חיבור HTPC לרסיבר ב-HDMI וביצוע -Pass-Through

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אהלן!
בדיוק קראתי את המאמר של קלוד בנוגע לביצוע Pass-Through מה-HTPC לרסיבר דרך יציאת S/PDIF.
הוא הסביר שם שעניין החיבור עם HDMI הוא עדיין בעייתי, וכרגע אין פתרונות נוחים לביצוע Pass-Through עם HDMI.

העניין הוא שבדיוק קניתי HTPC עם לוח אם הכולל יציאת HDMI (הלוח אם הוא ASUS - P5Q-EM), ואני מאוד מעוניין להשתמש ביציאת ה-HDMI. מה גם שהרסיבר שאני רוכש תומך בפורמטים החדשים של סאונד True-HD וכו' (הרסיבר הוא ה-Yamaha RX-V863),ולכן אני בכלל מעוניין להשתמש ב-HDMI ולא ביציאה אחרת.

השאלה שלי היא האם הדבר בכלל אפשרי? האם מישהו מכם ניסה את זה?
האם אני נידונתי לכישלון נחרץ אם אני רוצה להשתמש ב-HDMI ולבצע Pass-Through לרסיבר??? :עצוב: אני מרגיש אבוד! תגידו לי שזה אפשרי בבקשה?

תודה על העזרה ויום טוב,
יונתן.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

אני כותב הכל מקצת חיפוש ברשת, לא מנסיון אישי:
לדעתי בכרטיס המסך מובנה לוח האם שלך (G45) ניתן להעביר אודיו דרך HDMI, אבל עדיין לא את הפורמטים החדישים, כלומר DTS-HS ו-TRUE-HD. ייתכן שאפשר להעביר LPCM 7.1. פורמטים ישנים יותר כמו DTS ו-DD אמורים לעבוד. ייתכן שבעדכון דרייברים עתידי של אינטל יהיה ניתן להעביר גם את הפורמטים חדשים.

מה שקלוד התכוון זה שנכון לזמן כתיבת המאמר, לא הייתה עדיין תמיכה בכרטיסי המסך בפורמטים החדשים. ניתן היה עדיין להעביר דרך HDMI את כל הפורמטים הדיגיטליים הישנים (יש בשרשור המדריכים טיפ של osherov המסביר איך עושים את זה עם כרטיסים של ATI, אבל לא ברור איך עושים את זה עם G45).
על פי הצהרת ATI, כל כרטיסי המסך מסדרת ה-HD4800 (כלומר, 4830, 4850 ו-4870) תומכים גם ב-LPCM 7.1, DTS-HD ו-TRUE-HD. אולם קח את זה בערבון מוגבל כי עדיין לא דיווחו פה על הצלחה מוכחת בהעברת התכנים אל הרסיבר (וגם לא כשלון...).
כרטיסי מסך נוספים (יש גם מובנים לוח אם) הם ה-9300 וה-9400 של אנוידיה, אולם עד כמה שהבנתי הם תומכים רק ב-LPCM 7.1 ולא ב-DTS-HD ו-TRUE-HD.
ויש כמובן את ה-G45 שלך.

עוד אפשרות זה ללכת על כרטיס קול ייעודי שאתה משרשר דרכו את ה-HDMI בין כרטיס המסך למסך. כרגע יש שניים - ה-Asus Xonar HDAV שכולל גם מעגלי עיבוד תמונה (עדיין צריך גם כרטיס מסך ליצירת התמונה עצמה) והכרטיס החדש של Auzentech (לא הגיע עדיין לארץ). ה-Asus עולה ב-KSP כ-1000 שקל, רק תוודא שאתה קונה (אם וכאשר...) את גירסת החומרה עם התיקון לבאג שבו הכרטיס לא מעביר 1080p24.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

pixies כתב:אני כותב הכל מקצת חיפוש ברשת, לא מנסיון אישי:
לדעתי בכרטיס המסך מובנה לוח האם שלך (G45) ניתן להעביר אודיו דרך HDMI, אבל עדיין לא את הפורמטים החדישים, כלומר DTS-HS ו-TRUE-HD. ייתכן שאפשר להעביר LPCM 7.1. פורמטים ישנים יותר כמו DTS ו-DD אמורים לעבוד. ייתכן שבעדכון דרייברים עתידי של אינטל יהיה ניתן להעביר גם את הפורמטים חדשים.

מה שקלוד התכוון זה שנכון לזמן כתיבת המאמר, לא הייתה עדיין תמיכה בכרטיסי המסך בפורמטים החדשים. ניתן היה עדיין להעביר דרך HDMI את כל הפורמטים הדיגיטליים הישנים (יש בשרשור המדריכים טיפ של osherov המסביר איך עושים את זה עם כרטיסים של ATI, אבל לא ברור איך עושים את זה עם G45).
על פי הצהרת ATI, כל כרטיסי המסך מסדרת ה-HD4800 (כלומר, 4830, 4850 ו-4870) תומכים גם ב-LPCM 7.1, DTS-HD ו-TRUE-HD. אולם קח את זה בערבון מוגבל כי עדיין לא דיווחו פה על הצלחה מוכחת בהעברת התכנים אל הרסיבר (וגם לא כשלון...).
כרטיסי מסך נוספים (יש גם מובנים לוח אם) הם ה-9300 וה-9400 של אנוידיה, אולם עד כמה שהבנתי הם תומכים רק ב-LPCM 7.1 ולא ב-DTS-HD ו-TRUE-HD.
ויש כמובן את ה-G45 שלך.

