עזרה-אולם קולנוע ביתי
שלום לכולם,
אני חדש באתר וזקוק לסיוע.
אני בבנייה של אולם קולנוע ביתי 15מ'*4מ' עם 16 כורסאות ישיבה. אין לי שום ידע מוקדם ואני זקוק להמלצות של אודיו ווידאו. התקציב לאודיאו&ווידאו הוא 70,000 -60,000 ש"ח הציעו לי -
מקרן sanyo hd vlz 2000
רסיבר - onkyo tx 606
dvd- panasonic bd30
רמקולים קדמיים- b&w 684
סנטר - b&w htm62
סאב - b&w 608
אחוריים שקועים בקיר - systemline wls2
לוח מגע נייד - pronto tsu9400
מסך 100" - baronet draper
נראה לי כי המסך יהיה קטן יחסית למרחק וגם אשמח לקבל המלצות על הרמקולים, האם הקדמיים מתאימים בכלל לקולנוע ביתי?? האם השילוב של הרמקולים עם הסאב יספיק לחדר בגודל כזה??
אשמח להמלצות, קצר בזמן...
אני בבנייה של אולם קולנוע ביתי 15מ'*4מ' עם 16 כורסאות ישיבה. אין לי שום ידע מוקדם ואני זקוק להמלצות של אודיו ווידאו. התקציב לאודיאו&ווידאו הוא 70,000 -60,000 ש"ח הציעו לי -
מקרן sanyo hd vlz 2000
רסיבר - onkyo tx 606
dvd- panasonic bd30
רמקולים קדמיים- b&w 684
סנטר - b&w htm62
סאב - b&w 608
נראה לי כי המסך יהיה קטן יחסית למרחק וגם אשמח לקבל המלצות על הרמקולים, האם הקדמיים מתאימים בכלל לקולנוע ביתי?? האם השילוב של הרמקולים עם הסאב יספיק לחדר בגודל כזה??
onkyo tx 606 יהיה חלש לאולם כזה, הייתי ממליץ על רסיבר חזק יותר, או במקום רסיבר לקחת מגבר פאוור ופרה יעודי.
הרמקולים יתאימו לך,רק שבמקום אחוריים שקועים הייתי ממליץ לך על ביפולאריים.
אין ספק שהמסך יהיה קטן לאולם כזה, אני יושב במרחק של 5.5 מ' ויש לי מסך "120
לגבי המקרן לא ציינת באיזה מרחק הוא יעמוד מהמסך.
הרמקולים יתאימו לך,רק שבמקום אחוריים שקועים הייתי ממליץ לך על ביפולאריים.
אין ספק שהמסך יהיה קטן לאולם כזה, אני יושב במרחק של 5.5 מ' ויש לי מסך "120
לגבי המקרן לא ציינת באיזה מרחק הוא יעמוד מהמסך.
נערך לאחרונה על ידי yarino ב 05/01/2009 15:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
- צלילים-ירוקים
- עוסק בתחום

- תגובות: 239
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
מספר נקודות
ניתן לשפר מספר רכיבים כגון הרסיבר, הסאב, המסך...
בתקציב המדובר ניתן לקבל מפרט איכותי יותר.
בתקציב המדובר ניתן לקבל מפרט איכותי יותר.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לדעתי תחליט באיזה מרחק השורה ה"עיקרית" (אתה) תשב, בשביל להחליט מה גודל המסך הרצוי.
מסך - כמובן רכוש מסך קבוע.
במחיר כזה - הייתי קונה רסיבר עצבני (לפחות LX70 של פיוניר או YAMAHA 3800 אם לא משהו צפונה) במקרן - זה כבר תלוי מרחק ההקרנה וגודל המסך - בעיקרון כיום נכנסים כמה מקרנים FHD שאמורים להיות מעולים - המוכר לי כיום הוא המיצובישי 7000. יש גם את הPANASONIC 3000 שמשתמש האתר טאוטאו רכש והוא מאוד מרוצה - וכאמור - יהיו עוד כמה שאמורים להגיע ממש עכשיו.
