פארמטרים של סטריאו בכיול אקוסטי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9617
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #1 

היי חברים
אני רוצה לדעת האם בכיול אקוסטי שמתבצע במגבר או ברסיוור לא נלקחים שום פארמטרים של סטריאו או מוסיקה דו ערוצית?
כלומר האם הכיול הינו טהור לסרטים ורב ערוצי
ויש תמיד צורך לשנות הרבה מהפארמטרים בכדי לשמוע דו ערוצי בכבוד..
כגון העלאת הDB וכו..
ובכלל מדוע אין כיול מיוחד לסטריאו :?: 8)

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #2 

ADICT כתב:היי חברים
אני רוצה לדעת האם בכיול אקוסטי שמתבצע במגבר או ברסיוור לא נלקחים שום פארמטרים של סטריאו או מוסיקה דו ערוצית?
כלומר האם הכיול הינו טהור לסרטים ורב ערוצי
ויש תמיד צורך לשנות הרבה מהפארמטרים בכדי לשמוע דו ערוצי בכבוד..
כגון העלאת הDB וכו..
ובכלל מדוע אין כיול מיוחד לסטריאו :?: 8)
...
שאלה מצוינת. אני לא יודע.
נראה לי שחושבים שהכיול מתאים גם לסטריאו
מערכת הכיול מתקנת כל רמקול בנפרד.

אבל כל הסוקרים של הרסיברים מעדיפים את הסאונד במצב PURE, ששם אין שום תיקון.
אני מתקשה אצלי להבחין בהבדל משמעותי.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

היי יוסי איש יקר :)
אני חושב שאם היצרנים והמהנדסים היו מכירים את הטעם הישראלי למשל..
היו בטוח לא משאירים את הסאונד בסטריאו כמו שהכיול שלהם כוון מלכתחילה.. :roll: -כלומר נמוך(ברוב המקרים..)וחסר דינמיות ובימתיות מסודרת בסאונד!אלא היו יותר נותנים את הדעת לעניין ,ותוקפים את הבעיה HEAD ON !
אלא כנראה שהם לא מתכננים לפתור את כל הבעיות בחבילה אחת,כי אז לא היינו אפילו צריכים לשדרג יותר..
לגביPURE,בבחינות כנראה שזו הצורה היחידה שהרסיוור במערומיו וללא תוספות מלאכותיות(לאודנס ,פארמטרים של כיול וכו..)אלא סאונד ללא שום עיבודים וכך ניתן לבדוק אם הוא איכותי או אם לאו.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46421
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #4 

ADICT,
אל תשליך מיכולות הכיול של הרסיבר שלך לגבי הכיול של אחרים. RC התקדם צעדים גדולים בשנים האחרונות.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

זיו קודם כל אני לא משליך מכלום על כלום
אני שאלתי באופן כללי וכוללני
זה שאתה נהנה(משום מה..)לנגח את הרסיוור הזה (משום מה..)בכל הזדמנות לזה באמת אין לי פתרון ואין לי תשובה
ולגדולים ממני התשובות
והאמן לי אם כבר- המגבר הזה הכיול שלו זה הכיול האחרון שאני צריך להתבייש בו,או בכל דבר אחר שמותקן בו :roll:
יש בו כיול ברמת " רפרנס"
ואני לא מזלזל בכיול של שום חברה אחרת ,וכן גם פיוניר השתפרה בכיול שלה.
וכן סליחה אין לו HDMI ואין לו פורמטים חדשים
סליחה שהוא לא עונה על הציפיות שלך
שמשום מה משרתות אולי אינטרס סמוי מסוים ואולי לא...
רק מה האינטרס הזה מתחיל להעיק...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #6 

קרא שוב את התגובה שלך שעליה הגבתי, אתה רושם בפירוש כי הכיול הורס "דינמיות ובימתיות מסודרת בסאונד!", לאחר מכן אתה משער כי היצרנים לא מתכננים לפתור בעיות RC על ידי רסיברים. אם אתה רושם זאת לאחר שבדקת מספר רסיברים והשוות אותם לפני ואחרי כיול תקין - אזי קבל את התנצלותי. אם זה המקרה, מעניין לדעת אילו רסיברים גרמו לך להגיע למסקנות אלו.

אלגוריתמי ה YPAO אשר קיימים ברסיברים של ימהה או Audyssey אשר קיים במוצרי NAD, Onkyo, Marantz ודנון או אפילו ה Trinnov החדשני אשר קיים בדגמים המתקדמים של Sherwood, הינם אלגוריתמים מתקדמים יותר מאשר אלו אשר היו נפוצים ברסיברים מלפני מספר שנים. אין פה ממש ויכוח, זוהי עובדה. במידה ומעניין אותך, תוכל לחפור קצת באתרי האלגוריתמים ולמצוא מידע מעניין כיצד הם השתפרו בשנים האחרונות.

