התייעצות לגבי ה YAMAHA RXV863

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 64
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אהלן, לפני כמה ימים באתי לרכוש את ה-AVR255, אך הודיעו לי שהוא אזל מהמלאי לחודש ומשהו הקרובים, ובנוסף איכות הבנייה שלו לא משהו לעומת היאמהה, אולם רציתי אותו עקב יכולות ה-Upscalling שלו.
המוכר המליץ לי על הרסיבר הנ"ל במקום, ה-Yamaha RXV863, ואמר לי שהמעבד תמונה שלו הוא הכי טוב בעולם, ועושה Upscalling הכי טוב שהוא מכיר. ובנוסף להיותו רסיבר מעולה עם מלא פיצר'ים.

מישהו מכיר את הרסיבר הנ"ל? איך איכות ה-Upscalling שלו? האם היא באמת כזאת טובה? והאם הוא תומך בכל הפורמטים החדשים של בלו-ריי סאונד?

עצות / הערות?

תודה!

fancier
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

JohnnyBoy33 כתב:אהלן, לפני כמה ימים באתי לרכוש את ה-AVR255, אך הודיעו לי שהוא אזל מהמלאי לחודש ומשהו הקרובים, ובנוסף איכות הבנייה שלו לא משהו לעומת היאמהה, אולם רציתי אותו עקב יכולות ה-Upscalling שלו.
המוכר המליץ לי על הרסיבר הנ"ל במקום, ה-Yamaha RXV863, ואמר לי שהמעבד תמונה שלו הוא הכי טוב בעולם, ועושה Upscalling הכי טוב שהוא מכיר. ובנוסף להיותו רסיבר מעולה עם מלא פיצר'ים.

מישהו מכיר את הרסיבר הנ"ל? איך איכות ה-Upscalling שלו? האם היא באמת כזאת טובה? והאם הוא תומך בכל הפורמטים החדשים של בלו-ריי סאונד?

עצות / הערות?

תודה!
...
אכן הוא תומך בכל הפורמטים החדשים. ולדעתי הוא ברמה הרבה יותר גבוהה מה-255.
אבל הוא יותר יקר. כי דגם המקביל ל-255 זה 663.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46420
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #3 

יש לנו אגב שרשור רשמי ל RX-V863:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ght=rxv863

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #4 

JohnnyBoy33 כתב:אהלן, לפני כמה ימים באתי לרכוש את ה-AVR255, אך הודיעו לי שהוא אזל מהמלאי לחודש ומשהו הקרובים, ובנוסף איכות הבנייה שלו לא משהו לעומת היאמהה, אולם רציתי אותו עקב יכולות ה-Upscalling שלו.

עצות / הערות?

תודה!
...
איכות הבניה של ה- 255 מעולה וזה פשוט קישקוש של מוכרן, שאזל לו המוצר מהמלאי אבל חייב למכור.

לגבי הימאהה אני לא מכיר את המכשיר ספציפית אבל מהתבוננות בנתונים שלו ללא ספק יש לו אי אילו תוספות שלדעתי, הן לא יותר מגימיקים שבתכלס לא תעשה בהן שימוש.

ההרמן כולל כל מה שאתה צריך ויותר ובמחיר שווה לכל נפש עבור רסיבר ברמה שלו.

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

אזל מהמלאי....מה זה עוד טריק שיווקי?

כמה שטויות.

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1006
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #6 

istarmini היי.

אם ה255 עונה על הציפיות שלך זה אחלה אבל אל תבוא ותאמר כי יש לו רשימה של פיצ'רים לא שימושיים...אולי עבורך.
ולגבי איכות בנייה להרמן מ"ס בעיות ידועות שכן נתקלתי במ"ס רב של תלונות לגבי חלקים מתפרקים כגון פוטנציומטר(ווליום לצורך העניין) וחיפווי ההברגה של הרמקולים .
בשורה התחתונה ה863 עולה על ההרמן בכל פרמטר אם ברמת ההגברה ואם ביכולות האפסקייל.
זה שיש לך אותו זה לא אומר שהוא הכי טוב .
(n)
אם שמעת אותו תלוי כמובן גם אם איזה רמקולים אבל בשורה התחתונה הוא לא באותו הLEVEL של ההרמן.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #7 

totlip כתב:istarmini היי.