עוד אפשרות זה ללכת על כרטיס קול ייעודי שאתה משרשר דרכו את ה-HDMI בין כרטיס המסך למסך. כרגע יש שניים - ה-Asus Xonar HDAV שכולל גם מעגלי עיבוד תמונה (עדיין צריך גם כרטיס מסך ליצירת התמונה עצמה) והכרטיס החדש של Auzentech (לא הגיע עדיין לארץ). ה-Asus עולה ב-KSP כ-1000 שקל, רק תוודא שאתה קונה (אם וכאשר...) את גירסת החומרה עם התיקון לבאג שבו הכרטיס לא מעביר 1080p24.
...
תודה על ההסבר, אז הבנתי שבפורמטים הישנים המצב הוא אפשרי, ורק כאשר מדובר בפורמטים החדשים המצב נהיה סבוך.
אני מוכן "להתפשר" ולא ממש קריטי לי שאני לא אשמע True-HD וכו', אלא העיקר להעביר ב-Pass-Through את הסאונד הרגיל (AC3, DTC, PCM וכו').
מה הייתה כוונתך בלוח אם G45? מה זה בדיוק אומר, וכיצד אפשר לברר רשמית אם הוא תומך בהעברת סאונד לרסיבר, או שאני עומד להיתקל בבעיות של הגנת תוכן וכו'..?

תודה!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

G45 זהו הצ'יפסט של אינטל (לא המעבד אלא מה שמסביב) שנמצא על לוח האם שלך, שהוא מבוסס G45.
הוא בהחלט אמור להעביר את הפורמטים הישנים יותר כמו DTS, DD ו-AC3 דרך HDMI. נסה לחפש דרייברים עדכניים באתר של אינטל עבור G45, כולל דרייבר עדכני לכרטיס הקול שגם מובנה על לוח האם. לאחר שתתקין דרייברים הכי עדכניים, עבור על ההגדרות ותנסה לשחק איתן עד שתצליח לעשות כן. צריך גם ב-FFDShow לעשות את ההגדרות המתאימות, וייתכן שצריך לאפשר את זה גם בהגדרות הביוס של לוח האם.
מכיוון שלמעט מאוד אנשים כאן יש לוח אם כזה (הרוב עובדים עם כרטיסים/לוחות מבוססי ATI), נשמח אם תכתוב כאן מה היו ההגדרות המתאימות אם תצליח.

JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

pixies כתב:G45 זהו הצ'יפסט של אינטל (לא המעבד אלא מה שמסביב) שנמצא על לוח האם שלך, שהוא מבוסס G45.
הוא בהחלט אמור להעביר את הפורמטים הישנים יותר כמו DTS, DD ו-AC3 דרך HDMI. נסה לחפש דרייברים עדכניים באתר של אינטל עבור G45, כולל דרייבר עדכני לכרטיס הקול שגם מובנה על לוח האם. לאחר שתתקין דרייברים הכי עדכניים, עבור על ההגדרות ותנסה לשחק איתן עד שתצליח לעשות כן. צריך גם ב-FFDShow לעשות את ההגדרות המתאימות, וייתכן שצריך לאפשר את זה גם בהגדרות הביוס של לוח האם.
מכיוון שלמעט מאוד אנשים כאן יש לוח אם כזה (הרוב עובדים עם כרטיסים/לוחות מבוססי ATI), נשמח אם תכתוב כאן מה היו ההגדרות המתאימות אם תצליח.
...
תודה על ההסבר!
אני אנסה את מה שאמרת, ואראה כיצד ניתן לבצע את ה-Pass-Through דרך ה-HDMI כאשר מדובר בפורמטים הישנים.
אשמח להכין מדריך בנושא לאחר שאצליח לקפנג את זה ואראה שזה עובד :wink:
תודה ולילה טוב (Y)

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #6 

הנה בקצרה מה שאפשר לעשות בתחום האודיו עם יציאת ה-HDMI של הלוח:

1. Passthrough של הפורמטים הישנים - DD ו-DTS.
2. Passthrough של LPCM עד 7.1 ערוצים.

אם אתה מנגן סרט BD כ-BD מלא, כלומר, עם התפריטים וכו' ניתן בעזרת PowerDVD / Arcsoft TotalMediaTheatre לבצע פענוח פנימי של הפורמטים החדשים כך שהתוצאה היא LPCM, רק שמבוצע Downsampling ל-16bit / 48kHz.

