חיבור הטלוויזיה למחשב:
שלום, אני חדש ולא הכי מתמצא בתחום ואשמח לקבל קצת מושג.
יש לי מחשב פנטיום 4 , 2.4 עם 768 MB זיכרון. הכרטיס מסך הוא geforce ישן למדי.
לאחרונה קניתי טלוויזיה ואני לחבר אותה למחשב. האם למרות שהמחשב לא מאוד חדש ולא מאוד חזק גם כן(בהנחה שהחלפתי כרטיס מסך לכרטיס HD ) אראה סרטי 720P וכדומה באיכות מקסימלית?(בחיבור HDMI)
תודה.
יש לי מחשב פנטיום 4 , 2.4 עם 768 MB זיכרון. הכרטיס מסך הוא geforce ישן למדי.
לאחרונה קניתי טלוויזיה ואני לחבר אותה למחשב. האם למרות שהמחשב לא מאוד חדש ולא מאוד חזק גם כן(בהנחה שהחלפתי כרטיס מסך לכרטיס HD ) אראה סרטי 720P וכדומה באיכות מקסימלית?(בחיבור HDMI)
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
יש סיכוי לא רע שאתה לא צריך לשדרג שום דבר, ובהתקנה נכונה על מערכת הפעלה נקייה תוכל לנגן קבצי MKV ברזולוציית 720P ללא בעייה. את המחשב אתה יכול לחבר גם ב-VGA אל המסך. חיבור VGA נותן בד"כ איכות מצויינת, גם ל-HD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
כמו שכתבתי לך ב HDTV
ועכשיו אחרי המפרט - הכוונה היא שאם תתקין את הקודקים והכל בסדר הנכון - יש סיכוי טוב שלא תצטרך להחליף כלום - אפילו לא כרטיס מסך (תוכל לחבר עם VGA או לחלופין אם יש לך יציאת DVI - אז עם כבל DVI-HDMI - שזה עדיף)
אופציה נוספת כמו שכתבתי לך היא ללכת על MYTHUBUNTU
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01311
תקרא את הכתבה הזו - זה אמור להיות יותר קל על המחשב מ WINDOWS ולעבוד כמעט מיידי - ושוב - אפשר להפעיל את זה ישירות מCD בלי התקנה - אז אם דרך WINDOWS אתה מתקשה - תנסה ככה.
יש תוכנה נוספת שאתה יכול להתקין VLC - שהיא בלי קודקים חיצוניים - גם היא שווה ניסיון.
יאללה תהנה
ועכשיו אחרי המפרט - הכוונה היא שאם תתקין את הקודקים והכל בסדר הנכון - יש סיכוי טוב שלא תצטרך להחליף כלום - אפילו לא כרטיס מסך (תוכל לחבר עם VGA או לחלופין אם יש לך יציאת DVI - אז עם כבל DVI-HDMI - שזה עדיף)
אופציה נוספת כמו שכתבתי לך היא ללכת על MYTHUBUNTU
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01311
תקרא את הכתבה הזו - זה אמור להיות יותר קל על המחשב מ WINDOWS ולעבוד כמעט מיידי - ושוב - אפשר להפעיל את זה ישירות מCD בלי התקנה - אז אם דרך WINDOWS אתה מתקשה - תנסה ככה.
יש תוכנה נוספת שאתה יכול להתקין VLC - שהיא בלי קודקים חיצוניים - גם היא שווה ניסיון.
יאללה תהנה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

VLC לא מומלצת למחשבים חלשים. עדיף ללכת על Haali + FFDShow + CoreAVC (לינקים והסברים במדריך לסדר התקנה נכון בראש הפורום). נגן מומלץ ויעיל הוא ה-BSPlayer.
ואכן, אין צורך להחליף כרטיס מסך. צוואר הבקבוק בניגון תכני HD הוא המעבד ולא כרטיס המסך.
ואכן, אין צורך להחליף כרטיס מסך. צוואר הבקבוק בניגון תכני HD הוא המעבד ולא כרטיס המסך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נסה קודם לפעול לפי המדריך לסדר התקנה נכון, כולל הסעיף של התקנת CoreAVC, ואם לא ילך, נסה את המדריך שהזכרת.
חשוב שהכל ייעשה על מערכת הפעלה נקייה יחסית.
חשוב שהכל ייעשה על מערכת הפעלה נקייה יחסית.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

