האם יש חשיבות בחיבור סאב רק ל LEFT IN או שביחד עם RIGHT IN..
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
זה יוסיף משהו משמעותי? הסאב שלי (SUNFIRE D10), מוציא באסים יפים ועמוקים מאוד כשיש פיצוצים או שעוברת חללית גדולה וכו', אבל במהלך הסרט, גם בסצינות שמצולמות בתוך אולמות גדולים, לא שומעים אותו בכלל. בכמה מקומות שונים שצפיתי בסרטים, הסאב פועל כמעט לאורך כל הסרט. האם אני מפספס משהו? הפעלתי RC מהרסיבר על כל הרמקולים. הרסיבר שלי דיי פשוט ככה שברור לי שה RC הוא לא ברמה גבוהה. כמו כן, אחד הדברים העיקריים שחסרים לי זה חדר יעודע עם אקוסטיקה יעודית. האם הRC יודע להתאים את עצמו לחדר לא אקוסטי?
תודה
תודה
אין הבדל בחיבורים בין ימין לשמאל. אם תחבר את שניהם ביחד, תקבל הגבר באות הכניסה של 3 DB, שזה די לא קריטי.
יש הממליצים להוריד את הווליום של סאב לרבע ואז לבצע RC.
לפני RC של הרסיבר אני כיביתי את הסאב והדלקתי אותו (סאב מורל RS 10) אחרי. כיוונתי את המרחק ידנית ומיקומית ולדעתי יצא יותר טוב מתוצאת RC "יעודי" של ה רסיבר ימהה 2500.
יש הממליצים להוריד את הווליום של סאב לרבע ואז לבצע RC.
לפני RC של הרסיבר אני כיביתי את הסאב והדלקתי אותו (סאב מורל RS 10) אחרי. כיוונתי את המרחק ידנית ומיקומית ולדעתי יצא יותר טוב מתוצאת RC "יעודי" של ה רסיבר ימהה 2500.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
Re: האם יש חשיבות בחיבור סאב רק ל LEFT IN או שביחד עם RIGHT
אתה פספסת לגמריkingikra כתב:זה יוסיף משהו משמעותי? הסאב שלי (SUNFIRE D10), מוציא באסים יפים ועמוקים מאוד כשיש פיצוצים או שעוברת חללית גדולה וכו', אבל במהלך הסרט, גם בסצינות שמצולמות בתוך אולמות גדולים, לא שומעים אותו בכלל. בכמה מקומות שונים שצפיתי בסרטים, הסאב פועל כמעט לאורך כל הסרט. האם אני מפספס משהו? הפעלתי RC מהרסיבר על כל הרמקולים. הרסיבר שלי דיי פשוט ככה שברור לי שה RC הוא לא ברמה גבוהה. כמו כן, אחד הדברים העיקריים שחסרים לי זה חדר יעודע עם אקוסטיקה יעודית. האם הRC יודע להתאים את עצמו לחדר לא אקוסטי?
תודה...
חיבור ביחד יכול להיות בעיתי - המטרה שלו זה לחבר את הסאב למערכת סטריאו, שאין לה יציאת LFE.
לא ציינת איזו הגדרות נבחרו ברסיבר רמקולים גדולים או קטנים ומהם הרמקולים הקדמיים.
לא ציינת לאיזה תדר חיתוך כוון הסאב.
ברסיברים ישנה אפשרות להגדיר את הרמקולים הקדמיים כקטנים או מוגבלים ל- 80 הרץ ואז הסאב מרחיב את תחום התגבור.
זה ששמעת אצל אחרים באס לאורך כל הסרט לא אומר מאומה. תמיד אפשרי שהמערכת האחרת כוונה באופן מוגזם.
ה- RC יכול לשפר חדר עם אקוסטיקה סבירה. שום RC שנמצא היום ברסיברים לא יוכל לתקן חדר עם אקוסטיקה זוועתית.
חדר גרוע אקוסטית מייצר גלים עומדים של באס.
גל עומד משמעו בפשטות שהתגובה לצליל מסויים משתנה באופן קיצוני בין פינת החדר לאמצע החדר. הבדלי העוצמה יכולים להגיע ל- 40 ד"ב
ל- RC אין יכולת לתקן הבדלים כאלה, ובדרך כלל הוא גם לא מודד אותם.
RC מתחיל בדרך כלל את המדידה שלו ב- 63 הרץ
הסאב שנסקר ביום שלישי מכיל RC ייחודי לסאב אבל גם הוא לא יוכל לטפל בחור עמוק מידי
אם הסאב צריך להילות את העוצמה בפינת הישיבה ב- 20 ד"ב, משמעו שבפינת החדר יהיה באס מוגבר בצורה קיצונית שיכול לגרום פשוט נזק.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
Shtirlitz
אוקיי. שווה לנסות בלי הסאב ואז להגביר ידנית או להגביר אותו לרבע (המליצו לחצי) ואז RC.
yosihary
נבחרו רמקולים גדולים (ENERGY 3+2 רמקולים ישנים).בסאב שמתי הכל על האמצע. לא ידעתי מה צריך חוץ מההמלצה לשים את הווליום על האמצע.
תודה לשניכם
אוקיי. שווה לנסות בלי הסאב ואז להגביר ידנית או להגביר אותו לרבע (המליצו לחצי) ואז RC.
yosihary
נבחרו רמקולים גדולים (ENERGY 3+2 רמקולים ישנים).בסאב שמתי הכל על האמצע. לא ידעתי מה צריך חוץ מההמלצה לשים את הווליום על האמצע.
שווה ניסיוןברסיברים ישנה אפשרות להגדיר את הרמקולים הקדמיים כקטנים או מוגבלים ל- 80 הרץ ואז הסאב מרחיב את תחום התגבור....
הבנתיה- RC יכול לשפר חדר עם אקוסטיקה סבירה. שום RC שנמצא היום ברסיברים לא יוכל לתקן חדר עם אקוסטיקה זוועתית....
נראה לי שחוויתי דבר כזה בניסיונותיאם הסאב צריך להילות את העוצמה בפינת הישיבה ב- 20 ד"ב, משמעו שבפינת החדר יהיה באס מוגבר בצורה קיצונית שיכול לגרום פשוט נזק....
תודה לשניכם
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
חבר ככה,
חבר אחרת.
מה שנשמע יותר טוב זאת הקונפיגורציה שטובה לך.
חבר אחרת.
מה שנשמע יותר טוב זאת הקונפיגורציה שטובה לך.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי