התייעצות בקניית סטרימר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
kababz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן חברי הפורום היקרים.

נתחיל ביישור הדורים- בנושא זה אני אשאל בין היתר שאלות שעליהן תלמיד כיתה ג' ממוצא שהשקיע כמה שעות וקרא וחיפש באתר יכול לענות. אך אני חייל, ולצערי אין לי זמן לקרוא את כל הנושאים בפורומים ואת כל המדריכים, ולהתעדכן בכל פיסת חומרה ופורמט שיוצאים אל אוויר העולם. לכן אני צריך את עזרתכם, החברה המבינים. שוב, אני מתנצל מראש אם לחלק מהשאלות שיוצגו כאן התשובה ברורה מאליה.

ככה, אני חייב סטרימר! ולמרות נסיונותיי להבין מה מתאים לי, לא הגעתי להכרעה מחוסר ידע, ומחוסר זמן.

הקיים בבית:
1) בסלון- מסך Panasonic TH42PV70 תומך 720p ומסוגל לקבל תכני 1080p ולעשות להם downscale. ללא רסיבר- אודיו דרך רמקולי המסך.
2) בפינת המשפחה- מסך Hitachi 37LD9000TA כנ"ל תומך 720p ומסוגל לקבל תכני 1080p ולעשות להם downscale. מחובר לרסיבר Pioneer VSX-517 ומשם למערכת 5.1.

המחשב בבית, ממוקם בממ"ד, במרחק של בערך 20 מטר מהמסכים, ולא ניתן להריץ כבל בין המחשב, למסכים (טכנית אולי ניתן, אבל אני לעולם לא אקבל לזה אישור). כאן נכנס הסטרימר לסיפור.

הדרישות:
1. ניגון תכני HD 1080p, ברוב הפורמטים הידועים כיום.
2. שהסרטים והסטרימר יעבדו חלק, לא יתקעו, לא יהיה זמן טעינה אינסופי וכו'. שיקרין את הסרטים התובעניים, באיכות טובה בלי לאגים ותקיעות.
3. ממשק נוח בצורה סבירה שיאפשר גם לשאר חברי הבית להשתמש בסטרימר.
4.חשוב ביותר- האודיו. כפי שאמרנו אין בסלון רסיבר, ולכן חיבור ה HDMI בין הסטרימר למסך צריך במקביל להוצאת תמונה איכותית, לאפשר שמע סטריאו מרמקולי המסך (שאלה מספר 1* זה אפשרי בכלל או שלא ישמעו כלום?).
5. כנ"ל לגבי פינת המשפחה, שם מחובר רסיבר אך אין לו חיבור HDMI, האם חיבור הסטרימר לרסיבר בחיבור אופטי או קואקסיאלי, יאפשר שמע? (שאלה מספר 2* האם הבחורצ'יק איכשהוא יתפשר וישמיע את הסאונד HD מהקובץ באיכות 5.1 רגילה- דבר שמקובל עליי ביותר, או שלא ישמעו כלום?).

הסטרימר הנבחר חייב לאפשר שמע סטריאו ו-5.1 בהתאמה בשני המקרים (אם זו בעיה חריפה אז לפחות בפינת המשפחה דרך הרסיבר, ונשקול קניית רסיבר נוסף לסלון).

6. לגבי כונן קשיח, העדיפות היא כונן פנימי, אבל שלא תדרש התעסקות עם התקנת מאווררים, בגלל חימום יתר, או שהדבר יגביל את פונקציות המכשיר (שאלה מספר 3* האם שימוש בכונן פנימי לא מאפשר שימוש בסטרימר ככלי גיבוי לקבצים מהמחשב?)
7. הצגת כתוביות בעברית.
8. לא מצריך הלחמת כתוביות לסרט, קונברטים למניהם, וכו'. מאפשר הזרמת התכנים מהמחשב אליו, וצפייה ישירה, בלי התעסקות מיותרת.
9. בטווח המחירים של ה- 200$-250$ ולא יותר, אין הכוונה לרכוש מוצר שעולה 3000 שקל.
10. מאפשר הצגת תכני SD רגילים Divx Xvid וחבריהם במקביל לתכני הHD.
11. מאפשר התקנת עידכונים עתידיים.

זהו.. בגדול אני משתמש דיי פשוט, ואין לי צורך (לא כרגע לפחות) באפציות המתקדמות של המוצרים. מה שכן חשוב זה שאת הדברים הבסיסיים הסטרימר יעשה טוב.

כל שאני מבקש זה שתתנו קריאה זריזה על הכתוב, תענו על שלוש השאלות, ובסופו של דבר תגידו איזה מוצרים מתאימים, ועל מי מהם אתם ממליצים.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35100
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

קראת את הדביק?

לדעתי כל המכשירים עומדים בדרישות שלך (אלה מבוססי 8635)

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #3 

קח בחשבון שבמכשירי ה NMT, פסקולים בפורמט DTS לא ישמעו
ברמקולים של ה PV70 עקב חוסר יכולת נוכחית של מכשירים אלו
לבצע DOWNMIX מ DTS לסטריאו.

