לא מצליח להבין: פלזמה בשידורי HD
אני די סגור על הPS42A410 של סמסונג, אבל אני הולך להשתמש בטלויזיה הרבה לגיימינג ואני לא מצליח להבין מה קורה כשאני מחבר PS3/XBOX 360 לטלויזיה והם משדרים 720P, כשלטלויזיה בעצם יש רזולוציה של מסך לא רחב, עם פיקסלים מלבניים.
מה בעצם אני ראה? תמונה מתוחה?
אני מאבד אינפורמציה מלמעלה ומלמטה?
או שזה פשוט יהיה קצת פחות איכותי מLCD 42 אינץ'?
מה בעצם אני ראה? תמונה מתוחה?
אני מאבד אינפורמציה מלמעלה ומלמטה?
או שזה פשוט יהיה קצת פחות איכותי מLCD 42 אינץ'?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
המסך מותח את התמונה (UPSCALE) ולכן אתה תראה תמונה נכונה.
אתה לא מאבד נתונים מלמעלה למטה, ההיפך - המסך מותח את התמונה כדי שתהיה תואמת. אתה כן מאבד טיפה רזולוציה משמאל לימין, אך זה יהיה לך מאוד קשה לזהות את זה.
לגבי איכות - יש יתרונות וחסרונות. היתרון מול מסך LCD זול (מסכים יותר יקרים כבר פותרים חלק מהבעיות הללו) הוא בעיקר חוסר במריחה. ככלל כשעובדים עם משחקים, רצוי לבחור מסך (LCD או פלזמה שיש לו GAME MODE כי משחקי אקשן יכולים להפגע אם המסך מנסה לעבד תמונה ומעכב אותה ביותר מ-10 מילישניה).
אתה לא מאבד נתונים מלמעלה למטה, ההיפך - המסך מותח את התמונה כדי שתהיה תואמת. אתה כן מאבד טיפה רזולוציה משמאל לימין, אך זה יהיה לך מאוד קשה לזהות את זה.
לגבי איכות - יש יתרונות וחסרונות. היתרון מול מסך LCD זול (מסכים יותר יקרים כבר פותרים חלק מהבעיות הללו) הוא בעיקר חוסר במריחה. ככלל כשעובדים עם משחקים, רצוי לבחור מסך (LCD או פלזמה שיש לו GAME MODE כי משחקי אקשן יכולים להפגע אם המסך מנסה לעבד תמונה ומעכב אותה ביותר מ-10 מילישניה).
מותח?oferlaor כתב:המסך מותח את התמונה (UPSCALE) ולכן אתה תראה תמונה נכונה.
לגבי איכות - יש יתרונות וחסרונות. היתרון מול מסך LCD זול (מסכים יותר יקרים כבר פותרים חלק מהבעיות הללו) הוא בעיקר חוסר במריחה. ככלל כשעובדים עם משחקים, רצוי לבחור מסך (LCD או פלזמה שיש לו GAME MODE כי משחקי אקשן יכולים להפגע אם המסך מנסה לעבד תמונה ומעכב אותה ביותר מ-10 מילישניה)....
אני לא מבין...
בעצם התמונה שאני אראה על המסך זה כמו תמונה של מסך CRT (של 4:3) מבחינת נתונים (כלומר אני אראה את אותם האובייקטים, בניגוד למסך LCD שיראה לי יותר דברים מהצדדים) רק מתוחה על מסך של 16:9?
אם ככה אז זה לא בא בחשבון ואני אאלץ לקנות LCD...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78920
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
720P הוא 16:9 וגם המסך הוא 16:9 ולכן אין בעיה.
המסך עצמו דואג לפתור את הבעיות הללו במעבד הפנימי שלו.
בקיצור, הסר דאגה מליבך.
המסך עצמו דואג לפתור את הבעיות הללו במעבד הפנימי שלו.
בקיצור, הסר דאגה מליבך.
הפרש של 1000 שקל, כמעט 25% שזה המון בשבילי...guy11 כתב:אם ההפרש לא גדול אז תשקול להוסיף קצת ולקחת את ה A450 שיש לה קצב רענון של 100 הרץ.-Blaze- כתב:תודה, סופסוף החלטתי איזה מסך לקחת!
PS42A410.
עכשיו צריך להחליט מה לקחת לחדר השינה.........
ועדיין לא השתכנעתי שה100MHZ האלה שווים תוספת כזאת משמעותית.