מה לבדוק בקניית מקרן יד 2?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. לא ניתן לוודא שהשעות הן נכונות והוא לא איפס את המונה, איפשהו במהלך התקופה.
2. רק אמון. השאלה היא האם אתה מאמין למוכר או מכיר את ההיסטוריה של המקרן.
3. אם אני לא מכיר, הייתי מתייחס אל המקרן (ואל העיסקה) כאילו המנורה עומדת למות כל רגע ועלות מנורה חדשה צריכה להילקח בחשבון.
4. בכלל, שוק היד שניה למקרנים הוא בעייתי בגלל "חוק מרטין למקרנים" שאומר שכל שנתיים פי שניים ביצועים בחצי מחיר, מה שאומר שמקרן שעלה 15K לפני שנתיים, היום מקרן שעולה חצי טוב ממנו בהרבה, אז בכמה כדאי למכור מקרן בלי אחריות ועם מנורה משומשת?
אולי ברבע מהמחיר המקורי או פחות.
2. רק אמון. השאלה היא האם אתה מאמין למוכר או מכיר את ההיסטוריה של המקרן.
3. אם אני לא מכיר, הייתי מתייחס אל המקרן (ואל העיסקה) כאילו המנורה עומדת למות כל רגע ועלות מנורה חדשה צריכה להילקח בחשבון.
4. בכלל, שוק היד שניה למקרנים הוא בעייתי בגלל "חוק מרטין למקרנים" שאומר שכל שנתיים פי שניים ביצועים בחצי מחיר, מה שאומר שמקרן שעלה 15K לפני שנתיים, היום מקרן שעולה חצי טוב ממנו בהרבה, אז בכמה כדאי למכור מקרן בלי אחריות ועם מנורה משומשת?
אולי ברבע מהמחיר המקורי או פחות.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תבדוק מתי הדגם הספציפי יצא לשוק
ואז תראה מה השעות - בסה"כ - אפשר רק לאפס את השעות (למיטב ידיעתי)
ככה שספק שמישהו החליט להיות מאניק אחרי 500 שעות ולאפס (והנה כל המאניקים מקבלים רעיון) ככה שאם השעות הגיוניות - אז זה קרוב לוודאי בסדר
כמה זה הגיוני - תלוי במשתמש - אני הגעתי לבערך 1000 שעות אחרי שנתיים - יש ימים שאני רואה 4-5שעות ויש ימים שאני לא מדליק זה משתנה.
הייתי מציע לך אחרת
תתן תקציב - ותבדוק מה אפשר לקנות בו חדש (אלא אם זה ממש נמוך) - בכל אופן רצוי לבדוק כמה המקרן ישן - לא הייתי קונה היום מקרן למעלה משנתיים אחורה אלא אם זה במחיר מציאה.
ואז תראה מה השעות - בסה"כ - אפשר רק לאפס את השעות (למיטב ידיעתי)
ככה שספק שמישהו החליט להיות מאניק אחרי 500 שעות ולאפס (והנה כל המאניקים מקבלים רעיון) ככה שאם השעות הגיוניות - אז זה קרוב לוודאי בסדר
כמה זה הגיוני - תלוי במשתמש - אני הגעתי לבערך 1000 שעות אחרי שנתיים - יש ימים שאני רואה 4-5שעות ויש ימים שאני לא מדליק זה משתנה.
הייתי מציע לך אחרת
תתן תקציב - ותבדוק מה אפשר לקנות בו חדש (אלא אם זה ממש נמוך) - בכל אופן רצוי לבדוק כמה המקרן ישן - לא הייתי קונה היום מקרן למעלה משנתיים אחורה אלא אם זה במחיר מציאה.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35100
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
זו בדיוק הבעיה...lawpower כתב:כמה זה הגיוני - תלוי במשתמש - אני הגעתי לבערך 1000 שעות אחרי שנתיים - יש ימים שאני רואה 4-5שעות ויש ימים שאני לא מדליק זה משתנה....
יש כאלה שרואים 200 שעות בשנה ויש כאלה שצופים במקרן במקום טלויזיה - 700-800 שעות בשנה ואולי יותר