קניית מסך לצפייה ממרחק 4 מ' - עד 10K
אהלן.
בזמן האחרון החלטתי לקנות סוף סוף מסך פלזמה/LCD, זאת לאור ירידת המחירים הדרסטית והשיפורים הטכנולוגיים המשמעותיים בשתי הטכנולוגיות.
חשוב לציין בתור התחלה שהנטייה שלי היא דווקא בכיוון פלזמות.
המסך מיועד לצפייה ממרחק 4 מטרים וכאן בא לידי ביטוי שיקול הגודל-האם להשקיע ב-42 אינץ' איכותית כמו 42PY800 או 428XD או שבהכרח כדאי ללכת על מסך גדול יותר כמו 50PV80.
התכנים שאצפה בהם יהיו רובם הגדול ב-HD, כאשר המקור הוא המחשב ובהמשך אולי סטרימר/נגן BluRay. האם מהמרחק הנ"ל אראה הבדל משמעותי בין HDR לבין FHD? (מיותר לציין שאיכות התמונה והפירוט חשובים לי במידה רבה)
בכל מקרה, לאיזה חנויות מקצועיות באיזור רחובות כדאי לקפוץ כדאי להתרשם מהמסכים הנ"ל/מסכים איכותיים אחרים?
בזמן האחרון החלטתי לקנות סוף סוף מסך פלזמה/LCD, זאת לאור ירידת המחירים הדרסטית והשיפורים הטכנולוגיים המשמעותיים בשתי הטכנולוגיות.
חשוב לציין בתור התחלה שהנטייה שלי היא דווקא בכיוון פלזמות.
המסך מיועד לצפייה ממרחק 4 מטרים וכאן בא לידי ביטוי שיקול הגודל-האם להשקיע ב-42 אינץ' איכותית כמו 42PY800 או 428XD או שבהכרח כדאי ללכת על מסך גדול יותר כמו 50PV80.
התכנים שאצפה בהם יהיו רובם הגדול ב-HD, כאשר המקור הוא המחשב ובהמשך אולי סטרימר/נגן BluRay. האם מהמרחק הנ"ל אראה הבדל משמעותי בין HDR לבין FHD? (מיותר לציין שאיכות התמונה והפירוט חשובים לי במידה רבה)
בכל מקרה, לאיזה חנויות מקצועיות באיזור רחובות כדאי לקפוץ כדאי להתרשם מהמסכים הנ"ל/מסכים איכותיים אחרים?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
במרחק כזה - אם אתה רוצה להנות - הייתי ממליץ לך - במידה ויש לך כמובן אפשרות מבחינת התנאים - לשים מקרן - כי תוכל להגיע לגודל עצום באותו המחיר.
השאלה העיקרית אם אתה יכול להחשיך כל פעם שאתה רואה, ויש לך מקום לשים מסך (קבוע/נגלל)
השאלה העיקרית אם אתה יכול להחשיך כל פעם שאתה רואה, ויש לך מקום לשים מסך (קבוע/נגלל)
להחשיך אין בעיה, ומסך נתלה אפשר לשים על הקיר.
הבעיה היא כשזה מגיע לצפייה בשידורי טלויזיה, ויש גם כוונה כזאת לצערי
במקרה כזה, ממה שאני יודע, לא כדאי להשתמש במקרן, מכיוון שאורך החיים של הנורה מוגבל ובשימוש יומיומי היא לא תחזיק זמן רב.
האם חוויית הצפייה תיפגע עם מסך בגודל 42" ומרחק כזה מחייב 46"/50"?
אם כן, איזה דגמים שווה לבדוק שאני בא לחנות בגדלים הנ"ל?
אגב, ההעדפה לפלזמה היא מתוך הבנה שבצפייה בשידורים רגילים, התמונה בפלזמה היא לרוב טובה משמעותית מ-LCD.
הבעיה היא כשזה מגיע לצפייה בשידורי טלויזיה, ויש גם כוונה כזאת לצערי
במקרה כזה, ממה שאני יודע, לא כדאי להשתמש במקרן, מכיוון שאורך החיים של הנורה מוגבל ובשימוש יומיומי היא לא תחזיק זמן רב.
אגב, ההעדפה לפלזמה היא מתוך הבנה שבצפייה בשידורים רגילים, התמונה בפלזמה היא לרוב טובה משמעותית מ-LCD.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
קח בחשבון בגלל שיש לך הגבלת תקציב שככול שאתה הולך על מסך יותר גדול זה יבוא על חשבון האיכות.
המסך הנ"ל יספיק לך בהחלט: http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=711741
המסך הנ"ל יספיק לך בהחלט: http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=711741
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תשמע - לנורות המקרנים יש אורך חיים בין 1500 ל-3000 וזה תלוי מקרן (תקן אותי אם אני טועה מרטין).abnatan כתב:להחשיך אין בעיה, ומסך נתלה אפשר לשים על הקיר.
