שאלות של מתחיל

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ShaGal פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אבא שלי החליט לשדרג את המחשב ו"הוריש" לי את המחשב הישן שלו. אני מתכנן להפוך אותו לHTPC. זקוק לעזרתכם על מנת לדעת מה להוסיף.
אז מה יש:
לוח אם - ASUS P5 deluxe
מעבד - Q6700 של אינטל
כרטיס מסך - לא יודע אבל יש יציאת DVI שאני מחבר לLCD
זכרון - 2G 800Mhz
כרטיס קול - אין
מאוורר - יש איזה מפלצת של ZALMAN שנשמע דיי חזק כי הוא קבוע בסל"ד מקסימאלי, לפי מה שני מבין אפשר להוריד לו את המהירות רק עם פוטנציומטר ייעודי - מה דעתכם על זה? חבל לי להחליף אותו, זה אמור להיות מאוורר מעולה.
מה צריך?
מארז -
חשבתי על אחת מהאפשרויות הבאות: Silverstone lc17, antec-nsk2480,antec-nsk2400 T
ספק - לא יודע מה כדאי צריך המלצה.
כרטיס קול - האם צריך או שמספיק העיבוד של הלוח אם?
מקלדת+עכבר אלחוטיים.
אתם מוזמנים לחוות דעה ולהוסיף.

עוד דבר, מדובר בבית מרובה לפטופים (אשתי ואני מקבלים מהעבודה) ואנחנו בד"כ משתלטים על המחשב הנייח ב - remote desktop. יש איזו דרך לעבוד באופן דומה אבל שהוידאו והאודיו יעברו גם לLCD / מגבר. לדוגמא: אני מהחדר הסמוך בעזרת המחשב הנייד מחליף מוסיקה בסלון (נשמע קצת מופרך אבל מאוד שימושי אצלנו).

תודה לעונים,
שחר

amir_b
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 268
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

היי

*מעבד Q6700 זה אוברקיל ל HTPC :)

*מארז כל המארזים שציינת הם מעולים
לגבי סילברסטון יש לי נסיון אישי והמארז LC17 של סילברסטון הוא בחירה מצויינת במחיר שפוי
(לי יש את ה LC16 שהוא למעשה אותו המארז אבל סתם עולה כפול בגלל ה IMOON וה VFD וקורא הכרטסים והכפתורים שבדיעבד הם דברים "סקסיים" אך מיותרים לחלוטין במידה ויש לך מקלדת אלחוטית טובה-ראה בהמשך)
המארז שקט ביותר ויש לו מקום ל6 דיסקים ונותן המון אפשריות שדרוג ובנוי היטב.

*ספק כוח - ממליץ על האנרמקס מסדרת noize taker לא שומעים אותו בכלל ! אני מסתפק בגרסת 400W אבל למעבד ה 4 ליבות שלך יתכן שתצטרך הספק גבוהה יותר .
המארז הוא מודולרי ולא תצטרך להחביא כבלים שלא בשימוש דבר שתורם לתחלופת אוויר בלתי מופרעת ולשקט.

* מקלדת - XGENE - לדעתי היא ה מקלדת ב ה הידיעה ל HTPC ברגע שתעבוד איתה לא תרצה יותר להשתמש יותר לעולם בשלט רחוק לתפעול המחשב !

*השתלטות מרחוק - VNC באמצעותו אתה משתלט על המחשב המרוחק ממש (לא כמו ב termina services שפותח טרמינל נפרד לכול יוזר )

יש גם אפשרות נוספת חזקה מאוד המאפשרת לך לקחת שליטה על כל מחשב באופן טוטאלי גם אם הוא אחרי Firewall וגם אם הוא בתוך רשת אירגונית !
לכן אני קצת מפחד ממנו - קוראים לזה log me in אבל אתה יכול להשתלט איתו אפילו על הדסקטופ שלך במשרד ללא VPN !! מכל מקום בעולם והיפך תוכל להפעיל את ה HTPC בבית מהמשרד .
https://secure.logmein.com/home.asp?lang=en

גם logmein וגם VNC הן חינמיות.

*כרטיס קול - לא נחוץ במידה ויש לך SPDIF
באמצעות ה SPDIF ע"י סיב אופטי בודד או כבל RCA בודד אתה מחבר את הרסיבר
בצורה דיגיטלית. למחשב .

זהו אני חושב שעניתי לך על הכל - מקווה שעזרתי.

אמיר

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #3 

נוסיף רק שהמארזים של Antec לא יתאימו כי הם תומכים רק בלוחות אם בגודל Micro ATX. לוח האם שלך הוא בגודל ATX מלא. לכן, ה-LC17 זוהי הבחירה המתבקשת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”