קידוד HD דרך כרטיסי מסך ATI
-
DorAZvulun
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אהלן
אני מכיר מהפורום את המדריך לקודקים שמאפשר לקודד עם PureVideo HD של NVIDIA.
לי יש כ.מסך ATI 4870x2 שאני מעוניין שהוא יקודד את הסרטים, גם אם זה אומר לשנות את סיומת הקובץ מ MKV ל MPG.
המחשב הוא סופר חזק ככה שבעיקרון אין בעיה בכלל גם להריץ הכל דרך המעבד, אבל דרך הכ. מסך אני מניח שהתמונה תהיה טובה יותר, ויצרוך פחות חשמל.
תודה.
דור.
מפרט המחשב:
Core i7 920 266Ghz OC 3.8 Ghz (koolance water cooled)
Gigabyte Ex58-Extreme
WD 640 x3 RAID 0/ RAID 5
6GB OCZ Gold 1600Mhz
Gigabyte 4870x2 2GB GDDR5
לי יש כ.מסך ATI 4870x2 שאני מעוניין שהוא יקודד את הסרטים, גם אם זה אומר לשנות את סיומת הקובץ מ MKV ל MPG.
המחשב הוא סופר חזק ככה שבעיקרון אין בעיה בכלל גם להריץ הכל דרך המעבד, אבל דרך הכ. מסך אני מניח שהתמונה תהיה טובה יותר, ויצרוך פחות חשמל.
תודה.
דור.
מפרט המחשב:
Gigabyte Ex58-Extreme
WD 640 x3 RAID 0/ RAID 5
6GB OCZ Gold 1600Mhz
Gigabyte 4870x2 2GB GDDR5
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
אני לא חושב שיש צורך בהגדרות מיוחדות,בטח שלא עם התוכנה של NVIDIA שהיא כבר לא עדכנית(לדעתי גם יצאה מהיצע המכירות של החברה).z_dori כתב:אהלן
תודה.
דור.
מפרט המחשב:
Gigabyte Ex58-Extreme
WD 640 x3 RAID 0/ RAID 5
6GB OCZ Gold 1600Mhz
Gigabyte 4870x2 2GB GDDR5...
אין קשר לאיכות ,עיבוד התמונה ע"י הכרטיס לא יניב איכות טובה יותר מעיבוד פנימי במחשב.
לגבי צריכת חשמל- הכרטיס שלך בולע חשמל אני חושב שאם השיקול שלך היה מלכתחילה מחשב HTPC עם צריכת חשמל נמוכה הכרטיס האחרון שהיית צריך לרכוש זה את ה4870*2.
z_dori כתב:אהלן
תודה.
דור.
מפרט המחשב:
Gigabyte Ex58-Extreme
WD 640 x3 RAID 0/ RAID 5
6GB OCZ Gold 1600Mhz
Gigabyte 4870x2 2GB GDDR5...
יש אופציה כזאת לעידכון שיצא בעוד חודש ע"י PDVD 8
שמדבר על כרטיס 4870 שיוכל לעבד פורמט אבל
הבזז אומר שיצטרכו מעבד QX9650
נחיה ונראה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בשביל מה אתה צריך את זה? יש לך Core i7... מיותרת לחלוטין (אבל ממש לחלוטין!) ההתעסקות הזו. לא תרוויח איכות תמונה טובה יותר, ולא תרוויח הספק נמוך יותר.
התקן ויסטה 32 ביט + Haali + FFDShow ותהנה מכל רגע מפענוח בתוכנה איכותי של H.264.
התקן ויסטה 32 ביט + Haali + FFDShow ותהנה מכל רגע מפענוח בתוכנה איכותי של H.264.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אז ככה,
קודם כל לחסרונות: אם אתה משתמש בהאצת DXVA אז אתה לא יכול להראות כתוביות!!
ובאמת, אם יש לך מחשב כזה חזק למה בכלל אתה צריך להשתמש בזה???
בשביל קידוד של בלוריי (או hddvd המנוח) יש צורך ב PowerDVD באחת מהגרסאות האחרונות. לא מבין בזה כי אין לי Blu-ray...
לגבי שאר הקבצים השמורים במחשב (וגם לריפים של בלוריי) אפשר להשתמש ב- MPC HC Edition.
http://xvidvideo.ru/
בחבילה מגיעה
(אצלי מותקן גם Vista Codec Pack אבל לדעתי זה לא חובה... אלא אם אתה רוצה להריץ וידאו דרך Media Player או Media Center יש צורך בחבילת הקודקים הרשומה מעלה.)
בהגדרות של התוכנה צריך להגדיר להשתמש ב EVR אם אתה משתמש בויסטה או VMR9 אם ב WinXP
זהו בערך.