אם ה255 עונה על הציפיות שלך זה אחלה אבל אל תבוא ותאמר כי יש לו רשימה של פיצ'רים לא שימושיים...אולי עבורך.
ולגבי איכות בנייה להרמן מ"ס בעיות ידועות שכן נתקלתי במ"ס רב של תלונות לגבי חלקים מתפרקים כגון פוטנציומטר(ווליום לצורך העניין) וחיפווי ההברגה של הרמקולים .
(n)
אם שמעת אותו תלוי כמובן גם אם איזה רמקולים אבל בשורה התחתונה הוא לא באותו הLEVEL של ההרמן.
...

לא צריך להכניס לי מילים לפה. לא טענתי שהוא הכי טוב.( כולה יש לי מערכת בעלות של 5000 ש"ח ולכן בתכלס עבורי הוא מספיק :) ) כל שטענתי הוא, שלמחירו הוא נותן המון.

חלקים מתפרקים :lol: האמת מצאתי פעם משהו על הריצפה לידו ולא ידעתי מה זה. עכשיו אני יודע, שכנראה זה היה הפוטנציומטר שנפל.

לא חלקים לא מתפרקים ולא נעליים. הייתה בעיה מסויימת עם 50/60 HZ נפתרה לחלוטין ע"י עדכון תוכנה שהוציאה החברה. הבנייה שלו מעולה, שלא נדבר על הלוק :wink:

fancier
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 41

שליחה #8 

totlip כתב:istarmini היי.

(n)
...
(Y) (Y)

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

אני לא הייתי נוגע בהרמן רק בגלל אמינותו המפוקפקת.

ברסיברים לקולנוע בייתי,אין כמו ימאהה.

DannyZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1624
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #10 

ברמות המחיר של ההרמן ודומיו לא צריך לתת משקל רב מידי ליכולות upsacling....

אתה עשוי לגלות שתלית יותר מידי תקוות ביכולות האילו.

ובנוגע לאיכות הבניה של ההרמן: קישקוש של מוכר שנגמר לו המלאי - לא הייתי מתקרב אליו יותר. נשמח לדעת איפה ניסו למכור לך את הלוקש הזה.

totlip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1006
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 80 פעמים

שליחה #11 

חברה,
ההרמן הינו בעייני רסיבר ברמת כניסה ותו לא!!!
וכמו שחברנו istarmini בכוונה טובה כמובן אמר למערכת ברמת כניסה לעולם הHD הינו לא רע אבל ממש אין מה להשוותו לYAMAHA !!!
לגבי האמינות הנני מדבר מניסיון אומנם לא שלי אלא של חבר שלי שפשוט מקלל את הרגע שרכש אותו!
זה שיש לו ממשק יפה הכל טוב ויפה אבל מבחינת הגברה מאפייני SOND ו DSP הוא 2 רמות תחת ה 863.

JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

DannyZ כתב:ברמות המחיר של ההרמן ודומיו לא צריך לתת משקל רב מידי ליכולות upsacling....

אתה עשוי לגלות שתלית יותר מידי תקוות ביכולות האילו.