יש לך רק אפשרות אחת כבל VGA ל VGA
ותצטרך להחליף בינהם
אני כבר לא יודע מה עדיף לך - לקנות כרטיס עם שתי יציאות, או קופסת SWITCH לוידאו
ותצטרך להחליף בינהם
אני כבר לא יודע מה עדיף לך - לקנות כרטיס עם שתי יציאות, או קופסת SWITCH לוידאו
וכמה יעלה לי כרטיס מסך חדש עם יציאת HDMI ? (המחשב שלי יתמודד עם כרטיס כזה בכלל?) או שבכלל עדיף יציאה אחרת?
אגב,כרטיס קול גם כן משחק תפקיד ?
מצטער על ריבוי השאלות אני מנסה להגיע למצב אופטימלי. תודה .
אגב,כרטיס קול גם כן משחק תפקיד ?
מצטער על ריבוי השאלות אני מנסה להגיע למצב אופטימלי. תודה .
נערך לאחרונה על ידי vibe ב 08/01/2009 17:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
היום רוב הכרטיסים הם לpci-express - אני לא בטוח שבמחשב הישן שלך יש .vibe כתב:וכמה יעלה לי כרטיס מסך חדש עם יציאת HDMI ? (המחשב שלי יתמודד עם כרטיס כזה בכלל?)...
אולי תוכל עוד למצוא כרטיס עם AGP ויציאת DVI זה כנראה מה שאתה צריך.
כרטיס כזה לא יגביל אותי ברזולוציה ל1024X768 ?amir_b כתב:היום רוב הכרטיסים הם לpci-express - אני לא בטוח שבמחשב הישן שלך יש .vibe כתב:וכמה יעלה לי כרטיס מסך חדש עם יציאת HDMI ? (המחשב שלי יתמודד עם כרטיס כזה בכלל?)...
אולי תוכל עוד למצוא כרטיס עם AGP ויציאת DVI זה כנראה מה שאתה צריך....
ואם אפשר התייחסות גם לכרטיס קול.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ממש לא, תוכל להגדיר גם רזולוציות גבוהות יותר. ויש כרטיסי מסך עם חריץ AGP. מומלץ ללכת על כרטיס מסך מבוסס HD3650 או HD2600 עם חיבור AGP, שיאפשר לך פענוח H.264 בחומרה אם המעבד לא יהיה מספיק חזק. העלות היא באזור ה-400 שקל.
הכרטיס הזה מומלץ : Sapphire AGP 512MB HD3650 Radeon ATI ?pixies כתב:ממש לא, תוכל להגדיר גם רזולוציות גבוהות יותר. ויש כרטיסי מסך עם חריץ AGP. מומלץ ללכת על כרטיס מסך מבוסס HD3650 או HD2600 עם חיבור AGP, שיאפשר לך פענוח H.264 בחומרה אם המעבד לא יהיה מספיק חזק. העלות היא באזור ה-400 שקל....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

במצב הסאונד הנוכחי שלך - נראה לי שגם כרטיס מלפני 10 שנים יעשה את העבודה (אם לא ישן יותר) - אז בתחום הזה - אין לך מה לדאוג
כמו שאמרתי - אתה לא חייב HDMI - אפשר גם DVI
מה שכן חשוב לפני שאתה קונה את הכרטיס שתדע איזה תושבת יש לך - כנראה AGP.
כמו שאמרתי - אתה לא חייב HDMI - אפשר גם DVI
מה שכן חשוב לפני שאתה קונה את הכרטיס שתדע איזה תושבת יש לך - כנראה AGP.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, הוא מצויין!
lawpower מתבדח על הסאונד שלי?
יש לי זוג מוניטורים מקצועיים של טאננוי שפשוט לא מותאמים לעסק הזה =] בעתיד אני מקווה להשתדרג.
אני חושב שיש לי תושבת AGP כי כרגע יושב שם GeForce Mx440 with AGP8X .
אם אכן המצב כך, אני חושב שארכוש את הדגם הזה. לאחר שרכשתי אותו אני מחבר אותו בDVI-HDMI לטלוויזיה והכל אמור לעבוד לי חלק?לנגן HD 720p? (לאחר עשיתי את ההתקנה בסדר הנכון על פי הדביק בראש הפורום) אני חוזר ושואל כדי לוודא את העניין.
תודה!
אני חושב שיש לי תושבת AGP כי כרגע יושב שם GeForce Mx440 with AGP8X .
אם אכן המצב כך, אני חושב שארכוש את הדגם הזה. לאחר שרכשתי אותו אני מחבר אותו בDVI-HDMI לטלוויזיה והכל אמור לעבוד לי חלק?לנגן HD 720p? (לאחר עשיתי את ההתקנה בסדר הנכון על פי הדביק בראש הפורום) אני חוזר ושואל כדי לוודא את העניין.
תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

המעבד גבולי מבחינת כוח עיבוד, אבל כרטיס מסך עם פענוח בחומרה בהחלט יכול לעזור בזה. קח בחשבון שיש קצת התעסקויות עם הגדרות עד שמצליחים לנגן את הקבצים דרך פענוח החומרה של כרטיס המסך (יש מדריך לזה של tobenary - נקרא "ניגון בחומרה של קבצים בפרופיל 4.1").
אז אולי במקום להשקיע בכרטיס מסך חדש ב500 שקלים, אקנה מחשב חדש כולל כרטיס מסך,לוח אם ומעבד חזק ב2000 שקלים?
http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... 1&CatCode=
אחרי הרבה שנים בשימוש עם מחשב זה, לא יזיק לי להחליף אותו.
http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... 1&CatCode=
אחרי הרבה שנים בשימוש עם מחשב זה, לא יזיק לי להחליף אותו.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מה אתה עושה עם המחשב בדיוק?
מעבר לרצון לנגן סרטים?
יש גם מזרימדיה (תקרא את הדביק בפורום HDTV)
ושוב - אם אתה רוצה לנסות סתם אם זה עובד - תתקין כבר עכשיו לפי המדריך ותריץ - אתה לא צריך לחכות לחבר לטלויזיה - זה לא קשור - ותראה אם זה רץ
אם אתה לא רוצה להסתבך עם התקנות תוריד MYTH UBUNTU תריץ מ LIVE CD - ותראה אם זה עובד
מעבר לרצון לנגן סרטים?
יש גם מזרימדיה (תקרא את הדביק בפורום HDTV)
ושוב - אם אתה רוצה לנסות סתם אם זה עובד - תתקין כבר עכשיו לפי המדריך ותריץ - אתה לא צריך לחכות לחבר לטלויזיה - זה לא קשור - ותראה אם זה רץ
אם אתה לא רוצה להסתבך עם התקנות תוריד MYTH UBUNTU תריץ מ LIVE CD - ותראה אם זה עובד