האם יש חשיבות בחיבור סאב רק ל LEFT IN או שביחד עם RIGHT IN..

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

זה יוסיף משהו משמעותי? הסאב שלי (SUNFIRE D10), מוציא באסים יפים ועמוקים מאוד כשיש פיצוצים או שעוברת חללית גדולה וכו', אבל במהלך הסרט, גם בסצינות שמצולמות בתוך אולמות גדולים, לא שומעים אותו בכלל. בכמה מקומות שונים שצפיתי בסרטים, הסאב פועל כמעט לאורך כל הסרט. האם אני מפספס משהו? הפעלתי RC מהרסיבר על כל הרמקולים. הרסיבר שלי דיי פשוט ככה שברור לי שה RC הוא לא ברמה גבוהה. כמו כן, אחד הדברים העיקריים שחסרים לי זה חדר יעודע עם אקוסטיקה יעודית. האם הRC יודע להתאים את עצמו לחדר לא אקוסטי?

תודה

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4974
נתן תודות: 322 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

אין הבדל בחיבורים בין ימין לשמאל. אם תחבר את שניהם ביחד, תקבל הגבר באות הכניסה של 3 DB, שזה די לא קריטי.

יש הממליצים להוריד את הווליום של סאב לרבע ואז לבצע RC.

לפני RC של הרסיבר אני כיביתי את הסאב והדלקתי אותו (סאב מורל RS 10) אחרי. כיוונתי את המרחק ידנית ומיקומית ולדעתי יצא יותר טוב מתוצאת RC "יעודי" של ה רסיבר ימהה 2500.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

Re: האם יש חשיבות בחיבור סאב רק ל LEFT IN או שביחד עם RIGHT

שליחה #3 

kingikra כתב:זה יוסיף משהו משמעותי? הסאב שלי (SUNFIRE D10), מוציא באסים יפים ועמוקים מאוד כשיש פיצוצים או שעוברת חללית גדולה וכו', אבל במהלך הסרט, גם בסצינות שמצולמות בתוך אולמות גדולים, לא שומעים אותו בכלל. בכמה מקומות שונים שצפיתי בסרטים, הסאב פועל כמעט לאורך כל הסרט. האם אני מפספס משהו? הפעלתי RC מהרסיבר על כל הרמקולים. הרסיבר שלי דיי פשוט ככה שברור לי שה RC הוא לא ברמה גבוהה. כמו כן, אחד הדברים העיקריים שחסרים לי זה חדר יעודע עם אקוסטיקה יעודית. האם הRC יודע להתאים את עצמו לחדר לא אקוסטי?

תודה
...
אתה פספסת לגמרי
חיבור ביחד יכול להיות בעיתי - המטרה שלו זה לחבר את הסאב למערכת סטריאו, שאין לה יציאת LFE.
לא ציינת איזו הגדרות נבחרו ברסיבר רמקולים גדולים או קטנים ומהם הרמקולים הקדמיים.
לא ציינת לאיזה תדר חיתוך כוון הסאב.

ברסיברים ישנה אפשרות להגדיר את הרמקולים הקדמיים כקטנים או מוגבלים ל- 80 הרץ ואז הסאב מרחיב את תחום התגבור.

זה ששמעת אצל אחרים באס לאורך כל הסרט לא אומר מאומה. תמיד אפשרי שהמערכת האחרת כוונה באופן מוגזם.
ה- RC יכול לשפר חדר עם אקוסטיקה סבירה. שום RC שנמצא היום ברסיברים לא יוכל לתקן חדר עם אקוסטיקה זוועתית.

חדר גרוע אקוסטית מייצר גלים עומדים של באס.
גל עומד משמעו בפשטות שהתגובה לצליל מסויים משתנה באופן קיצוני בין פינת החדר לאמצע החדר. הבדלי העוצמה יכולים להגיע ל- 40 ד"ב

ל- RC אין יכולת לתקן הבדלים כאלה, ובדרך כלל הוא גם לא מודד אותם.
RC מתחיל בדרך כלל את המדידה שלו ב- 63 הרץ

הסאב שנסקר ביום שלישי מכיל RC ייחודי לסאב אבל גם הוא לא יוכל לטפל בחור עמוק מידי

אם הסאב צריך להילות את העוצמה בפינת הישיבה ב- 20 ד"ב, משמעו שבפינת החדר יהיה באס מוגבר בצורה קיצונית שיכול לגרום פשוט נזק.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

Shtirlitz

אוקיי. שווה לנסות בלי הסאב ואז להגביר ידנית או להגביר אותו לרבע (המליצו לחצי) ואז RC.

yosihary

נבחרו רמקולים גדולים (ENERGY 3+2 רמקולים ישנים).בסאב שמתי הכל על האמצע. לא ידעתי מה צריך חוץ מההמלצה לשים את הווליום על האמצע.
ברסיברים ישנה אפשרות להגדיר את הרמקולים הקדמיים כקטנים או מוגבלים ל- 80 הרץ ואז הסאב מרחיב את תחום התגבור.
...
שווה ניסיון
ה- RC יכול לשפר חדר עם אקוסטיקה סבירה. שום RC שנמצא היום ברסיברים לא יוכל לתקן חדר עם אקוסטיקה זוועתית.
...
הבנתי
אם הסאב צריך להילות את העוצמה בפינת הישיבה ב- 20 ד"ב, משמעו שבפינת החדר יהיה באס מוגבר בצורה קיצונית שיכול לגרום פשוט נזק.
...
נראה לי שחוויתי דבר כזה בניסיונותי

תודה לשניכם

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

חבר ככה,
חבר אחרת.
מה שנשמע יותר טוב זאת הקונפיגורציה שטובה לך.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

רציתי שהסאב יהדהד במהלך רוב הסרט ולא הצלחתי למצוא קונפיגורציה כזאת. רציתי לדעת מה יכולות להיות הסיבות

תודה

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”