בעית זליגת אור במסך SAMSUNG 46A650
לפני כמה ימים ראיתי כאן הודעה של דגם דומה שהתלונן על בעיה דומה .
החלטתי להסתכל שוב למרות שהבעיה לא מציקה לי כלל ואני לא בטוח עכשיו אם זו בעיה או שזה משהו שמאפיין טלויזיות LCD באופן כללי .
הבעיה היא שברקעים שחורים לחלוטין וסטטים , ניתן לראות בפינה השמאלית העליונה של הטלויזיה סוג של זליגת אור בצבע לבן כחול בגודל של כ-5-10 ס"מ לכיוון מרכז הטלויזיה .
זה לא בא לידי ביטוי בשום צבע אחר וכשהתמונה לא סטטית שחורה , בכלל לא שמים לב לזה .
מישהו נתקל בתופעה כזו ?
זה נורמלי או שצריך לדרוש החלפת מסך עבור דבר כזה ? רכשתי את המסך רק לפני חודשיים ויש לי אחראיות של 3 שנים .
החלטתי להסתכל שוב למרות שהבעיה לא מציקה לי כלל ואני לא בטוח עכשיו אם זו בעיה או שזה משהו שמאפיין טלויזיות LCD באופן כללי .
הבעיה היא שברקעים שחורים לחלוטין וסטטים , ניתן לראות בפינה השמאלית העליונה של הטלויזיה סוג של זליגת אור בצבע לבן כחול בגודל של כ-5-10 ס"מ לכיוון מרכז הטלויזיה .
זה לא בא לידי ביטוי בשום צבע אחר וכשהתמונה לא סטטית שחורה , בכלל לא שמים לב לזה .
מישהו נתקל בתופעה כזו ?
זה נורמלי או שצריך לדרוש החלפת מסך עבור דבר כזה ? רכשתי את המסך רק לפני חודשיים ויש לי אחראיות של 3 שנים .
- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 838
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
תביעה יצוגית?
- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

אולי השרשור הזה באמת יתן חוות דעת לגבי זליגת האור מבעלי הטלויזיה,
מהללים בפורום את הטלויזיה, נחמד יהיה לדעת אם יש לה "בעיה"
מהללים בפורום את הטלויזיה, נחמד יהיה לדעת אם יש לה "בעיה"
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
בהחלט יש בעיה בקטע הזה וזה שאנשים לא מתלוננים אולי בגלל שלא כולם "פרפקציוניסטים" ושמים לב לכל פרט,hananmori12 כתב:אולי השרשור הזה באמת יתן חוות דעת לגבי זליגת האור מבעלי הטלויזיה,
מהללים בפורום את הטלויזיה, נחמד יהיה לדעת אם יש לה "בעיה"...
אני מאמין שיש מסכים שהתופעה לא קיימת שאם לא כך הרי שמדובר בתקלה סדרתית,
להוציא את הנושא הזה מדובר במסך איכותי ללא ספק, אבל זליגות האור לא מוסיפות הרבה,
- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

