MYTH, מחשב "חדש", ו AVERMEDIA M785
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
שלום לכולם,
אז ככה אני מנסה להעיר איזה מחשב ישן מהאוב (P4 1.4 ghz).
יש לי בו שני HDD בני כ-50 GB כ"א, ואתמול גם קניתי HDD 1 טרה.
יש לי גם כרטיס טלויזיה כאמור לעיל שאני ארצה להתקין.
את הHDD אני עוד לא יכול לחבר כי אין לי חיבור SATA כרגע במחשב - הזמנתי מ EBAY כרטיס PCI מתאים.
לשאלות:
1. מישהו הצליח להפעיל את הכרטיס טלויזיה הזה בMYTH? כי לא ראיתי התייחסות לזה באינטרנט/באתר.
2. האם להשתמש בכלל הHDD הישנים? חשבתי להתקין על אחד מהם את הMYTH עצמו ולשמור את התכנים המוקלטים/המורדים לHDD החדש. - האם עדיף להשתמש רק בחדש בגלל מהירות וכד'?
3. האם להתקין גם WINDOWS על המחשב ? או שממש אין צורך (זה מחשב שלישי בבית - אין לי כוונה להשתמש בו ישירות - ככל הנראה יוכנס לאיזה ארון ויחובר לרשת)
4. בגלל שאני עוד לא יכול להפעיל את הHDD החדש במחשב - חשבתי לחבר אותו למחשב שלי לעשות FORMAT וכד' - גם בשביל להתחיל להעביר אליו סרטים וכיוצ"ב. האם מומלץ לעשות את זה? אם כן - איך אתם ממליצים לחלק אותו - ותשומת הלב לשאלה 2 (אם בכלל לחלק אותו - ובאיזה מערכת קבצים להשתמש NTFS או משהו אחר?)
5. המחשב עושה לי קצת בעיות להדלק - אני חושד שזה הספק - יש דרך לבדוק אותו עם AVO (מד זרם/מתח)? אם כן איך? לחבר אותו ליציאות? אם כן לאילו חוטים?
תודה רבה לעונים!
את הHDD אני עוד לא יכול לחבר כי אין לי חיבור SATA כרגע במחשב - הזמנתי מ EBAY כרטיס PCI מתאים.
לשאלות:
1. מישהו הצליח להפעיל את הכרטיס טלויזיה הזה בMYTH? כי לא ראיתי התייחסות לזה באינטרנט/באתר.
2. האם להשתמש בכלל הHDD הישנים? חשבתי להתקין על אחד מהם את הMYTH עצמו ולשמור את התכנים המוקלטים/המורדים לHDD החדש. - האם עדיף להשתמש רק בחדש בגלל מהירות וכד'?
3. האם להתקין גם WINDOWS על המחשב ? או שממש אין צורך (זה מחשב שלישי בבית - אין לי כוונה להשתמש בו ישירות - ככל הנראה יוכנס לאיזה ארון ויחובר לרשת)
4. בגלל שאני עוד לא יכול להפעיל את הHDD החדש במחשב - חשבתי לחבר אותו למחשב שלי לעשות FORMAT וכד' - גם בשביל להתחיל להעביר אליו סרטים וכיוצ"ב. האם מומלץ לעשות את זה? אם כן - איך אתם ממליצים לחלק אותו - ותשומת הלב לשאלה 2 (אם בכלל לחלק אותו - ובאיזה מערכת קבצים להשתמש NTFS או משהו אחר?)
5. המחשב עושה לי קצת בעיות להדלק - אני חושד שזה הספק - יש דרך לבדוק אותו עם AVO (מד זרם/מתח)? אם כן איך? לחבר אותו ליציאות? אם כן לאילו חוטים?
תודה רבה לעונים!
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מישהו?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
בלי קשר ל HTPC - בדוק איזה לוח אם מורכב במחשב שלו, ונסה להבין איזה גרסת ביוס.
אתה צריך לראות באיזה גודל של דיסק קשיח הוא תומך (בעבר - תמיכה נטיבית הייתה רק למחיצות בגודל 130 ג'יגה)
אתה צריך לראות באיזה גודל של דיסק קשיח הוא תומך (בעבר - תמיכה נטיבית הייתה רק למחיצות בגודל 130 ג'יגה)
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אורי
חפשתי - אבל לא מצאתי במסמכים התייחסות לגודל המחיצה/HDD האפשרי.
בכל מקרה - יש סיכוי שאני אשיג מחשב יותר חדש בשביל המשימה.