ובנוגע לאיכות הבניה של ההרמן: קישקוש של מוכר שנגמר לו המלאי - לא הייתי מתקרב אליו יותר. נשמח לדעת איפה ניסו למכור לך את הלוקש הזה.
...
תנו לי לעשות קצת סדר, כנראה לא הסברתי את עצמי נכון..
דבר ראשון המוכר לא אמר לי שבגלל שהרסיבר אזל מהמלאי ויגיע רק חודש הבא כדאי לי לקנות את ה-863...
התייעצתי איתו לגבי ה-255, והוא סיפר לי על אינספור מקרים בהם איכו הבנייה הפיזית הייתה לקויה, וכמו שנאמר גם פה באשכול כפתור הפוטנציומטר נפל / רכיבים זזו ממקומם ושלל מקרים לא נעימים. לעומת זאת, הבנייה של ימאהה היא מקשה אחת של מתכת חזקה, בניגוד ל-AVR255 שלו יש פאנל דק ושברירי מאלומיניום אם אני לא טועה.
אותו מוכר סיפר לי שכמעט מעולם לא הוחזרו רסיברים של ימאהה, לעומת ה-AVR שהחוזר בכלל לא מעט.
אח"כ סיפרתי לו שבעיקרון רציתי את ה-AVR255 בגלל יכולות ה-Upscalling שלו, ואז הוא אמר שמבחינת איכות התמונה ב-Upscalling ל-863 יש את מעבד התמונה המתקדם ביותר, ובנוסף שאין מה להשוות בכלל את איכות הסאונד והבנייה.
לבסוף עדיין רציתי את ה-AVR255, ולכן הוא התקשר לידי ליבואן הרשמי, והם יכלו להתחייב להביא עוד דגמים ארצה רק בתחילת פברואר. אח"כ הוא נתן לי הצעת מחיר כל כך מפתה על ה-863, שפשוט הייתי חייב להסכים.

ולעניין, יש למישהו נסיון איתו / עצות / הערות?
האם התפעול שלו פשוט?

תודה!
יונתן.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35100
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #13 

עברת על השירשור שזיו שם?

JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

guyezra כתב:עברת על השירשור שזיו שם?
...
עברתי, אבל יותר מדי ביקורות ומידע אין שם.
רציתי בעיקר לדעת 3 דברים בנוגע ל-863:

1. האם התפעול שלו פשוט?
2. אם אני מנגן סרטי בלו-ריי אמיתיים דרך ה-HTPC (או בדיסק בלו-ריי או בקבצים של 20-30GB), האם זה מספיק שה-863 תומך ב-True-HD והפורמטים החדשים של הסאונד כדי לשמוע אותם, או שאני חייב גם כרטיס קול שתומך בפורמטים החדשים? כי לפי מה שהבנתי עושים בכלל Pass-Through לסאונד ישר מהכרטיס קול לרסיבר. אז האם יש בכלל טעם ברסיבר שתומך בזה? אני אהנה מהפורמטים הללו?
3. מבחינת איכות ה-Upscalling ל-1080p, האם עדיף לתת לרסיבר לעשות את ה-Upscale, או לתת לטלוויזיה (דגם LA40A650)? באיזו התוצאה תצא עדיפה?

תודה רבה!

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #15 

1. לדעתי כן...
2. PASSTHROUGH אומר שהרסיבר מבצע את הפיענוח לא כרטיס הקול/מסך
3. בודקים ורואים

JohnnyBoy33 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

guyezra כתב:1. לדעתי כן...
2. PASSTHROUGH אומר שהרסיבר מבצע את הפיענוח לא כרטיס הקול/מסך
3. בודקים ורואים
...
לגבי 2, אז רק שאני אבין, אז אם אני מוריד סרט עם סאונד של בלו-ריי (True-HD וכו') ועושה pass-through לרסיבר, אני אהנה מהפורמטים החדשים של הסאונד? אני אצליח לשמוע את ההבדל, ולא יהיה צורך בכרטיס קול מיוחד שגם יפענח את הפורמטים הללו?

תודה! :wink:

yaki_s
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40

שליחה #17 

JhonyBoy
אפשר בבקשה לדעת מה מחיר? ומהיכן קניתה? (Y)

yaki_s
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40

שליחה #18 

אני מבין שמדובר ב-ברברן

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #19 

JohnnyBoy33,
בדיוק
(שים לב ש-PASS THROU מהמחשב זה לא דבר טריוויאלי)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #20 

yaki_s כתב:אני מבין שמדובר ב-ברברן
...
לא הבנתי?
מה אתה רוצה ממנו?