כמו כן, גרסה beta6 של FFDShow Tryouts שיצאה לא מזמן מאפשרת פענוח מלא של Dolby TrueHD, ללא Downsampling.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

היי יונתן,

השרשור הזה נהיה יותר ויותר מעניין... :)

אני מבין שיש ברשותך HTPC עם לוח אם מבוסס G45. האם הצלחת לעשות Pass Through ל-DTS/DD דרך HDMI עם קבצי MKV שיש להם פסי קול כאלה? אני מניח שרוב האנשים כאן מעדיפים להוריד קבצי MKV ולא ריפים מלאים של בלו ריי.
אם כן, תוכל לכתוב הסבר קצר מה צריך להגדיר כדי שזה יעבוד?

הידיעה על פענוח מלא של הפורמטים החדשים ב-FFDShow גם מאוד מעניינת. האם הצלחת להפעיל פענוח מלא בתוכנה + העברה של הפענוח ב-LPCM 7.1 דרך HDMI? אם כן, להערכתך, כמה CPU צורך החלק של הפענוח בתוכנה שלהם? האם זה משמעותי או זניח לעומת החלק של פענוח ה-H.264 בשביל הוידאו?

ייתכן שזה פתרון מצויין עבור מי שלא רוצה לקנות עכשיו חומרה יקרה בשביל לפענח אותם (כמו הכרטיסים של Asus ו-Auzentech).

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

כרגע אין לי ב-HTPC לוח מבוסס G45 - אני מתעסק עם צעצועים יותר מעניינים (ASUS) בימים אלו.

כשהיה לי פה לוח G45 לא ניסיתי להתעסק עם האודיו, אבל מנסיוני עם ה-HD 4850 שכרגע במגירה העסק דיי פשוט ולמעשה זהה.

מה שצריך לעשות ב-VISTA כדי שזה יעבוד זה בהגדרות אודיו לבחור כמובן ביציאת ה-HDMI, ובמאפיינים שלה יש 2 checkboxים לסמן בהם V - אחד זה Enable Exclusive Mode והשני שאני לא כל כך זוכר מהו, גם אותו יש לסמן.

כמו כן ברשימה של פורמטים נתמכים יש לסמן Dolby Digital ו-DTS.

בהגדרות מפענח האודיו יש להשתמש ב-SPDIF עבור DD\DTS (ב-FFDSHOW החדש זה כבר לא מופיע בחלק של ה-Codecs אלא בחלק של Output, שם ישנה אפשרות של Dolby Digital / DTS Passthrough דרך HDMI ו-SPDIF) וכמובן לוודא שהנגן באמת משתמש ביציאת ה-HDMI כהתקן האודיו שלו.

לגבי פענוח של Dolby TrueHD עם FFDShow - בדקתי את זה באחד ה-SVN המאוחרים, טרם יציאת beta6 וזה עבד.

בשביל שזה יעבוד צריך נגן שה-Splitter שלו ל-M2TS ידע לזהות את ה-Dolby TrueHD וכמובן להוציא את זה הלאה.
Haali אינו מאפשר זאת, כך שיש להשתמש בפילטר של Media Player Classic Homecinema (שה-seeking שלו לא רואה את Haali ממטר יש לציין) או ב-Demuxer של Arcsoft שמגיע עם ה-TotalMediaTheatre.

לגבי כמה CPU - אין ספק שזה משפיע על צריכת ה-CPU. גם את זה לא ממש בדקתי כי למעבד שלי לא חסר כוח. אני מהמר שזה זניח מול פענוח של וידאו H.264 של BD, שיכול גם להגיע בכיף ל-35mbit לשניה (באודיו מדובר על מספרים של 4.5mbit/s לכל היותר אם אני לא טועה).

רק לא לשכוח דבר אחד - כל הפתרונות האלו של LPCM עוברים כיום דרך המיקסר של חלונות, ויש הטוענים שגם במידה והאודיו אינו עובר downsampling בנגן וקצב הדגימה של פס הקול תואם לזה שמוגדר במיקסר של חלונות עדיין יש פגיעה באיכות.

אני בכל מקרה ראיתי לא מעט סרטי BD כשהוצאתי אודיו LPCM לרסיבר (הסרטים עברו Remux לתוך MKV כשהאודיו הומר ל-FLAC, וכך נמנע downsampling ע"י הנגן) ונהנתי מאד.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

תודה רבה! (Y)

JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

תודה MarioMan על התשובה המפורטת! אני אשב לחפור על זה.

Pixies - אני אמור לקבל את ה-HTPC בימים הקרובים (KSP נבלות), וכאשר אתחיל לקפנג ולהתקין אני אעדכן אתכם בממצאים.

ושאלה ל-MarioMan:
האם צריך גם לבצע שינוי כלשהו ברמת ה-Bios בלוח-האם בכדי לבצע את ה-Pass-Through דרך HDMI?

תודה רבה!
יונתן.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #11 

לא, רק לדאוג שכרטיס הקול של הלוח יהיה מופעל.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”