רמקולים - אין לי מושג - מסכים אבל שעדיף לא שקועים - אולי שווה לשים בי/קואדפולריים מאחורה ובצדדים (מה שיותר יותר טוב לאור הגודל של החדר)
מזרימדיה חובה לדעתי במערכת כזו. - והעלות שלו שולית - גם אם תוסיף אאיזה NAS עם המוווון מקום.
תהנה
מסך - כמובן רכוש מסך קבוע.
במחיר כזה - הייתי קונה רסיבר עצבני (לפחות LX70 של פיוניר או YAMAHA 3800 אם לא משהו צפונה) במקרן - זה כבר תלוי מרחק ההקרנה וגודל המסך - בעיקרון כיום נכנסים כמה מקרנים FHD שאמורים להיות מעולים - המוכר לי כיום הוא המיצובישי 7000. יש גם את הPANASONIC 3000 שמשתמש האתר טאוטאו רכש והוא מאוד מרוצה - וכאמור - יהיו עוד כמה שאמורים להגיע ממש עכשיו.
רמקולים - אין לי מושג - מסכים אבל שעדיף לא שקועים - אולי שווה לשים בי/קואדפולריים מאחורה ובצדדים (מה שיותר יותר טוב לאור הגודל של החדר)
מזרימדיה חובה לדעתי במערכת כזו. - והעלות שלו שולית - גם אם תוסיף אאיזה NAS עם המוווון מקום.
תהנה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
המקרן כבר הסטוריה.Red כתב:שלום לכולם,
מקרן sanyo hd vlz 2000
רסיבר - onkyo tx 606
dvd- panasonic bd30
רמקולים קדמיים- b&w 684
סנטר - b&w htm62
סאב - b&w 608
...
קנה אחד מהמקרנים החדשים כמו אפסון 5000 פנסוניק 3000 סוני 40 או 60 . עלות כ- 15000 ש"ח.
רסיבר הייתי הולך על הרמן AVR 255 , כ 3000 ש"ח,ומשתמש בו כפרה בלבד ואליו מחבר מגבר כח 7 ערוצים בעלות של כ- 10000 ש"ח ,סה"כ כ- 13000-15000 ש"ח ולא יפול משום רסיבר איכותי ברמות מחיר גבוהות מזה.
בשלב זה לא הייתי קונה נגן BD כי לדעתי זה בזבוב כסף, פשוט אין מספיק כותרים בספריות ואתה תאלץ לרכוש סרטים מחו"ל. לעומת זאת הייתי קונה מזרים מדיה מהדגמים האחרונים ( כ- 1200 ש"ח אצלך בבית),שיאפשר לך לצפות בתכני HD ,כולל תמיכה בפורמטי הסאונד החדשים.
מסך הייתי ממליץ על חברת CARADA בגודל של כ- 120 אינץ בעלות של כ- 4000 ש"ח בהזמנה מחו"ל (כולל עלות השילוח ומע"מ). מדובר במסך קבוע ואיכותי ביותר.
http://www.carada.com/
לגבי הרמקולים קשה להמליץ כי מדובר בטעם אישי. אני את B&W לא אוהב אבל זה רק אני.
נשארו לך כ- 20000-30000 ש"ח עבור רמקולים. תקציב מכובד.
נ.ב
הלוח מגע נייד בזבוב רציני. קנה שלט חכם של לוגיטק דגם ONE ואתה מסודר ( כ- 1000 ש"ח).
בהצלחה
לדעתי מסך בגודל "120 זה קטן מאוד למקום כמו שלו, המקרנים של מיצובישי וסוני לא יתאימו למסך גדול מיכוון שיש להם עוצמת הארה נמוכה ולא יוכלו לפתוח תמונה גדולה, הפנסוניק והאפסון כן יתאימו.
גם הסאב קטן מדי למקום בגודל זה.
גם הסאב קטן מדי למקום בגודל זה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
yarino כתב:לדעתי מסך בגודל "120 זה קטן מאוד למקום כמו שלו, המקרנים של מיצובישי וסוני לא יתאימו למסך גדול מיכוון שיש להם עוצמת הארה נמוכה ולא יוכלו לפתוח תמונה גדולה, הפנסוניק והאפסון כן יתאימו.
גם הסאב קטן מדי למקום בגודל זה....
לגבי הסאב אפשר להוסיף 2 יחידות של 12 אינץ אבל יש פה ענין של תקציב. סאב איכותי עולה כסף ולא מעט.