השאלה האם אפשר לעשות משהו כנגד זה?
תיקון? החלפה? פיצוי?
תיקון? החלפה? פיצוי?
הפעלתי את האחראיות
והזמנתי את רטפון .
השירות שלהם היה מצויין . ללא המתנה קבעתי שטכנאי יתקשר אליי בשעה מסויימת וכך היה . קבענו פגישה .
כשהגיע בדק באופן כללי את הטלויזיה וראה את התופעה . אמר לי שזו לא בעיה אלא הגדרה (כיול) לא נכון של פונקציית ה-BACKIGHT .
באמת , מבלי לשים לב לזה בימים האחרונים העברתי את הטלויזיה למוד DYNAMIC וזה הקפיץ אוטומטית את ה-BACKLIGHT ל-10 מתוך 10 .
כשהטכנאי העביר את זה ל-9 כבר ראיתי הבדל גדול וב-8 , התופעה נעלמה לחלוטין .
כאמור , לפי הטכנאי , התופעה קוראת בכל הטלויזיות מסוג הזה ( או LCD בכלל ??!?!?! ) כשהתאורה האחורית - BACKLIGHT מופעלת על מקסימום .
תודה לכולם !
השירות שלהם היה מצויין . ללא המתנה קבעתי שטכנאי יתקשר אליי בשעה מסויימת וכך היה . קבענו פגישה .
כשהגיע בדק באופן כללי את הטלויזיה וראה את התופעה . אמר לי שזו לא בעיה אלא הגדרה (כיול) לא נכון של פונקציית ה-BACKIGHT .
באמת , מבלי לשים לב לזה בימים האחרונים העברתי את הטלויזיה למוד DYNAMIC וזה הקפיץ אוטומטית את ה-BACKLIGHT ל-10 מתוך 10 .
כאמור , לפי הטכנאי , התופעה קוראת בכל הטלויזיות מסוג הזה ( או LCD בכלל ??!?!?! ) כשהתאורה האחורית - BACKLIGHT מופעלת על מקסימום .
תודה לכולם !
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
Re: הפעלתי את האחראיות
בדיוק עמדתי לכתוב לך האם BACKLIGHT לא על 9 או 10.djeuro כתב:והזמנתי את רטפון .
תודה לכולם !...
בשרשור אחר כתבתי על כך בפירוש. מצב דינמיק מאפשר את המעבד DNle
ומעביר BACKLIGHT למצב 10.
כדאי להקפיד גם שלא תהיה תאורה גבוהה
תיהנה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אתה יודע מה המשמעות של תביעה ייצוגית או באיזה מקרים ניתן לתבוע כזו?hananmori12 כתב:תביעה יצוגית?...
המקרה הזה רחוק מאוד מאוד מתביעה בכלל ובטח שייצוגית.
כבר דיברנו על הנושא הזה לא פעם. זליגה יכולה להיות "תקלה" נקודתית ויכולה להיות "ככה זה במסך הזה". כלומר, כמו שאתה לא "תתבע" חברה כי "השחורים לא מספיק טובים" או "הרזולוציה נמוכה", זו היכולת של המסך הזה מבחינת זליגה וזהו.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
djeuro,
הורדת הבקלייט אכן מורידה או מעלימה את התופעה
אבל זה קצת כמו להרוג את הכלב עם הפרעושים.
גם התמונה פחות טובה.
נכון, מצב דיינמיק ברוב המכשירים הוא מוגזם
אבל זה לא אומר שבקלייט נמוך הוא נכון
גם התמונה פחות טובה.
אבל זה לא אומר שבקלייט נמוך הוא נכון
העם דורש..... כל מיני דברים
- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה, טוב לדעתMartinHSabag כתב:אתה יודע מה המשמעות של תביעה ייצוגית או באיזה מקרים ניתן לתבוע כזו?hananmori12 כתב:תביעה יצוגית?...
המקרה הזה רחוק מאוד מאוד מתביעה בכלל ובטח שייצוגית.
כבר דיברנו על הנושא הזה לא פעם. זליגה יכולה להיות "תקלה" נקודתית ויכולה להיות "ככה זה במסך הזה". כלומר, כמו שאתה לא "תתבע" חברה כי "השחורים לא מספיק טובים" או "הרזולוציה נמוכה", זו היכולת של המסך הזה מבחינת זליגה וזהו....
לא חושב שהורדת הבאקלייט ב-20% יכולה להשפיע לרעה .
למעשה באופן כללי הגדרתי את זה על 7 אבל לא שמתי לב שהפעלת ה-DYNAMIC מביא את זה אוטומטית למקסימום - 10 .
10 גורם לתמונה להראות יותר מדיי בהירה , לא אמיתית .
כמו שהטכנאי אמר , נראה שזו תופעה בכל הדגמים של הטלויזיה הזו .
למעשה באופן כללי הגדרתי את זה על 7 אבל לא שמתי לב שהפעלת ה-DYNAMIC מביא את זה אוטומטית למקסימום - 10 .
10 גורם לתמונה להראות יותר מדיי בהירה , לא אמיתית .
כמו שהטכנאי אמר , נראה שזו תופעה בכל הדגמים של הטלויזיה הזו .
sam22 כתב:djeuro,
גם התמונה פחות טובה.
אבל זה לא אומר שבקלייט נמוך הוא נכון...
- Rino
- חבר מכור קשה

Re: הפעלתי את האחראיות
היה טכנאי ראה וקבע שלא תקין וצריך להחליף מסך,djeuro כתב:והזמנתי את רטפון .
תודה לכולם !...
שמתי מסך שחור לגמרי (אפליקציה דרך ה HTPC) וכמובן ששמתי את ה backlight על 10 ע"מ להבליט את התופעה.
אין שום מצב (לטעמי) שיהיו זליגות אור בקצוות המסך ואם "זה מה יש" אז חוזרים לפלזמה כי מבחינתי אופציית ה backlight אמורה להיות שמושית ולא מקובעת על ערכים נמוכים בגלל שלמסך יש נטיה לזליגות אור,
אולי הבעיה אצלך שונה או בולטת יותר מאשר אצלי כי אצלי הורדה מ-10 ל-8 של ה-BACKLIGHT משפרת בהרבה את המצב ולא פוגעת בכלל באיכות התמונה , אלא להפך .
לך יש מסך 52 ואולי בגלל זה הזליגה גדולה יותר .
אז מביאים לך מסך חדש ? של מי האחראיות אצלך ?
אז מביאים לך מסך חדש ? של מי האחראיות אצלך ?
- Rino
- חבר מכור קשה

אחריות יבואן כמובן,djeuro כתב:אולי הבעיה אצלך שונה או בולטת יותר מאשר אצלי כי אצלי הורדה מ-10 ל-8 של ה-BACKLIGHT משפרת בהרבה את המצב ולא פוגעת בכלל באיכות התמונה , אלא להפך .
אז מביאים לך מסך חדש ? של מי האחראיות אצלך ?...
הטכנאי של רטפון אמר שיחליפו אז כנראה שזה מה שיהיה...
נקווה שיהיה בסדר כי אם לא אז אני גמרתי עם LCD
שיהיה בהצלחה !
תעדכן כשתקבל את המסך החדש .
Rino כתב:אחריות יבואן כמובן,djeuro כתב:אולי הבעיה אצלך שונה או בולטת יותר מאשר אצלי כי אצלי הורדה מ-10 ל-8 של ה-BACKLIGHT משפרת בהרבה את המצב ולא פוגעת בכלל באיכות התמונה , אלא להפך .
נקווה שיהיה בסדר כי אם לא אז אני גמרתי עם LCD...
- Rino
- חבר מכור קשה

בוודאיdjeuro כתב:שיהיה בהצלחה !
Rino כתב:אחריות יבואן כמובן,djeuro כתב:אולי הבעיה אצלך שונה או בולטת יותר מאשר אצלי כי אצלי הורדה מ-10 ל-8 של ה-BACKLIGHT משפרת בהרבה את המצב ולא פוגעת בכלל באיכות התמונה , אלא להפך .
נקווה שיהיה בסדר כי אם לא אז אני גמרתי עם LCD......