אם הכל פועל כמו שצריך אז אתה צריך ללחוץ קליק ימני על הוידאו --> Filters -->
Mpc Video Decoder
ואז לראות שכתוב ליד ה DXVA שיש האצת H.264 או VC-1
זה עדיין לא עם תמיכה מלאה... לא כל סרטי הוידאו שתוריד יעבדו. לא יודע אם יש דרך לדעת.
אם יש עוד שאלות.... אז לפנות אלי....
בשביל קידוד של בלוריי (או hddvd המנוח) יש צורך ב PowerDVD באחת מהגרסאות האחרונות. לא מבין בזה כי אין לי Blu-ray...
לגבי שאר הקבצים השמורים במחשב (וגם לריפים של בלוריי) אפשר להשתמש ב- MPC HC Edition.
בחבילה מגיעה
(אצלי מותקן גם Vista Codec Pack אבל לדעתי זה לא חובה... אלא אם אתה רוצה להריץ וידאו דרך Media Player או Media Center יש צורך בחבילת הקודקים הרשומה מעלה.)
בהגדרות של התוכנה צריך להגדיר להשתמש ב EVR אם אתה משתמש בויסטה או VMR9 אם ב WinXP
זהו בערך.
Mpc Video Decoder
זה עדיין לא עם תמיכה מלאה... לא כל סרטי הוידאו שתוריד יעבדו. לא יודע אם יש דרך לדעת.
אם יש עוד שאלות.... אז לפנות אלי....
האדון שואל על שינוי פורמטshinshin כתב:אז ככה,
בחבילה מגיעה
זהו בערך.
Mpc Video Decoder
אם יש עוד שאלות.... אז לפנות אלי.......
לא האצת מקודדים
שני דברים שונים לחלוטין
גם בשיטה שלך עם DXVA האיכות לא טובה
וחלקים רבים בסרט לא מעובדים טוב
השיטה הזאת מיועדת לאנשים עם חומרה חלשה ונגנים חינמיים
בכרטיסים מסדרת HD4000.
בכרטיסים של ATI יש אוסף של טכנולוגיות חומרה ותוכנה שמאפשרות לליבה הגרפית לעבוד עם המעבד המארח במערכת בתוכנות שמעבר לגרפיקה בלבד, כך שמשחקים ותוכנות יכולים לנצל את כוח החישוב של הכרטיס, אבל הם צריכים להיות כתובים בדרך שתאפשר לנצל את המעבדים בכרטיס. AMD טוענת שמפתחים כמו ArcSoft ו-CyberLink מאוד קרובים לשחרור עדכונים שיאפשרו לתוכנות קיימות לנצל את מעבדי הזרימה בכרטיס.
התוכנה TotalMedia Theatre מבית ArcSoft תשתמש במעבדי הכרטיס כדי לאפשר תכונות חדשות כמו SIMHD, שמאפשרת עיבוד של וידאו מאיכות בינונית לאיכות שקרובה יותר לוידאו בהבחנה גבוהה (HD). המפתחת CyberLink מתכננת לשחרר עדכון לתוכנה לעריכת הוידאו PowerDirector 7 ברבע הראשון של שנת 2009, עדכון שיאפשר שימוש במעבדי הכרטיס להאצה של המרת וידאו.
בינתיים, תשחרר AMD גירסה חינמית משלה לממיר הוידאו AVIVO, שבאופן כללי ישתמש במעבדי הכרטיס להמרות הסרטים. AMD טוענת שעם כרטיס HD4870 בעל 512 מגה-בייט של זיכרון, בשילוב מעבד Core 2 Extreme QX9650 מבית אינטל, ו- 6 ג'יגה-בייט של זיכרון RAM, אפשר להמיר שעה שלמה של סרט בפורמט MPEG (ברזולוציה של 1920X1080 בקצב של 24 תמונות לשניה) לפורמט תואם לנגנים ניידים (MPEG4, רזולוציה של 320X240, ו-24 תמונות לשניה) ב-12 דקות בלבד. אותה ההמרה בשימוש של התוכנה 8.0.1 iTunes עם חבילת WinQuickTimeMPEG2 לוקחת כשלוש שעות ו-23 דקות על אותה המערכת ללא האצה, כך טוענת AMD.
4870: יקודד לכם את הסרטים
מעניין ש-AMD בחרה דווקא במעבד של אינטל למערכת ועוד באחד המעבדים החזקים ביותר, ולא במעבד AMD מרובע ליבות דוגמת Phenom. לרוב מערכות המחשב אין כל כך הרבה כוח עיבוד כמו המערכת ש-AMD הציגו, אבל בכל זאת, לפי מה שטוענת AMD, גם מחשבים פשוטים יוכלו לשמש להמרת וידאו בעזרת כרטיס של ATI מסדרת Radeon HD4000.
