שלום , יש לי מספר שאלות בנוגע לרמקולים שאני בונה .
בתור אחד שבא מרקע אודיו לרכב חשבתי לקנות סט רמקולים לרכב ולהתקינם בבית , הרי רמקול זה רמקול , במקום לחפש מוניטורים או רמקולים שבאים ככה .
הרמקולים שנקנו הם של מורל דגם הייבריד אוביישן 2 , הרצתי ב WINISD את הנתונים שלו וקיבלתי תיבה 17 וחצי ליטר פתוחה עם פורט , מתקבל גרף הענות שטוח מ 50 הרץ ומעלה , מתקבל פה מוצר מוגמר שבקלות ישמע טוב יותר מכל רמקול אחר שעולה פי 4 ממנו .
בתור אחד שלא מבין כלום במגברים לבית וברסיברים , השאלה שלי היא כזאת :
ברכב מתבצע חיתוך של הרמקולים ע"י המגבר או ע"י הרדיו דיסק High pass או Low pass פילטר ... במידה ואני מחבר את הרמקולים למגבר בייתי אין שום דבר שמבצע חיתוך High pass לרמקולים והם ינסו לנגן תדרי סאבוואפר , מה אני עושה ? האם לדוגמא רסיברים ישנים וינטאג' של MARANTZ וכדומה יש להם HPF ? אם לא מה אני עושה ?
קיים גם LOW PASS FILTER במידה וארצה לעשות BI AMP ?
תודה
חיתוך רמקולים
אהלן,
אתה הולך לא נכון.
רמקול לרכב מיועד לרכב, ורמקול ביתי מיועד לבית. כמובן שאם הכיף שלך לנסות דברים, תנסה, אבל אל תצפה לנסים ונפלאות.
העקומה היא כלי שמשתמשים בו. זה לא אומר דברים חד משמעיים על הסאונד, כך שגם על זה לא הייתי בונה.
מה שאתה צריך זה קרוסאובר. בטח תמצא כאן חומר על זה.
.
אתה הולך לא נכון.
רמקול לרכב מיועד לרכב, ורמקול ביתי מיועד לבית. כמובן שאם הכיף שלך לנסות דברים, תנסה, אבל אל תצפה לנסים ונפלאות.
העקומה היא כלי שמשתמשים בו. זה לא אומר דברים חד משמעיים על הסאונד, כך שגם על זה לא הייתי בונה.
מה שאתה צריך זה קרוסאובר. בטח תמצא כאן חומר על זה.
.