הקמת רשת חוטית ביתית
אני רוצה להקים רשת חוטית, (יש לנו בעיה ספציפית עם ראוטרים אלחוטיים ברשת שלנו), שתתפרס ב-3 חדרים.
הרשת תתבסס על כבל RG45 (או CAT5 בשמו האחר ), שיש לי בשפע וגם את הלחצנים והשקעים. אין לי בעיה להשחיל חיווט חדש בקירות.
אז ככה השאלות:
1. לא צפויים תוספות מחשבים בבית ולכן ראוטר של 4 יציאות יספיק.
2.איזה ראוטר מומלץ? ומה המחירים? 500 ש"ח זה נשמע סביר?
3. אחרי חיבור המחשבים לשקעים, אני אמור לראות את כולם בMY COMPUTER? או שצריך להגדיר שיתוף תיקיות או שיתוף מחשבים?
4. האם צריך להגדיר מחשב מרכזי (או שרת) שהוא ישמש מקום אחסון, או שכל מחשב מתוך ה-3 יכול לשמש לאותה המטרה וניתן לשלוף מידע מכל מחשב לכל מחשב אחר? ז"א, האם ניתן לנגן סרט במחשב אחד, כאשר בפועל הוא נמצא על מחשב אחר?
5. האם מהירות של רשת חוטית מספיקה לניגון סרטי DVD רגילים מהכונן?
תודה
הרשת תתבסס על כבל RG45 (או CAT5 בשמו האחר ), שיש לי בשפע וגם את הלחצנים והשקעים. אין לי בעיה להשחיל חיווט חדש בקירות.
אז ככה השאלות:
1. לא צפויים תוספות מחשבים בבית ולכן ראוטר של 4 יציאות יספיק.
2.איזה ראוטר מומלץ? ומה המחירים? 500 ש"ח זה נשמע סביר?
3. אחרי חיבור המחשבים לשקעים, אני אמור לראות את כולם בMY COMPUTER? או שצריך להגדיר שיתוף תיקיות או שיתוף מחשבים?
4. האם צריך להגדיר מחשב מרכזי (או שרת) שהוא ישמש מקום אחסון, או שכל מחשב מתוך ה-3 יכול לשמש לאותה המטרה וניתן לשלוף מידע מכל מחשב לכל מחשב אחר? ז"א, האם ניתן לנגן סרט במחשב אחד, כאשר בפועל הוא נמצא על מחשב אחר?
5. האם מהירות של רשת חוטית מספיקה לניגון סרטי DVD רגילים מהכונן?
תודה
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15948
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
תשובות:
2. כדי לקחת לינקסיס, הוט או בזק?
3.אחרי שאתה מחובר את כולם לשקעים, צריך להגדיר את כל המחשבים תחת אותה קבוצה ברשת.
ולשתף את הכוננים או הספריות.
4. לא צריך מחשב מרכזי, המחשבים לא תלויים אחד בשני.
אבל כדי לצפות בסרט לדוגמא שנמצא במחשב אחר - הוא חייב להיות דלוק.
5. ברשת חוטית המהירות היא עומדת בערך על 8-10MB
זה מספיק כדי לראות DVD שנמצא בכונן אחר.
2. כדי לקחת לינקסיס, הוט או בזק?
3.אחרי שאתה מחובר את כולם לשקעים, צריך להגדיר את כל המחשבים תחת אותה קבוצה ברשת.
ולשתף את הכוננים או הספריות.
4. לא צריך מחשב מרכזי, המחשבים לא תלויים אחד בשני.
אבל כדי לצפות בסרט לדוגמא שנמצא במחשב אחר - הוא חייב להיות דלוק.
5. ברשת חוטית המהירות היא עומדת בערך על 8-10MB
זה מספיק כדי לראות DVD שנמצא בכונן אחר.
תודה על התגובה.
לא מבין את התשובה לסעיף 2 :
יש לנו רשת קיבוצית עם חיבור LAN בכל בית. מחוברים לתשתית של בזק, אבל יש מרכזיית IP נפרדת. אין קשר להוט.
אין צורך במודם או בפיירוול.
כל המחשבים בקיבוץ כבר מוגדרים תחת WORKGROUP קיים. האם ניתן להוסיף WORKGROUP חדש רק לרשת ביתית?
תודה.
לא מבין את התשובה לסעיף 2 :
יש לנו רשת קיבוצית עם חיבור LAN בכל בית. מחוברים לתשתית של בזק, אבל יש מרכזיית IP נפרדת. אין קשר להוט.
אין צורך במודם או בפיירוול.
כל המחשבים בקיבוץ כבר מוגדרים תחת WORKGROUP קיים. האם ניתן להוסיף WORKGROUP חדש רק לרשת ביתית?
