pixies כתב:אני כותב הכל מקצת חיפוש ברשת, לא מנסיון אישי:
לדעתי בכרטיס המסך מובנה לוח האם שלך (G45) ניתן להעביר אודיו דרך HDMI, אבל עדיין לא את הפורמטים החדישים, כלומר DTS-HS ו-TRUE-HD. ייתכן שאפשר להעביר LPCM 7.1. פורמטים ישנים יותר כמו DTS ו-DD אמורים לעבוד. ייתכן שבעדכון דרייברים עתידי של אינטל יהיה ניתן להעביר גם את הפורמטים חדשים.
מה שקלוד התכוון זה שנכון לזמן כתיבת המאמר, לא הייתה עדיין תמיכה בכרטיסי המסך בפורמטים החדשים. ניתן היה עדיין להעביר דרך HDMI את כל הפורמטים הדיגיטליים הישנים (יש בשרשור המדריכים טיפ של osherov המסביר איך עושים את זה עם כרטיסים של ATI, אבל לא ברור איך עושים את זה עם G45).
על פי הצהרת ATI, כל כרטיסי המסך מסדרת ה-HD4800 (כלומר, 4830, 4850 ו-4870) תומכים גם ב-LPCM 7.1, DTS-HD ו-TRUE-HD. אולם קח את זה בערבון מוגבל כי עדיין לא דיווחו פה על הצלחה מוכחת בהעברת התכנים אל הרסיבר (וגם לא כשלון...).
כרטיסי מסך נוספים (יש גם מובנים לוח אם) הם ה-9300 וה-9400 של אנוידיה, אולם עד כמה שהבנתי הם תומכים רק ב-LPCM 7.1 ולא ב-DTS-HD ו-TRUE-HD.
ויש כמובן את ה-G45 שלך.
עוד אפשרות זה ללכת על כרטיס קול ייעודי שאתה משרשר דרכו את ה-HDMI בין כרטיס המסך למסך. כרגע יש שניים - ה-Asus Xonar HDAV שכולל גם מעגלי עיבוד תמונה (עדיין צריך גם כרטיס מסך ליצירת התמונה עצמה) והכרטיס החדש של Auzentech (לא הגיע עדיין לארץ). ה-Asus עולה ב-KSP כ-1000 שקל, רק תוודא שאתה קונה (אם וכאשר...) את גירסת החומרה עם התיקון לבאג שבו הכרטיס לא מעביר 1080p24.
...
תודה על ההסבר, אז הבנתי שבפורמטים הישנים המצב הוא אפשרי, ורק כאשר מדובר בפורמטים החדשים המצב נהיה סבוך.
אני מוכן "להתפשר" ולא ממש קריטי לי שאני לא אשמע True-HD וכו', אלא העיקר להעביר ב-Pass-Through את הסאונד הרגיל (AC3, DTC, PCM וכו').
מה הייתה כוונתך בלוח אם G45? מה זה בדיוק אומר, וכיצד אפשר לברר רשמית אם הוא תומך בהעברת סאונד לרסיבר, או שאני עומד להיתקל בבעיות של הגנת תוכן וכו'..?
תודה!