-
DorAZvulun
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
חברים תודה רבה על התגובות. גם אלו שלא היו בכיוון- הכוונה לעזור זה מה שחשוב.
בא נגיד ככה, מחשב עם 8 ליבות לוגיות וכרטיס מסך מספר 2 בעולם (יש את ה GTX 295 שיצא היום) זה לא בדיוק הכיוון של HTPC לאותו אחד ששאל.
בשביל HTPC לא צריך כ. מסך נפרד. היום כל לוח אם נורמלי עם כ. מסך מובנה מגיע עם יציאת HDMI ותמיכה בקידוד HD עי המעבד הגרפי.
המחשב הזה הוא מפלצת עבודה וזו מטרתו.
בין היתר, אחת ההנאות הגדולות שלי היא סרטים, בטח באיכות HD וסאונד כמה שיותר טוב.
זה שיש לי CORE i7 ושהוא מריץ 1080P בלי לעבור את ה 5%, כשכל אופציות חיסכון החשמול מופעלות (והמעבדים כובים ואלו שנותרים עובדים על כ 800MHZ, אחד המאפיינים של DES של גיגביט)
פשוט רציתי לדעת איך ניתן לעשות זאת עם ATI, כיוון שבעבר עשיתי את זה עם מחשב חלש שבו יש משמעות לביצועים באופן מובהק.
בכל אופן
תודה רבה
שבת שלום.
בא נגיד ככה, מחשב עם 8 ליבות לוגיות וכרטיס מסך מספר 2 בעולם (יש את ה GTX 295 שיצא היום) זה לא בדיוק הכיוון של HTPC לאותו אחד ששאל.
בשביל HTPC לא צריך כ. מסך נפרד. היום כל לוח אם נורמלי עם כ. מסך מובנה מגיע עם יציאת HDMI ותמיכה בקידוד HD עי המעבד הגרפי.
המחשב הזה הוא מפלצת עבודה וזו מטרתו.
בין היתר, אחת ההנאות הגדולות שלי היא סרטים, בטח באיכות HD וסאונד כמה שיותר טוב.
זה שיש לי CORE i7 ושהוא מריץ 1080P בלי לעבור את ה 5%, כשכל אופציות חיסכון החשמול מופעלות (והמעבדים כובים ואלו שנותרים עובדים על כ 800MHZ, אחד המאפיינים של DES של גיגביט)
פשוט רציתי לדעת איך ניתן לעשות זאת עם ATI, כיוון שבעבר עשיתי את זה עם מחשב חלש שבו יש משמעות לביצועים באופן מובהק.
בכל אופן
תודה רבה
שבת שלום.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
כן, זה בהחלט ניתן. יש מדריך לזה של tobenary שנקרא "הרצת קבצי MKV בפרופיל 4.1". לינק אליו אתה יכול למצוא בשרשור המדריכים בראש הפורום.
קח בחשבון שאם מותקנת לך ויסטה 64 ביט חייך יהיו הרבה יותר קשים וייתכן שזה לא יעבוד לך.
ושוב, חסכון בחשמל או איכות תמונה טובה יותר אתה לא תקבל...
אגב, אם יש לך רסיבר עם כניסות HDMI שתומך בפורמטי האודיו החדשים, כרטיס המסך שלך (HD4870 X2) אמור לתמוך בהעברת DTS-HD ו-TRUE-HD דרך יציאות ה-DVI/HDMI שלו (ככה זה לפחות מוכרז בנתונים של הכרטיס באתר של AMD ו-ATI). אם יש לך רסיבר מתאים ותצליח לעשות את זה, נשמח לשמוע פה דיווח איך בדיוק הגדרת את המערכת.
קח בחשבון שאם מותקנת לך ויסטה 64 ביט חייך יהיו הרבה יותר קשים וייתכן שזה לא יעבוד לך.
ושוב, חסכון בחשמל או איכות תמונה טובה יותר אתה לא תקבל...
אגב, אם יש לך רסיבר עם כניסות HDMI שתומך בפורמטי האודיו החדשים, כרטיס המסך שלך (HD4870 X2) אמור לתמוך בהעברת DTS-HD ו-TRUE-HD דרך יציאות ה-DVI/HDMI שלו (ככה זה לפחות מוכרז בנתונים של הכרטיס באתר של AMD ו-ATI). אם יש לך רסיבר מתאים ותצליח לעשות את זה, נשמח לשמוע פה דיווח איך בדיוק הגדרת את המערכת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"