תודה.
אבל בשימוש בסוויץ, כל מחשב בקיבוץ יוכל לראות את המחשב שלך ולהתחבר אליך,
שימוש בנתב "מנתק" אותך , כך שתוכל לשתף ספריות והקיבוץ לא יוכל לראות את מה שאתה משתף.
כל נתב בסיסי יכול לעשות את העבודה , אתה מחבר את הקיבוץ לשקע WAN ומגדיר קבלת IP דינאמי.
כן הייתי שוקל לקנות נתב אלחוטי כיוון שבמידה ומגיע אליך מישהו/קיבלת מחשב נייד/או כל רכיב אלחוטי אחר, תוכל לחברו בקלות (גם אם באיזור מוגבל)
שימוש בנתב "מנתק" אותך , כך שתוכל לשתף ספריות והקיבוץ לא יוכל לראות את מה שאתה משתף.
כל נתב בסיסי יכול לעשות את העבודה , אתה מחבר את הקיבוץ לשקע WAN ומגדיר קבלת IP דינאמי.
כן הייתי שוקל לקנות נתב אלחוטי כיוון שבמידה ומגיע אליך מישהו/קיבלת מחשב נייד/או כל רכיב אלחוטי אחר, תוכל לחברו בקלות (גם אם באיזור מוגבל)
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
כל נתב בסיסי יעשה את העבודה. נתב קווי או אלחוטי 10/100 צריך לעלות מ 120 ועד כ 500 שקל.
למרות הבעיות שיש לך עם אלחוטי, לך תדע, אולי בעוד שנה שנתיים יהיה לך צורך לחבר נייד, אז תשקול משולב (לכל אלחוטי יש בד"כ 4 פורטים קוויים), וכמעט אין הבדל במחיר.
אם אתה כבר בונה רשת, תחשוב איך אתה הולך לשתף משאבים כמו מדפסת, כדי שכל המחשבים יוכלו להדפיס אליה.
יש מדפסות רשת (למשל HP6413 ב 800 שקל), או שתשקול לקנות נתב עם תמיכה ב USB - למשל http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=490681 - יש לו חיבור USB שאליו תחבר את המדפסת.
הקיבוץ לא קשור - הקישור שלו הוא ל DSLAM של בזק בד"כ, ואין שום קשר למשתמשים אחרים.
למרות הבעיות שיש לך עם אלחוטי, לך תדע, אולי בעוד שנה שנתיים יהיה לך צורך לחבר נייד, אז תשקול משולב (לכל אלחוטי יש בד"כ 4 פורטים קוויים), וכמעט אין הבדל במחיר.
אם אתה כבר בונה רשת, תחשוב איך אתה הולך לשתף משאבים כמו מדפסת, כדי שכל המחשבים יוכלו להדפיס אליה.
יש מדפסות רשת (למשל HP6413 ב 800 שקל), או שתשקול לקנות נתב עם תמיכה ב USB - למשל http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=490681 - יש לו חיבור USB שאליו תחבר את המדפסת.
מי יחלק כתובות IP אם לא הנתב? סוויץ לא מחלק כתובות, הוא "טיפש".כל מחשב מקבל IP אוטומטי...
הקיבוץ לא קשור - הקישור שלו הוא ל DSLAM של בזק בד"כ, ואין שום קשר למשתמשים אחרים.
ערן
בעקרון כן, אני רואה את המחשבים של אחרים ברשת, אבל לא נכנסתי לבדוק את תוכן התיקיות שלהםzovirax כתב:כרגע שאתה מחבר את המחשב , אתה יכול לראות את כל המחשבים של חברי הקיבוץ?...
אחרי שהשכלתי קצת, כנראה אני ארכוש נתב עם 4 יציאות קויות ויציאה אלחוטית.
אחרי חרישה קלה ברשת גיליתי את http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=473088
נראה שהמכשיר עושה עבודה מעולה וכנראה גם מתאים לצרכים שלי פיקס. אני צודק?
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15948
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
ה 3COM הזה די מחורבן...
יש לי דגם קודם.
אם כבר מחיר כזה תלך על הנתב הזה
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=472971
יש לי דגם קודם.
אם כבר מחיר כזה תלך על הנתב הזה
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=472971
נראה בחור חביבzovirax כתב:http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=472971...
יש כבר מדפסת HP 7590 עם פונקציית רשת מובנת. תודה.אם אתה כבר בונה רשת, תחשוב איך אתה הולך לשתף משאבים כמו מדפסת, כדי שכל המחשבים יוכלו להדפיס אליה....
בהחלט שווה.ענין האלחוט לא מייקר...
נערך לאחרונה על ידי Shtirlitz ב 08/01/2009 23:12, נערך פעם 1 בסך הכל.