שאלה בקשר לרזולציה של סרטי HD

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
assor_y פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24

שליחה

שמתי לב שרוב הסרטים לא בפורמט 16:9 אלא פחות לדוגמא 1280*520... או שאני לא מחפש מספיק טוב (USENET).
כמו כן האם באמת יש הבדל שניכר לעין באיכות בין 1080P לבין הורדה מלאה של בלו-ריי- אם
כן אז אני שם :) -אני אשמח לדעת מה ההבדל בין זה לבין הורדה של 1080P של 13 ג'יגה.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056

שליחה

אם כבר יותר. מדובר במסך רחב קולנועי 2.35:1 ואכן מרבית הסרטים יוצאים בגרסת ה- BR שלהם עם יחס תמונה זה. לכן, לא מומלץ להוריד סרטים ב- 720p כי אפקטיבית זה 520p וזה פחות מ- HD.

ההבדל שניכר לעין בין מה שאתה קורא לו 1080p שהוא למעשה קידוד x.264 הוא שזהו קידוד שנעשה להקלטה שבדר"כ נעשית מטלוויזיה, או בכל מקרה קידוד מחדש של סרט שמוריד מהאיכות.

הורדה מלאה של בלו-ריי, זהו למעשה rip, שבו קצב הנתונים הרבה יותר גבוה וקרוב למקור ולכן האיכות שלו גבוהה יותר.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813

שליחה

ההבדל במסך קטן מ37" שהוא לא FULL HD יהיה מזערי ביותר. מרחק ישיבה במסך 42" לצורך הבחנה בהבדלים צריך להיות מקסימום 2.3 מטר.
בנוגע להגדרות, עם כל הכבוד לכמות הפיקסלים, גם אם זה 520 עדיין תראה HD . גם אם ה520 (ידוע שזה פורמט נפוץ, והוא נפוץ בעיקר בגלל שאין הבדלים רבים ויש יתרונות כמו חסכון בקיבולת) האלה היו 720 או אפילו 816 ההבדלים לא מהותיים במסכים קטנים.
כמו שהזכרנו פעמים רבות בדיונים קודמים, חשיבות גדולה יש לפס קול DTS למי שהמערכת מחוברת אצלו למגבר בSPDIF או בכל שיטה אחרת המאפשרת תמיכה בפורמטים מתקדמים של AUDIO ...רבות מגירסאות 1080P מגיעות עם סאונד משופר, קצב ביטרייט גבוהה יותר שהוא שחקן לא פחות חשוב מהרזולוציה, וגם יותר פיקסלים.
סרטים שהם דרמות,קומדיות או כל דבר עם תזוזות מינימליות לדעתי אפשר להסתפק גם ב720P , אבל כל מה שכולל אקשן 1080P לבטח לא יזיק, במידה ויש לך מחשב מספיק חזק.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8140

שליחה

smallville4r כתב:אם כבר יותר. מדובר במסך רחב קולנועי 2.35:1 ואכן מרבית הסרטים יוצאים בגרסת ה- BR שלהם עם יחס תמונה זה. לכן, לא מומלץ להוריד סרטים ב- 720p כי אפקטיבית זה 520p וזה פחות מ- HD.
...
זה ממש לא נכון.
זה HD לכל דבר. לחילופין Rip של BD עם יחס של 2.35:1 גם הוא לא יהיה 1080, מה אז ?
גם הוא לא HD ?
הסיבה שהקידודים מגיעים כך היא שאין שום סיבה לקודד אזורים שחורים למעלה ולמטה.
לחילופין, אם אזורים אלו היו בתוך הקידוד עדיין אפקטיבית תקבל פחות שורות רזולוציה וההשלמה ל 720 או 1080 היא על ידי מקטעים שחורים בלי שום מידע חיוני בהם.
האם אז כן תגיד שזה HD ?

בכל מקרה,
תמיד כדאי להוריד קבצים, בעצם אסור להוריד קבצים אבל לצורך הדיון .. ,
תמיד כדאי לנגן תוכן שהוא הכי קרוב לרזולוציה הטבעית של המסך.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

assor_y כתב:שמתי לב שרוב הסרטים לא בפורמט 16:9 אלא פחות לדוגמא 1280*520... או שאני לא מחפש מספיק טוב (USENET).
כמו כן האם באמת יש הבדל שניכר לעין באיכות בין 1080P לבין הורדה מלאה של בלו-ריי- אם
כן אז אני שם :) -אני אשמח לדעת מה ההבדל בין זה לבין הורדה של 1080P של 13 ג'יגה.
...
רוב הסרטים המצולמים הינם כפי שאמרו קודמיי בפורמט רחב יותר מ-16:9
ולכן הרזולוציה לא ממש 720P או 1080P
תוריד סרט מסוים בשתי הרזולוציות ותשווה (אם אין לך בעיית מקום וזמן, תוריד 1080P וזהו)

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”