כך שהעיקר זה הפעלת AVERMEDIA על MYTH והשאלה לגבי אם ואיך אפשר להכין את הHDD החדש לקראת ההתקנה - איך לפרמט אותו, לאיזה גודל וכד'.
בעיקרון המחשב אמור בעיקר לשמש כשרת קבצים (למזרימדיות - כרגע רק POP100 אחד) ולהקלטות מיס - ואולי הזרמת יס.
האם תהיה בעייה כי רוב הרשת אצלי עובדת רק על 10Mb? רק מחשבים שקרובים לראוטר מקבלים 100.
תודה
חפשתי - אבל לא מצאתי במסמכים התייחסות לגודל המחיצה/HDD האפשרי.
בכל מקרה - יש סיכוי שאני אשיג מחשב יותר חדש בשביל המשימה.
כך שהעיקר זה הפעלת AVERMEDIA על MYTH והשאלה לגבי אם ואיך אפשר להכין את הHDD החדש לקראת ההתקנה - איך לפרמט אותו, לאיזה גודל וכד'.
בעיקרון המחשב אמור בעיקר לשמש כשרת קבצים (למזרימדיות - כרגע רק POP100 אחד) ולהקלטות מיס - ואולי הזרמת יס.
האם תהיה בעייה כי רוב הרשת אצלי עובדת רק על 10Mb? רק מחשבים שקרובים לראוטר מקבלים 100.
תודה
1. לא יודע (לא ניסיתי). אם הוא משתמש באותו צ'יפסט של ה-PVR150 אזי הוא יעבוד בוודאות.lawpower כתב:שלום לכולם,
לשאלות:
תודה רבה לעונים!...
2 לא חובה להשתמש בדיסקים הישנים, למרות שאולי עדיף לשמור איזה דיסק ישן אחד לצרכי BOOT (לא יודע איך ה-bios יתייחס ל-sata שמחובר ב-PCI).
3. לשיקולך.
4. אם אתה הולך על לינוקס + myth, אל תעשה לדיסק החדש פורמט מתוך חלונות, או תשתמש בfile system חלנואי (NTFS/ FAT). אתה יכול לפרמט אותו מתוך לינוקס, ולהשתמש ב-XFS (מערכת file system שמיועדת לעבודה עם קבצים גדולים > 1GB ומהירה בהרבה מכל חלופה אחרת).
You are never fully dressed without a smile
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
lawpower,
נסה לראות אם יש דרייברים ללינוקס של כרטיסי PVR MCE (כלומר כאלה שתואמים ויסטה מדיה סנטר או MCE 2005) דומים של AverMedia. ייתכן שהדרייברים שלהם יעבדו גם עם ה-M785.
נסה לראות אם יש דרייברים ללינוקס של כרטיסי PVR MCE (כלומר כאלה שתואמים ויסטה מדיה סנטר או MCE 2005) דומים של AverMedia. ייתכן שהדרייברים שלהם יעבדו גם עם ה-M785.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

ואני אוכל לגשת לקבצים דרך הרשת בלי בעייה?Shed כתב:
4. אם אתה הולך על לינוקס + myth, אל תעשה לדיסק החדש פורמט מתוך חלונות, או תשתמש בfile system חלנואי (NTFS/ FAT). אתה יכול לפרמט אותו מתוך לינוקס, ולהשתמש ב-XFS (מערכת file system שמיועדת לעבודה עם קבצים גדולים > 1GB ומהירה בהרבה מכל חלופה אחרת)....
האני אני יכול לחבר את הHDD למחשב שלי בינתיים להעלות MYTH בLIVE CD ואז לפרמט?
לחלק למחיצות כלשהן?
לגבי הHDD הישן - אני מבין ממך - שאם לא תהיה בעייה עם העלאת המחשב - אז עדיף בכלל לא להשתמש בהם?
תודה
1. אתה תוכל לגשת לקבצים בלי בעיה דרך הרשת: הן על ידי שיתוף רגיל של חלונות (SMB), על ידי NFS (פרוטוקול מתקדם יותר, שגם הסרטימרים עובדים איתו) והן על ידי FTP או HTTP.
2. כן - אתה יכול לחבר את הדיסק למחשב שלך, לעלות עם live cd (לא חייב להיות של myth אגב), לפרמט ולהעתיק אליו תכנים. אני מזכיר: תפרמט ל-XFS.
3. לא קריטי להשתמש בדיסקים הישנים. אם אתה מתכוון לוותר עליהם - תוודא שיש לך כמה GB פנויים בשביל myth (עדיף לעשות partition נפרד - ואת תעשה כבר בזמן ההתקנה).
