המשך פרויקט גימור רמקולים Swifty
מי שזוכר לפני כשנה בניתי את הרמקולים הללו:
http://www.hometheater.co.il/vt42793
כעת החלטתי להמשיך במשימה.
הרמקולים עבור עיגול פינות ברוטר, שפכטל לתיקון חורים, צבע יסוד, צבע שחור ולקה.
נשאר לי להרכיב הכל בחזרה, ובהמשך כשהלקה תתקשה (3 שבועות) לעבור על הרמקולים עם נייר מים ופוליש.
כמו שהבטחתי הנה התמונות:
http://www.hometheater.co.il/vt42793
כעת החלטתי להמשיך במשימה.
הרמקולים עבור עיגול פינות ברוטר, שפכטל לתיקון חורים, צבע יסוד, צבע שחור ולקה.
נשאר לי להרכיב הכל בחזרה, ובהמשך כשהלקה תתקשה (3 שבועות) לעבור על הרמקולים עם נייר מים ופוליש.
כמו שהבטחתי הנה התמונות:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46419
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
אקדים ואומר כי אני בפרוש לא מומחה לצביעה למעשה זה השימוש הראשון שלי באקדח אויר.
בסוף למדתי את שיטת הצביעה בדרך הקשה,שילוב רעיונות מהאינטרנט עם מספר נסיונות ושכבות לא מוצלחות.
הבעיה שלי היתה איך לא להוציא הון על החומרים לצביעה שלא ברור איך תצא, מבירור קצר שערכתי חומרים לצבע רכב היו עולים לי כ-500 ₪, "מתכון" אחר לשחור פסנתר שהביאו בפורום היה עולה לי יותר ממה שהוצאתי על הרמקולים.
הצבע עליו התבססתי הינו לקה ניטרו הפופולרית בתעשיית הגיטרות, בעבר השתמשו בה גם לתעשיית הרכב.
החומרים:
1. שפכטל לעץ כ-20 ₪
2. צבע יסוד מטאל של טמבור חצי ליטר כ- 25 ₪
3. טינר לצבע יסוד כ- 20 ₪.
4. ספרי שחור מבריק פשוט 12 ₪.
5. לקה ניטרו מס 3 של טמבור ליטר 50 ₪.
6. מדלל ניטרו 21 של טמבור ליטר 28 ₪
7. מגוון שחור ללכה ניטרו כ-20 ₪.
את צבע היסוד והטינר בחרתי משום שזה מה שכבר היה לי, יסוד אחר אולי יתאים יותר ללקה.
אין כאן חומרים אקזוטיים, ניתן למצוא בקלות את החומרים בחנויות המתמחות.
-תהליך הצביעה:
החלקה:
שיוף הרמקולים, שכבת שפכטל דקה על כל הרמקול, שיוף לקבלת משטח חלק ואחיד,בזמן השיוף להניח את הרמקול על קלקר כדי לא לשרוט את הרמקול.
יסוד:
לערבב מדלל עם היסוד בהתאם להוראות, ריסוס שכבת צבע יסוד להמתין 24 שעות ולעבור על הרמקולים עם שיוף קל בלבד, להזהר לא להסיר את היסוד.
צבע שחור:
אפילו עם המגוון השחור הלקה הינה די שקופה,לכן כדאי לרסס בספרי שחור פשוט, לא להתרגש מהאיכות זה רק בשביל להגיע לגוון שחור בקלות, כעת ניתן לראות בעיות בגימור והאם תהליך ההחלקה יצא טוב.
לקה 1:
לערבב ביחס של 1:1 את הלכה והמדלל ולהוסיף כ-15% מגוון.
לצבוע שכבה דקה לחכות 30 דקות, לצבוע שכבה עבה יותר לחכות שעה ואז שוב שכבה עבה להמתין יום עד לשלב הבא.
החלקה:
בעיקרון לקה ניטרו לא זקוקה לשיוף בין שכבות, היא ממיסה את הצבע הקודם.
את השלב הזה עשיתי כדי להגיע למשטח חלק יותר, לאחר השכבה הראשונה המשטח מעט תפוזי. הלקה קשה כמו פלסטיק לכן שיוף ישפר את רמת ההחלקה, השכבה הבאה תצא כבר עם גימור חלק הרבה יותר.
לקה 2:
3 שכבות של לקה עם מגוון ומדלל, להמתין שעה בין השכבות, לרסס מעט יותר כדי שתקבל גוון מבריק של שכבת לקה, להיזהר לא לרסס יותר מדי, נזילות לא ניתן לתקן במקום, אלא לאחר יום לשייף ולחזור על התהליך.
פוליש:
כמו שאתה רואה בתמונות זה נראה כבר טוב, אבל כדי להביא את הרמקולים לדרגה של מראה יש לעשות פוליש, אסור למהר למרות שהלקה מרגישה יבשה היא מתקשה באמת רק לאחר שלושה שבועות רק אז יש לעשות את הפוליש.
מספר מילות אזהרה
החומר רעיל חשוב לרסס במקום מאוורר, אחוז ניכר מבעיות הגימור שלי הוא האבק, לעבוד ביום ללא רוח כמו כן ניתן לרסס מים על הרצפה ובאיזור העבודה כדי שלא יעוף אבק.
