שהדגשתי - לא? אז מי משניכם צודק? והשאלה הסופית היא, האם ברגע שסוני יתמכו ב DIVX7 נוכל לצפות בקיבצי MKV או לא?Malcontent כתב:בוידאו יש כמה פרמטרים שצריך להתחשב בהם. יש את הקונטיינר, ויש את מה שהוא מכיל (תמונות, סאונד, כתוביות וכו').
עכשיו, DIVX7 כולל בתוכו גם פתיחה של קונטיינר MKV (מה שבמחשב שלך כנראה מבוצע כרגע על ידי HAALI או GABEST), אבל יכול להיות שגם אם הוא יועבר לפלייסטיישן, תהיה אפשרות לראות רק סרטי DIVX שנארזו בMKV, וסרטי H264 לא יעבדו....
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

על פניו זה נראה כמו סתירה (DIVX הוא קודק, אבל יכול לפתוח קונטיינרים כאלה ואחרים), אבל DIVX הוא כבר הרבה זמן חבילת תוכנות, ולא רק קודק.
את התשובה הסופית נקבל כשה PS3 יתחיל לתמוך ב MKV. אז נראה אם הוא יכול לפתוח את הקונטיינר באמצעות DIVX ואז להציג את הוידאו שבפנים, אפילו אם הוא לא מקודד ב DIVX, או שרק סרטי DIVX ארוזים ב MKV יעבדו, וכל הסרטים שיש לנו כרגע - לא.
את התשובה הסופית נקבל כשה PS3 יתחיל לתמוך ב MKV. אז נראה אם הוא יכול לפתוח את הקונטיינר באמצעות DIVX ואז להציג את הוידאו שבפנים, אפילו אם הוא לא מקודד ב DIVX, או שרק סרטי DIVX ארוזים ב MKV יעבדו, וכל הסרטים שיש לנו כרגע - לא.
- Huber
- חבר במועדון HT

אתה מתכוון שה PS3 יתחיל לתמוך ב DIVX7 (שתומך ב MKV)
להגיד לכם את האמת, ניסיתי לברר את הנושא בלא מעט מקומות (הסקרנות, הנושא קרוב לליבי) ואף אחד לא יכול להגיד חד משמעית מה תהיה התוצאה הסופית אם וכאשר סוני תחליט להמשיך ולתמוך ב DIVX ולשחרר FIRMWARE תומך DIVX7.
מה שמוזר לי זה שלא שומעים על זה מילה מסוני ואין אפילו שמועות על עבודה על FIRMWARE חדש באופק, מה שדי מדאיג אותי. יתכן שסוני יפסיקו לתמוך ב DIVX (לפחות ב 7) על מנת לטרפד את ה MKV? אני בהחלט מקווה שלא
להגיד לכם את האמת, ניסיתי לברר את הנושא בלא מעט מקומות (הסקרנות, הנושא קרוב לליבי) ואף אחד לא יכול להגיד חד משמעית מה תהיה התוצאה הסופית אם וכאשר סוני תחליט להמשיך ולתמוך ב DIVX ולשחרר FIRMWARE תומך DIVX7.
מה שמוזר לי זה שלא שומעים על זה מילה מסוני ואין אפילו שמועות על עבודה על FIRMWARE חדש באופק, מה שדי מדאיג אותי. יתכן שסוני יפסיקו לתמוך ב DIVX (לפחות ב 7) על מנת לטרפד את ה MKV? אני בהחלט מקווה שלא