הבעיה היא כשזה מגיע לצפייה בשידורי טלויזיה, ויש גם כוונה כזאת לצערי![]()
אגב, ההעדפה לפלזמה היא מתוך הבנה שבצפייה בשידורים רגילים, התמונה בפלזמה היא לרוב טובה משמעותית מ-LCD....
אח"כ - צריך להחליף נורה שזה מחיר של כ-1500 ש"ח
השאלה היא כמה טלויזיה אתה רואה - שעתיים ביום? - יספיק לך ל750 יום - יותר משנתיים - ואז תצטרך להוסיף השקעה בנורה חדשה - רק בדרך ראית במסך מטורף.
כמובן שאם אתה רואה 4-5 שעות ביום - והנורה תגמר תוך שנה - זה קצת מבאס - ואז צריך לחשוב מה כדאי לעשות.
ולגבי הגודל - אני יושב 4.5 מטר ויש שני מושבים במרחק של כ-4 מ' - ורואה על מסך של 100"
אם אתה רוצה להנות - ושוב - תחשוב טוב מאוד אם אתה יכול להחשיך. ילדים/חדר עם חלונות ללא תריסים וכו' עלולים להציב בפניך בעייה.
זה באמת משהו מיוחד - אבל דורש סביבה מתאימה.
במקרה שלך הייתי שוקל 3 מסכים של סמסונג, כאשר לכל אחד מהם יש יתרונות משלו:
1. פלזמה FHD 50A550
2. 46A550
3. 40A650
במידה ורוב הצפייה שלך היא HD הייתי הולך על האופציה השלישית, לדעתי אחרי כיול נכון של המסך ניתן להגיע לתמונה מאוד יפה גם ב-SD, ב-HD היא אחת הטלוויזיות היותר מוצלחות במסגרת התקציב הנוכחית. אני בעלים של אחת כזאת ב-46" ומניסיון, אני יכול להגיד לך שהמסך פשוט מדהים. אם תגדיל את התקציב שלך בקצת יותר מ-2K תוכל ללכת על האופציה השלישית ב-46" שזה מסך שמותאם לתנאים שלך כמו כפפה!
1. פלזמה FHD 50A550
2. 46A550
3. 40A650
במידה ורוב הצפייה שלך היא HD הייתי הולך על האופציה השלישית, לדעתי אחרי כיול נכון של המסך ניתן להגיע לתמונה מאוד יפה גם ב-SD, ב-HD היא אחת הטלוויזיות היותר מוצלחות במסגרת התקציב הנוכחית. אני בעלים של אחת כזאת ב-46" ומניסיון, אני יכול להגיד לך שהמסך פשוט מדהים. אם תגדיל את התקציב שלך בקצת יותר מ-2K תוכל ללכת על האופציה השלישית ב-46" שזה מסך שמותאם לתנאים שלך כמו כפפה!
נתחיל בזה שאני מודה לך (טלוש) מאוד על ההמלצות ועל הנסיון לקלוע הן לטעם והן לתקציב
רשמתי את הדגמים שהצעת והלכתי איתם היום בערב לחנות.
ראיתי את ה-46A650 מול ה-550 וה-610 (שניהם גם 46") וההבדל לטובת ה-650 פשוט קפץ לעיניים.
הטלויזיה מדהימה באיכותה בשידור HD-התמונה חדה להפליא, הפירוט מרשים והתנועה חלקה...אפילו חלקה מדי.
בדקתי אותה גם עם שידורי SD והתוצאה היתה טובה ומשביעת רצון (בכל זאת מדובר ב-46" והדחיסה ב-yes כלל לא אופטימלית).
בתור אחד שכבר זמן רב חשב לקנות פלזמה או LCD, החלטתי שהגיע הרגע לקחת החלטה...וקניתי אותה.
אשמח לכתוב פה או בשרשור אחר את התרשמותי ממנה לאחר ההתקנה.

ראיתי את ה-46A650 מול ה-550 וה-610 (שניהם גם 46") וההבדל לטובת ה-650 פשוט קפץ לעיניים.
הטלויזיה מדהימה באיכותה בשידור HD-התמונה חדה להפליא, הפירוט מרשים והתנועה חלקה...אפילו חלקה מדי.
בדקתי אותה גם עם שידורי SD והתוצאה היתה טובה ומשביעת רצון (בכל זאת מדובר ב-46" והדחיסה ב-yes כלל לא אופטימלית).
בתור אחד שכבר זמן רב חשב לקנות פלזמה או LCD, החלטתי שהגיע הרגע לקחת החלטה...וקניתי אותה.
תתחדש!abnatan כתב:נתחיל בזה שאני מודה לך (טלוש) מאוד על ההמלצות ועל הנסיון לקלוע הן לטעם והן לתקציב![]()
...
אני שמח בשבילך שהגעת להחלטה אופטימלית!
כשהמסך יגיע, תפרסם פוסט חדש, תעלה כמה תמונות ותן התרשמות
מזל טוב על הרכישה.