תקציב מכובד מאד
רשימת ציוד גרועה
* כמו שציינו המקרן ברשימה הוא כבר "היסטוריה". 100 אינץ' זה קטן מדי(אפילו 120 זה קטן מדי).
* הסאבוופר ממש לא מתאים לחדר כזה גדול (גם שניים של 12 אינץ "סטנדרטיים" לא יעשו את זה).
* אם אתה לא בקטע של הורדות אז עדיף נגן בלוריי ממזרימדיה.
* אתה זקוק לרסיבר יותר מאסיבי מהאונקיו המדובר.
* בתקציב כזה הייתי משקיע יפה גם בטיפול אקוסטי (זה לא פחות חשוב מהציוד).
* כמו שציינו המקרן ברשימה הוא כבר "היסטוריה". 100 אינץ' זה קטן מדי(אפילו 120 זה קטן מדי).
* הסאבוופר ממש לא מתאים לחדר כזה גדול (גם שניים של 12 אינץ "סטנדרטיים" לא יעשו את זה).
* אם אתה לא בקטע של הורדות אז עדיף נגן בלוריי ממזרימדיה.
* אתה זקוק לרסיבר יותר מאסיבי מהאונקיו המדובר.
* בתקציב כזה הייתי משקיע יפה גם בטיפול אקוסטי (זה לא פחות חשוב מהציוד).
תודה רבה לכולם
רק אציין כי ההצעה שקיבלתי נמוכה מהתקציב שעומד לרשותי.
חשוב לי לבנות את האולם נכון, סה"כ מדובר בהוצאה גדולה עבור תחביב יקר.
נבדוק עוד מפרטים וחברות שונות....
תודה רבה
חשוב לי לבנות את האולם נכון, סה"כ מדובר בהוצאה גדולה עבור תחביב יקר.
נבדוק עוד מפרטים וחברות שונות....
תודה רבה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני הייתי מציע לך לעשות מדידות קצת ולתת לחברי הפורום - סתם כדי שתבין כל מיני דברים בסיסיים
כמו למשל - ממרחק X כדאי גודל מסך Y (לי למשל במרחק ישיבה של 4.5 מ' יש מסך 100" - ועוד אומרים לי שזה לא לגמרי מספיק - תחשוב מה תצטרך במרחק של 15 מ')
שוב - תן לנו קצת נתונים מדוייקים - לא בערך - ויוכלו פה לכוון אותך לאופציות כלליות.
כמו למשל - ממרחק X כדאי גודל מסך Y (לי למשל במרחק ישיבה של 4.5 מ' יש מסך 100" - ועוד אומרים לי שזה לא לגמרי מספיק - תחשוב מה תצטרך במרחק של 15 מ')
שוב - תן לנו קצת נתונים מדוייקים - לא בערך - ויוכלו פה לכוון אותך לאופציות כלליות.
אני אגיד לך את האמת, עם כל הכבוד לפורום, בהרמת פרוייקט כזה, לדעתי, אתה צריך ייעוץ מקצועי גם בתחום האקוסטיקה וכמובן הציוד.
זה מאוד נכון מה שאתה אומר,אבל הוא יצטרך להגדיל את התקציב באופן משמעותי.Nba כתב:אני אגיד לך את האמת, עם כל הכבוד לפורום, בהרמת פרוייקט כזה, לדעתי, אתה צריך ייעוץ מקצועי גם בתחום האקוסטיקה וכמובן הציוד....
הציוד של הקולנוע הביתי שלי עלה 65K והוא נמצא בסלון, לאולם בסדר גודל כזה צריך מין הסתם להשקיע יותר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אין קשר בין הדברים.Nba כתב:אני אגיד לך את האמת, עם כל הכבוד לפורום, בהרמת פרוייקט כזה, לדעתי, אתה צריך ייעוץ מקצועי גם בתחום האקוסטיקה וכמובן הציוד....
לגבי הציוד עצמו, אפשר בקלות להמליץ לו על זוג רמקולים שיעברו את התקציב....
לגבי אקוסטיקה, זה נושא אחר ובכל מקרה זה לא משהו שעושים בשלט רחוק...