2. כן - אתה יכול לחבר את הדיסק למחשב שלך, לעלות עם live cd (לא חייב להיות של myth אגב), לפרמט ולהעתיק אליו תכנים. אני מזכיר: תפרמט ל-XFS.
3. לא קריטי להשתמש בדיסקים הישנים. אם אתה מתכוון לוותר עליהם - תוודא שיש לך כמה GB פנויים בשביל myth (עדיף לעשות partition נפרד - ואת תעשה כבר בזמן ההתקנה).
You are never fully dressed without a smile
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

א. תודה על כל העזרהShed כתב:1. אתה תוכל לגשת לקבצים בלי בעיה דרך הרשת: הן על ידי שיתוף רגיל של חלונות (SMB), על ידי NFS (פרוטוקול מתקדם יותר, שגם הסרטימרים עובדים איתו) והן על ידי FTP או HTTP.
3. לא קריטי להשתמש בדיסקים הישנים. אם אתה מתכוון לוותר עליהם - תוודא שיש לך כמה GB פנויים בשביל myth (עדיף לעשות partition נפרד - ואת תעשה כבר בזמן ההתקנה)....
ב. איזה גודל PARTITION מספיק בשבילMYTH ? עוד לא הבנתי ממך אם עדיף להשאיר HDD בשביל MYTH - כדי שהמערכת והסרטים יעבדו ממקומות נפרדים או שזה לא קריטי (כי המערכת גם ככה כמעט לא עובדת למעשה - בניגוד לחלונות?)
שלום, וברוך הבא למועדון הלינוקס!
לגבי ב.
אם אתה מתקין MythBuntu או-MythDora - אין לדאוג לגודל ה-partitions - התקנה רגילה מחלקת את הדיסק בצורה טובה. לדעתי עדיף להמתין עד שתקבל את הכרטיס SATA.
לגבי ב.
אם אתה מתקין MythBuntu או-MythDora - אין לדאוג לגודל ה-partitions - התקנה רגילה מחלקת את הדיסק בצורה טובה. לדעתי עדיף להמתין עד שתקבל את הכרטיס SATA.
Linux Professional Institute Certificated Level-3
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מה זאת אומרת התקנה רגילה מחלקת? במהלך ההתקנה הוא יחלק את הדיסק לבד?
אני לחוץ בגלל המקום על ה HDD במחשב הזה וב HDD הנייד - שניהם בשלבי חניקה מתקדמים
מקסימום נחכה.
אני מבין שבניגוד לWINDOWS - אין ממש יתרון בהתקנה על HDD נפרד (במיוחד שהוא ישן ובקושי יסחוב אני משער)
בינתיים כנראה התארגנתי על מחשב חדש יותר - נראה מה יש בו.
מקסימום נחכה.
אני מבין שבניגוד לWINDOWS - אין ממש יתרון בהתקנה על HDD נפרד (במיוחד שהוא ישן ובקושי יסחוב אני משער)
בינתיים כנראה התארגנתי על מחשב חדש יותר - נראה מה יש בו.
נכון , התקנה מחלקת את הדיסק לבד, בדוגמה כך מחולק דיסק של MythDoralawpower כתב:מה זאת אומרת התקנה רגילה מחלקת? במהלך ההתקנה הוא יחלק את הדיסק לבד?
מקסימום נחכה.
בינתיים כנראה התארגנתי על מחשב חדש יותר - נראה מה יש בו....
קוד: בחירת הכל
[mythtv@streamer ~]$ df -hT
Filesystem Type Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/mapper/VolGroup00-LogVol00
ext3 9.7G 5.7G 3.6G 62% /
/dev/mapper/VolGroup00-LogVol01
ext3 277G 83G 181G 32% /storage
/dev/sda1 ext3 190M 13M 168M 7% /bootקוד: בחירת הכל
tony@streamer2:~$ df -hT
Filesystem Type Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda1 ext3 7.8G 3.5G 3.9G 48% /
/dev/sda6 xfs 71.8G 3.5G 68.3G 5% /var/lib
נערך לאחרונה על ידי TonyArie ב 07/01/2009 15:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

סבבה - תודה רבה
נחכה לקבלה והתקנה (נשתמש באחד הכוננים ברשת להחזיק בינתיים את המידע)
נחכה לקבלה והתקנה (נשתמש באחד הכוננים ברשת להחזיק בינתיים את המידע)