אין לי שום מטרה "לנגח" אותך כדבריך, דיברתי לנושאו של עניין ואני מקווה שגם אתה תנהג כך מעתה.
לגבי הרמיזות שלך שיש לי אינטרס כלשהו, הן ממש לא במקום ושגויות.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

באילו פארמטרים יש התקדמות בכיולים החדשים?
כלומר אני יודע שאין פריצת דרך משמעותית בכיול האקוסטי מאז הוא יצא לשוק.
יש שיפורים מסוימים,אך לא ראיתי משהוא מהפכני
תקן אותי אם אני טועה
אצלי למשל כמו שראית אז יש כיול שנקרא PROFFETIONAL מעבר לכיול הרגיל,והוא מטפל גם בויברציות של הסאונד בחלל החדר,ואולי עוד משהוא שאני לא יודע ונמשך עוד כ6-7 דקות מעבר לכיול הרגיל.
השאלה האם יש התקדמות משמעותית בפארמטרים נוספים

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #8 

אני מפנה אותך שוב להודעה האחרונה שלי, קרא לאחר המילים "תוכל לחפור קצת באתרי האלגוריתמים...".

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

אם תוכל להפנות לקישור יותר מסוים אשמח
ואני מבין מדבריך אם נחזור לשאלה שגם פראמטר של סטריאו נלקח בחשבון בכיול במובן מסוים?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

הנה לדוגמה שרשור בנושא Audyssey אשר מתנהל ב AVS מינואר 2007 ועד לימים אלו ממש. במהלכו הם משווים את האלגוריתמים השונים ואת ההתקדמות: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=795421
אומנם הם לא מזכירים רסיברים ישנים בני מספר שנים ומעלה, אך זה Reference מצויין.
לגבי מידע מדוייק בנושא שאר האלגוריתמים, פתח את גוגל, רשם את שם האלגוריתם וכנס למספר קישורים.

לגבי השאלה השנייה שלך, אני מאמין שאם תפתח את ה Manual של הרסיבר המדובר, הדבר רשום בפירוש.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

חברים יקרים בואו נחזור לנושא

שליחה #11 

קצת לא נעים לי שהתנגחתם מעט אישית.

ואם נחזור לנושא

לעניות דעתי, לא משנה איזה אלגוריתם משתמשים ב- RC. בינתיים יש רק 9 תדרים מתוקנים.

לא מתקנים תדרים מתחת ל63 הרץ, ובחדרים של מעל 18 מ"ר שם יש פוטנציאל לצרות.

יש אלגוריתמים שכאילו מתמודדים בגלים העומדים, אבל אם יש לך בחדר תהודה חזקה של 20 ד"ב, הם לא עושים מאומה (לפחות לא פיוניר ולא דנון)

בסופו של דבר ה- RC הוא סוג של טון קונטרול, בלי הכפתורים שהיו פעם על הפנל, וכמו לפני הרבה שנים, אם התאמת טוב את הרמקול ואת החדר, (והגברה מתאימה) אפשר לנטרל את הטון קונטרול.

עדיין אין RC שיתקן חדר גרוע. לדעתי התיקון העיקרי שRC יכול לתת, בנוסף לאיזון מדויק של העוצמות, זה תיקון קל של הבדלים במיד ובגבוהים. לכן הוא יכול לאזן חדר שמעט בולע אותם,
או חדר שמעט מדגיש אותם.
ואופי הרמקול נשאר עדיין שולט על הצליל המופק. יצרן הרמקול העדיף את המאפיינים הללו, ולא בטוח שכאשר ה- RC מוריד או מדגיש בצורה גדולה צליל מסוים, זה משפר את הרמקול.

תיקונים של +/- 2 ד"ב, ממילא קשה מאוד להבחין בהם.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

זיו תודה על הקישור (Y) אני אתעמק בו בהמשך ואתרשם
יוסי אני די מסכים עם מה שאמרת,שבסופו של דבר ישנם 9 תדרים שמתקנים(כמו אצלי :D )
ואין הרבה אפשרויות תיקון לחלל שהוא גרוע אקוסטי!
זאת אומרת זה כבר לא(כל כך) משנה איזה אלגוריתם נעשה בו שימוש כמו שזיו טען שכן יש הבדל(מאז להיום) ביניהם
ובכלל האם כיול מנסה לאזן בין סאונד שיצרן הרמקול התכוון להוציא לבין הסאונד שיצרן המגבר ניסה בפילוסופיה שלו?
כלומר האם הוא מנסה ליצור התאמה גם בין הרמקולים המסויימים בחדר לבין המגבר עצמו?מעבר לתיקון אקוסטיקה?
כלומר אם הרמקול עצבני ומעצבן,והמגבר רך ו"אנגלי"בסאונד,האם הוא יהפוך אותו לטעם שלו ויאזן אותו?
או שזה לא ביכולת הכיול והיא מתייחסת רק לאקוסטיקה?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

פניתי ל Audyssey על מנת לקבל תשובות בנוגע לשינויים אשר הוכנסו במהלך השנים. הם נתנו לדוגמה את אלגוריתם ה MultEQ שלהם. הם ציינו כי הוא עובר שינויים כל שנה, אם זה יעילות, שיפורים רבים בתחום התדרים הנמוכים או אחרים.
שימו לב כי Dynamic EQ יצא בשנה האחרונה ורק לפני מספר חודשים בודד הוצג ה Dynamic Volume אשר כבר שולב במספר רכיבים Standalone או רסיברים, אז הטענה כי יכולות ה RC עומדות במקום איננה נכונה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”