בהצלחה שלומי
בסוף למדתי את שיטת הצביעה בדרך הקשה,שילוב רעיונות מהאינטרנט עם מספר נסיונות ושכבות לא מוצלחות.
הבעיה שלי היתה איך לא להוציא הון על החומרים לצביעה שלא ברור איך תצא, מבירור קצר שערכתי חומרים לצבע רכב היו עולים לי כ-500 ₪, "מתכון" אחר לשחור פסנתר שהביאו בפורום היה עולה לי יותר ממה שהוצאתי על הרמקולים.
הצבע עליו התבססתי הינו לקה ניטרו הפופולרית בתעשיית הגיטרות, בעבר השתמשו בה גם לתעשיית הרכב.
החומרים:
1. שפכטל לעץ כ-20 ₪
2. צבע יסוד מטאל של טמבור חצי ליטר כ- 25 ₪
3. טינר לצבע יסוד כ- 20 ₪.
4. ספרי שחור מבריק פשוט 12 ₪.
5. לקה ניטרו מס 3 של טמבור ליטר 50 ₪.
6. מדלל ניטרו 21 של טמבור ליטר 28 ₪
7. מגוון שחור ללכה ניטרו כ-20 ₪.
את צבע היסוד והטינר בחרתי משום שזה מה שכבר היה לי, יסוד אחר אולי יתאים יותר ללקה.
אין כאן חומרים אקזוטיים, ניתן למצוא בקלות את החומרים בחנויות המתמחות.
-תהליך הצביעה:
החלקה:
שיוף הרמקולים, שכבת שפכטל דקה על כל הרמקול, שיוף לקבלת משטח חלק ואחיד,בזמן השיוף להניח את הרמקול על קלקר כדי לא לשרוט את הרמקול.
יסוד:
לערבב מדלל עם היסוד בהתאם להוראות, ריסוס שכבת צבע יסוד להמתין 24 שעות ולעבור על הרמקולים עם שיוף קל בלבד, להזהר לא להסיר את היסוד.
צבע שחור:
אפילו עם המגוון השחור הלקה הינה די שקופה,לכן כדאי לרסס בספרי שחור פשוט, לא להתרגש מהאיכות זה רק בשביל להגיע לגוון שחור בקלות, כעת ניתן לראות בעיות בגימור והאם תהליך ההחלקה יצא טוב.
לקה 1:
לערבב ביחס של 1:1 את הלכה והמדלל ולהוסיף כ-15% מגוון.
לצבוע שכבה דקה לחכות 30 דקות, לצבוע שכבה עבה יותר לחכות שעה ואז שוב שכבה עבה להמתין יום עד לשלב הבא.
החלקה:
בעיקרון לקה ניטרו לא זקוקה לשיוף בין שכבות, היא ממיסה את הצבע הקודם.
את השלב הזה עשיתי כדי להגיע למשטח חלק יותר, לאחר השכבה הראשונה המשטח מעט תפוזי. הלקה קשה כמו פלסטיק לכן שיוף ישפר את רמת ההחלקה, השכבה הבאה תצא כבר עם גימור חלק הרבה יותר.
לקה 2:
3 שכבות של לקה עם מגוון ומדלל, להמתין שעה בין השכבות, לרסס מעט יותר כדי שתקבל גוון מבריק של שכבת לקה, להיזהר לא לרסס יותר מדי, נזילות לא ניתן לתקן במקום, אלא לאחר יום לשייף ולחזור על התהליך.
פוליש:
כמו שאתה רואה בתמונות זה נראה כבר טוב, אבל כדי להביא את הרמקולים לדרגה של מראה יש לעשות פוליש, אסור למהר למרות שהלקה מרגישה יבשה היא מתקשה באמת רק לאחר שלושה שבועות רק אז יש לעשות את הפוליש.
מספר מילות אזהרה
החומר רעיל חשוב לרסס במקום מאוורר, אחוז ניכר מבעיות הגימור שלי הוא האבק, לעבוד ביום ללא רוח כמו כן ניתן לרסס מים על הרצפה ובאיזור העבודה כדי שלא יעוף אבק.
בהצלחה שלומי
תודה רבה על הפירוט
לא יכלתי לבקש יותר מזה
כנראה זה מה שאני יעשה עם הרמקולים החדשים:
מקדימה שחור פסנטר.
צדדים ומאחור פוניר קלף (שיכבה אחת) של אלון
עוד לא בחרתי איך לבצע את ההפרדה בין הפלטה של החזית לקופסא אולי ע"י חריץ בעובי חצי מ"מ או פס מתכת דקה נגיד 3 מ"מ בצבע זהב. לא בטוח שזה טוב ברמקולים אולי יעשה רעש.
אקיצר, תודה.
לא יכלתי לבקש יותר מזה
כנראה זה מה שאני יעשה עם הרמקולים החדשים:
מקדימה שחור פסנטר.
צדדים ומאחור פוניר קלף (שיכבה אחת) של אלון
עוד לא בחרתי איך לבצע את ההפרדה בין הפלטה של החזית לקופסא אולי ע"י חריץ בעובי חצי מ"מ או פס מתכת דקה נגיד 3 מ"מ בצבע זהב. לא בטוח שזה טוב ברמקולים אולי יעשה רעש.
אקיצר, תודה.