ארז

תיקון: מתברר כי הפופקורן יודע לבצע DOWNMIX של DTS לסטריאו.

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

PH 110 כבר מזמן תומך ב DTS Stereo downmix
כונן USB חיצוני לדעתי עדיף (אם אין רשת) אין בעיות חימום וקל לנייד, אנשים שוכחים שכדי לנייד את הסטרימר צריך להעביר איתו את הספק לנתק את הוידאו והאודיו ובהנחה שאתה לא משתמש לינוקס התקנת דריברים על המחשב.
גיא

duder
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #5 

כמה נקודות הבהרה

1. אתה תצטרך מזרים אחד ליד כל מסך, אלה אם כן אתה מתכנן לנייד אותו ??
2. כדי להזרים תכנים באופן שוטף אתה צריך חיבור רשת.
חיבור אלחוטי כנראה לא ישים עבורך כי המחשב "מבודד" ע"י קירות הממ"ד.
אז האופציות הם:
- חיבור קווי
- לקנות מזרים עם כונן פנימי ולמלא אותו מדי פעם בתכנים מהמחשב בחיבור ישיר (USB)
- לקנות כונן חיצוני ולנייד אותו בין המזרימים השונים.

kababz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

שאני אבין:

1. הבעיה תהיה (אם בכלל) רק בסרטים עם אודיו DTS, כלומר בסרטים עם סאונד של דולבי (AC3) לא תהיה בעיה?
באופן עקרוני אם אני אוכל להמנע מסרטים עם סאונד DTS, לא תהיה בעיה?

2. סבבה, אמרתם שהיות ול A110, יש DTS Downmix לסטריאו, אני אוכל לחבר את הסטרימר ישירות למסך וישמעו 'יופי' דרך הרמקולים המובנים שלו, כנ"ל יהיה בסדה לגבי חיבור הסטרימר לרסיבר שלי שתומך DTS ו Dolby Digital.

אבל מה יקרה כאשר הרסיבר הממש לא HD שלי, יתקל באודיו בפורמט HD (למשל Dolby True HD), הוא יבין מה רוצים ממנו בכלל וינגן זאת? הוא יעשה מעין Downscale ל 5.1 רגיל? או שלא ישמעו כלום ואני שוב בבעיה?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35100
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #7 

kababz כתב:אבל מה יקרה כאשר הרסיבר הממש לא HD שלי, יתקל באודיו בפורמט HD (למשל Dolby True HD), הוא יבין מה רוצים ממנו בכלל וינגן זאת? הוא יעשה מעין Downscale ל 5.1 רגיל? או שלא ישמעו כלום ואני שוב בבעיה?
...
לא הרסיבר עושה, הנגן עושה

duder
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #8 

בתוך פסי הקול המתקדמים נמצא גם פס קול רגיל.

למשל DTS MA מכיל בתוכו DTS Core שאותו המגבר שלך ינגן.

amit145
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

1.אכן כן,סרטים המקודדים ב AC3 ישמעו בטלויזיה שלך,DTS לא.
2.חיובי.
3.יש אפשרות שהרסיבר שלך ידע לחלץ מפס קול כזה CORE של אותו 5.1 שהוא מקבל ואכן תשמע סאונד היקפי.

kababz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה רבה לכם חברה בהחלט עשיתם לי סדר בבלאגן (בחלקו לפחות).

עפ"י ההמלצות שלכם ומפורומים אחרים אני מבין שקניית PCH הכי מומלצת לחברה לא ממוקצעים כמוני, היות ומכשיר זה הכי פופלרי ויש לו את התמיכה הכי טובה ברשת.

ראיתי שה- A110 נמכר בארץ ב- 1299 ₪ זה מומלץ לפי דעתכם?
הרי גם ככה בקנייה מחו"ל אחרי משלוח ומכס הוא יגיע לאותו מחיר..

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #11 

איפה ראית שהוא עולה 1300 שקל?

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #12 

amit145 כתב:1.אכן כן,סרטים המקודדים ב AC3 ישמעו בטלויזיה שלך,DTS לא.
2.חיובי.
3.יש אפשרות שהרסיבר שלך ידע לחלץ מפס קול כזה CORE של אותו 5.1 שהוא מקבל ואכן תשמע סאונד היקפי.
...
אתה מטעה, גם DTS וגם AC3 ישמעו בסטראו דרך הטלביזיה רק פורמטים חדשים לא ישמעו אבל כרגע רק BD RIP מכילים פסי קול כאלו

amit145
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

צודק,לא שמתי לב שהוא מתעניין ב PPH110 - במקרה זה הוא מבצע DOWNMIX עבור שניהם.
במקרה אחר,של ה HDX1000 הוא יוכל לשמוע רק AC-3,אם זה יהיה DTS הצליל היחיד שהוא ישמע יהיה צפירה עולה ויורדת..
(אם הוא מתגורר בעוטף עזה :D )

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”